Ez egy összegben valóban sok, de 1 évig tuttira nem kell cserélni, még akkor sem, ha minden nap használod.
Amire én például soha nem költenék azok éppen ezek a 3-4000 Ft-os "menő borotvák", mint a Mach3 és tsa.
Egy időben használtam én is a Wilkinson akkori csúcsmodelljét (FX Performer), édesapám az elmúlt 15-20 évben végigment a Gillette és Wilkinson csúcsmodelljein (ezeket is próbáltam); rájöttem, hogy csak pénzkidobás az ilyen borotva.
Ezekhez a penge tényleg egy vagyon (2000-2500 Ft egy 4 db-os utántöltő), s a legjobb minőségű (használtam Gillette-et is) "menő borotva" pengéjét is dobhatom el maximum a 3. borotválkozás után.
Amikor erre rájöttem, akkor először áttértem a legjobb minőségű (és legdrágább) eldobható Wilkinson és Gillette borotvákra. Nos ezek a "menő borotvától" még annyiban különböztek, hogy már az első alkalommal sem vágták, hanem tépték a szőrt az arcomról, annyira életlenek voltak.
Ezen bepipultam, és vettem a ROSSMAN helyi üzletében egy ROSSMAN márkázású eldobható borotvát kemény 275 Ft/csomag áron (5 db van benne).
Van rajta "olajozócsík" is, s az Amerikai Egyesült Államokból származik.
Nos jelentem, az első borotválkozás után az államat kerestem a meglepetéstől. Éppen olyan jó volt, mint a sokezer forintos "menő borotvák", tizedáron! 3 borotválkozásig jó, és teljesen éles. Egyszóval frankó! Nekem nagyon bevált.
Azóta láttam ezt is cserélhető pengéjű változatban. Vettem is egyet. Az "alap", két darab pengével kemény 379 Ft, az utántöltő 5 db pengével kemény 479 Ft.
Ez annyiban jobb, hogy nem merev a feje (mint az eldobhatónak), hanem fel-le mozog. A pengéja ugyanaz, szóval teljesen jól borotvál.
Bárhol is készült, az amcsik frankó borotvát készítettek.
Megj.: Az én villanyborotvám ára 47.500 Ft volt 2 éve, amikor vettem (majdnem a csúcsmodell volt; azt hiszem, akkor 1 ennél drágább Philishave borotva volt). De ennek csak majd' 1/3-ába került ténylegesen, mert egy márkabolt felszámolásakor vettem, s ráadásul nekem nem került semmibe, mert ajándékba kaptam a családomtól.

Szóval azért az így sokszorosa a penge árának.
Szerkesztette: Piftuka 2006. 01. 06. 21:31 -kor