HWSW Informatikai Kerekasztal: Pioneer DVR-A08 & DVR-108 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pioneer DVR-A08 & DVR-108 Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 28. 23:37

1. A RW lemezek élettartama jelentősen növelhető, ha rendszeres időközönként teljes törlést alkalmazol. Ez a 10-15-szöri írás szerintem nagyon rossz arány, bárl lehet, hogy a Trax csak ennyit bír, de akkor gyorsan elkell felejteni.
2. Ha már a sima egyszer írhatónál is Verbát használsz a megbízhatóság érdekében, akkor szerintem  ez a spécibb újraírhatóknál méginkább lényeges lehet.

Szerkesztette: Martin 2005. 04. 28. 23:39 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#2222 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 23:48

Idézet: Martin - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 23:37

1. A RW lemezek élettartama jelentősen növelhető, ha rendszeres időközönként teljes törlést alkalmazol. Ez a 10-15-szöri írás szerintem nagyon rossz arány, bárl lehet, hogy a Trax csak ennyit bír, de akkor gyorsan elkell felejteni.
2. Ha már a sima egyszer írhatónál is Verbát használsz a megbízhatóság érdekében, akkor szerintem  ez a spécibb újraírhatóknál méginkább lényeges lehet.

Értem én, de a probléma az, hogy egy laptop régi írójába betett 2 DVD-RW (Traxdata, Fujifilm) is olvashatatlan lett a Pioneer 108 számára,sőt, nincs benne lemez hibajelenség van, azaz semmit nem tud kezdeni vele (ük) a Pioneer 108. Ugyanakkor az LG író, a Pioneer 109-es író, olvassa, törli, írja a Traxdatát is a Fuji-t is. Mindkét lemez okés volt, addig, míg a kérdéses íróba be nem lettek téve. Mi történhetett a lemezekkel(???), illetve van e a DVD-RW-nek olyan szektora, ami a lemez azonosítását szolgálja. (Floppynál 0-ás szektor).

Ui: A Traxdata 2 különböző 108-asba is be lett téve (a kollégáméba, és az enyémbe), egyik sem látta a lemezt. A Fujifilm DVD+RW pedig nem gagyi DVD RW, a legjobbak közé sorolható. Lehet, olyan helyre írt a laptop író, amit a 108-as nem tud olvasni???? Azt nem tudom, hogy írtak e a laptop íróval mindkét lemezre, vagy csak az egyikre, a másikat csak olvasták benne??? Majd megkérdezem a kollégám. Most jut eszembe, hogy a barátom Pioneer 105-ös írója (adott firmware-rel)  is olvasta a Traxdatát, de mivel 4X DVD-RW-ről van szó, sem írni, sem törölni  nem tudta. A Traxdatát 2 különböző asztali DVD is lejátszotta.

Szerkesztette: Macska 2005. 04. 29. 00:22 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#2223 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 06:48

Én is jártam már igy anno.
2x-es princo DVD-RW lemezre egy haverom irt NEC2500-val(csak 1x-el lehetett de ez lényegtelen)
A megirt lemezt a 107-esem nem tudta leolvasni (nem látta)söt a Toshiba DVD-m se a srácnál ment elötte!
Le akartam törölni a lemezt de nem tudtam a srácnak mondtam törölje le az NEC-vel .
Ö le tudta törölni de ezután sem láttam otthon a lemezt.
A vége az lett, hogy nekiadtam a korongot.
Ez is egy X-Akta.

Üdv.

#2224 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 29. 07:51

Kiegészítés az eddigiekhez. A laptop íróban a 4X Traxdata DVD-RW csak olvasva volt, míg a Fujifilm DVD+RW-re írt a kollégám az adott laptopban lévő íróval.

Szerkesztette: Macska 2005. 04. 29. 07:52 -kor

#2225 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 13:59

Idézet: Macska - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 0:48

Lehet, olyan helyre írt a laptop író, amit a 108-as nem tud olvasni????

nem hiszem, itt egyszerű inkompatibilitásról lehet szó. Az én 108-asom is elég gyatrán olvassa az 52-szeres  lg-vel 40x-en megírt cd-ket,  az ősrégi plextorral még négyszeresen, és persze sokkal régebben írt lemezeket meg úgy pörgetii, mint a  gyári ROM-okat. Nálad is hasonló lehet a helyzet csak szélsőségesebb formában. Ha fontos az 'átjárhatóság',akklror vagy lecseréled valamelyiket, vagy a laptop számár a külön megírod azokat amit ott is használsz. Az én laptopom pl. semmilyen RW-t nem olvas, (ramot bezzeg igen) így az otthonról behozott zenéimet, amit csak ideiglenesen írtam ki, 10 Mbit-es hálózaton vagyok kénytelen áthúzni a laptopra  bent a cégnél. Bár ez is már a múltté, mert vettem egy 1 MB-s pendirve-ot. Viszont P3-as cuccnál az sem gyorsabb,mint a 10 Mbites háló. :mad:
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#2226 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 18:46

Idézet: Martin - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 14:59

vettem egy 1 MB-s pendirve-ot

az már majdnem egy floppy!  ;)

#2227 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 20:43

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 19:46

az már majdnem egy floppy!  ;)

jówanna, legyen 1GB :)

Martin

#2228 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 15:17

Fejlemény: A kollégám szólt, hogy a Pioneer 108 számára "felismerhetetlen" Fuji DVD+RW-t a DVD InfoPro-val törölte, és ismét láthatóvá vált a lemez a Pioneer 108 számára.

Ui: Nekem nincs meg a DVD InfoPro, a Traxdata DVD-RW-met elajándékoztam, így én nem tudtam kipróbálni a dolgot.  (Egy időkorlátos DVD Info Pro anno volt nálam is, de én csak a lemezinfo részét használtam, hogy lehet vele lemezt is törölni, ez számomra újdonság. Az erdeti probléma visszaolvasva megtalálható az oldalon, a legfelső hozzászólásnál kezdődik.)

Szerkesztette: Macska 2005. 05. 04. 15:19 -kor

#2229 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 13:44

Idézet: Macska - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 16:17

Fejlemény: A kollégám szólt, hogy a Pioneer 108 számára "felismerhetetlen" Fuji DVD+RW-t a DVD InfoPro-val törölte, és ismét láthatóvá vált a lemez a Pioneer 108 számára.

Ui: Nekem nincs meg a DVD InfoPro, a Traxdata DVD-RW-met elajándékoztam, így én nem tudtam kipróbálni a dolgot.  (Egy időkorlátos DVD Info Pro anno volt nálam is, de én csak a lemezinfo részét használtam, hogy lehet vele lemezt is törölni, ez számomra újdonság. Az erdeti probléma visszaolvasva megtalálható az oldalon, a legfelső hozzászólásnál kezdődik.)

Nos, itt egy DVD InfoPro, ha esetleg mégis megpróbálkoznál vele. Ezek ingyenesek, azért időkorlátos, hogy kénytelen legyél frissíteni a reklámok miatt. Ez a verzió június 1-ig jó.
Papesz

#2230 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 15:32

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 13:44

Nos, itt egy DVD InfoPro, ha esetleg mégis megpróbálkoznál vele. Ezek ingyenesek, azért időkorlátos, hogy kénytelen legyél frissíteni a reklámok miatt. Ez a verzió június 1-ig jó.

THX. :respect: Egyébként sajna, mint korábban írtam, a kérdéses lemezt elajándékoztam. Személyesen tudtam ma beszélni a kollégával, és pontosításként, illetve a logika is ezt diktálja, a laptop írójával lett törölve a Fuji DVD+RW a DVD InfoProval, ezt követően ismét látható lett a lemez a Pioneer 108-asa számára. A törlés ideje kb 37 perc volt.

#2231 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 21:58

Valamennyire kapcsolódik, ígyhát meg merem kérdezni :)
Van egy DVD filmem, amit 4X-es ridisc lemezre írtam néhány hete 4x-esen. Már írtam ilyen lemezre 4x-esen filmet, és semmi gond nincs velük. Ezt most viszont nem bírja beolvasni a pio. Azaz beolvassa, de 94%-nál megáll olvasási hibával bármilyen programmal is próbálom.(Total commander,nero,dvd decrypter,alcohol) Még a badcopypro sem olvassa be az utolsó vob filet. Ugyanez a file powerdvd-vel megnyitva tökéletesen lejátszódik. Nem láttam megakadást, képhibát, ilyesmit. Mi lehet a gond? (asztali lejátszóval még nem néztem, mit csinál)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2232 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 22:07

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 22:58

Valamennyire kapcsolódik, ígyhát meg merem kérdezni :)
Van egy DVD filmem, amit 4X-es ridisc lemezre írtam néhány hete 4x-esen. Már írtam ilyen lemezre 4x-esen filmet, és semmi gond nincs velük. Ezt most viszont nem bírja beolvasni a pio. Azaz beolvassa, de 94%-nál megáll olvasási hibával bármilyen programmal is próbálom.(Total commander,nero,dvd decrypter,alcohol) Még a badcopypro sem olvassa be az utolsó vob filet. Ugyanez a file powerdvd-vel megnyitva tökéletesen lejátszódik. Nem láttam megakadást, képhibát, ilyesmit. Mi lehet a gond? (asztali lejátszóval még nem néztem, mit csinál)

Valószínűleg lemezhiba: most éppen milyen Ridiscet sikerült venni? TTG02, MCC, RITEKG05, esetleg CMC? Hétről-hétre máshol gyártatnak, hol fost, hol jót...

#2233 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 22:30

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 23:07

Valószínűleg lemezhiba: most éppen milyen Ridiscet sikerült venni? TTG02, MCC, RITEKG05, esetleg CMC? Hétről-hétre máshol gyártatnak, hol fost, hol jót...

Egyiket se :)
Ez 4x-es Ridisc, Ritek g04-et ír a Nero
Van rá esély, hogy egy másik olvasóban jó lesz a lemez? Arra van magyarázat, hogy látszólag hiba nélkül fut a hibás? file powerdvdben, miközben egy progi sem bírja olvasni/átmásolni a kérdéses filet?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2234 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 22:35

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 23:30

Egyiket se :)
Ez 4x-es Ridisc, Ritek g04-et ír a Nero
Van rá esély, hogy egy másik olvasóban jó lesz a lemez? Arra van magyarázat, hogy látszólag hiba nélkül fut a hibás? file powerdvdben, miközben egy progi sem bírja olvasni/átmásolni a kérdéses filet?

A lejátszó kínjában ki tud hagyni egy-két packetet, amit ugye a fájlmásolásnál a program nem tolerál(hat) ugyebár. Másik meghajtóban érdemes lehet kipróbálni, igen.

#2235 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 22:44

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 23:35

A lejátszó kínjában ki tud hagyni egy-két packetet, amit ugye a fájlmásolásnál a program nem tolerál(hat) ugyebár. Másik meghajtóban érdemes lehet kipróbálni, igen.

Köszi, akkor holnap próba egy LG GSA-4163B-ben. Remélem szeretni fogja. :) Vagy kénytelen leszek VHS-re másolni a filmet.
Még azt nem értem, hogy hiába állítottam be a progikat többszöri próbálkozás után úgy, hogy hiba esetén is menjenek tovább, mégis ugyanúgy read error-t kaptam.
Még megpróbálom clonedvd-vel és dvdcopyval, de már kezdem feladni :(

Szerkesztette: Pietrosz 2005. 05. 11. 22:46 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#2236 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:14

halihali

Most az új firmware mit tartalmaz újításként? Asszem nekem még az ős, az 1.14 es van  :D
Eddig még nem vettem észre, hogy frissítenem kellene, de ha egetverő frissítések vannak akkor meggondolom.
Szal had szóljon > tudom olvassak vissza, de plspls

#2237 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:20

Idézet: XRV - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 23:14

halihali

Most az új firmware mit tartalmaz újításként? Asszem nekem még az ős, az 1.14 es van  :D
Eddig még nem vettem észre, hogy frissítenem kellene, de ha egetverő frissítések vannak akkor meggondolom.
Szal had szóljon > tudom olvassak vissza, de plspls

Legjobb tudomásom szerint írási stratégia fejlesztés uj lemezek stb. Ártani tuti nem árt.

Üdv

Szerkesztette: Xero 2005. 05. 15. 22:28 -kor

#2238 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 23:20

OK megvolt :up:

#2239 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 06:18

Valaki dobjon már be nekem egy linket a legújabb patchelt firmware-ről. )(nem poidata)
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#2240 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 21:51

Idézet: PeC - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 6:18

Valaki dobjon már be nekem egy linket a legújabb patchelt firmware-ről. )(nem poidata)

Mit nyújt plusszban a patchelt?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.