Idézet: vers - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 1:40
értem mit mondasz , bár kevered a ppe,spe-ket ,a kép nem egyértelmü de én is ugy gondolom hogy a föprocin futnak az alkalmazások csak a vectorprocik besegitenek néhány dologban
amugy itt van egy másik érdekes kép, egy ilyen nem lenne rossz a pc-m helyett:)
azt olvastam hogy csak 2
cell-t lehet összekapcsolni , ha többet akarunk kell switch, ugy tudom más serverekben ring alapu is lehet , de a
cellnél nem, ez most jo megoldás vagy nem annyira? serverekben nem vagyok otthon sajna, tudtok adni valami felvilágositást a témában?

[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]
valoban keverem, hulye nevek, nemigyszokjuk eztet nevezni
pc helyett nem lesz jo, rambus ramok miatt. rambus csak kis meretekben. 1-2 ramchip gyors, innen a 256 korlat. egyebkent utananeztem a
cellre is raaplikalhatsz tobbgiganyi xdr-t, csak ugyanabba a problemaba utkozol bele amibe az intel. az a baj a rambussal, hogy a busz lenyegeben daisy-chain a ram modulok kozott, igy ha a kerdeses adat a chain vegen van, akkor a latency lenyegeben az osszes modulod kesleltestesenek az osszege. altcelu esetben - tobb program vs 256 ram nem eleg. a FelxIO-n is rambus fiytegne - imho
valszeg a 2 igaz, mert a FlexIO ha jol olvastam 2 halfduplex reszbol all, igy a fullduplexhex kell az egesz FlexIO. Optreon eseteben 3 db fullduplex koherens link van, osszesen max 8 processzor foghato ossze segedlogika nelkul. Namos tattol fuggoen - hogy mit epitesz valami glue logic fog kelleni a
cellek koze. hogy ea a glue ring, vagy bus vagy tronkolt optikai 10G ether az mar az interkonnekt gyartojatol fugg (cray, infiniband, stb..) tehat a
cellbol ws-t vagy nagyszervert lehet epiteni gazdasagosan - midrange szerverre 4-8 proci nemjo. ahogy arajzod elnezem itt valami optikai ether vagy infiniband lesz az interconnect.
Szerkesztette: SFIJ 2005. 02. 20. 02:41 -kor