Elküldve: 2006. 08. 11. 14:05
Na visszaolvastam legutóbbi hozzászólásomig (március vége) a topic számomra új hozzászólásait. Volt nem kis pörgés itten... ;)
1.
Kiderült számomra, hogy a www.start64.hu 'gazdája' (panisz) itt is előfordul, akinek ezúton is gratulálok a honlapjának tartalmas olvasnivalóiért (egy füst alatt azt is elkövettem -> rá is ment 1-2 óra ;)
2.
Még most is örülök, hogy mindenkitől függetlenül ráéreztem - konkrét apropó révén elég korán a magam számára - a 32 bites rendszerek 4GB címzési korlátjának érdekes aspektusára, ami remélhetőleg kihat a x64-es XP-k mielőbbi minél jobb megizmosodására. ;)
3. És egy vadiúj téma: DVD-film/image -> DVD-film/image konverzió (rippel).
Nekem az alábbi igényeim lennének egy unverzális dvd-rippelő szoftverrel szemben (és nem baj, ha több szoftverben valósul meg). Tudnátok ötletelni x64-kompatibilitást is szem előtt tartva?
/DVDschrink sok mindenre jó lenne, ha a re-author engedné a menű, nyelv és felirat-szerkesztést is/
- _Minden_ DVD-lemezzel birkózzon meg. Tudom ez irreális vágyálom, a DVDshrink sem birkózik meg mindennel.
- Image(iso, nrg stb.), dvd-lemez is lehessen forrás is, cél is (időkímélés miatt)
- Kötelező: másolásvédelmes felhasználót figyelmeztető-felirat kiiktatása. Ezt a műfajt _nagyon_ rühellem.
- Kötelező: preview, hogy az egyes extrák mik is -> már hogy ne legyen reklám még véletlenül sem a target image-ben. (DVDshrinkben ez jó). Magánál a processnél már nem igénylem a previewt, de ártani persze nem árt, ha van.
- Menüeditálás, -kidobás lehetősége.
- Hangsáv-kiválasztás, alapértelmezett kijelölés lehetősége title-nként
- Feliratkiválasztás, alapértelmezett kijelölés lehetősége title-nként
- 1:1-es rip illetve DVD5/DVD9-re tömörítés lehetősége. Szerintem mindegyik fontos.
- Lehessen külön csak main movie, és az extrák valamilyen /xvid etc/ tömörített külön lementése. De ne csak 'kopasz' 2 disc-es backup (paraméterezési lehetőség nélkül)
- Opcionálisan komplett védelem-leszedés lehetősége, ripnél. Ha ez külön szoftverben valósul meg az nem nagy baj. (pl.: DVDidle: mondjuk a DVDshrink ezt is tudja alapból)
- Opcionálisan: DVD-audió kezelése.
Nem tudom mennyire legálisak ezek az igények, abban elég biztos vagyok, hogy a fentiekre vannak legális szoftver megoldások. Ha nagyon warez lenne a téma, akkor hagyjátok figyelmen kívül a hozzászólásomat. De azt nem ígérem, hogy a macrovision védelmet - vagy mi a szöszt - szeretni fogom a reklámokkal együtt vagy a sorozat dvd minden egyes epizódja elött szívesen böngészem másodpercekig egy USA-törvény vonatkozó passzusait az illegális másolást illetően. ;)