HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen villanyborotvát? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen villanyborotvát? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 25. 08:02

Idézet: rózsa* - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 6:19

Na igaz hogy nő vagyok,igy én nem borotválkozom.De! A családban férfiúk is vannak! És most kapaszkodjatok meg! Van egy Philips hajnyirónk,és az egyik fiam például állandóan azzal borotválkozik.
És bejön neki,tök sima az arca.

Idővel elmúlik ez az állapot :D Hajnyíróval max borostásra tudnám nyúzni az arcomat ;)

#22 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 08:46

Idézet: phan_tom - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 18:36

A késeket használattól függően cserélni kell, de max két évenként.

biztosan? a rezgőkésesnél ahogy látom a "kés", mint egy sűrű hűtőborda, csak tologatja a szőrt jobbra-balra, és a vékony szita az, ami ténylegesen elvágja - ezt a szitát tényleg kell idővel cserélni
de ha a kés lamellái épek, azt minek?

#23 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 06. 25. 10:45

Nekem egy Phillipsem van, természetesen körkéses. Arra kell figyelni, hogy azok, amiken a 3 körkés fixen van szerelve, sz@rt sem érnek. Olyat kell keresni, amiben mozognak a kések. 3D kontúrkövető mianyavajának hívják, ha jól emlékszem. Ezek természetesen drágábbak, de sokkal jobbak is.
Nekem is a rácsos Wilkinson volt az első borotvám, és tényleg nagyon szar, hogy nem lehet a szőrt kiszedni belőle. Max hónalj borotválására ajánlom. De az utána következő Wilkinson, az FX Performer is. Igaz, rács már nincs, de a szőr ugyanúgy benne marad. Wilkinsonnak többet asszem nem próbálkozom. Most pengés borotvából Mach3-am van, és nagyon elégedett vagyok vele. A legjobb eredmény, a legkényelmesebb használat. Az elektromossal felváltva használom, nem szeretem egyiket sem, de asszonynépség azt mondja, hogy kell, akkor nincs mese. :)
Egyébként villanyborotvát csak szárazon érdemes használni, viszont a pengés nekem csak zuhanyzás után jön be. A hab édeskevés, hogy normálisan, vágások nélkül le tudjam kapni a szőrt.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#24 Felhasználó inaktív   nr4tw 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 10:49

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 9:46

biztosan? a rezgőkésesnél ahogy látom a "kés", mint egy sűrű hűtőborda, csak tologatja a szőrt jobbra-balra, és a vékony szita az, ami ténylegesen elvágja - ezt a szitát tényleg kell idővel cserélni
de ha a kés lamellái épek, azt minek?

Mintha vmi olyasmit hallottam volna, hogy egymáshoz kopnak, a régi kés az új szitával nem fog passzolni. Ez persze csak tipp, nem dolgozom egyik borotvagyártónál sem, forgalmazásukban sem vagyok érdekelt. :Đ
Department of Redundancy Department

#25 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 11:08

Nekem van mind a 2, leírom szerintem milyenek.

Braun rezgőkéses simábbra vág (jobban a szőr tövében vágja le a szőrt), viszont azzal csak borostát lehet, ha kicsit hosszabba a szőr már nem tud vele mit kezdeni. Nem megy be a kis lyukakba a szőr és nem tudja levágni.

Philips valahogy nem vágja le annyira tövig a szőrt. Látni nem látsz semmit, de ha a kezed erősen az arcodhoz nyomod és húzod, akkor érezni, hogy valamimi még ottvan. Elég kopottak benne a kések, szóval szerintem egy újnál nem lehet ilyen probléma. Előnye, hogy mindent levág, 3-4 milliméteres szőrt is simán leszedni. Nekem pont emiatt nagyon szimpi, mert utálok borotválkozni, és ha pár napig hanyagolom akkor is szimán le lehet vele vágni.

Egyikse csúcsmodell, a Braun az inkább ilyen travel modell, a Philips is elég régi már, vagy 10 éves. :)

#26 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 11:10

Idézet: nr4tw - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 11:49

a régi kés az új szitával nem fog passzolni.

"az első alkalommal még nem"  :)
egyébként nem hiszem, h összeérne a kettő, akkor nagyon hamar elkopna

#27 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 11:16

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 12:08

Braun rezgőkéses simábbra vág (jobban a szőr tövében vágja le a szőrt), viszont azzal csak borostát lehet, ha kicsit hosszabba a szőr már nem tud vele mit kezdeni. Nem megy be a kis lyukakba a szőr és nem tudja levágni.

ez pontosan így van, egy öreg, kb 15 éves Braunnal szerzett tapasztalatok alapján: csak akkor jó, ha minden nap(/esetleg másnap, ha lassabban nő) használja vki
ezért nálam leginkább tél a szezonja: akkor reggel nem szeretek a fürdőszobában félmeztelenül pengével vacogni, inkább a villany

#28 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 12:11

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 21:53

Részemről Mach3 minden adalék nélkül. Kis vizezés, és 5 perc alatt megvagyok, igaz szakáll mentén :). Krém, vagy zselé után szintén "ragadós" érzésem volt, nem is hiányzik. A szakállamra meg papírvágó ollóval szabadulok néha rá, mikor nőnemű egyed kijelenti, hogy úristen, jeti... Valahogy az vált be a legjobban igazításra :).

neked ujabban szakallad van?  :nevet2:
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#29 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 12:51

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2004. jún. 25., péntek - 13:11

neked ujabban szakallad van?  :nevet2:

Ne röhögjél, amögött kevésbé látszok, szóval csak előnyömre lehet :D.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#30 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 18:37

Pengével és habbal nagyon simára lehet beretválkozni, villannyal ezt sose sikerült megközelíteni.

Van egy ilyen Braun használatban (Flex XP 5612):
Kép

Meg egy ilyen Philips (Philishave 8870):
Kép

Gyorsan meg lehet velük úgy borotválkozni, hogy látszólag sima az arcod. Amíg egy munkahelyen ez akár elég is lehet, a "jaj de szúrsz" a nap végén már előjöhet hölgytársaságban.
A legjobb szerintem a 3-4 napos borosta, mert az már nem szúr (annyira) és nem kell beretválkozni sem. :) A legrosszabb a nap végén a reggel villannyal kaszabolt pofázmány.

Rügyezni addig rügyeztem, amíg hozzá nem szokott a bőröm valamennyire. Így most csak akkor rügyezek (nyakon), ha túl sokáig használom a villanyt. Ha van idő, akkor a pengét használom.

#31 Felhasználó inaktív   zeg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 17:37

Sok éven át biztonsági borotvával szedtem az arcomról a szőrt, gilette, wilkinson, sokpengés, zselés, meg mindenféle jódrága, agyonreklámozott trendi eldobható/cserélhető pengés borotvát használtam, és csak ritkán sikerult úgy megborotválkoznom, hogy ne pattogjon ki nyakamon a bőr. Első villanyborotvám valami kétceruzaelemes egyszitás braun zsebborotva volt, kábé 15-17 perc alatt sikerult vele megborotválkoznom:D, egy fokkal volt jobb mint az eldobható borotvák. Egy éve aztán úgy döntöttem, hogy a tucatnyi habpacsuli és penge kipróbálása után adok egy esély a villanyborotvának. Vettem egy philips HQ 6831 3szitás aksis borotvát majd húszezerért. Az első két hétben olyan vörös volt a nyakam, mintha napon égettem volna le. Már azon voltam, hogy a francba dobom el azt a sz@rt messzire, de a későbbi borotválkozások során a vörösödés lassan elmúlt, a borotvát pedig megtartottam.
Manapság is ezt a borotvát használom, utána pedig a nivea sensitivity balsam borotválkozás utáni arckrémet. Nekem ez a kombináció vált be.

#32 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 15:09

Én Braunt használok már 9 éve.
Szerintem az az általános tanács, hogy ha valaki elkezdi az egyikkel, akkor a másikra már nehéz áttérni, mert máshogy borotvál és nehezebb is megszokni. Én is kaptam 2. borotvának egy Philips 3  késest, de becseréltem Braun FlexIntegrálra. MOst a 3. van, Braun, Syncro 7505. Valaki írta, hogy van neki, és tisztító is. Megéri külön ez a tisztító? Én is Niveát használok utána, a Sensitive-et. Az a legjobb.
BÁr a Gilette-et még nem próbáltam.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#33 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 19:29

én sokáig vizesborotva hívő voltam(gilette gél+mach), de tavaly kaptam egy philishave coolskint, na ez számomra tökéletes. sokat bír az aksija, nagy borostával is elboldogul, és ez az első olyan villanyborotva, amitől nem pattogzok ki. mondjuk hozzáteszem, a trutyi amit adagol, nivea coolskin, talán ez is segít neki:)
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#34 Felhasználó inaktív   Viperboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 12:25

Nekem Philips van már 1 jó ideje, előtta apám Braunját nyúltam le. A Philips-szel az a gond, hogy mondhatni "meg kell tanulni" borotválkozni vele, mert különben vagy tönkreteszi az ember bőrét, vagy borostás maradsz :) Egyébként, ha ügyesen csinálod, akkor 1-2 húzással szép sima leszel. További előnye, hogy még a hosszabb szálakhoz se kell szakállvágó, mert a körkés átviszi azt is. Hátránya, hogy az olcsóbb modelleken, amin nem flexibilisek a körkések - szal fixen vannak és nem tudnak mozogni, az nem nem vág néha rendesen és ügyeskedni kell vele, de egyébként frankó kis borotva. Apám Braunjával sose tudtam olyan jól megborotválkozni.
Config: Epox 9NPA+Ultra, AMD Opteron 144 [Water cooling: Ordasi blokk, Eheim 1048, passzív radi], 2x512 Infineon DDR (2-3-3-5@1T), Seagate ST360015A + Samsung SP0802N, NEC 2500A, Cinergy 200USB TV Tuner, Creative Audigy2 ZS, Creative Gigaworks S750, Zalman 400A-APF

#35 Felhasználó inaktív   Red_Raven 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 29. 12:48

Én használtam már braunt is, most philipssel nyomom.
Szerintem a braun egy rakás sz@r.
Philips rulez!!! :respect:
A Braunnal sokat kell kínlódni :wc2:  hogy leszedje a szőrt.

#36 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 13:22

Hali!

Nekem anno volt egy egyszeru braunom, ami beadta a kulcsot, majd valtottam philips -re... Jopofi volt meg minden, de 3 ev kinlodas (10-15 perces borotvalkozas) utan nyugdijba kuldte egy ujabb braun (valami mozgofejes, 3 penges, kek meg atlatszo, sikositos, sci-fi akarmi), majd elso hasznalat utan fellelegeztem, mert evvel 3-4 perc alatt vegzek...

Szerintem sok fugg az ember boretol, az arcformajatol...  Azt nem hinnem hogy tobb mint 3 ev alatt nem szoktam volna hozza a philipshez, de szerintem olyannak ekinek sok nem konvex iv van az arcaban (nem pufi babaarcu), es erzekeny boru, annak jobb a braun, illetve a pajesz vagoja is nekem jobbnak tunik.

#37 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 15:26

Idézet: Viperboy - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 13:25

Hátránya, hogy az olcsóbb modelleken, amin nem flexibilisek a körkések - szal fixen vannak és nem tudnak mozogni, az nem nem vág néha rendesen és ügyeskedni kell vele, de egyébként frankó kis borotva. Apám Braunjával sose tudtam olyan jól megborotválkozni.

a legjobb a philips-ből természetesen a vízzel öblíthető fajta 3 flexkéses. de végülis ha az ember komolyabb pénzt hajlandó kiadni egy borotvára, akkor már az a plusz 1-2 ezres nem kéne hogy számítson. ezért soha nem is gondolnék braunra(na jó, egy fullosat egyszer kipróbálnék, már csak a tapasztalat miatt is)
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#38 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 16:32

na ilyenem van, ez ki van próbálva és jó:
Kép

#39 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 18:08

Ez a CoolSkin ,ugye?
Full vízálló, MM-ban 21000ft,és tényleg nagyon jó  :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#40 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 18:34

Egyetlen1x próbáltam (még a történelem hajnalán, a 70-es években) elektronyost, egy braunt. Lenyuzta a böröm, viszont a serkenö szörzetemet gondosan otthagyta, lehet, hogy növesztette is....Ráadásul kivörösödtem nagyon. Viszont, amit nem értek, miért mondjátok azt, hogy a villanyossal gyorsabban lehet beretválkozni? Alighanem ez nem igaz, ( gép tisztogatása?), nem inkább A-FÜRDÖSZOBÁBÓL-IDŐ-ELŐTT-KIZAVARTAK szindrómája ez? :)
Business as usual. We fucked up everything.

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó