HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A08 & DVR-108 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A08 & DVR-108 Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 20. 16:18

Idézet: Dr_Hengelhoffer - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 16:54

(és talán hamarosan elkészűl PPeter összehasonlító tesztje is.)  :respect: 
.
.
Addíg várok türelmesen....
         :spirit:

Akkor neked az életben nem lesz DVD íród  :D

Hogy érdemben is válaszoljak neked.
Én megvettem a Pio-t bár szerintem nincs nagy különbség a két író között.
Mivel írod az olvasási minőség fontosságát, ezért inkább a Pio-t javaslom (nem hümmög  :cool: ),
én is azért választottam ezt az NEC helyett mivel az előddel voltak gondok e téren.
Bármelyiket veszed jól döntesz, csak nüansznyi különbségek vannak. Szerintem.

#222 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 18:06

Idézet: Bubu - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 17:18

...

1-et értek  :cool:

#223 Felhasználó inaktív   Dr_Hengelhoffer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 20. 22:44

Idézet: Bubu - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 17:18

Hogy érdemben is válaszoljak neked.
Én megvettem a Pio-t bár szerintem nincs nagy különbség a két író között.
Mivel írod az olvasási minőség fontosságát, ezért inkább a Pio-t javaslom (nem hümmög  :cool: ),
én is azért választottam ezt az NEC helyett mivel az előddel voltak gondok e téren.

Idézet

Dehogynem.. már körvonalazódik.  :)

Idézet

Akkor nem marad más, mint feldobni egy pénzérmét.
"Az igazság nem más, mint a képzelőerő hiánya." Garak
Üdv, Dr.H.

#224 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 10:57

;)
BITTORRENT FOREVER!

#225 Felhasználó inaktív   Dr_Hengelhoffer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 17:58

A teszt ábrán a sárga vonal mit jelent? :rolleyes:
Üdv, Dr.H.

#226 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 17:59

Idézet: Dr_Hengelhoffer - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 18:58

A teszt ábrán a sárga vonal mit jelent? :rolleyes:

Fordulatszám.

#227 Felhasználó inaktív   Dr_Hengelhoffer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 18:15

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 18:59

Fordulatszám.

Nahát ez is azok közé a dolgok közé tartozott, amire magamtól soha sem jöttem volna rá!
Köszönöm szépen.
Megvettem a PIO-t. Most kezdtem próbálgatni. Valószínűleg lesz még egy-két hajmeresztő kérdésem, úgy hogy előre is elnézést kérek.
Üdv, Dr.H.

#228 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 20:18

Érdekes az a topic elején belinkelt cdrinfo.com -teszt!

"The main chipset comes from NEC and its part number is NEC D63635GM in combination with the NEC C333500"

Bombázott szét valaki ND-3500-ast? Jó eséllyel ugyanez a chipset lesz benne. A 2500/2510-esben D63630 van.

:smoker:
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#229 Felhasználó inaktív   SirMatula 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 20:30

Én megrendeltem egy Pioneer 108-ast, de van egy olyan érzésem, hogy nem fogom nagyon kihasználni a 16*-os írást. Szerintem a négyszeres írás 20 perce bőven jó. Én már úgy vagyok vele, hogyha az audio cd-k írásánál megvárom a 20 percet (konok módon négyszeresen írom őket), akkor a DVD-nél is ki fogom bírni. Különben is, szerintem a jó adatstruktúra megér egy kicsivel több időt, pláne, ha fényképeket vagy családi videókat írok ki.

Ti hogy vagytok ezzel a sebességmizériával?

Amúgy tényleg szép az A08-as Pioneer előlapja, de vajon megéri-e az árkülönbséget?

(Remélem, hogy nem írtam nagy hülyeségeket. Én is csak saját tapasztalatokra és mások tesztjeire építék.)
Abit NF7-S 2.0, AMD2500+, 512MB DDR3200, Abit FX5600DT 256MB, Maxtor 6 Y120M0 S-ATA, Sound Blaster Live 5.1, Samsung SW-216, Asus E616, Pioneer 108DVR, Azona 400W

#230 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 21:42

Idézet: SirMatula - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 21:30

Én megrendeltem egy Pioneer 108-ast, de van egy olyan érzésem, hogy nem fogom nagyon kihasználni a 16*-os írást. Szerintem a négyszeres írás 20 perce bőven jó. Én már úgy vagyok vele, hogyha az audio cd-k írásánál megvárom a 20 percet (konok módon négyszeresen írom őket), akkor a DVD-nél is ki fogom bírni. Különben is, szerintem a jó adatstruktúra megér egy kicsivel több időt, pláne, ha fényképeket vagy családi videókat írok ki.

