HWSW Informatikai Kerekasztal: Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tönkremehet-e attól a gép, hogy...? (sokváltozós függvény) Értékeld a témát: -----

#791 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 08. 30. 17:05

Idézet: Hollys - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 12:44

Soha többé használtat. Majd ha összejön a money, majd veszek komolyabbat, addig megfelel a MINI. Ez legalább Intel procis és fut rajta minden.

Júzer error. Bár nem szeretem az AMD-t, de attól még más a nyűg. Használttal sincs nagy baj, bár céges környezetben sok éve belátták a gazdaságiak, hogy nincs nekünk olyan sok pénzünk, hogy az olcsóbbat vegyük meg. 3 év helyszíni garis Dellek, csóközön.
Make love not Wor.

#792 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 06. 09:28

Idézet: Hollys - Dátum: 2009. júl. 4., szombat - 23:45

Draco21: ne vegyél soha használt gépet! Zsákbamacska.

Had javítsak. Papiros garancia és/vagy megbízható ismert előélet nélkül ne vegyen. Amúgy miért ne? Én kb nem is tudom hány éve használt alkatrészekből élek (még az úgymond vadiújakból is) és igazat megvallva egész pc-s pályafutásom alatt egy memóriahibás gf2-be futottam csak bele, amit bizony viszont újonnan vettem. Okosan kell, az új is elromolhat.

Szerkesztette: FragMaster 2009. 09. 06. 09:28 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#793 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 01:19

Idézet: Hollys - Dátum: 2009. júl. 6., hétfő - 12:44

Apukáim, az összes AMD procis gép csődött mondott 2008. május végén. A Microsoft az XP SP3 frissitésbe olyan kódot tett, amelyik totálisan blokkolta az összes mobilinternetet AMD-s gépeken. Utána egymásnak estek a Symantec-kel (állítólag azok hibája volt). Javították, de két hétig nem volt miattuk netem. Ráadásul a külföldről legálisan behozott NEC az boltban még úgy szerepelt a polcon, hogy két éves. Mint kiderült, a legszebb korát élte (volt összvissz hat-hét éves), a többi stimmel. Soha többé használtat. Majd ha összejön a money, majd veszek komolyabbat, addig megfelel a MINI. Ez legalább Intel procis és fut rajta minden.

:nevet2:
Ez így későre jó altatólag hatott. Kössssssz... :Đ

#794 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 28. 12:05

Upsz! Hogy könnyebben lehessen idézgetni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#795 Felhasználó inaktív   mrmuerte 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 27. 23:47

Üdv mindenkinek!

Tudna valaki segiteni nekem? Van egy Abit AL8 V alaplapom amin egy Intel Celeron 2.8GHz proci van, 2 x Kingmax DDR2 512MB valamint 2 x Samsung 512MB RAM. Videókari egy ATI Radeon X1300 256MB. Most tettem egy 80 GB-os Seagate winyót a 120-as Maxtor helyett mert bad sectoros volt, nem bootolt.

http://www.thg.ru/ma...-v-boardbig.jpg

http://www.techpower...images/post.jpg

http://www.pacificge...L2800D775-N.jpg

http://www.pcland.hu/nkep/k25834.jpg

http://cdn3.ioffer.c...47/951/ocAG.jpg

http://www.ixbt.com/...x1300-front.jpg

Szóval... nem tudom, ki mennyire ismeri ezeknek az alaplapoknak a POST kódjait, de nekem elindul szépen a számláló az alaplapomon C1-ről és 45-nél megáll, nem kapcsol ki a gép csak áll és nem ad videó jelet. Előtte egy MS Industries 153W-os (!) táp volt benne, és azzal folyamtosan sipolt is ráadásul, de gyorsan tettem át bele egy 400W-osat. Már nem sipol, tehát tápellátása megfelelőnek bizonyul, azonban képem még mindig nincsen, és a kábel nincs kihúzva,megtörve, stb mielőtt erre gondolna valaki. Próbáltam másik videókártyával is, és az sem hozott semmi változást. A furcsa, hogy előtte telepitettem egy XP SP3-at és szépen ketyegett a rendszer. Tettem fel a drivereket és közben elinditottam egy Everest hardverriportot, amikor egyszer csak megállt, és azóta fennál ez a helyzet.

Alaplapom szállt volna el? Légyszi irjátok meg, ha van van, vagy volt valakinek hasonló tapasztalata, mert Abiték hires 24 órás Supportja annyira nem töri magát a válasszal.

Köszi előre is minden épitő jellegű kommentet!

#796 Felhasználó inaktív   mrmuerte 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 27. 23:49

még valami...a gépet kb 3 hónaja vettem szüleimnek otthonra tanulgatni szokni netezni stb nem én raktam össze, és nem sok mindent tudok róla...

#797 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 28. 09:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2009. 08. 30. 17:24

Já rábótaju vbudápéstye vvéngriji , jobb tvájú mátty.(ford. Bp.-n dógózom M.o.-n ... )
nem ertem, miert nem forditottad le vegig..! ;-)
persze azt sem ertem, hogy ilyen nyelvtudassal miert kell angolul beszelned, hisz lathatolag a hasznos nyelvkincs jo felet ismered! ;-)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#798 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 28. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: mrmuerte - Dátum: 2010. 05. 28. 00:47

Üdv mindenkinek!

Tudna valaki segiteni nekem? Van egy Abit AL8 V alaplapom amin egy Intel Celeron 2.8GHz proci van, 2 x Kingmax DDR2 512MB valamint 2 x Samsung 512MB RAM. Videókari egy ATI Radeon X1300 256MB. Most tettem egy 80 GB-os Seagate winyót a 120-as Maxtor helyett mert bad sectoros volt, nem bootolt.

http://www.thg.ru/ma...-v-boardbig.jpg

http://www.techpower...images/post.jpg

http://www.pacificge...L2800D775-N.jpg

http://www.pcland.hu/nkep/k25834.jpg

http://cdn3.ioffer.c...47/951/ocAG.jpg

http://www.ixbt.com/...x1300-front.jpg

Szóval... nem tudom, ki mennyire ismeri ezeknek az alaplapoknak a POST kódjait, de nekem elindul szépen a számláló az alaplapomon C1-ről és 45-nél megáll, nem kapcsol ki a gép csak áll és nem ad videó jelet. Előtte egy MS Industries 153W-os (!) táp volt benne, és azzal folyamtosan sipolt is ráadásul, de gyorsan tettem át bele egy 400W-osat. Már nem sipol, tehát tápellátása megfelelőnek bizonyul, azonban képem még mindig nincsen, és a kábel nincs kihúzva,megtörve, stb mielőtt erre gondolna valaki. Próbáltam másik videókártyával is, és az sem hozott semmi változást. A furcsa, hogy előtte telepitettem egy XP SP3-at és szépen ketyegett a rendszer. Tettem fel a drivereket és közben elinditottam egy Everest hardverriportot, amikor egyszer csak megállt, és azóta fennál ez a helyzet.

Alaplapom szállt volna el? Légyszi irjátok meg, ha van van, vagy volt valakinek hasonló tapasztalata, mert Abiték hires 24 órás Supportja annyira nem töri magát a válasszal.

Köszi előre is minden épitő jellegű kommentet!

olyan hogy 45 nincs is a manuáljában
Kép
amugy cmos cleart csináltál már gondolom?Másik hogy idés vagy satás volt a régi illetve milyen az új?
Kép

Szerkesztette: djculture 2010. 05. 28. 10:07 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#799 Felhasználó inaktív   mrmuerte 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 28. 11:02

Látod...ez az ami engem is idegesit! :D széttúrtam már szinte mindent egy normális leirásért...

#800 Felhasználó inaktív   mrmuerte 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 16:35

és IDE-s volt a régi ig és most az újabb is az...:s a fejlemény: elindul az XP install de nem fut végig. Próbáltam RAID illesztőprogram telepítése közben egy F7et nyomni, igy nem települ a HAL és talán nem dobálja nekem a hibaüzeneteket, hogy a cpqarray.sys sérült meg hogy hiba történt a d:\xpsprtm\base\boot\setup\arcdisp.c modulban stb...de semmi...elegem van, megőrülök,3 napja ezzel szórakozom!!!

#801 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: mrmuerte - Dátum: 2010. 05. 29. 17:35

és IDE-s volt a régi ig és most az újabb is az...:s a fejlemény: elindul az XP install de nem fut végig. Próbáltam RAID illesztőprogram telepítése közben egy F7et nyomni, igy nem települ a HAL és talán nem dobálja nekem a hibaüzeneteket, hogy a cpqarray.sys sérült meg hogy hiba történt a d:\xpsprtm\base\boot\setup\arcdisp.c modulban stb...de semmi...elegem van, megőrülök,3 napja ezzel szórakozom!!!

Szerintem másik oprendszert probálj meg win7/vista.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#802 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2010. 05. 28. 10:18

nem ertem, miert nem forditottad le vegig..! ;-)
persze azt sem ertem, hogy ilyen nyelvtudassal miert kell angolul beszelned, hisz lathatolag a hasznos nyelvkincs jo felet ismered! ;-)

Mert utoljára 1986-ban beszéltem oroszul, és csak a tank alkatrészeit ismerem oroszul, az informátyikát már nem. :sandor:
:nevet:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#803 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 12:32

da hat az pont eleg!!!
86 az ugye az a korszak, amikor az ember kilopta a szinesTVt a gyarbol, de otthon osszerakva mindig tank jott ki belole? ;-)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#804 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 13:45

A lefordítatlan szakasz módosítás nélkül került az orosz szaknyelvbe? :Đ

bogdan: ilyenek voltak az óceán túloldalán is, ajánlom Johnny Cash One piece at a time című nótáját. :Đ

Szerk.: Most nézem, Doktor Úr, maga még él? :-)

Szerkesztette: debaj 2010. 06. 03. 13:46 -kor

#805 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 04. 17:50

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 06. 03. 14:45

A lefordítatlan szakasz módosítás nélkül került az orosz szaknyelvbe? :Đ

bogdan: ilyenek voltak az óceán túloldalán is, ajánlom Johnny Cash One piece at a time című nótáját. :Đ

Szerk.: Most nézem, Doktor Úr, maga még él? :-)

Szaknyelvet nem bántom :D , és igen, még élek :dance:

#806 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 20:03

Teszt is, meg hátha újraéled a totyik ;) :

"Láttam egyszerre 3 diszket tönkremenni, kinyírta őket a vezérlő. Disaster recovery Lagos-ban Nigériában.
Beszart egy vinyó, a spare valami miatt nem lépett be az USA-ban valahol. A RAID5 két lábú lett, kiment a lapátkezű nigger kurvaanyja reszelő, hiába villogtattuk neki a ledet a szar vinyón, akkor is egy jót húzott ki. RAIDnek annyi, szintén disaster recovery.

Vagy szalagos egységet cseréltetünk, hogy legyen backup állandóan, a szerelő a határozott utasítások ellenére megy a maga feje után és lehúzza a kábelt a Smart Array kontrollerről és rádugj az alaplapi SCSI kontrollerre, az Ultriumot meg a RAID vezérlőre, boot akarom mondani POST van, de a szerver baszik indulni. Kínában, Indiában, Bangkokban ez rendszeres.

Ma Caracassal szoptam Venezuelában két órát - a héten előtte még 2x2 órát - egy 15 perces meló miatt. Szalagos egységet cserélt előző nap a buzi köcsög angolul nem beszélő szerelő, anélkül, hogy hívott volna minket telefonon - processz szerint -. Ma kaptunk időt a customertől 13:30-14:30 UTC, hogy szerver leállítás, a szerelő kiveszi az Ultrium 1-es szalagos egységet beállítja hogy SCSI ID = 6 visszadugja, ILO-ról beröffentem a szervert aztán teszt backup. A venezuelai tolmács pina elég szarul beszélt angolul, a műszaki nyelvet nem értette igazán, ticketet 5-ször kellett visszabasznom a hardvare prividerhez, hogy mi van, hol állunk van infója? Nagy nehezen telco, ILO nem elérhető, határozott és emelt hangú utasításomra bekapcsolják az UPS-t, a master switch-et, hurrá, van ILO. Csak nem lehet bekapcsolni a szervert sem ILO-ról, sem a helyszínen, még 20 perc telco, aztán: "Sorry, this server will not work today. We need another technician to make the server functional again. Thanks for your cooperation. Good by."
Ticketbe beírom, hogy mifaszvan, tolom a hardware providernek, azok sem mernek szólni, rendelnek azonnal új technikust. Úgy négy-öt óra múlva egyszer csak Caracas eltűnik az alertek közül, ticketet megrázom a providernél, hogy mifaszvan. 10 perc múlva telefon csöng, kollégám kérdi, hogy "Felvegyem?" "Igen, Caracas lesz az." Kollégám két órát szopott a szerelővel meg a tolmácspinával, hogy az analfabéta indián köcsög két jumpert rádugjon a feliratozott 4-es és 2-es rezekre. Fasza.

Peruban Limában egyszer meglepődtem, kellemesen csalódtam, vérprofi volt a tolmács csaj, kiválóan és tökéletesen beszélt angolul - és olyan hangja volt, hogy majdnem megremegett a fitymám -, a szerelő tudta a dolgát tökéletesen - szintén ilyen szalagos szart kellett cserélni - a 15 perces meló 15 perc alatt megvolt, server boot, teszt, teszt backup, minden fasza. Olyan örömmel és őszintén köszöntem meg az együttműködést, amit ritlán hallani a világban. Tőlem minden alkalommal lehet hallani, ha a túloldalon is profik vannak.

SZU utódállamai: Katyerina kapcsolja Alexander Vasziljevicset akárhol, Katerina és Alexander Vasziljevics is szépen és érthetően beszél angolul, a 15 perces meló tényleg 15 perc - szinte még ellenőrizni sem kéne - összes telefon tiszta időben 3 perc, teljes időszükséglet max. 45 perc. Tőlük úgy zoktam búcsúzni, hogy "Thanks for your work and cooperation. Bálsóje szpászíba, Dászvidányijá, Good by, have a nice day."

Na ilyesmit - az utóbbit - a MÁV Informtika, vagy most mi a neve nem igazán fog kapni, max. "Lófasz a szarcsimbókos füstös valagatokba!" szerűt, mert se cluster, se High Availability, se működő monitoring ott nincsen, ismerem a volt és/vagy talán még mindig vezér feleségét és helyettesét aki 3 méterre lakott a szomszédunkban, szintén vasutas család leszármazottja, fater egyszer úgy lebaszta, hogy meggyulladt rajta a ruha, egy hülye picsa, ezek után (is) mi a lófaszt vár még valaki egyáltalán a MÁV-tól.

A magamfajta fáradt vénember ezek után már csak röviden öszefoglalja a konklúziót: "Ó én édes faszom!" :omg: "

#807 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 20:05

Hójjjj bazmeg. Működik! :up: ;) :nevet:

#808 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 20:59

Fiatalabbik öcsém felesége összetalálkozott az öcsém gépén a vírussal múlt pénteken. Természetesen Admin jogosultsággal, ahogy kell és az antivírus irtó és Spybot SD irtó progi is feltelepült. Ma tartottam egyszemélyi orvosi konzíliumot az eset felett. MBR nincs/nem működik, ntldr nincs/nem működik. Hiren's Boot CD-vel sikerült beröffenteni a win maradékát, az eredmény siralmas, a win 90%-a vírus, trójai, spyware, botnet, stb. a maradék az asztal, meg a menü. Konklúzió: a gép hozzám, jobb, mint naponta 2 órát baszakodni és aztán sosem végzek, pluszban a 3 gyerkőc is segít a javításban. :omg: :nevet2:

Vas: valami Foxconn ház és lap 2007-ből alaplapi VGA :fear: egyik vinyó IDE sámsong, a másik SATA sámsong, DVD az IDE-s persze, a táp kiváló minőségű PFC-s ISO - hallott róla valaki? - vírusmentesíteni kell. Csavarhúzóval fog kezdődni, de előtte a tartalék vírusmentes gépemen egy HDD clone-t kéne végrehajtanom, ha már adat pusztul, akkor a nem lényeges menjen, amiből van másolat. Holnap 4:30-kor kelek, reggeli műszak, szerintetek mennyit fogok aludni? :omg:

Vérzombi leszek a munkahelyen. :eek: :nevet2:

#809 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 21:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 29. 21:59

Konklúzió: a gép hozzám...

Egyértelmű. Havernál még elsörözgetni éccaka, de az öccs feleségével nem illendő éccakázni.

Idézet

Csavarhúzóval fog kezdődni, de előtte a tartalék vírusmentes gépemen egy HDD clone-t kéne végrehajtanom, ha már adat pusztul, akkor a nem lényeges menjen, amiből van másolat. Holnap 4:30-kor kelek, reggeli műszak, szerintetek mennyit fogok aludni? :omg:

A clone alatt tudsz aludni, mérettől függően fél-1-4 órát. :]
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#810 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 23:14

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 08. 29. 22:25

Egyértelmű. Havernál még elsörözgetni éccaka, de az öccs feleségével nem illendő éccakázni.

A clone alatt tudsz aludni, mérettől függően fél-1-4 órát. :]

A clone 3 sec alatt lement. :eek: :omg: A tök ugyanolyan üres vinyót sikerült klónozni a tarcsi gép felkészített vinyójára. Most windózt telepítek... drivert töltök le, miazmás.. :banghead:

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó