HWSW Informatikai Kerekasztal: Billentyu vasar! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Billentyu vasar! Kerdes! Értékeld a témát: -----

#1391 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 30. 21:46

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 20:36

Csak az eggyel regebbi kaphato magyarul, az is csak a Wireless Desktop 3.0/Comfort reszekent.

Esetleg lesetalsz a sarki boltba, es veszel egy svedet.
Ahogy nezem a sved kiosztasnak ugyanannyi gombja, es ugyanott van, mint a nemetnek/magyarnak/britnek, legfeljebb atmatricazod.
(Ezekben a valtozatokban letezik a Curve2000)

Meggondolandó, az ára se olyan vészes, csak azért jobb lenne egy rendes magyar kiosztású. :) Csak akkor szereznem kell valami normális matricát, ami illik hozzá.

#1392 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 02:21

Beszereztem egy Trust KB-2200 jelzésű billentyűzetet. Meg vagyok vele elégedve amúgy, csak a szoftvere lehetne egy "kicsit" agyasabb. Fixen bele van nyomva, hogy ha megnyomom a play/next/previous stb. gombokat, akkor azokat a windows media playerre irányítja át. Csak négy gomb - Outlook, Word, Excel, még még valami, amit nem tudok kinézni, hogy mi - funkciója állítható, de azok is annyiban, hogy mely programot indítsa el, amikor azt lenyomom.

Létezik valami univerzális szoftver, ami kicsit agyasabb, hogy meg tudjam ennek mondani, hogy én a winampot akarom vezérelni vele?
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1393 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 08:40

M$ ITP megy nem M$ billzetekkel is.

Raadasul van olyan hulye tulajdonsaga, hogy felrakasa utan a play/pause/stop azt a medialejatszot kezeli, amelyik eppen fut.
Ha eppen nem fut a WMP/MP/MPC, akkor jobb hijan Winamp, mert annak az agentje hatterben allandoan elfogja a multimedia gombos hivasokat.

Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 06. 08:48 -kor

#1394 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 14:29

Megnézem ezt az ITP-t, csak újra kellene hozzá indítani a gépet.

Most nézem, hogy ha fut a Winamp, akkor ez is arra irányítja át a gombokat.

Kösz
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1395 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 08:38

Lidl-ben lesz akcióban SilverCrest vezeték nélküli billentyűzet és egér.
http://lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c.o.20070...uzetoptikaieger
Gondolkodom rajta, hogy érdemes-e beszerezni, de aggályaim is vannak.
Ilyenbe ugye eleme(ke)t vagy akkumulátort kell tenni, ahhoz, hogy működjön. Azokat meg cserélgetni/tölteni is kell bizonyos időközönként. És igazából olyan távolról úgysem gépelek, hiszen nem látom a monitort.
Szal az érdekelne, hogy nektek mi a véleményetek. Van aki ilyen kombót használ? Miért tartjak jobbnak a kábelesnél?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#1396 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 14:04

Logitech Cordless Desktop Pro billzetemet 2.5 eves koraig a gyarilag hozzaadott alkalielem hajtotta, aztan sikerult tul alaposan megfurdetnem a billzetet.

Cordless egernel sem olyan nagy katasztrofa a fogyasztas, egyszerubb egerek elmennek 1-2 honapig egy garnitura elemmel, napi 8 ora hasznalat mellett.
MX700 zabalta nagyon a NiMH akkuit, hetente kellett toltore rakni.
MX1000-be mar LiIont raktak, azt eleg volt 2 hetente tolteni.

#1397 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 15:16

hmmm...
akkor érdemes lehet beruházni egy ilyen silvercrest-be?

#1398 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 18:29

Mitől jobb a vezeték nélküli bill?

#1399 Felhasználó inaktív   aas 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 11. 19:45

Idézet: potyo - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 1:21

Beszereztem egy Trust KB-2200 jelzésű billentyűzetet.

Magyar kiosztású a KB-2200 ? Én két hónapja kerestem már, de akkor azt mondták, nem tudnak hozni  magyar kiosztásban...

#1400 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 22:27

Idézet: mikike - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 9:38

Lidl-ben lesz akcióban SilverCrest vezeték nélküli billentyűzet és egér.
http://lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c.o.20070...uzetoptikaieger

Nem is néz ki rosszul. Már csak a minősége, megbízhatósága a kérdés.

Idézet

Gondolkodom rajta, hogy érdemes-e beszerezni, de aggályaim is vannak.
Ilyenbe ugye eleme(ke)t vagy akkumulátort kell tenni, ahhoz, hogy működjön. Azokat meg cserélgetni/tölteni is kell bizonyos időközönként.

Hát, sajnos ez az ára a vezeték nélküli világnak.
Nyáron sikerült szert tennem egy ilyen használt vezeték nélküli kombóra. Akkor találtam 4 használt elemet, és azokat tettem bele. A billentyűzet a használt elemekkel is legalább fél évig bírta. Az újakkal szerintem egy évet is simán kihúzott volna. A kombóhoz kapott egér nekem nem jött be, (kevés gombja és görgője van) ezért azt nem használtam, helyette a régi, egy kicsit komolyabb vezetékes egeremet hagytam meg.
Múlt héten néztem a mostani energiatakarékos egereket, azok már legalább fél évet kihúznak egy elemmel. Tehát a fogyasztásuk már nem vészes.

Idézet

És igazából olyan távolról úgysem gépelek, hiszen nem látom a monitort.
Szal az érdekelne, hogy nektek mi a véleményetek. Van aki ilyen kombót használ? Miért tartjak jobbnak a kábelesnél?

Nekem elég kevés hely van az íróasztalomon, aminek nagy részét még a monitor is elfoglalja. Én nem a távolság miatt választottam a vezeték nélküli billentyűzetet, hanem azért, mert akármikor útban van, akkor megfogom, és simán arrébteszem. Nem kell azzal foglalkoznom, hogy meddig ér el a vezetéke, és az a rövid vezeték is mikor mibe akad bele. Egyszerűen szabadságérzetet ad. :D
Ha van rendes kihúzhatós billentyűzettartód, vagy ha nincs útban a billentyűzet, akkor szerintem tök felesleges.

Szerkesztette: TMexy 2007. 04. 11. 22:28 -kor

Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1401 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 22:38

Idézet: TMexy - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 22:27

Nem is néz ki rosszul. Már csak a minősége, megbízhatósága a kérdés.

Ha van rendes kihúzhatós billentyűzettartód, vagy ha nincs útban a billentyűzet, akkor szerintem tök felesleges.

A SilverCrest-et dicsérték egy másik (DVD) fórumon, elég jó a minősége. (Német márka)

Hát igen, lehet, hogy tényleg felesleges lenne. Esetleg néha jó, ha ágyban néznénk filmet (TV-n), a MediaPlayerC-t vezérelni.

Nemtom...

#1402 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 23:41

Idézet: mikike - Dátum: 2007. ápr. 11., szerda - 23:38

A SilverCrest-et dicsérték egy másik (DVD) fórumon, elég jó a minősége. (Német márka)

Hát igen, lehet, hogy tényleg felesleges lenne. Esetleg néha jó, ha ágyban néznénk filmet (TV-n), a MediaPlayerC-t vezérelni.

Nemtom...

Megnéztem ezt a lidl-t, de nincs a közelben boltjuk. :( Pedig megnéztem volna élőben is ezt a kombót.

Ezt neked kellene végiggondolni, hogy mégis mire és honnan szeretnéd használni a bill/egér kombót.
Extrém megoldásként: megtartod a vezetékes billt a géphez, meg veszel egy ilyen kombót. (Ez úgyis USB-s.) :D Mikor simán használod a gépet, akkor a vezetékest használod, mikor meg az ágyból tv-zel, akkor meg a vezeték nélkülit.