Ti hogy vagytok ezzel a sebességmizériával?

Amúgy tényleg szép az A08-as Pioneer előlapja, de vajon megéri-e az árkülönbséget?

(Remélem, hogy nem írtam nagy hülyeségeket. Én is csak saját tapasztalatokra és mások tesztjeire építék.)

Ma már, a 48x-os CD-ket pl. nem is jó 4x-esen írni, mert jobb lesz a minőség 8, vagy 16x-os sebességnél (audio  CD-re gondolok), ez hasonló lehet majd a DVD-k nél, bár azokból mostani pár évben nem várható 48x-os....ha valaha egyáltalán lesz, mivel még nincs olyan wincsi, ami ekkora adatátviteli sebességet produkálna, de talán 20x-osig elmennek a gyártók, akkor meg már 4X-esen írni lehet, hogy nem lesz olyan jó, mint 8x-osan, és ha egy író képes 16x-osan írni, akkor a 8x-os sebességű írása valószínűleg jobb lehet mint a max. 8x-os irási képességűeké. (persze ez csak általánosságban igaz, egyes gyártók 8x-os írói jobbak lehetnek, mint mások 16x-osai )

#231 Felhasználó inaktív   SirMatula 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 05:55

Amit mondtál, abban egyet értek, mert én is úgy láttam, hogy a mai diskeket amik 48/52-szeresek, jobb 8/16 szor írni, ám én olyan szerncsés helyzetben vagyok, hogy egy nagyon jó kis Samsung 16 szoros íróm van, és TDK-nál, Philipsnél szinte megegyező struktúrát alkot 4 szeres és 8 szoros írásnál. A négyszeresnél talán jobbat. Attól függetlenül ezt régen néztem, úgyhogy most aztán kiváncsivá tett a dolog. Ha lesz egy kis időm, újra lefuttatom a teszteket.
Amúgy DVD kérdésében szerintem még egy-két évig a 4-szeres, 8-szoros sebesség bőven kiszolgálja az igényeket (a 16 szoros meg pláne).
Egy cikkben azt is olvastam, hogy ha asztali DVD olvasóba írsz ki filmet, azt érdemes egyszeresen tenni. Szerintem ez azért így nem fekszik, mert nekem a négyszeresen/nyolcszorosan írt Ridisc-eimet simán beolvasták a meghajtók, és semmi látható/hallható eltérés nem volt. Akkor hogy is van ez?
Abit NF7-S 2.0, AMD2500+, 512MB DDR3200, Abit FX5600DT 256MB, Maxtor 6 Y120M0 S-ATA, Sound Blaster Live 5.1, Samsung SW-216, Asus E616, Pioneer 108DVR, Azona 400W

#232 Felhasználó inaktív   nemeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 08:51

Sziasztok!

Végre sikerült nekem is szerezni 108-ast ráadásul feketébe, de mielött elkezdenék firkálni valaki megmondaná hogy milyen korongra érdemes írni (mi az amit szeret), és hányszorosan? (Kizárolag a jó megbízható minőséget szeretem)
Néróval firkálnék, de amint olvastam itt a fórumban az se korrekt ezek szerint.
Várom tapasztalalatotokat! És köszönöm előre is.

#233 Felhasználó inaktív   justme 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 08:58

Idézet: SirMatula - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 6:55

Amit mondtál, abban egyet értek, mert én is úgy láttam, hogy a mai diskeket amik 48/52-szeresek, jobb 8/16 szor írni, ám én olyan szerncsés helyzetben vagyok, hogy egy nagyon jó kis Samsung 16 szoros íróm van, és TDK-nál, Philipsnél szinte megegyező struktúrát alkot 4 szeres és 8 szoros írásnál. A négyszeresnél talán jobbat. Attól függetlenül ezt régen néztem, úgyhogy most aztán kiváncsivá tett a dolog. Ha lesz egy kis időm, újra lefuttatom a teszteket.
Amúgy DVD kérdésében szerintem még egy-két évig a 4-szeres, 8-szoros sebesség bőven kiszolgálja az igényeket (a 16 szoros meg pláne).
Egy cikkben azt is olvastam, hogy ha asztali DVD olvasóba írsz ki filmet, azt érdemes egyszeresen tenni. Szerintem ez azért így nem fekszik, mert nekem a négyszeresen/nyolcszorosan írt Ridisc-eimet simán beolvasták a meghajtók, és semmi látható/hallható eltérés nem volt. Akkor hogy is van ez?

Ugyanezt lehet erre elmondani mint fentebb. A lemez hordozórétegének a minősége, optimalizációja és a író lézerének erőssége, optimalizációja van itt kölcsönhatásban. Vagyis nem igaz hogy általában 1X írás a legjobb dvd videóra. Legfeljebb 1X 2X 4X lemezeknél lehetséges, bár régebben is találkoztam olyannal hogy a legjobb a 4X lemez 4X írva és nem 1X vagy 2X. Persze volt fordítva is. Ha egyszer a hordozóréteg úgy van kialakítva, hogy a 8X írásnál legyen a legérzékenyebb, akkor tud leginkább megváltozni, akkor ha te csak 1X írod, akkor csoda hogy nem "égeti át" a hordozó réteget, hiszen akkor a lézer több ideig tartozkodik 1 helyen. (persze tudom hogy ezek a mai modern írók már szabályozzák a lézerteljesítményt akár menet közben is) Noname lemezeknél persze lehet hogy jobb lassan írni, mert ott sumákolnak és bizony nincs gyorsabb írásra optimalizálva a lemez, csak a médiakód-ja miatt lehetne gyorsabban írni. Ezért nem adom verbatim vagy hasonló minőségű lemez alá. Ezeket lehet írni általában a névleges sebességen.

#234 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 13:27

Segiten nekem valaki mi a pontos neve ennek a programnak, amivel imaget csinaltok? (image recorder, image drive) Feljebb volt, hogy nero helyett ezzel, majd dvd decrypterrel megirni. Esetleg egy linket :)

Thx

#235 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 14:14

Szerdán elhoztam az utolsó fekete 108-ast a Mistr@lból. :) Ez egy 4x-esen megírt Verbatim 4x DVD+RW:

Kép

#236 Felhasználó inaktív   Dr_Hengelhoffer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 19:45

Nekem nagyon furcsa egy-két dolog.

-Miért ennyire alacsony az adatátviteli sebességem? (12 Mb/sec = 96megabit/sec)
Az USB 2.0 többet tud. 480 megabit/sec  (60 Mb/sec)
USB 1.1 = 12 megabit/sec  (1,5 Mb/sec)

-Miért ennyire magas a CPU kihasználtság?
-Miért P-CAV -ban írta? (bár fogalmam sincs mit jelent)

Verbatin 4x RW lemezt használtam

Csatolt fájl:

Üdv, Dr.H.

#237 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 20:12

Idézet: Dr_Hengelhoffer - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 20:45

Nekem nagyon furcsa egy-két dolog.

-Miért ennyire alacsony az adatátviteli sebességem? (12 Mb/sec = 96megabit/sec)
Az USB 2.0 többet tud. 480 megabit/sec  (60 Mb/sec)
USB 1.1 = 12 megabit/sec  (1,5 Mb/sec)

Ahogy elnézem nem megfelelően van bekötve (esetleg BIOS-ban rossul beállítva, vagy rossz kábellel van csatlakoztatva) az íród, mert akkor a burst rate magasabb lenne, olyan 23-26 MB/sec körül ATA-33 és 40-45 MB/sec körül ATA-66 esetén (a meghajtó támogatja).

Idézet

-Miért ennyire magas a CPU kihasználtság?
-Miért P-CAV -ban írta? (bár fogalmam sincs mit jelent)

Verbatin 4x RW lemezt használtam

A magas CPU lehet attól, hogy nem DMA, hanem PIO módban megy. És ez nem írás, hanem olvasási teszt volt, azért CAV, illetve P-CAV.

#238 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 21:55

Nekem is segitsen valaki :) Mi annak a proginak a neve amivel imaget lehet csinálni (egy link is jo lenne :)  ) Fentebb irták nero helyet, majd utána decrypterrel kiirni.

#239 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 21:56

Idézet: Dikri - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 22:55

Nekem is segitsen valaki :) Mi annak a proginak a neve amivel imaget lehet csinálni (egy link is jo lenne :)  ) Fentebb irták nero helyet, majd utána decrypterrel kiirni.

Decrypter?

#240 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 00:04

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 20:56

Decrypter?

Neeeem. Fentebb volt, hogy ha neroval van megirva a lemez, akkor a vége felé rontja. És ugy oldották meg, hogy valami progival ISO-t csinálnak, majd ezt irják ki a dvd decrypterrel. Na ennek a proginak kéne a neve vagy linkje.
Egyébként Charles írta 19.-én 18:53-kor.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.