Az eredeti NAD3020 öregebb mint a Mission Cyrus One. A NAD3020e ami kb. azonos korú. A 3020-as cd-ről nincs partiban a Cyrus One-nal. Vékony, erőtlen, maszatos a hangja (sarkítva és lerövidítve). Többet vállal magára mint amit teljesíteni tud. Viszont nem teszi bántóan ezért jól hallgatható. A különbség azonban nem nagy. LP-ről viszont már partiban vannnak, bár még mindig gyöngébb a NAD. A NAD két része nincs összhangban. A phono nagyságrendekkel jobb mint a végfok (a RIAA-t más tervezte mint a végfokot). Jobb mint ami a Mission Cyrus One-ban van. Ezzel szemben a Mission össze van hangolva (ugyanaz tervezte az egészet) A Two az még feljebb van egy-két létrafokkal.
Az újabb menőmanókban (3020e, 3020i, 3140, C320BEE stb.) a megjelenésük sorrendjében romlottak a phono-k. A végfok meg csak kicsit javult. Első nekifutásra a meghallgatásokon ennek az ellenkezője tűnik igaznak, de sajnos hosszabb távon: "anyu, nekem az a rongyos régi kell". Sajnos a teljesítmény növekedésével elveszett belőlük a ZENE. A könnyűzenért rajongók ezzel szinte biztosan nem értenek egyet. Sőt a 3020i-t lehet, hogy jobbnak hallják a Cyrus One-nál. De ettől függetlenül bármelyik megér 20-22e,-Ft-t.
Életem egyik baklövése volt amikor eladtam a Mission erősítőimet (One, Two + a PSX táp).
Üdv: DDL
Szerkesztette: DDL 2004. 07. 08. 20:28 -kor