HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP 64-Bit - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP 64-Bit Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1301 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 16:00

Hát akkor lehet hogy én értek félre valamit, vagy én csinálok valamit "rosszul", de minden ami része az automatikus frissítésnek (és persze minden egyéb is), az megkereshető és "kézzel" is letölthető a Download Center oldalairól. :)

szerk.: Szvsz egyszerűbb lenne, ha kedves Endeavour fórumtárs leírnád mit szeretnél letölteni, és mi az ami meggátol ebben. :D

Szerkesztette: peti2mtag 2006. 08. 09. 16:05 -kor

#1302 Felhasználó inaktív   Endeavour 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 09. 18:36

Hali$

Igen, igazatok van, magam sem tudom hogy tulajdonkeppen mit akarok, csak beindultam hogy 64bites XP, nama'rmost, ha keves frissites van meg hozza, akkor az osszes, ha ma'r sok van akkor a legfontosabbakrol szeretnek egy kisebb listat, meg egy magyar nyelvi fajlt ha lehet ilyet mert igy nagyon rossz hasznalni a billentyuzetet :D
Termeszetesen nezek korbe-korbe az alltalatok ajanlott honlapon.
koszi

#1303 Felhasználó inaktív   Des1gnR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 19:13

Idézet: Endeavour - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 18:36

Hali$

Igen, igazatok van, magam sem tudom hogy tulajdonkeppen mit akarok, csak beindultam hogy 64bites XP, nama'rmost, ha keves frissites van meg hozza, akkor az osszes, ha ma'r sok van akkor a legfontosabbakrol szeretnek egy kisebb listat, meg egy magyar nyelvi fajlt ha lehet ilyet mert igy nagyon rossz hasznalni a billentyuzetet :D
Termeszetesen nezek korbe-korbe az alltalatok ajanlott honlapon.
koszi

Hali!!

Itt a forumba már leírták, hogy hogyan állísd át magyarra a billt... :omg:
A vezérlőpultban megkeresed a 'Regional and Language Options'-t (vagy közvetlenül indítod az intl.cpl-t a futtatás paranccsal ("ablak"+R)), 'Language' fül, 'Details...' gomb, majd az 'Add'-dal felveszed a magyar nyelvet és magyar billentyűzetkiosztást. Ezután defaulttá is teheted, egyébként a szokásos módon bal Alt+Shift-tel válthatsz közöttük.

#1304 Felhasználó inaktív   Endeavour 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 19:26

Ja igen probaltam mar korabban csak 1 l;p;ssel nem mentem tovab... == de :lama: vagyok
a frissitesek mar megvannak 130.5 meg't syedett le

#1305 Felhasználó inaktív   Endeavour 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 19:37

jólvan minden működik köszi szépen a fáradságot :)

#1306 Felhasználó inaktív   vuduman 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 10. 13:24

Sziasztok!
Én kb fél éve használok x64 bit-es op-rendszert és elgondolkodtam azon, hogy ha szeretném újratelepíteni a rendszert, akkor a windows update-ról letöltött frisítéseket hogyan tudnám kimenteni és azt a friss op-rendszerre ismét feltelepíteni?
Mégjobb lenne ha a letöltött frissítéseket valahogy bele lehetne integrálni a telepítő cd-be és akkor az újratelepítéskor nem kellene bajmolódni a frissítések letöltésével. Erre van megoldás?
Előre is köszi.

#1307 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 14:58

http://nliteos.com/

#1308 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 14:05

Na visszaolvastam legutóbbi hozzászólásomig (március vége) a topic számomra új hozzászólásait. Volt nem kis pörgés itten... ;)

1.
Kiderült számomra, hogy a www.start64.hu 'gazdája' (panisz) itt is előfordul, akinek ezúton is gratulálok a honlapjának tartalmas olvasnivalóiért (egy füst alatt azt is elkövettem -> rá is ment 1-2 óra ;)

2.
Még most is örülök, hogy mindenkitől függetlenül ráéreztem - konkrét apropó révén elég korán a magam számára - a 32 bites rendszerek 4GB címzési korlátjának érdekes aspektusára, ami remélhetőleg kihat a x64-es XP-k mielőbbi minél jobb megizmosodására. ;)

3. És egy vadiúj téma: DVD-film/image -> DVD-film/image konverzió (rippel).

Nekem az alábbi igényeim lennének egy unverzális dvd-rippelő szoftverrel szemben (és nem baj, ha több szoftverben valósul meg). Tudnátok ötletelni x64-kompatibilitást is szem előtt tartva?

/DVDschrink sok mindenre jó lenne, ha a re-author engedné a menű, nyelv és felirat-szerkesztést is/

- _Minden_ DVD-lemezzel birkózzon meg. Tudom ez irreális vágyálom, a DVDshrink sem birkózik meg mindennel.

- Image(iso, nrg stb.), dvd-lemez is lehessen forrás is, cél is (időkímélés miatt)

- Kötelező: másolásvédelmes felhasználót figyelmeztető-felirat kiiktatása. Ezt a műfajt _nagyon_ rühellem.

- Kötelező: preview, hogy az egyes extrák mik is -> már hogy ne legyen reklám még véletlenül sem a target image-ben. (DVDshrinkben ez jó). Magánál a processnél már nem igénylem a previewt, de ártani persze nem árt, ha van.

- Menüeditálás, -kidobás lehetősége.

- Hangsáv-kiválasztás, alapértelmezett kijelölés lehetősége title-nként

- Feliratkiválasztás, alapértelmezett kijelölés lehetősége title-nként

- 1:1-es rip illetve DVD5/DVD9-re tömörítés lehetősége. Szerintem mindegyik fontos.

- Lehessen külön csak main movie, és az extrák valamilyen /xvid etc/ tömörített külön lementése. De ne csak 'kopasz' 2 disc-es backup (paraméterezési lehetőség nélkül)

- Opcionálisan komplett védelem-leszedés lehetősége, ripnél. Ha ez külön szoftverben valósul meg az nem nagy baj. (pl.: DVDidle: mondjuk a DVDshrink ezt is tudja alapból)

- Opcionálisan: DVD-audió kezelése.

Nem tudom mennyire legálisak ezek az igények, abban elég biztos vagyok, hogy a fentiekre vannak legális szoftver megoldások. Ha nagyon warez lenne a téma, akkor hagyjátok figyelmen kívül a hozzászólásomat. De azt nem ígérem, hogy a macrovision védelmet - vagy mi a szöszt - szeretni fogom a reklámokkal együtt vagy a sorozat dvd minden egyes epizódja elött szívesen böngészem másodpercekig egy USA-törvény vonatkozó passzusait az illegális másolást illetően. ;)

#1309 Felhasználó inaktív   Flaps 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 21:03

Sziasztok!

Ma este feltelepitettem ujra az x64-et, legutobb egy webcam miatt tettem vissza a 32-est, de rajottem, hogy ez stabilabb. Csakhogy azota vettem egy routert, ami a 32-es xp-vel gond nelkul ment, a 2 gep most is latja egymast, masolni is lehet koztuk, de a net nem megy. A beallitasok elvileg jok, az ie meg a routerig sem jut el (a 192.168.1.1.-re is azt mondja h nincs). Egy linksys routerrol van szo, az a gep siman kabellel csatlakozik. A segitseget es az otleteket elore is koszonom.

Flaps

#1310 Felhasználó inaktív   Flaps 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 21:27

Annyiban kiegeszitenem az elozoeket, hogy ha a modemet kozvetlenul radugom a gepre sem megy a net, LAN hibat jelez, a router elott igy ment. Valamit elfelejtettem vna beallitani? Kicsit ciki ilyenekkel szivni ugy a 100. win telepites utan, uhogy elnezest a lama kerdesert. :)

#1311 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 23:48

Sziaztok!

Tudna nekem abban valaki segíteni, hogy miért nem jön be a Desktop bekapcsolás után?
Ilyenkor a CTRL+ALT+Delete kombinációt használom, majd New Task >>>>.../Windows/exploerer.exe, ezután bejön a desktop.
Azonban ha úgy állítom be, hogy Run>Msconfig>itt bejelölöm az explorer.exe-t, vagy a Startup-ba berakom  az explorer-t akkor "természetesen" a win indulásakor csak az intéző jön be, miután én belőttem a desktopot az elöbb mondott kombinációval, tehát nem értem, miért nem szeret engem az exploerer.exe, valakinek valami ötlete?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#1312 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 12. 00:26

Reinstall, vagy valami rendszervisszaállító pont, mely még a probléma előtt lett létrehozva.

