HWSW Informatikai Kerekasztal: Debrecen - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Debrecen "A legkeletibb nyugati város" Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 28. 10:34

tudom hogy nem megengedett a politika a fórumon, de azért le a kalappal egy fidesz-es polgármester előtt aki elvileg hátrányban van most mivel ellenzéki, és mégis töretlenül halad, mintha csak kormányoktól függetlenül működne

----atyuska----

#22 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 10:41

Idézet: caratyuska - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 11:34

tudom hogy nem megengedett a politika a fórumon, de azért le a kalappal egy fidesz-es polgármester előtt aki elvileg hátrányban van most mivel ellenzéki, és mégis töretlenül halad, mintha csak kormányoktól függetlenül működne

Igazad van...
De azért ne menjünk ebbe bele, mert akkor elfajulhatnak itt a dolgok... És az nem kellene... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#23 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 10:43

És hogy ezt miért nem tudja megcsinálni a siófoki polgármester? Talán neki fontosabbak a saját érdekei, mint a városé.  :reklamacio:
De tényleg ne menjünk ebbe bele :)

Szerkesztette: DzsiAr 2004. 06. 28. 10:43 -kor

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#24 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 10:44

Idézet: special - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 7:15

Én a belváros kialakítását tartom példamutatónak. Pécsen is hasonlóra lenne szükség.

Hozzá kell azért tenni, hogy a város eddig-sem-túl-jó közlekedési rendszerét a főtér kialakításával sikerült rontani. Mondhatni, valamit valamiért.:)

#25 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 10:50

Idézet: cx.core - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 11:44

Hozzá kell azért tenni, hogy a város eddig-sem-túl-jó közlekedési rendszerét a főtér kialakításával sikerült rontani. Mondhatni, valamit valamiért.:)

Nem tudom, eddig nem volt különösebb gondom a közlekedéssel, sem tömegközlekedési eszközön, sem kocsival...

Most pedig, hogy nekiállnak készíteni az újabb villamos-pályát, szerintem a tömegközlekedés még jobb lesz... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#26 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 28. 10:55

Idézet: cx.core - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 11:44

Számomra feltétlenül pozitív egy ilyen lépés, ugyanis inkább sétálgatok. Autóm nincs és jó ideig nem is lesz, de ha lenne se használnám városon belül.

#27 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 06. 28. 10:58

Kép

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ketten a Csokonai színházból
Ha apádnak nem lett gyereke, valószínűleg neked sem fog sikerülni.

#28 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 28. 11:00

Mégis mindent megtett az MSZP és a 95%-ban befolyásuk alatt álló, velük szimpatizáló média, hogy az EU-s parlamenti választások előtt jól lejárassák ezt az embert.  :down:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#29 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 11:02

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 12:00

Mégis mindent megtett az MSZP és a 95%-ban befolyásuk alatt álló, velük szimpatizáló média, hogy az EU-s parlamenti választások előtt jól lejárassák ezt az embert.  :down:

igen, de hála az égnek ezzel is és mással is jól felsültek  :cool:

uhh de asszem tényleg most be kellene ezt fejeznünk, vagy lefejeznek minket  :think:

----atyuska----

#30 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 28. 11:04

Egyszer szívesen elutaznék megint a városodba Never!
Még csak egyszer voltam Debrecenben; egy osztálykirándulás keretében, nem túl hosszú időt töltöttünk ott. Igaz, az ország keleti részével kapcsolatban is így vagyok. Kevés helyet látogattam meg személyesen. Csak "elméletben" ismerem a fontos városokat, idegenforgalmi területeket, nevezetességeket, természetvédelmi területeket.

Ez pedig nem jó. Szép országunk van, rengeteg látnivalóval, és fontos lenne, hogy mindenki sokat utazzon.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#31 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 11:21

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 12:04

Egyszer szívesen elutaznék megint a városodba Never!
Még csak egyszer voltam Debrecenben; egy osztálykirándulás keretében, nem túl hosszú időt töltöttünk ott. Igaz, az ország keleti részével kapcsolatban is így vagyok. Kevés helyet látogattam meg személyesen. Csak "elméletben" ismerem a fontos városokat, idegenforgalmi területeket, nevezetességeket, természetvédelmi területeket.

Ez pedig nem jó. Szép országunk van, rengeteg látnivalóval, és fontos lenne, hogy mindenki sokat utazzon.

Szivesen várlak... elötte én sem nagyon jártam erre (furcsa is volt), de a szépsége és a hangulata nagyon megfogott... :)

Mindjár megmutatom az egyik kedvenc helyemet... bár úgy gondolom, ezzel nem vagyok egyedül... :)

Idézet

[link]

#32 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 11:24

Kép
Nagyerdő, Debrecen

Kép

Idézet

[link]

#33 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:13

Idézet: special - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 11:55

Számomra feltétlenül pozitív egy ilyen lépés, ugyanis inkább sétálgatok. Autóm nincs és jó ideig nem is lesz, de ha lenne se használnám városon belül.

Ez még bőven változhat. :)

De tény, hogy kevés városunk igényli ténylegesen a gépkocsihasználatot. Még Debrecenben is majdnem mindenhova el lehet jutni 20-25 perc gyaloglással.

Idézet

Csapókert, Homokkert, Boldogfalvi kert, Tégláskert, Tócóskert, Postakert, Széchenyi kert, Hatvan utcai kert, Köntöskert, Csigekert, Vénkert, Újkert, Sestakert

Kép

Kép

#34 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:19

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 13:13

Csapókert, Homokkert, Boldogfalvi kert, Tégláskert, Tócóskert, Postakert, Széchenyi kert, Hatvan utcai kert, Köntöskert, Csigekert, Vénkert, Újkert, Sestakert

Kertváros :)

Amúgy valóban... a vasútállomástól már jópárszor mentem gyalog az egyetemre, ami pedig nem kis táv... de jó volt... :)

Idézet

[link]

#35 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:29

Megvan-e még?

Idézet

Kép

Közönséges ördögcérna v. semfűsemfa (Lycium halimifolium)

A legenda szerint Bálint pap, a reformáció hirdetője itt vitatkozott a katolikus Ambrosius mesterrel - kezében líciumágat tartva. A katolikus Ambrosius azt mondta: Kálvin tanaiból sohasem lesz vallás. "Akkor lesz abból vallás - kiáltotta -, amikor a lícium fává nő." "Hát akkor fa lesz belőle!" - válaszolta Bálint pap, és a földbe szúrta a líciumágat. Az ágacska fává nőtt, ágaival befonta a lelkészlak vasrácsos ablakát.
A líciumfa kora mintegy száznyolcvan év: a XVI. századi Méliusz-házat 1740 körül lebontották. A helyén egyházi épületet emeltek - ennek vasrácsaira fonódott a lícum. Amikor ezt az épületet is lebontották, a késő barokk ablakrácsot meghagyták a fával együtt.

#36 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 12:39

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 13:29

Megvan-e még?

Ha jól emlékszem, ott van még... de ma vagy holnap megnézem, és ha tudom, lefényképezem... :)

Idézet

[link]

#37 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 13:30

Három évig tanultam Debrecenben, kellemes három év volt...

Sajnos azóta se jártam a városban, pedig ahogy nézem a képeket, rendesen megváltozott néhány dolog...

(Lehet, hogy az idei virágkarnevált meg kellene nézni...)

#38 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 06:45

HOLLÓ László
(1887, Kiskunfélegyháza - 1976, Debrecen)

Festő, Munkácsy- (1960) és Kossuth-díjas (1961), érdemes művész (1964), kiváló művész (1971). A Mintarajziskolában tanult 1904-1909 között, majd Münchenben Hollósy Simon növendéke volt, azután Párizsban képezte magát Volakovszkij szabadiskolájában. Megfordult a Tisza-parti Técsőn, Hollósy nyári szabadiskolájában is. Olaszországi, spanyolországi tanulmányutak után Debrecenben telepedett le 1914-ben. Az alföldi tájat és embereket festette.

Kép

Képgaléria

Idézet

[link]

#39 Felhasználó inaktív   Salgó Béla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 09:25

Kép

#40 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 09:37

Idézet: Salgó Béla - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 10:25

... ez itt a térkép helye ...

A Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézete (ATOMKI) - Debrecen

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Szerkesztette: Nevergone 2004. 06. 29. 09:39 -kor

Idézet

[link]

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.