HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a C'n'Quietről.. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a C'n'Quietről.. a 'Sulinetes Athlon64 alaplap dilemma' téma offjai Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   tibity 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 02. 00:27

Asus K8V SE Deluxe, 3000+os proci, CG-s, CnQ szépen műxik, 2000-1800-1000Mhz-ek között kapcsolgat, feszkót 1,1V-ra veszi le. Tömören ennyi nálam :)

#42 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 02. 07:31

Idézet: tibity - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 1:27

Asus K8V SE Deluxe, 3000+os proci, CG-s, CnQ szépen műxik, 2000-1800-1000Mhz-ek között kapcsolgat, feszkót 1,1V-ra veszi le. Tömören ennyi nálam :)

Hany memoriamodul van a gepedben?

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#43 Felhasználó inaktív   tibity 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 02. 11:37

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. júl. 2., péntek - 7:31

Hany memoriamodul van a gepedben?

Krinyo

2db 512-es DDR400-as Sulinetes :) Twinmos. Mondjuk még annyi hogy rögtön frissítettem az alaplapi BIOS-t, nem tudom ez számított-e, az eredetivel nem is próbáltam ki. Valami azért itt sem kerek, mert van valami CnQ-s progi az alaplap cd-jén, na az nálam sem megy, el sem indul. De végülis les**rom, az Everest szépen kiírja hogy csökkennek azok a Mhz-ek, nameg a feszkó. Az egy másik kérdés hogy én ezt nem nagyon fogom kihasználni, minthogy mindig megy az UD agent, de sebaj...

#44 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 02. 12:39

Jah, a tied mar CG-s rev., az mar stabilabb C'n'Q szempontjabol.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#45 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 19:26

WinXP Sp2 és remekül működik a C'n'Q az alábbi konfigon. Feltettem az AMD féle PowerNow! Dashboardot és azzal sasolom az eredményt. Lenyűgöző hogy hol tart már a tudomány.  :p
Mother always says, Sharing is Good

#46 Felhasználó inaktív   zeroo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 22:12

Ezzel az alaplappal es memmel az lenne a fura ha nem menne.
qw

#47 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 09:25

Idézet: zeroo - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 23:12

Ezzel az alaplappal es memmel az lenne a fura ha nem menne.

Voltak korábban olyan híresztelések, hogy a C0-s professzorokkal nem működik megfelelöen. Nem hittem nekik. :)
Mother always says, Sharing is Good

#48 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 12:33

Idézet: MamaSaid - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 10:25

Voltak korábban olyan híresztelések, hogy a C0-s professzorokkal nem működik megfelelöen. Nem hittem nekik. :)

Ez jó jel, mert nekem is egy C0-ás 3000+ van. :up:
Semper Fi

#49 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 06. 08:06

Hi! Felélesztem a topicot....

Beüzemeltem A64 konfigomat, amin van Cool'n'Quiet, amlig vártam, hogy kipróbáljam!

És működik! Windosban visszaveszi az órajelet 1 Ghz-re, terhelésnél pedig felprörgeti alapra. Csak az volt a fura, hogy NFSU2 közben(menet közben, nem menüben), kilépek az asztalra és a Cool'n'Quiet azt írja, hogy 1 Ghz!!?? :think: A game jól megy, gondolom amint visszalépek megint rendesen megy...remélem...
3DM03 közben, tesztek váltásakor, megjelenik egy mp-re a windos, és ott látszott, hogy jól megy..Mindenesetre érdekes.

Még egy gond, hogy néha dob egy hibaüzit: Cool'n'Quiet: "invaild....." címmel. A pontos kiírást elfelejtettem felírni... :omg:

#50 Felhasználó inaktív   TaliGa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 09:50

Hali

Talán vki tud segíteni, tehát a következő a konfig /MSI K8N Neo+3000+2*512 Apacer+cd-író, Audigy, DVD, 2 winyó, és mindehhez egy 360W-os Chieftek táp/. Három hétig ment, mint álom. Tegnap kikapcsoláskor kékhalál /BAD_POOL.../, újranyomtam windózt, stb., azóta rendszerbetöltéskor (reset, bekapcsolás) fagy, játék, alkalmazás közben (lekopogom) eddig sohasem. Tipikus kék képernyő - ami rendszerint RAM hiba - de a memtest csont nélkül végignyomott egy 2 órás tesztet. Nem húzom a cuccot, minden alapon megy, a RAM is a leggyengébb /200mhz-3-3-8/ beállításokon szaladgál. A tápra eddig nem volt panasz, bár procfesznél csak 1,47V-ad, és az összes feszben 5-7%-os kilengések vannak, de ez már gyermekkora óta ilyen...

#51 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 07. 10:11

Idézet: TaliGa - Dátum: 2004. dec. 7., kedd - 10:50

azóta rendszerbetöltéskor (reset, bekapcsolás) fagy, játék, alkalmazás közben (lekopogom) eddig sohasem. Tipikus kék képernyő - ami rendszerint RAM hiba - de a memtest csont

Talán a ramokat nem szeri a lap?? Az már előbb kijött volna...A fene tudja... :think: Ha szerncséd van egyszeri a hiba....Lehet, hogy a 1,4v kevés, az enyém 1,5v, ha jól emléxem. :think:

De miért ide írtál? Inkább próbáld meg a 754 topicban...

#52 Felhasználó inaktív   Sven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 13:37

Egy kis segítség kellene: :(
nem tudom, egészen pontosan, hogyan kell belőni ezt a C&Q-t. Asus K8N-E Deluxom van. Enable-re állítottam a Biosban, plussz az Energia-gazdálkodást a minimumra a Winxp-ben. Az asus softwerével szépen ki is írja, hogy a MHz-et lecsökkentette 1000 körülire. De a ventim fordulata nem csökkent. Miként tudnám elérni a csendesebbé válást? Smart Q-Fant bekapcsoltam, de akkor meg az asus probe kiírta, hogy hiba van, mert a venti 0-át pörög.. (a procim egy A64 3000+, hűtő: Glacialtech, igloo 7200 Light.)  :think:
egy érdeklödő Malkavita

#53 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 13:42

...akkor floodolok én is :Đ

Idézet: Sven - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 13:37

...az asus probe kiírta, hogy hiba van, mert a venti 0-át pörög..

Gyanítom, hogy a fan nem az alaplap megfelelő csatlakozójáról kapja az éltető energiát...

#54 Felhasználó inaktív   Sven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 13:54

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 14:42

...akkor floodolok én is :Đ

Gyanítom, hogy a fan nem az alaplap megfelelő csatlakozójáról kapja az éltető energiát...

Hát, pedig az "úr" aki beszerelte a lapot, roppant körültekintően járt el. :)) Mágsme hallom, hogy halkulna a dárga-jó rendszer..

(nem vagyok egy nagy szerelőmester, de hova kell(ene) eszerint helyesen csatlakozntatni?  :think: 
egy érdeklödő Malkavita

#55 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 14:11

Idézet: Sven - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 13:54

(nem vagyok egy nagy szerelőmester, de hova kell(ene) eszerint helyesen csatlakozntatni?  :think:

Az alaplap kézikönyvében kell kicsit kutakodni; az egyes számú CPU FAN csatlakozóra kell a processzor hűtő csatlakozóját ráapplikálni, és jó eséllyel rendeltetésszerűen működő CnQ-t fogsz kapni. (A csatlakozó jó eséllyel a processzor foglalata mellett lesz valahol.)

SZERK: mellékelek egy képet; a kézikönyv 2-3 oldalából van kivágva. A lényeg látszik...

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1102944287.jpg

Szerkesztette: Satriani 2004. 12. 13. 14:24 -kor

#56 Felhasználó inaktív   Sven 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 13. 14:52

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 15:11

Az alaplap kézikönyvében kell kicsit kutakodni; az egyes számú CPU FAN csatlakozóra kell a processzor hűtő csatlakozóját ráapplikálni, és jó eséllyel rendeltetésszerűen működő CnQ-t fogsz kapni. (A csatlakozó jó eséllyel a processzor foglalata mellett lesz valahol.)

SZERK: mellékelek egy képet; a kézikönyv 2-3 oldalából van kivágva. A lényeg látszik...

:respect:  :respect:  :respect:
Hű, nagyon rendes vagy, hogy külön felraktál egy képet! KÖSZÖNET! :)) Amint hazamegyek, azonnal leellenőzöm.. 
:respect: :respect:  :respect:

(amúgy, máshova is be lehet(ne) dugni ezt? Merthogy, ugyebár működik azért...  :D )
egy érdeklödő Malkavita

#57 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 15:06

A Bios-ban még be kell állítani, hogy hol kapcsoljon be, ill. mekkora hőmérsékletnél legyen maxon a venti. Ezeket a Hardver Monitor-ban találod!

#58 Felhasználó inaktív   Sven 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 13. 15:21

Idézet: Oli35 - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 16:06

A Bios-ban még be kell állítani, hogy hol kapcsoljon be, ill. mekkora hőmérsékletnél legyen maxon a venti. Ezeket a Hardver Monitor-ban találod!

igen, de ott a legalacsonyabb hőmérséklet a 35 fok. Lehet,hogy ettől ír ki hibát (és kellnyomkodnom F1-es?)
Látom, neked ugyanilyen lapod van.. nálad minden szépen megy? Hogyan?
egy érdeklödő Malkavita

#59 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 15:39

A hibaüzivel ne foglalkozz, egy kis "szépséghiba" a lapban.
Azért nem indul el, mert nem éri el a 35 fokot! A lap tuti, ha egy hibaüzit fog dobni a C'n'Q indítás után azzal se foglalkozz, okézd le! Lehet tuningolni is, akkor is műkszik a C'n'Q, pl nálam 1000 mhz ír ki, de a valós 1200 mhz, terhelésnél 2400, valszeg lefelezi, mert csak e két értéket használja. Az Everest se fogja kiírni a hőmérsékleteket, használd a CD-n lévő progit!

#60 Felhasználó inaktív   Sven 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 13. 16:10

Idézet: Oli35 - Dátum: 2004. dec. 13., hétfő - 16:39

A hibaüzivel ne foglalkozz, egy kis "szépséghiba" a lapban.
Azért nem indul el, mert nem éri el a 35 fokot! A lap tuti, ha egy hibaüzit fog dobni a C'n'Q indítás után azzal se foglalkozz, okézd le! Lehet tuningolni is, akkor is műkszik a C'n'Q, pl nálam 1000 mhz ír ki, de a valós 1200 mhz, terhelésnél 2400, valszeg lefelezi, mert csak e két értéket használja. Az Everest se fogja kiírni a hőmérsékleteket, használd a CD-n lévő progit!

Jipííí! Lekaptam a ház oldalát és megnéztem mit művel a venti! :))) Igazad volt! amíg el nem érte a 35-t, ekkro beindult, mint egy lopakodó..a kártyám hangossága miatt nem is hallani a ventit!!! :)) Remek kis lap ez, remek kis hűtővel!! :)))

:respect:  :respect:  Ezer köszönet Satriani és Oli35 !!!  :respect:  :respect:
egy érdeklödő Malkavita

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó