Sziasztok!
AZ ALAPLAP FOLYTON ELFELEJTI A CMOS BEÁLLÍTÁSOKAT.
A fenti problémával küzdök. Azért írom be ide a kérdést, mert nem annyira triviális a válasz.
Természetesen, nem az alaplapi elem a hibás. Újat tettem bele, de a régi sem volt még rossz.
Szóval, 2-3 évig használtam egy P4VT8+ alaplapot. Nem volt vele soha gond. Most egy 2,8 GHz-es P4-es konfigot raktam belőle össze apámnak. Amíg telepítettem, járattam, semmi gond nem volt vele.
Ez idő alatt csupán egy db. 512-es memória volt benne. Mikor végeztem, beletettem még 2 db. 256-ost. 3 foglalat van benne, nem dual-os. Ennyi volt az össz. változás. Azóta minden bekapcsolásnál CMOS alapbeállításokkal indul. Mielőtt ide írtam, átnéztem pár fórumot. Egyáltalán nem annyi a válasz, hogy elemcsere. Pl. olyat is olvastam, hogy ha gond van a memóriákkal, akkor is lehet ilyen. Vagy, valamelyik alkatrész kimozdult, kábel megtört, stb. A fő kérdésem az, hogy ez lehetséges-e?
Valóban okozhat ilyet a memória?
Nagyon gyanús, mivel a 2 db. 256-os berakása után a memória órajele is a felére csökkent. (Az Everest szerint.) Mindhárom memória DDR400-as, a BIOS-ban 200 MHz-et állítok be nekik, de 1:1-ben az FSB-t kapják. (Ami alapban 133 Mhz.) Valami nem kerek itt.
"A bolondok háza. Nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát. Felemésztené az építőanyag készletet"