#1313 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 00:31

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 1:26

Reinstall, vagy valami rendszervisszaállító pont, mely még a probléma előtt lett létrehozva.

Hát az nem fog menni, de majd talán egyszer egy reinstall. :)
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#1314 Felhasználó inaktív   Flaps 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 01:33

Sziasztok!

Az elozo nincs net problemamat tudom mostmar konkretizalni kicsit. Egeszen addig mukodik minden amig fel nem teszem a NWLink IPX/SPX/NetBIOS Compatible Transport Protocol-t. Iletve meg utana is a kovetkezo ujrainditasig, aztan megszunik a kulvilag es csak a system restore segit, hiaba torlom mar le a protokollt, allitok barmit, a helyzet valtozatlan.
Innentol ket kerdesem lenne, az egyik, hogy talalkozott e mar mas is ezzel a problemaval es foleg a megoldasaval, a masik pedig az, hogy milyen mas megoldas van ezen kivul, hogy 2, vagy tobb gep lassa egymast . Eddig mindig igy oldottam meg es soha nem volt gondom vele.

Koszonet minden segitsegert.

#1315 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 11:52

Mit akarsz az IPX/SPX-szel? Nem kell az. :)
Próbáld meg kézzel állítani az IP-címeket. Nálam a három (illetve perpill csak kettő) gép 192.168.0.2-3-4 (a router az 1), és minden oké XP/x64 alatt is.

Csatolt fájl:

#1316 Felhasználó inaktív   Flaps 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 12:10

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 12:52

Mit akarsz az IPX/SPX-szel? Nem kell az. :)
Próbáld meg kézzel állítani az IP-címeket. Nálam a három (illetve perpill csak kettő) gép 192.168.0.2-3-4 (a router az 1), és minden oké XP/x64 alatt is.

Pontosan igy van nekem is beallitva, persze masok az IP cimek. En nem tudom mit csinalok rosszul, de nekem ezzel a modszerrel meg a 32bites wineket sem sikerult meglattatni egymassal. Futtattam a halozatbeallitas varazslot is, fajl- és nyomtatomegosztas be van kapcsolva. Annyit ertem el, hogy a laptop latja az asztali gepet a munkacsoportban, de "az eszkoz nem erheto el vagy nincs joga a halozati eroforras hasznalatohoz" hibauzenet jon. Az asztali meg csak sajat magat latja. Lehet, hogy nem tudok vmi teljesen alap beallitasrol amit nem tettem meg? De mint mondtam ez nem ujkeletu problema, az IPX/SPX-el ment eddig, most 64-esen meg megoli a netet..

Szerkesztette: Flaps 2006. 08. 12. 12:20 -kor

#1317 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 10:51

Idézet: gbr - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:46

mpalyer pl? mondjuk ha vdub kell vagy kódolni videot az más tészta. valahol talátam egy kompatibilis codec listát, még linkeltem is ide, csak most nem találom.

Erre gondolsz? -> http://okejl.dk/dunstan/

BTW: nagy hülyeség lenne egy topic-szavazás a témában? Elég sok lehetőség van, és érdekes lehetne mérlegelési szempontból ki mit használ lejátszásra. Mi jobb a jó régi AceMegaCodecsPack amit nem fejlesztenek avagy egy karcsúbb és folyamatosan lekövetett codec pack?

#1318 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 23:47

Idézet: timortin - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 11:51

Erre gondolsz? -> http://okejl.dk/dunstan/

BTW: nagy hülyeség lenne egy topic-szavazás a témában? Elég sok lehetőség van, és érdekes lehetne mérlegelési szempontból ki mit használ lejátszásra. Mi jobb a jó régi AceMegaCodecsPack amit nem fejlesztenek avagy egy karcsúbb és folyamatosan lekövetett codec pack?

nekem csak sima xvid van fenn, ezzel sokmindent lejátszik. Amit meg nem azt a vlc media playerrel játszom le. Ez lejátszik mindent, még codec sem kell hozzá. (legalábbis nálam még semmi sem fogott ki rajta :) )
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1319 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 16. 19:12

Kép

64 bites XP-n fut a WB 5.01 anyukám gépén ;)

#1320 Felhasználó inaktív   Endeavour 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 14:45

CD-író program melyik az amelyik fut 64bites XP-n?
Nero6 nem megy valami más?

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.