HWSW Informatikai Kerekasztal: ASRock tulajdonosok klubja. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ASRock tulajdonosok klubja. Értékeld a témát: -----

#791 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 15. 13:39

Idézet: akaido - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 14:27

According to SiS official document, SiS 748 chipset has  limitation DDR
   supports:
   CPU at FSB 200MHz mode, it will NOT support DDR400;
   CPU at FSB 333MHz mode, it will NOT support DDR200;
   CPU at FSB 400MHz mode, it will NOT support DDR200/DDR266;

Az Asrock oldalán viszont ez áll. :confused:

Igen ez a másik korlátja, de ez nem olyan nagy gond. Nekem 2500+-os Barton procim van elvileg 333-as FSB-vel, de jelenleg 3200+-ként használom 400-as FSB-vel. Mindkét FSB esetén támogatva van a 400MHz-es memóriasebesség.

Ami nekem gondot okozhat az itt van:

Memory: 3 DDR DIMM slots: DDR1, DDR2, and DDR3
PC1600 / PC2100 for 3 DDR DIMM slots, Max. 3GB;
PC2700 for 2 DDR DIMM slots, Max. 2GB;
PC3200 for 1 DDR DIMM slot, Max. 1GB

Még az 1 giga se lenne gond, csak az hogy nekem két slotba kerülne (2x512), nem egybe.

#792 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 15. 13:57

Idézet: Tigerclaw - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 13:39

Igen ez a másik korlátja, de ez nem olyan nagy gond. Nekem 2500+-os Barton procim van elvileg 333-as FSB-vel, de jelenleg 3200+-ként használom 400-as FSB-vel. Mindkét FSB esetén támogatva van a 400MHz-es memóriasebesség.

Ami nekem gondot okozhat az itt van:

Memory: 3 DDR DIMM slots: DDR1, DDR2, and DDR3
PC1600 / PC2100 for 3 DDR DIMM slots, Max. 3GB;
PC2700 for 2 DDR DIMM slots, Max. 2GB;
PC3200 for 1 DDR DIMM slot, Max. 1GB

Még az 1 giga se lenne gond, csak az hogy nekem két slotba kerülne (2x512), nem egybe.

Tapasztalatom ezzel a deszkával nincs, tehát csak "beszóltam" ide, ezért bocs a kontárkodásért. Az viszont zavaró valóban, hogy úgy értlemezem már én is, hogy csak egy slot-ban műxene a ddr 400-as. Illetve az is lehet, hogy ha két 512-es ddr 400-ast tennél a slotba, menne csak nem 400-on. :reklamacio:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#793 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 14:13

Idézet: akaido - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 14:57

Tapasztalatom ezzel a deszkával nincs, tehát csak "beszóltam" ide, ezért bocs a kontárkodásért. Az viszont zavaró valóban, hogy úgy értlemezem már én is, hogy csak egy slot-ban műxene a ddr 400-as. Illetve az is lehet, hogy ha két 512-es ddr 400-ast tennél a slotba, menne csak nem 400-on. :reklamacio:

Nincs semmi probléma, minden segítséget köszönök. Másik fórumon már mondtak olyat, hogy a haver haverjának a gépében megy rendesen, de valszeg az lesz a végeredmény, hogy kipróbálom.

#794 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 14:24

Idézet: Tigerclaw - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 14:13

Nincs semmi probléma, minden segítséget köszönök. Másik fórumon már mondtak olyat, hogy a haver haverjának a gépében megy rendesen, de valszeg az lesz a végeredmény, hogy kipróbálom.

;) Ha még egy dolgot javasolhatok, akkor a gépedet vidd el a boltba, ahol a memcsit szeretnéd megvenni, ha meg tudod oldani, és ott az eladóval próbáltasd ki, hogy műxik-e a gépedben így a RAM, ha erre a boltban hajlandóak. :up:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#795 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 15:06

Idézet: Tigerclaw - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 13:30

Neki Rev. 3-as lapja van. A vége valszeg úgyis próba lesz, de nem bánnám, ha valaki beszólna, aki már hosszabb távon ilyen összeállítást használ.

Én K7S8XE+ lapban használok 2 db DDR400-as modult és semmi gond nincs vele. (Ráadásul a Performance Mode is be van kapcsolva.) A te lapodtól ez csak a southbridgeben tér el.
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#796 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 16:02

Idézet: Nigel - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 16:06

Én K7S8XE+ lapban használok 2 db DDR400-as modult és semmi gond nincs vele. (Ráadásul a Performance Mode is be van kapcsolva.) A te lapodtól ez csak a southbridgeben tér el.

Azért a te lapod még formában is eltér az enyémtől, de a kíváncsiság kedvéért megnéztem minhárom lap manualját. (K7S8XE rev1, rev3, +) Érdekes módon mindhárom kezelésiben ugyanazt írják. Ez így már megnyugtató. Holnap veszek is egy 512-es modult aztán kipróbálom.

#797 Felhasználó inaktív   tomcat2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 17:45

Sziasztok!

k7upgrade880 deszkát néztem ki magamnak. Ha van valami infótok róla akkor írjatok lécci. A lenti konfigomban az ASUS600-as lapot szeretném kicserélni és nyomnék mellé még egy 512-es RAM-ot (Dual ch).

Tudom, hogy nem minőségi csere és a 462-es Bartont fogom használni (kicsit húzva) de a déli hidamat nem szeretném nforce-osra áldozni a dual ch mem miatt. Csak ennyi.

Mindenki véleményére kíváncsi vagyok!!!!  :D

Tomcat(2)
ASUS A7N8X-E, AMD2600+(3200), Thermaltake Volcano 12, Kingston 1GbRAM 400MHz, Samsung 1614C, Sapphire RRADEON 9200, PIONEER DVR-112D, Acer1721ms

#798 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 19:04

Idézet: tomcat2 - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 18:45

Sziasztok!

k7upgrade880 deszkát néztem ki magamnak. Ha van valami infótok róla akkor írjatok lécci. A lenti konfigomban az ASUS600-as lapot szeretném kicserélni és nyomnék mellé még egy 512-es RAM-ot (Dual ch).

Tudom, hogy nem minőségi csere és a 462-es Bartont fogom használni (kicsit húzva) de a déli hidamat nem szeretném nforce-osra áldozni a dual ch mem miatt. Csak ennyi.

Mindenki véleményére kíváncsi vagyok!!!!  :D

Tomcat(2)

Egyelőre amit észrevettem az az, hogy a K7-es procira komolyabb hűtőt nem rakhatsz mert nincsenek a lapon rögzítőfuratok. Szóval a K7-re egy Zalman, vagy hasonló termetes nehéz hűtő nem használható, csak a régi rugós rögzítésű coolerek.

A K8 oldal szintén nem sétagalopp, mivel ott a northbridge magas hűtőbordája van útban, egy méretesebb hűtőnek, amellett hogy a hűtő súlya az interface kártyát nyomja (bár ez utóbbi megoldható az egyik rögzítőfurat madzagos felkötésével).

Az OCWORKBENCH tesztjeiben gyengén-közepesen szerepelt, de hát senki nem mondta, hogy ez egy ultratuning alaplap. Az ára valszeg jóval barátságosabb, mint a konkurens lapoké.

#799 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 15. 20:22

Idézet: Tigerclaw - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 19:04

Egyelőre amit észrevettem az az, hogy a K7-es procira komolyabb hűtőt nem rakhatsz mert nincsenek a lapon rögzítőfuratok. Szóval a K7-re egy Zalman, vagy hasonló termetes nehéz hűtő nem használható, csak a régi rugós rögzítésű coolerek.

A K8 oldal szintén nem sétagalopp, mivel ott a northbridge magas hűtőbordája van útban, egy méretesebb hűtőnek, amellett hogy a hűtő súlya az interface kártyát nyomja (bár ez utóbbi megoldható az egyik rögzítőfurat madzagos felkötésével).

Az OCWORKBENCH tesztjeiben gyengén-közepesen szerepelt, de hát senki nem mondta, hogy ez egy ultratuning alaplap. Az ára valszeg jóval barátságosabb, mint a konkurens lapoké.

Kaptam egy tippet a lapoddal kapcsolatban: zártad az L1 hidakat?

#800 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 07:17

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2005. ápr. 13., szerda - 19:17

Hát cumi van, nem megy a szorzóállítás se fel,se le. Nem értem, de ez van. Mindegy, bedobozolom, és így marad. Kösz hogy foglalkoztatok a kérdéssel.  :respect:

#801 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 07:19

Idézet: akaido - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 20:22

Tigerclaw! Bocsánat, ez nem Neked lett szánva!

#802 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 08:57

Idézet: akaido - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 8:19

Tigerclaw! Bocsánat, ez nem Neked lett szánva!

Gyárilag zártak a hidak. Viszont -bár ez nem az a topic- mutatok valamit. A szorzóm 10x, így adja a 1330 Mhz-t. EBBEN a táblázatban az van, hogy az L3 és L4 híd ilyen kéne legyen:  L3 I::I  L4 ::II  Ehhez képest enyém: L3 I::I  L4 :I:I  Ilyen konstelláció nincs az egész listában. Nem értem.  :(

#803 Felhasználó inaktív   tomcat2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 12:46

Idézet: Tigerclaw - Dátum: 2005. ápr. 15., péntek - 20:04

Volcano hűtőm "pattintós" és a maga kis 800 gramjával és 72CFM-es levegőszállításával asszem a komolyak közé tartozik (igaz csúcson járatva a porszívó hangjával is felveszi a versenyt  :( ).

K8-hoz majd K8-as deszkát veszek...  :D

A tuning viszont érdekelne, ha van róla tapasztalatod. Nem akarom agyonhúzni a 2.6-os bartont de azért 11*200-on eddig stabilan ment. Ennyin kellene menni a 880-ason is.

Köszi a hozzászólást!

Tomcat(2)
ASUS A7N8X-E, AMD2600+(3200), Thermaltake Volcano 12, Kingston 1GbRAM 400MHz, Samsung 1614C, Sapphire RRADEON 9200, PIONEER DVR-112D, Acer1721ms

#804 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 12:48

Megvettem az újabb 512-es modult a K7S8XE lapomba. A BIOS-ban automatára véve, leveszi a memóriasebességet 333-ra 400-ról, vagyis nem tetszik neki a 2 db 400-as memória együttes használata. Manuálisra véve működik 400-on is, de több alkalmazás is instabil lesz tőle. Kurvär@ bosszantó, hogy az ilyen limitáltságot nem reklámozza a gyár, csak a vásárlás után a manualból értesűl az ember erről. Mindegy, a memória mérete jelenleg fontosabb, mint a sebessége.

#805 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 13:39

Idézet: Tigerclaw - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 12:48

Megvettem az újabb 512-es modult a K7S8XE lapomba. A BIOS-ban automatára véve, leveszi a memóriasebességet 333-ra 400-ról, vagyis nem tetszik neki a 2 db 400-as memória együttes használata. Manuálisra véve működik 400-on is, de több alkalmazás is instabil lesz tőle. Kurvär@ bosszantó, hogy az ilyen limitáltságot nem reklámozza a gyár, csak a vásárlás után a manualból értesűl az ember erről. Mindegy, a memória mérete jelenleg fontosabb, mint a sebessége.

Nekem K7S8XE+-om van és hajtottam benne 3x256-os modult is 400-on stabilitási gondok nélkül. Most 2x512 MB van benne, korrekt Nanya modulok, performance bios, performance módban. 2-3-3-5 időzítésen mennek 400 MHz-en. 24/7 üzemmódban megy :)
De az tény, hogy manuálisan kellett beállítani, hogy 400-on menjen
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#806 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 16. 19:06

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 8:57

Gyárilag zártak a hidak. Viszont -bár ez nem az a topic- mutatok valamit. A szorzóm 10x, így adja a 1330 Mhz-t. EBBEN a táblázatban az van, hogy az L3 és L4 híd ilyen kéne legyen:  L3 I::I  L4 ::II  Ehhez képest enyém: L3 I::I  L4 :I:I  Ilyen konstelláció nincs az egész listában. Nem értem.  :(

www.ocinside.de

Itt találhatsz L hid és pin moddot a K7 procikhoz

#807 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 10:25

Idézet: tomcat2 - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 13:46

K8-hoz majd K8-as deszkát veszek...  :D
Tomcat(2)

Ha a K8-as procihoz K8-as lapot fogsz venni, minek neked egy ilyen speciális alaplap? Ez pont arra jó, hogy most beleraksz egy K7-es procit, legközelebb pedig csak procit kell cserélni, mert belemegy a kisebbik A64. Szerintem válasz egy normál K7-es lapot, azzal jobban jársz.

#808 Felhasználó inaktív   Tigerclaw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 10:30

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 14:39

Nekem K7S8XE+-om van és hajtottam benne 3x256-os modult is 400-on stabilitási gondok nélkül. Most 2x512 MB van benne, korrekt Nanya modulok, performance bios, performance módban. 2-3-3-5 időzítésen mennek 400 MHz-en. 24/7 üzemmódban megy :)
De az tény, hogy manuálisan kellett beállítani, hogy 400-on menjen

Nekem csak olyan átlagos CL3-as moduljaim vannak. Elvileg brand mindkettő, de nem épp világmárkák. 400-on CL3-as beállításon is elég instabilak sajnos, de az szerintem a lapom gyengesége. A régi modul húzva is ment 400-CL2 beállításon.

#809 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 11:04

Idézet: akaido - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 20:06

www.ocinside.de

Itt találhatsz L hid és pin moddot a K7 procikhoz

Köszi :respect:

#810 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 11:11

Idézet: Tigerclaw - Dátum: 2005. ápr. 16., szombat - 12:48

Mindegy, a memória mérete jelenleg fontosabb, mint a sebessége.

Próbáld ki a performance bios-t! Sokat tud dobni a memória sebességén.

Rebels Haven ASRock K7S8XE BIOS Page
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.