Idézet: special - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 11:25
mindössze annyit kifogásoltam, és kifogásolok, hogy egy olyan bulvárlapnak, amely számtalan alkalommal kövér baromságokat írt össze, számtalan alkalommal bebizonyult, hogy minden kocsmai pletykát lehoz, mindenféle ellenőrzés nélkül, amelynek _semmiféle jogi felelősségre vonhatósága nincs_, hiszen sajtóorgánumként a forrásai mögé bújhat, akiket nem köteles kiadni senkinek, legfeljebb valami halvány erkölcsi (amelyet rég eljátszott, az emberek szórakozásból olvassák), annak több hitelt ad valaki nyilvánosan, és ezt elvárja mástól is, szembeállítva egy vállalat jogilag is felelős beosztásban lévő emberének szavával.
Nagyon úgy néz ki, hogy annak a "kövér baromságokat író", "minden kocsmai pletykát lehozó" híroldalnak (megint) igaza volt. Persze az is lehet, hogy nem volt igaza és akkor még nagyon jó volt a kihozatal, de azóta leromlott, de vajon ennek mennyi az esélye?
Idézet
konkretizálva, hogy az ibm egyik vezetője mit nyilatkozott a cell kihozataláról januárban, az szerinted mennyire releváns, számonkérhető júliusban, augusztusban tapasztalt kihozatallal kapcsolatban? miért kötöd össze a kettőt? nem értesz hozzá? vagy feltételezed, hogy már januárban ezt előre látták, sőt már akkor is gondok voltak? de tegyük fel, hogy hazudott, rendben. ezt mi honnan tudjuk? sehonnan.
Május közepén jött ki a hír, te hoztad akkor az IBM-es csóka januári mondatát a jó yieldről. Ha most nem releváns a mai kihozatalról, akkor szerintem többé-kevésbé májusban sem volt releváns az akkoriről (nyilván relevánsabb volt, de azért 4 hónap eltelt közte).
Nem tudjuk. De ott van a Sony-s csóka, aki később (tavasszal) azt nyilatkozta, hogy lesz elég PS3. Vajon ha egy terméket 2 millióü példányban piacra akarok dobni novemberben, ami októberi kiszállítást jelent, akkor e termék egyik legfontosabb komponensének kihozatalának már legalább fél évvel korábban el kell érnie a megfelelő szintet. Tehát a Sonys csókának már látnia kellett, hogy gondok vannak, sőt szerintem az IBM-esnek is. Más kérdés, hogy biztak benne, hogy ezek a gondok megoldhatóak.
Idézet
akkor mi alapján súlyozod, szűröd az információidat? a választ tudom: te az inq-nek adsz több hitelt egy vállalat képviselőjénél, ha ez alátámasztja az elképzeléseidet.
Csúsztatás. Nem azért hiszek
most az Inquirernek, mert alátámasztja az elképzeléseimet, hanem azért, mert a tények őket látszanak igazolni. Gondok vannak a Cellel.
Hogy
akkor miért hittem az Inquirernek az IBM ellenében? Mert a PS3 esetében már akkora kamuzások voltak, hogy totál hiteltelenné váltak a szememben. Miért? Nos most jöttem rá, hogy ez ráadásul megcáfolja az IBM-es szavahihetőségét is. Meg a Sonysét is (egész pontosan a kettő közül legalább egyiket). Ezért:
A PS3 a Sony szerint csak a BD disc körüli bonyodalmak miatt csúszott. Ergo a Cellnek rendben kellett lennie, hiszen ha nem lett volna rendben, akkor amiatt is csúszott volna. Eredetileg tavaszra tervezték az indulást, ergo tavasszal a Sonys ember szerint Cellekből elég mennyiség rendelkezésre állt volna (hiszen nem azért csúszott a PS3). Ehhez képest még fél évvel később sem lesz Cell, ergo a yield baromira nem volt rendben még januárban, ha elfogadjuk, hogy csak a Blu-ray meghajtók miatt késtek.
De azt hiszem a legegyszerűbb azt elfogadnunk, hogy mindkét vezér összevissza beszélt, hogy mentse a menthetőt. Van akinek a begye beveszi az ilyen csúsztatásokat, van akinek nem. Mivel az iparágban ez elég általános (minden cég csinál ilyet, AMD, Intel, Sony,...), ezért mondhatjuk azt is, hogy az ilyen hurráoptimista nyilatkozatok és a tények ilyen szintű ferdítése bevett dolog, azaz az ipar etikája megengedi. Nem azt mondom, hogy mindenki csal és hazudik, hanem azt, hogy ez nem minősül annak! Jelentős különbség szerintem.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor