(nemcsak) 939dual-sata2/vsta tulajok! lenne egy pár kérdésem 

először is pár dolgot szeretnék tisztázni, adott egy s939 athlon x2 3800+ ,ami még sajna nincs a gépemben 

előző tulaja mondta hogy 2400mhz-n használta alapfeszen, úgy hogy a ht sebességéhez/szorzójához nem gyúlt, én a tuningolásnál a memóriát majd 400mhz körüli értékre próbálom visszavenni, feljebb nem nagyon bírják a ramjaim, max 420-at asszem kb.
nálatok mennyi a lapnak a maximális elérhető "fsb"-je? ht-t tudom, hogy 1000-körül érdemes tartani, ha fölé megy az mennyire baj, illetve van kb egy tűréshatár ameddig "nyugodtan" használható? 1100? és az utolsó kérdés, szerintetek melyik lehet gyorsabb mondjuk olyan 200mhz órajel különbség esetén:
1. magasabb "fsb" de alacsonyabb cpu órajel
2. magasabb cpu órajel alacsonyabb "fsb"-vel
vagy nem igazán számít
9x270=2430  vagy 10x240=2400, gondolom itt az első magasabb htt/bus speed/fsb miatt
9x270=2430 vagy 10x250=2500
270-es vagy 280-as fsbhez a ht szorzó jó még 4x-en, vagy érdemesebb már visszavenni 3x-ra? vagy ha visszaveszem 3x-ra akkor az mennyire fogná vissza a rendszert?
szóval valamilyen optimális beállításokat keresnék, sajna konkrétat csak akkor tudok mondani mikor meglesz a proci
előre is köszi a válaszokat
üdv
(ha esetleg nem pont ebbe a topikba való akkor szerkesztem és átrakom a kérdésem a Mindent az Athlon 64/FX tuningról c. topikba)