idézet:
Ezt írta ngeza:
[/quote]
Világos, de azt írtad, hogy megoldódott az NFSU lefagyási gondod is, miután a procit visszavetted alapra.
ASRock tulajdonosok klubja.

Elküldve: 2004. 03. 23. 10:51

Elküldve: 2004. 03. 23. 10:58
idézet:
Ezt írta greeny:
[url="http://"https://forum.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=006773&p=2"]Egy kellemetlen élményem volt csupán... Az 1.21d bios-t a szokásos módon beégetve, a végén a "Completed" felirat meg is jelent rendesen. Ennek ellenére a restart után a post csak a clear CMOS ill. az elem és proci ki-berakása után jött össze, de ez remélhetőleg csak az egyéni szocproblémám volt.[/url][/quote]
en ma mind1elvittem gugahoz, ott neztuk, nem indult masik procogoval se... (bar utobb kiderult, h a procz doglott volt :o) ja, meg en is probaltam vele sztem minden hulyeseget, mert emlexem, a ki-bekapcsolas muxik cpu nelkul is
az elem az speciel eszembe se jutott :confused: a clearcmos elvileg erre lenne, bar, most h irjatok :confused:
[ 2004. március 23.: alvaro szerkesztette a hozzászólást ]
May God have mercy on our dirty little hearts

Elküldve: 2004. 03. 23. 11:11
idézet:
Ezt írta greeny:
Világos, de azt írtad, hogy megoldódott az NFSU lefagyási gondod is, miután a procit visszavetted alapra.[/quote]
Ez igaz. De ebbe az is benne van, hogy a vcore feszültséget is csökkentettem alapra. Nem tudom így van-e, de szerintem nagyobb vcore feszültségen az alaplap nem ad elég feszt a Radeon 8500-nak.

Elküldve: 2004. 03. 23. 11:51

May God have mercy on our dirty little hearts

Elküldve: 2004. 04. 01. 21:24

Elküldve: 2004. 04. 02. 12:10

Elküldve: 2004. 04. 11. 05:07

Elküldve: 2004. 04. 11. 05:07

Idézet: Nigel - Dátum: 2004. április 1, csütörtök - 22:29
ez biztos? Mas is meg tudna ezt erositeni?

Elküldve: 2004. 04. 12. 16:37
Nekem egy 2400+-os proci van benne, 2400 mhz-en megy voltemeléssel, 15x160-al. Szerintem menne tovább is de nincs kedvem próbálkozni. Nagyon jó lap, nincs rá panasz.
Egy-két dolog azért van, ami kérdéses, lehet hogy csak nálam:
Az SiSoft Sandra fordítva ismeri fel a hőfoksenzorokat, azt mondja pl hogy 46 fokos az alaplap, 26 a proci. Hát nincs az az ember aki erről meggyőz, ráadásul látom a biosban frankón kiírva, szal a wendózban nem ismerődik fel jól.
A másik dolog, mennyire pontos az alaplapi hőmérő? Elvileg ez ugye Asus gyártmány valahol, azokon meg nem rossz a hőmérő, remélhetőleg ugyanolyan hődiódákat kapot... (_???_)
A gyári hővédelem 60 fok, ezt nem lehet szabályozni?
Szorzót állítani nem lehet, vagy csak Én nem találtam?
Ti sem kaptatok hozzá USB kivezetést? Az alaplapon találtam csati-t, de a dobozban nem volt hátlap.
Ezekre a kérdésekre várnék választ, nem ártana ha közösen kiderítenénk, hátha esetleg egyik másik bios frissítéssel orvosolható.
Előre is Thanx To All Ashrock Owner

Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a> Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

Elküldve: 2004. 04. 12. 18:19
 A gyári hővédelmet tudtommal állítani nem lehet, de felfelé (mivel a hőmérő lefelé csal) amúgy sem tűnik célszerűnek, lefelé meg szoftverből megoldható. USB kivezetés tudtommal nem jár hozzá, én sem kaptam. Szorzót állítani a Rev 3 lapokon jumperrel lehet (már ha nem lockolt a proci), a többin sehogy.
  A gyári hővédelmet tudtommal állítani nem lehet, de felfelé (mivel a hőmérő lefelé csal) amúgy sem tűnik célszerűnek, lefelé meg szoftverből megoldható. USB kivezetés tudtommal nem jár hozzá, én sem kaptam. Szorzót állítani a Rev 3 lapokon jumperrel lehet (már ha nem lockolt a proci), a többin sehogy.

Elküldve: 2004. 04. 14. 09:20

Elküldve: 2004. 04. 14. 10:30
Idézet: eziskamu - Dátum: 2004. április 14, szerda - 10:25
Hali!
Nekem is ilyen lapom van (2 napja
 ). Igen valóban látható a kétjegyű hexa szám a bootolás folyamán. Szerintem ez az esetleges hiba keresést segíti elő. Ha ugyanis behal boot folyamán, akkor elég ezt a hexa számot megjegyezni, majd a hozzáértőknek megmondani, és ők már tudni fogják, hogy hol, melyik komponensel van a hiba.
 ). Igen valóban látható a kétjegyű hexa szám a bootolás folyamán. Szerintem ez az esetleges hiba keresést segíti elő. Ha ugyanis behal boot folyamán, akkor elég ezt a hexa számot megjegyezni, majd a hozzáértőknek megmondani, és ők már tudni fogják, hogy hol, melyik komponensel van a hiba.

Szerkesztette: Laslie 2004. 04. 14. 10:37 -kor

Elküldve: 2004. 04. 14. 18:18
Idézet: Laslie - Dátum: 2004. április 14, szerda - 9:35
Nekem is ilyen lapom van (2 napja
 ). Igen valóban látható a kétjegyű hexa szám a bootolás folyamán. Szerintem ez az esetleges hiba keresést segíti elő. Ha ugyanis behal boot folyamán, akkor elég ezt a hexa számot megjegyezni, majd a hozzáértőknek megmondani, és ők már tudni fogják, hogy hol, melyik komponensel van a hiba.Köszönöm a válaszodat, csak tudni akartam, hogy másnál is ezt írja ki, vagy esetleg ennek az egyednek van-e valami baja, amit tudatni akarna.

Elküldve: 2004. 04. 15. 06:40

Elküldve: 2004. 04. 15. 08:38
 ) táppal símán visszajön ha rálehelsz az egérre.
) táppal símán visszajön ha rálehelsz az egérre.Emberek HELP! Láma vagyok és nem találok semmit az ASRock weboldalán, aki tudja írja meg PLS.
K7S8X alaplap, Rev 3.01. (ez új vagy régi?
 )
 )Van hozzá BIOS frissítés?
(Ha van mit javít/csinál?)
Lehet proci szorzót állítani?
(Ha lehet, hogyan?)
Mi a legnagyobb CPU amit befogad?
(A későbbiekben egy 3000+-os Barton-t akarok megtépni benne, az alap 166-os fsb-t legalább 200-ra)
Alaplapi hangkártya milyen minőségű?
(SB_Live-omat kidobjam belőle?)
Próbált már valaki ilyen lapot Barton magos AthlonXP-vel? (Esetleg azt 200-as fsb-vel pofátlanul megcibálgatva?) Bírja a lap a 200-as FSB-t frankón vagy sem?
Előre is köszi ha valaki megírja, tényleg nem lusta vagyok, csak nem találam azon a láma oldalon a keresett adatokat.

Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a> Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms

Elküldve: 2004. 04. 15. 11:03
Idézet: ReeChee - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 7:43
Hello!
Nekem speciel K7S8X-E lapom van, de most szándékozom venni sima K7S8X-t, mivel ez olcsóbb és a legutóbb vásárolt 8X-E nem ette meg egyik tweak BIOS-t sem, valószínű valami nagyot újítottak Asrockéknál (1.80 BIOS?).

A K7S8X Rev 3.01. az a legutóbbi verzió igen, gyak. ugyanazt tudja, mint a K7S8X-E rev. 3.0. Így jumperrel lehet szorzót állítani, BIOS-ból 1 MHz-enként FSB-t. 200 MHz FSB-t jól bírják ezek a lapok, de ennél nem sokkal többet. Valószínű, hogy a magasabb - mondjuk 215, 230, stb. - FSB-hez már nagyon jó RAM kellene, viszont mem. feszt nem lehet állítani! Procifeszt is csak módjával, kb. + 5-7 %-ot. Az idén készült K7 asztali AMD-k mind szorzólockosak, így ezek közül a legjobb vételnek a Barton 2500+ tűnik, bár nem biztos, hogy stabilan menni is fog ebben a lapban ~1,75V-on 11x200 MHz-en. Mondjuk szvsz 11x190+195 sem tűnik rossznak.
Egyébként bármelyik K7-es procit elviszi ez a lap. Az SB Live karid szvsz ne dobd ki, főleg ha játszani is szeretnél. Gaméhoz ha nem is reménytelen, de igencsak gyengus ez az integrált CMI zörejkeltő (is).
Hajrá.

Elküldve: 2004. 04. 15. 11:21
Idézet: ReeChee - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 9:43
 ) táppal símán visszajön ha rálehelsz az egérre.
) táppal símán visszajön ha rálehelsz az egérre.Emberek HELP! Láma vagyok és nem találok semmit az ASRock weboldalán, aki tudja írja meg PLS.
K7S8X alaplap, Rev 3.01. (ez új vagy régi?
 )
 )Van hozzá BIOS frissítés?
(Ha van mit javít/csinál?)
Lehet proci szorzót állítani?
(Ha lehet, hogyan?)
Mi a legnagyobb CPU amit befogad?
(A későbbiekben egy 3000+-os Barton-t akarok megtépni benne, az alap 166-os fsb-t legalább 200-ra)
Alaplapi hangkártya milyen minőségű?
(SB_Live-omat kidobjam belőle?)
Próbált már valaki ilyen lapot Barton magos AthlonXP-vel? (Esetleg azt 200-as fsb-vel pofátlanul megcibálgatva?) Bírja a lap a 200-as FSB-t frankón vagy sem?
Előre is köszi ha valaki megírja, tényleg nem lusta vagyok, csak nem találam azon a láma oldalon a keresett adatokat.

Itt találsz leírást, és linket a frissítésekhez, leíráshoz is

Elküldve: 2004. 04. 15. 12:56
Idézet: Laslie - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 10:26

ITT és
ITT
azért még érdemes lenne szétnéznie, mielőtt készpénznek venné a csapnivaló Asrock supportot. Fele se igaz, de tényleg hivatalos.

Elküldve: 2004. 04. 15. 13:13

Jumpert nem találok rá, a kézikönyv se említi! :confused:
Szorzózáras a procim? Azt honnantudom? Help!

Elküldve: 2004. 04. 15. 13:45
Idézet: ReeChee - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 12:18

Jumpert nem találok rá, a kézikönyv se említi! :confused:
Szorzózáras a procim? Azt honnantudom? Help!

A jumperolást nem találod meg a kézikönyvben (de lol
 ), viszont megvan az alaplapi CD-n a leírások között vagy letöltheted az Asrock oldaláról (ld. manual.pdf). Jumpert gyárilag nem adnak a laphoz, azt úgy kell kajtatni hozzá.
 ), viszont megvan az alaplapi CD-n a leírások között vagy letöltheted az Asrock oldaláról (ld. manual.pdf). Jumpert gyárilag nem adnak a laphoz, azt úgy kell kajtatni hozzá.A procid ha mostanában vetted, nyilván idei gyártás és lockos. A cimkéből is kiderül egyébként a gyártási év/hét , ITT például utánanézhetsz.

Súgó
 Súgó

A téma zárva.
 A téma zárva.