Vagy lehet kapni távirányítót hozzá tartozó vevővel is. Én annó építettem magamnak egy univerzális, soros portra csatlakozó infravevőt, amihez már csak egy program kellett meg egy akármilyen távirányító. A programnak megtanítottam, hogy melyik gombnyomásra mit csináljon. Azzal is elég kényelmesen lehetett kezelni a gépet.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1403 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 13:48

Voltam Lidl-be, de nem vettem meg. Nem magyar kiosztású a billentyűzet. Én pedig nem akarok újra matricákat ragasztgatni.
Amúgy tetszett, de még jobban a laptophoz való wireless optikai egerük. Olyat vettem is. (Igaz azt másnak.)

#1404 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 16:41

Idézet: mikike - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 14:48

Voltam Lidl-be, de nem vettem meg. Nem magyar kiosztású a billentyűzet. Én pedig nem akarok újra matricákat ragasztgatni.
Amúgy tetszett, de még jobban a laptophoz való wireless optikai egerük. Olyat vettem is. (Igaz azt másnak.)

Jah, hogy nem magyar. :(
Akkor már nem is annyira érdekel.

Az egérről tapasztalat? Vagy te ki sem próbálod?

#1405 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:24

Kipróbáltam, én telepítettem a laptop-ot, nekem nagyon tetszett.
Pici, könnyű, benne van a két mini elem és még az USB vevőt is bele lehet tenni, ha ki akarod kapcsolni. Ilyenkor egyben tudod hurcolászni az egészet, ha applikálod csak megnyomod az egér tetejét és huss... kiugrok az USB vevő belőle.
Majdnem inkább megtartottam, csak kevés az USB helyem. Meg majd valami sok gombos egércsodát szeretnék. Ezen meg "csak" 3 volt.

#1406 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 21:50

Idézet: mikike - Dátum: 2007. ápr. 12., csütörtök - 22:24

Kipróbáltam, én telepítettem a laptop-ot, nekem nagyon tetszett.
Pici, könnyű, benne van a két mini elem és még az USB vevőt is bele lehet tenni, ha ki akarod kapcsolni. Ilyenkor egyben tudod hurcolászni az egészet, ha applikálod csak megnyomod az egér tetejét és huss... kiugrok az USB vevő belőle.
Majdnem inkább megtartottam, csak kevés az USB helyem. Meg majd valami sok gombos egércsodát szeretnék. Ezen meg "csak" 3 volt.

Ezzel is csak 2 bajom lenne:
- "csak" 3 gomb - már tökre megszoktam a mostani sokgombos egeremet (főleg hogy szabadon programozható gombjai vannak)
- "kisméretű egér" - sajnos elég nagy kezem van, és ezek a kis egerek nem igazán jönnek be

#1407 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 07:12

A kisegér aranyos. Nekem sincs pici kezem, de szerintem ezt nagykezűek is tudják használni. Akinek vettem, az meg... 190+
A tied milyen?

#1408 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 13. 17:27

Volt mindenféle billentyűm: Samsung, Benq, Logitech, Genius. Aztán Mac-re váltottam és lett ez:
Kép

Kis helyet foglal és iszonyúan kényelmes.  :wub:
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1409 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 21:37

Idézet: mikike - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 8:12

A kisegér aranyos. Nekem sincs pici kezem, de szerintem ezt nagykezűek is tudják használni. Akinek vettem, az meg... 190+
A tied milyen?

A vezeték nélküli bill/egér kombó. Mint írtam is, ebben elég fapados az egér, :( úgyhogy azt nem használom.
Helyette van ez a vezetékes egér. Ezen legalább kényelmesen elfér a kezem, meg van rajta sok gomb :up: .
Ez valamelyik logitech-re hasonlít.

#1410 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 21:42

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 18:27

Volt mindenféle billentyűm: Samsung, Benq, Logitech, Genius. Aztán Mac-re váltottam és lett ez:
Kép

Kis helyet foglal és iszonyúan kényelmes.  :wub:

Ez vezetékes? És a csatija USB-s? Mennyi volt?
Ha usb-s, akkor valószínűleg sima pc-vel is menne. Ki tudod próbálni? :Đ

Hát, így első ránézésre elég furcsa. De gondolom idővel meg lehet szokni. :D
Ezt hogy lehet normálisan megfogni és arrébtenni? A szélén már ott vannak a billentyűk.

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.