HWSW Informatikai Kerekasztal: Monitor egy része sötétebb - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monitor egy része sötétebb Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Wanax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 29. 16:33

A moncsi bal alsó részén, kb 4x4 centis részen sötétebb mint a többi részén, és egy kicsit homályosabb is... érzésem szerint, se hülye nem vagyok, se vak :)
Van valakinek tippje hogy ez mitől lehet? (a monitor egy LG F700B flatron, még nincs egy éves se.)
én még nem jöttem rá, hogy mér csinálja... :think:
ASUS P5B Deluxe - Core 2 Quad E9550 - MSI X4890XT OC-
Geil 4x1024M/800 - Seagate Barracuda IV 750 GB + 750 GB - Samsung 1TB + 2TB -
SB Live! 5.1 Digital - Logitech Mouseman Dual Optical - Samsung 710T + Samsung 2243BW

#2 Felhasználó inaktív   lesbat 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 20:13

Idézet: Wanax - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 17:33

A moncsi bal alsó részén, kb 4x4 centis részen sötétebb mint a többi részén, és egy kicsit homályosabb is... érzésem szerint, se hülye nem vagyok, se vak :)
Van valakinek tippje hogy ez mitől lehet? (a monitor egy LG F700B flatron, még nincs egy éves se.)

Ha még garanciális a monitor, vidd vissza. Ha nem, vidd el szervizbe. Lehet, hogy az eltérítő tekercs menetzárlatos. Mindenképp szakemberrel nézesd meg, esetleg ha nem találsz monitor szerelőt, mutasd meg TV szerelőnek. Gondolom a lemágnesezés be van kapcsolva. Ha nincs, kapcsold ki többször a monitort a bekapcsolt gép mellett, majd kapcsold be. A ki- bekapcsolások közt várj néhány percet. Jobb ötleteim nincsenek.

#3 Felhasználó inaktív   yas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 22:14

Idézet: Wanax - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 15:33

Esetleg nincs mellette a hangfal?

#4 Felhasználó inaktív   Wanax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 08:33

hát alatta kb 20 centivel van egy baszott nagy mélynyomó, gondoltam erre énis, de hiába vittem arréb, nem változott meg, igazábl lehet kéne neki adni még1 esélyt, mert mert a bal alsó sarok meg a mélynyomó pont egy vonalban van...
SB Live! 5.1 Digital - Logitech Mouseman Dual Optical - Samsung 710T + Samsung 2243BW

#5 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 01. 08:38

Vagy a fókusz-vezérlés, vagy a sérült résmaszk szokott ilyen hibát okozni. Szervízbe vele!

Az eltérítőtekercs menetzárlatához tartozó hibajelenség a mérőfüst és utána a hiábavaló indítási kísérletek. Nem ezzel lesz a gond.

Ui.: mélynyomó a monitor alatt :eek: Menj be a monitor menüjébe, és nyomj egy degauss-t. Persze, csak a mélynyomó eltávolítása után.
Degauss után tíz perc várakozás, majd újra degauss. Ha négy-öt ciklus után se javul meg, akkor a mélynyomód tönkrevágta a résmaszkot: küzdj a garanciáért, bár ez igazából nem garanciális probléma.

Szerkesztette: Rive 2004. 07. 01. 08:40 -kor

Elköltöztem :-)

#6 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 01. 08:56

Idézet: Wanax - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 9:33

hát alatta kb 20 centivel van egy b*szott nagy mélynyomó, gondoltam erre énis, de hiába vittem arréb, nem változott meg, igazából lehet kéne neki adni még1 esélyt, mert mert a bal alsó sarok meg a mélynyomó pont egy vonalban van...

:omg: Monitor közelébe nagy hangszórót nem szabad rakni, csak kicsi, leárnyékolt 'PC-s' hangszórókat.
Ha már megtörtént a baj... a mélynyomót távolítsd el onnan ls soha ne rakd vissza!

Hideg monitornál kapcsold be a gépet és nyomj degauss-t, ezt ismételt meg ötször, a degauss-ok között pár perc szünettel. Ha nem segít ez, akkor sem biztos, hogy nem lehet megjavítani. Ehhez való mágnessel talán gyógyítható a moncsi, esetleg belül is megtehet egy-két dolgot a szerelő...

Ha garis, akkor persze visszaviheted a boltba, egy próbát megér... de igazándiból ez nem garis probléma.
Amerikai módszer: ha a monitor gépkönyvében nincs olyan, hogy "A monitor közelében mágneses eszközöket ne használjunk!" -vagy valami ehhez hasonló, akkor kiharcolhatsz egy másik monitort... persze ez elég gerinctelen dolog.

Ha nem sikerül, akkor tanultál valamit...

#7 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 10:25

Idézet: Omega - Dátum: 2004. júl. 1., csütörtök - 9:56

:omg: Monitor közelébe nagy hangszórót nem szabad rakni, csak kicsi, leárnyékolt 'PC-s' hangszórókat.

Sajnos az olcsó PC-s hangszóróknál a valódi árnyékoltság attól függ, hogy a minősítésre vagy a piacra szánt sorozatból kap-e az ember.
Elköltöztem :-)

#8 Felhasználó inaktív   Wanax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 11:03

szal mielőtt komplett hülyének néznétek, azér tom hogy nem szabad hangfalat rakni moncsi közelébe :) csak azt nem gondoltam hogy a mélynyomónak ekkora mágneses tere lenne, hogy 30-40 centire lévő monitornak is bezavarna...  :confused:  ammeg tény hogy tanultam valamit  :lama:

#9 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 10:08

Az én monitorom(LG710b) is ilyen volt mikor hazavittem. Következő a probléma: a monitort le kell "mágnesezni" A menüben keress egy olyan pontot, hogy: DEGAUSS!! Nekem megjavult... :up:

#10 Felhasználó inaktív   Wanax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 08:22

jaja, tudom, az enyémmel is ez volt mikor hazahoztuk, csak az enyém nem új már, hanem 1 éves lassan. a degauss az télleg megjavítja... szal émmeg arrébb raktam a tetves méynyomót, most valamivel jobb a helyzet, de kicsit ott bal alsó részen még mindig ilyen "kékes" szinű a monitor, mikor behozok valami fehéret... szal ezt elbaszarintottam... majd lehet megszervízeltetem... :lama:  :banghead:

#11 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 05. 10:18

30-40 centi?  :confused:

én amikor egy kissebb mélynyomót gyártottam egy 20 centis hangszóróval, akkor feltűnt, hogy már 1 méteres távolságból is enyhe elszíneződést okoz a képen...

egyik haverom volt olyan őrült, hogy nem zavarta, hogy egy ócska PC hagszórótól baromira elszíneződött a monitora képe, és úgy használta hosszú ideig. az eredmény meg is lett: az akkor még méregdrága 17 colos Compaq monitor gyakorlatilag szemét lett, soha nem jött rendbe a képe... azóta ellopták, de szerintem még ma is olyan lenne...
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#12 Felhasználó inaktív   Wanax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 06. 20:59

fákk, hát igen... nem nagyon javult az állapota, szal a fene tudja mi lesz vele, adok neki időt, sűrűn degaussolom, de szerintem már nem fog rendbejönni. ugyhogy majd szervizbe vele, és remélem csinálnak vele valamit. bár igazából csak akkor láccik ha a háttér fehér, csak akkor zavaró, máskor rendben vanm legalábbis én nem láttam amugy elszineződne... :lama:

#13 Felhasználó inaktív   Wanax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 09:16

Na Uppolom a topciot :)
szal a monitor el lett vive garban szervizbe. két hét alatt megcsinálták, visszahozták, elmentem érte, szervizben kipróbáltuk (megnéztem a munkalapját, az volt ráírva hogy külső lemágnesezés), nah megnéztük, a bal alsó sarokból eltünt a folt, de ehlyette a képernyő felső részén egy 10 centis félkör alakban fekete volt volt a kép... az mondták szervizben, hogy na akkor viszik is vissza... visszavitték, ujjabb két hét, attak egy zsír új másikat. örültem mint majom a f*szának  :D , hazavittem, benyomattam, és először még nem tünt fel, de kiderült pár nap alatt, hogy 1024*768as felbontásban (bármely frissitésnél) a monitor közepe egy jópár centis sugarú körben homályos... nem élesek a betűk, és ez olvasásnál valami hihetetlen zavaró, szememet úgy buzerálja mint állat. úgyhogy most megint viszem vissza garba a cuccot, és már azon gondolkodom hogy valami másik monitort kéne vennem, mer már a f*szom kivan az LG-vel!  :reklamacio: :grrr:
na ehhez szóljatok hozzá...

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó