HWSW Informatikai Kerekasztal: Szerzői jogok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Szerzői jogok Mit szabad, mit nem, mi mennyit ér Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 12:12

Akasztjak a hohert: Kalózkodáson kapták a Sony BMG-t  :Đ

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1422 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:33

Ciki :lol:
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1423 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:35

Ez eddig a legeredetibb.

#1424 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:42

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 14:35

Ez eddig a legeredetibb.

En is erre gondoltam, de hosszu forraslistaja van angolul, es nem mai hir... :)

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 04. 01. 13:43 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1425 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 13:58

Idézet: Mumia - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:35

Ez eddig a legeredetibb.

Blizzardnál ment ki nagyon a biztosíték a sonys hír igaz :Đ
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1426 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 14:03

A blizzardos az jó hülyeség, ez viszont nagyon jó lenne hoaxnak, pity hogy mégsem az.

#1427 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 06:07

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 11:12

Akasztjak a hohert: Kalózkodáson kapták a Sony BMG-t  :Đ

Samott

Erről Ford Fairlane jut eszembe. A filmbeli Julian Grandel lemezkiadó hamisította saját lemezeit, mert túl kicsinek találta a profitot.

Szerkesztette: Pitbull 2008. 04. 02. 06:08 -kor

Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#1428 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 06. 08:55

http://index.hu/poli...elhirek/348441/

Csökkentené az üres CD- és DVD-lemezekre, adathordozókra kivetett szerzői jogdíjat az MDF, annak érdekében, hogy több bevétele legyen az államnak

De ez is finom:

http://index.hu/tech/jog/sony010408/

[...] Még kínosabb a Sony számára, hogy a BSA jelentése [2] szerint a párizsi iroda számítógépein a szoftverek közel fele (egész pontosan a 47 százaléka) kalózmásolat volt.

:omg:  :Đ

Szerkesztette: HavocS 2008. 04. 06. 08:57 -kor

|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1429 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 21:25

Nem tudom, hogy ki mennyire követi figyelemmel, de most van folyamatban a szerzői jogi tv. módosításának nyilvános vitája (péntekig véleményezhető itt).

A tervezet szerint a jövőben csak azok a magánmásolások minősülnének "szabad felhasználásnak", amelyek jogszerű forrásból származnak, azaz minden, nem szabad felhasználásra szánt vagy nem így jogosított mű letöltése átmenne illegálisba.

#1430 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 21:28

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 22:25

Nem tudom, hogy ki mennyire követi figyelemmel, de most van folyamatban a szerzői jogi tv. módosításának nyilvános vitája (péntekig véleményezhető itt).

A tervezet szerint a jövőben csak azok a magánmásolások minősülnének "szabad felhasználásnak", amelyek jogszerű forrásból származnak, azaz minden, nem szabad felhasználásra szánt vagy nem így jogosított mű letöltése átmenne illegálisba.

Eddig is kb. szart se ert a szabalyozasuk az uj rendszeruk se lesz jobb. Nem egy maroknyi megvesztegetett jogasz fogja eldonteni, hogy a fel orszag bunozo-e vagy sem.  :down:

Samott

#1431 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 22:31

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 22:25

tervezet szerint a jövőben csak azok a magánmásolások minősülnének "szabad felhasználásnak", amelyek jogszerű forrásból származnak, azaz minden, nem szabad felhasználásra szánt vagy nem így jogosított mű letöltése átmenne illegálisba.

És ki dönti el mi a jogszerű forrás? Ha felveszem tv-ből, majd utána letöltöm mert az jobb minőségű, akkor bűnöző vagyok? Vagy esetleg ha megvettem dvd-n, de megintcsak letöltöm jobb minőségben, vagy más nyelven. Ugye azzal nem takarózhatnak, hogy csak a dvd-ért fizettem, pont ők mondják, hogy nem az adathordozóért fizetsz hanem a tartalomért, azt pedig már kifizettem a dvd-vel.

Szerkesztette: Mumia 2008. 04. 15. 22:32 -kor

#1432 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 08:16

Eleve kár az ilyen tervezeteken vitatkozni. Hiába a tervezet véleményezése, az egész mondvacsinált. A javaslatokat úgyse veszik figylembe. Úgyis az lesz, amit a hatalmi elit akar és megszavaztat. Meg a tervezet sokat változhat, mire elfogadják. Nem kell bekexelni.

Ha úgyis az a szándékuk, hogy a fél országot bűnözőnek minősítik, akkor nem lehet megállítani őket és amúgy sem fog működni a dolog.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1433 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 08:54

szerintem azert ez nem egy nehez kerdes! egyertelmu, hogy a "masolas" cselekmenyet nezik, nem a vegeredmenyt. azaz nem az a kerdes, hogy az az 500 film, mai a winchestereden van honnan szarmazik (megvettem mindet dvd-n, de az arviz elvitte az eredetiket. meg jo, hogy keszitettem masolatot!!) hanem az, hogy amikor toltesz le, akkor honnan.

a problemasabb egyebkent -- el kene nekem olvasni a tervezetet -- a szabad felhasznalas klasszikus funkciojanak megszunese! most mar egy egyetemi hallgato nem fenymasolhatja le a konyvbol az egyik cikket, amibol tanulni akar, mert az elejen oda van irva, hogy mindennemu masolas tilos?? ez megoli a felsooktatast, ha igy lesz!

(ja, es ha igy lesz, akkor vissza kell vonniuk a reprografiai dijjakat...)

Szerkesztette: bogdan 2008. 04. 16. 08:55 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1434 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 12:39

Idézet

Eddig is kb. szart se ert a szabalyozasuk az uj rendszeruk se lesz jobb. Nem egy maroknyi megvesztegetett jogasz fogja eldonteni, hogy a fel orszag bunozo-e vagy sem.

Ez nem ilyen egyszerű azért. Mára a rendőrség többé-kevésbé eljutott oda, hogy ha valahol házkutatnak vagy lefoglalnak, a filmekkel és a zenékkel nem is foglalkoznak, csak a szoftverekre utaznak (kivéve persze ha egyből kilőhető a szabad felhasználás, pl. szórakozóhelyeken, DJ -knél, terjesztőknél, stb.) Nem azt mondom, hogy nincs kivétel, de ebbe az irányba haladtak a dolgok. Ha most bejön az, hogy a szabad felhasználás stornó, akkor megint utazni fognak a filmekre, zenékre, mert minden újabb lemez egy újabb statisztikai lapot jelenthet.

Idézet

És ki dönti el mi a jogszerű forrás? Ha felveszem tv-ből, majd utána letöltöm mert az jobb minőségű, akkor bűnöző vagyok? Vagy esetleg ha megvettem dvd-n, de megintcsak letöltöm jobb minőségben, vagy más nyelven. Ugye azzal nem takarózhatnak, hogy csak a dvd-ért fizettem, pont ők mondják, hogy nem az adathordozóért fizetsz hanem a tartalomért, azt pedig már kifizettem a dvd-vel.

Gondolom a jogalkalmazási gyakorlat itt is ki fog alakulni, de eddig sem a megvett és mégis letöltött video tartalom adta a jogsértések zömét :)

Idézet

szerintem azert ez nem egy nehez kerdes! egyertelmu, hogy a "masolas" cselekmenyet nezik, nem a vegeredmenyt. azaz nem az a kerdes, hogy az az 500 film, mai a winchestereden van honnan szarmazik (megvettem mindet dvd-n, de az arviz elvitte az eredetiket. meg jo, hogy keszitettem masolatot!!) hanem az, hogy amikor toltesz le, akkor honnan.

Ja, szerintem is.

Idézet

ja, es ha igy lesz, akkor vissza kell vonniuk a reprografiai dijjakat...

Mondom én, hogy a végén az angolszász rendszer lesz: no magáncélú másolás, no üreskazetta/repro díj :)

#1435 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 13:55

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 13:39

Ez nem ilyen egyszerű azért. Mára a rendőrség többé-kevésbé eljutott oda, hogy ha valahol házkutatnak vagy lefoglalnak, a filmekkel és a zenékkel nem is foglalkoznak, csak a szoftverekre utaznak (kivéve persze ha egyből kilőhető a szabad felhasználás, pl. szórakozóhelyeken, DJ -knél, terjesztőknél, stb.) Nem azt mondom, hogy nincs kivétel, de ebbe az irányba haladtak a dolgok. Ha most bejön az, hogy a szabad felhasználás stornó, akkor megint utazni fognak a filmekre, zenékre, mert minden újabb lemez egy újabb statisztikai lapot jelenthet.

Aztan ezt hol is irjak? Meg linkelhetnel valami komolyabb anyagot is arrol amit irsz, mert az eredeti linken csak kolcsonzesrol meg arrol szol hogy ki tekintheto szerzonek... se az eredeti forrasrol se a szabad felhasznalasrol nem talaltam benne egy szot sem. Szoval nem tiszta, hogy mirol is beszelsz...

Kerestem: Az Szjt-t módosító törvényjavaslat teljes szövege + Nyilvános a szerzői jogi törvény módosítása

Idézet

...ezzel a javaslattal legfeljebb a jogi előírások és valóság közötti távolságot sikerülhet növelni, amennyiben nem tesznek mögé válósággal több ezer rendőrt, ügyészt és bírót. Beleírhatnak ők bármit a törvénybe, nem fognak rávenni teljes, a neten szocializálódott generációkat arra, hogy az egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb megoldás helyett a lassabb, bonyolultabb és drágább megoldást válasszák.

En se mondhattam volna szebben. ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 04. 16. 14:28 -kor

#1436 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 04. 16. 15:17

azért a szokásos kiskapuk megmaradtak:
"És persze az nem mentség, hogy nem lehetett tudni a másolás időpontjában, legalább is polgárjogi szempontból (büntetőjognál a ténykérdésben való tévedés, mint lehetséges büntethetőséget kizáró ok még egyelőre maradt, tudtommal)."
valamint visszamenőleges hatállyal nem léphet érvénybe, ergo a régi vagy réginek mondott cuccokkal nem tudnak mit kezdeni.
másrészt meg ott vannak a titkosító programok. gyanítom az ilyen jellegű merevlemezbe, optikai meghajtóba épített hardveres megoldások jócskán előre fognak törni.

Szerkesztette: avman 2008. 04. 16. 15:18 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1437 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 15:33

Idézet: avman - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 16:17

valamint visszamenőleges hatállyal nem léphet érvénybe, ergo a régi vagy réginek mondott cuccokkal nem tudnak mit kezdeni.
másrészt meg ott vannak a titkosító programok. gyanítom az ilyen jellegű merevlemezbe, optikai meghajtóba épített hardveres megoldások jócskán előre fognak törni.

Nem lesz ebbol semmi, a "lobbistak" beszamolhatnak a huberuraiknak hogy megtettek amiert megfizettek oket... az igazsagszolgaltatas meg ugyanugy el fogja szabotalni, ahogy eddig tettek. Mert ok is masolnak, ahogy mindenki ebben az orszagban/korban. Ha csak nem kereskedsz vele, akkor senki nem fogja felturni az otthonodat masolt filmekert meg zenekert. Ez nem Amerika, ahol a seggfejek 10-20 masolt zeneert meghurcolnak artatlan gyerekeket...

Samott

#1438 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 16:25

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 12:55

Aztan ezt hol is irjak?

Bocsánat, nem fogalmaztam teljesen egyértelműen - természetesen a szabad felhasználást, mint jogintézményt nem törölnék el, csak a feltételeken szűkítenének úgy, hogy csak jogtiszta anyag másolása (letöltése) minősülne szabad felhasználásnak. És ez kilőné a torrent, fizetős ftp, stb. forrásokat, amelyek eddig a tartalom jelentős részét biztosították.

#1439 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 04. 16. 17:52

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 15:33

Ha csak nem kereskedsz vele, akkor senki nem fogja felturni az otthonodat masolt filmekert meg zenekert. Ez nem Amerika, ahol a seggfejek 10-20 masolt zeneert meghurcolnak artatlan gyerekeket...

elég egy névtelen feljelentés, h üzletszerűen tolja valaki... rosszindulatból pedig magyarországon nem kevés van. hivatalból kénytelenek kimenni és akkor csúnyán megrángatnak érte mert - itt is említette valaki- a felderítési statisztikájuk nagy úr, nem csak a hivatal szintjén, hanem az eljáró nyomozónak, ügyésznek is jó pontok.
ugyan nem kéne nagydobra vernem, de azért volt olyan is, h ketten ügyészségi végzéssel kimentek (egyenruhás + nyomozó), szép hivatalos formában megkérték a delikvenst, h adja elő, majd megkávéztak és elmentek. hivatalosan az lett belőle, h számítógépet sem találtak a birtokában. mellesleg csak annyira volt sáros a srác, mint nagy részünk a fórumról, vagy bárhonnan ebben a ká országban.
nem hivatalosan és nem rendőri részről folytatása azért volt, de azt végképp nem akarom publikussá tenni  :cool:

Szerkesztette: avman 2008. 04. 16. 17:55 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1440 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 19. 11:06

Idézet: HaZeX - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 17:25

Bocsánat, nem fogalmaztam teljesen egyértelműen - természetesen a szabad felhasználást, mint jogintézményt nem törölnék el, csak a feltételeken szűkítenének úgy, hogy csak jogtiszta anyag másolása (letöltése) minősülne szabad felhasználásnak. És ez kilőné a torrent, fizetős ftp, stb. forrásokat, amelyek eddig a tartalom jelentős részét biztosították.

Már csak az a kérdés hogyan bizonyítják a film / zene forrását? Felvettem rádióból / letöltöttem torrentről mp3-ban a kutya nem állapítja meg melyik eset áll fenn.

Téma megosztása:

• (94 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.