HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#751 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 28. 22:32

Idézet: gsc73 - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 10:14

- Megnézem az a lapot is. Gondoltam letöltögetem a pdf-eket, és ha megéri a +1000-et, akkor szóba jöhet..1/2-ig lajikusként: mennyivel tud többet?

Támogatja az FSB400-at és a SATA winyókat.

A csere akkor érheti meg, ha sokat játszol, videót kódolsz vagy egyéb processzor igényes alkalmazásokat futtatsz.

És ha cserélsz, akkor a jövőre való tekintettel ne 2x256, hanem 1x512 DDR-t vegyél.
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#752 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 09:25

Idézet: Nigel - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 23:32

Támogatja az FSB400-at és a SATA winyókat.

A csere akkor érheti meg, ha sokat játszol, videót kódolsz vagy egyéb processzor igényes alkalmazásokat futtatsz.

És ha cserélsz, akkor a jövőre való tekintettel ne 2x256, hanem 1x512 DDR-t vegyél.

Igen láttam, hogy jobb az ECS KT600A, valszeg megéri a +1000-t.
Az a helyzet, hogy néha játszom is :cool: , azért gondoltam a cserére.

MEM: miért 1*512-t?

Merthogy nemsokára úgyis kell venni mellé még 512-t: :D. úgy gondoltam praktikusabb (esetleg pár százalákkal gyorsabb???) a 2*256. De lehet, hogy ez nem így van...

g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#753 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 11:15

Idézet: gsc73 - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 9:25

MEM: miért 1*512-t?

Merthogy nemsokára úgyis kell venni mellé még 512-t: :D.

Ez így van. :D

Idézet: gsc73 - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 9:25

úgy gondoltam praktikusabb (esetleg pár százalákkal gyorsabb???) a 2*256. De lehet, hogy ez nem így van...

Nem is gyorsabb és nem is praktikusabb. És ha a jövőben lesz igényed és forrásod Athlon64-re, akkor csak hozzádobsz egy másik 512MB-os modult és mehet a cucc kétcsatornás üzemmódban.
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#754 Felhasználó inaktív   gsc73 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 14:00

Idézet: Nigel - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 12:15

Ez így van. :D

Nem is gyorsabb és nem is praktikusabb. És ha a jövőben lesz igényed és forrásod Athlon64-re, akkor csak hozzádobsz egy másik 512MB-os modult és mehet a cucc kétcsatornás üzemmódban.

meg lettem győzve!

Köszi!

g.
kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, komód, szvetter, cekker (bevásárlószatyor), fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, pléh, drót, dunsztos üveg, abrosz, dunyha, lavór, papundekli, sámli, hokedli...szocreál. (és a "hamár" szó, ami akár milliókba is kerülhet...:)

#755 Felhasználó inaktív   phan_tom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 17:38

Én most vásároltam egy Asrock P4I45-E lapot, eddig meg vagyok vele elégedve.
Az mondjuk érdekes volt, hogy az üzletben  (A*ua) váltig állitották, hogy ebben a lapban nem mennek a Prescott magos procik, a dobozon meg hatalmas matrica hirdeti hogy: Prescott ready
Kicsit paráztam is, míg összeraktam, de szerencsére a doboz nem hazudott :)
"Fear is the path of the dark side.....  I sense much fear in you.."

#756 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 08. 12:21

Idézet: phan_tom - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 17:38

Én most vásároltam egy Asrock P4I45-E lapot, eddig meg vagyok vele elégedve.
Az mondjuk érdekes volt, hogy az üzletben  (A*ua) váltig állitották, hogy ebben a lapban nem mennek a Prescott magos procik, a dobozon meg hatalmas matrica hirdeti hogy: Prescott ready
Kicsit paráztam is, míg összeraktam, de szerencsére a doboz nem hazudott :)

Először is gratula phan_tom a jól műcködő lapodhoz. Másodszor: Az egyik álalam felügyelt gépteremben a tiedhez hasonló type 8db Asrock P4i45G deszka lakik, amelyek 2004 november óta hiba nélkül üzemelnek. Ok-ok, még fiatalok a halálra :lefety: azonban az eddigi tapasztalatok elég jók. Igaz Prescott cpu-ról még nem álmodhatunk...
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#757 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 10. 17:37

Hi!

K7V88 nál nálatok a speedfan állítja a procventi sebességét??
Nekem sajna vmiért nem.
A 8KHA+-nál bezzeg szó nélkül tette.
1.4 BIOS van rajta. XP SP2vel

#758 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 14:22

Idézet: carr - Dátum: 2005. márc. 10., csütörtök - 17:37

Hi!

Nekem sajna vmiért nem.

cikk link

Ebben a cikkben a kulcsszó: néhány alaplapnál lehet ezt állítani...Az Arock honlapján a Manualban kotorásztál már?

Asrock K7V88 Manual link
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#759 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 14:26

Hi!

Nekem sajna vmiért nem.

SpeedFan Asrock support link

Itt EGY! db deszka van csak! :look: Az is SIS chipsetes...

#760 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 14:30

Hi!

Nekem sajna vmiért nem.

A VIA 8237 chipsetet nem támogatja a speedfan, csak a VT8231-est...elvileg.

#761 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 12:55

amd sempron procikhoz melyiket érdemes venni ??

#762 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 20:16

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 12:55

amd sempron procikhoz melyiket érdemes venni ??

Sempron prociból alapvetően kétféle létezik:

- S462 foglalatba illeszkedő, gyakorlatilag AthlonXP
- S754 foglalatba illeszkedő, butított (32bites) Athlon64

#763 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 20:52

Idézet: Nigel - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 19:16

Sempron prociból alapvetően kétféle létezik:

- S462 foglalatba illeszkedő, gyakorlatilag AthlonXP
- S754 foglalatba illeszkedő, butított (32bites) Athlon64

én az alaplap tipusára voltam kiváncsi :)
Köszi.

#764 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 09:13

Üdv! Melóhelyen egy Asrock K7S41GX-et használok. Mivel a szemem majd kiesett a homályos képtől, hoztam egy videókarit kiváltva az integráltat. Viszont bárhogy nézem nem látom, merre lehetne kikapcsolni az int.vga-t. Segítene valaki? Jah és sehogy nem lehet megkerülni, hogy csak csak slave eszköz legyen a secondary-n? Otthon ilyen beállítással van a rack (és CS nem jó), most minden alkalommal jumperelhetem át a vinyót. Nem lehet ezt a nyavajás tiltást feloldani?  :eek:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#765 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 17:12

Idézet: Picur - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 9:13

Üdv! Melóhelyen egy Asrock K7S41GX-et használok. Mivel a szemem majd kiesett a homályos képtől, hoztam egy videókarit kiváltva az integráltat. Viszont bárhogy nézem nem látom, merre lehetne kikapcsolni az int.vga-t. Segítene valaki? Jah és sehogy nem lehet megkerülni, hogy csak csak slave eszköz legyen a secondary-n? Otthon ilyen beállítással van a rack (és CS nem jó), most minden alkalommal jumperelhetem át a vinyót. Nem lehet ezt a nyavajás tiltást feloldani?  :eek:

FAQ link

When I want to install an add-on AGP graphics card, do I need to adjust any settings in the BIOS if my motherboard has Onboard VGA?
No! You do not need to adjust any settings in the BIOS. ASRock motherboard will switch between add-on AGP and Onboard VGA automatically when you install or uninstall it.

Magyarán: ELVILEG automatice kellene, hogy letiltsa az alaplapi vga-t ha másik zsugát illesztesz be.

Asrock .pdf file

Szerkesztette: akaido 2005. 03. 29. 17:15 -kor

#766 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:05

Idézet: akaido - Dátum: 2005. márc. 29., kedd - 17:12

Magyarán: ELVILEG automatice kellene, hogy letiltsa az alaplapi vga-t ha másik zsugát illesztesz be.

Köszi, valóban igazad volt. Nem szoktam ennyire  :lama:  lenni, de megzavart, hogy kikapcsolásra nem volt lehetőség, csak a használt memória méretének változtatására.
Köszi!

Másik kérdésre nem tudsz esetleg valami okosságot?  :respect:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#767 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:26

Idézet: Picur - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:05

Köszi, valóban igazad volt. Nem szoktam ennyire  :lama:  lenni, de megzavart, hogy kikapcsolásra nem volt lehetőség, csak a használt memória méretének változtatására.
Köszi!

Az egészben az a gáz, hogy több Asrock deszkánál ez szinte általános. Az egyik géptermünkben a P4i45G deszkáknál is hasonló jelenséggel kellett megküzdeni.  Ott csak az a megoldás volt, hogy a másodlagos IDE porton is Masterként üzemel a CD. :reklamacio:

Yvorl cikk link
"Oké, csatlakoztassuk a CD-ROM-ot. Ekkor ismét meglepődtünk: induláskor ugyanis egy igen csúnya hibaüzenetet kaptunk, miszerint nem javasolt master nélkül slave meghajtót üzemeltetni egy csatornán, az optimális teljesítmény :confused:  érdekében állítsuk masterre. Ez egyrészt azért furcsa, mert eddig úgy tudtuk, hogy a master-slave beállításnak csak a betűkiosztásban van szerepe, de hát mindig tanulunk valami újat, milyen rendes az alaplap, hogy szól. Vagy mégsem? Az tényleg kedves, hogy szól, de az, hogy nem enged tovább, amíg nem rakjuk át masterre, igencsak szomorú. Persze nem akkor, amikor egy teszt alkalmával csak arrébb kell tennünk egy átkötőt, hanem például olyankor, amikor a másodlagos IDE csatornát egy mobilkeretnek szánjuk, hogy -- normális alaplap esetén -- mindegy, hogy masterre vagy slave-re állított merevlemezt dugunk a gépbe, minden rendben legyen. Ezzel a kis ASRock-kedvességgel ezt a lehetőséget elvesztettük, úgyhogy marad a csavarozás."

#768 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 08:40

Idézet: Picur - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:05

Köszi!

Faq link
Itt olvasható, hogy hasonló a helyzet az előbb említett Asrock P4i45G-hez. :mad:  :eek:

"Why can't I boot up my system with one hard drive on primary IDE and an optical device (CD-ROM, DVD-ROM, CD-RW, etc...) on secondary IDE if connecting the hard drive/optical device as the secondary drive?
For best compatibility and stability, please make sure your stand alone hard drive on
primary IDE has jumper setting to master, and your stand alone optical device on secondary IDE has jumper setting to master, too. Also if you only have one hard drive without any other optical device, please connect the hard drive to primary IDE with its jumper setting to master.
Furthermore, for optimizing the transfer rate for the hard drive, we recommend you to connect your hard drive(s) to the primary IDE channel and optical device(s) to the secondary IDE channel (Detailed descriptions of the jumper setting for HDD are in here: Asrock Pdf file link )"

#769 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:03

Idézet: akaido - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:40

idézet

Sajna én is erre jutottam. Mekkora baromság. Most kénytelen voltam a dvd-írót áttenni otthon slave-re emiatt (a kábelt nem tudtam megfordítani, hogy a CS jó legyen).
Köszi akaido, sokat segítettél!  :respect:

#770 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 13:45

Idézet: Picur - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 13:03

Sajna én is erre jutottam. Mekkora baromság. Most kénytelen voltam a dvd-írót áttenni otthon slave-re emiatt (a kábelt nem tudtam megfordítani, hogy a CS jó legyen).
Köszi akaido, sokat segítettél!  :respect:

Nincs mit, szívesen.
A DVD pörkölőknek pedig jobb lenne a master beállítás...

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.