HWSW Informatikai Kerekasztal: Billentyu vasar! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Billentyu vasar! Kerdes! Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 19. 01:44

Idézet: batagy - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 13:46

Üdv!

Vannak ezek a kis Numpad billentyűzetek (ami csak a Numpad billentyűk vannak), amit laptopokhoz lehet venni, USB csatlakozóval általában.

Az a kérdésem, hogy hogyha csak ezt önmagában csatkakoztatom a PC-hez (nem notebook), és nem csatlakoztatok rendes billentyűzet, sem egeret, akkor a gép ezt vajon felismeri billentyűzetként pl. bootoláskor?

Nekem csak annyira kéne, hogy bootoláskor kiválasszam hogy melyik oprendszer induljon, és utána még a Windows-ba belépni. Ezután másik gép egér-billentyűzetét használom Synergy program segítségével.

Kösz!

Válaszolok magamnak. :D
Vettem egy ilyen kis Numerikus billentyűzetet, Genius Numeric Keypad, USB-s.
2k-ért simán megéri. Nagyon aranyos.

A gép felismeri bootoláskor és használható rendesen.

Üdv
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#1802 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 11:53

Na, eddig tartott a Mode Com MC-5002 billentyűzetem. A legfontosabb, hogy nekem ez a lapos (slim) kivitel nem jött be, ráadásul a 3x2-es kiosztást (home, end, insert, Page Up, Delete, Page Down) is képtelen vagyok megszokni. :( Most már rendesen nyekereg is és a billentyűk hangja is hangosodott. :rolleyes: Ki is néztem egy Genius KB-320e típusú billentyűzetet, de magyar oldalon nem leltem. :mad: Kérdeztem email-ben a genius.hu-t, de egyelőre nem válaszoltak. Ha nem tudok venni, akkor lehet, hogy bepróbálok mégis csak egy Chicony KB-0108 billentyűzetet. :think:

Kép
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1803 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 12:11

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 11:53

kep

Nade ezen is 3x2-es a home,insert stb?

#1804 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 12:19

Idézet: Locutus - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 12:11

Nade ezen is 3x2-es a home,insert stb?

Nem, ezen 2x3-as. Én fordítva számolom, mint ahogy szokás.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1805 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 20:25

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 1:17

Én ilyneről tolom, szvsz kibah jó! :respect:
Természetesen magyar verziósban!
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

De, hangos (nyuny), pontosabban nem halk, nyikorgnsk egy idő után kisség a gombok, gyalázatosnan kopik, beleértve a hangerő gombokat is :(. Jah, néha a gép nem látja :mad:

Ergomedia700 papíron az én billem, gyakorlatilag egy hónap alatt sem tudtam megszokni.
MS 4000es naturall bille nem olyan jó élőben és _rengeteg_ helyet foglal, Waveről azt írja a ph hogy minőségérzetben nem nagy szám. Elég normális antirsi-s a4techet nem látok...

Comfort Curve 2000. Momdon megvan, király. Egye kukac usbs... jaaah, hogy nem nemzetköziangol kiosztás? Hát akkor tehetnek egy szivességet :(

Legközelebb a wave lenne igényeimhez, de kurzorblokkot nehezen nyelem le, de mégnehezebben hogy több mint tízezres bill nem hozza azt az érzetet amit elvárunk precizitásban/hangban. Ééés lehagyták a jobbklikk gombot is :reklamacio:. (igen, én használom)
Vkik használták már akiknek van elég összehasonlítási alapuk? Szerintük milyen?

Szerkesztette: MC Pite 2008. 12. 19. 20:45 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1806 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 20:37

Viszont kellemes meglepetés a Chicony KB0503.
Halk, normális anyagokból van és kényelmes. Ja, és olcsó.

Kép
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1807 Felhasználó inaktív   McKangi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 19. 21:58

Idézet: kutyamutya - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 15:45

Yay! Eladtam a világitos DTKmat!  :birthday2:

Feladom a világitos billentyüzet témát. Volt Revoltec Lightboardom, 2 hónap után nem volt light többé. Volt a DTK, remek világitása van, kár hogy amugy örületbe kerget az igénytelen felépitése, a billentyük hangja, a billentyük beragadása stb...

Visszatértem a Cherry-hez. Beszereltem egy PCházba való neont az irosztalba. Wow.
Miért nem ezzel kezdtem??? :bolond:

Úgy - úgy ! Fényképet ide izibe !

#1808 Felhasználó inaktív   marklar2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 22:54

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 21:25

Comfort Curve 2000. Momdon megvan, király. Egye kukac usbs... jaaah, hogy nem nemzetköziangol kiosztás? Hát akkor tehetnek egy szivességet :(

Hááát, a "magyar" Curve2000 az valójában nemzetközi angol, csak össze van gányolva magyar matricával. :omg:
Egysoros enter, nincs a shift meg Z/Y kötött plusz gomb (Hosszú í-re csak az AltGR-I/J játszik)

Engem mondjuk nem zavar a matrica kinézete, mert vakon gépelek.
USB meg muszáj volt, mivel nincs PS2 a melóhelyi Dell gépemen.

Szerkesztette: marklar2 2008. 12. 19. 22:57 -kor

#1809 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 23:43

Akkor az amcsi angol nem nemzetközi, nem?
Í pont az egyik ami miatt ez probléma. Notimon most is hollan bill van, nem zavar mert minden a helyén van, max akkor van kis gondolkodás ha nézni/kitalálni kell valamit mert akkor a felirat nem teljesen stimmel :).

De a csíkentert meg altgr+i-t baxxák meg :reklamacio:

#1810 Felhasználó inaktív   marklar2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 00:39

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 0:43

Akkor az amcsi angol nem nemzetközi, nem?

Nemzetközi angol az amerikai kiosztáson alapul, csak a nemzetközi karakterek bevitelét könnyíti meg azzal, hogy a repülő ékezeteket röptében konvertálja ('e->é, persze ő/ű-t kivéve, mert "o=ö)
Persze csak ha nemzetközi kiosztás van az oprendszerben beállítva, mivel amerikai beállítással lebutul sima amerikai szintjére.

Brit angolhoz semmi köze.
(az olyan, mint a többi európai kiosztás, rövid bal shift, mellette +1 gomb, fordított L enter)

Idézet

De a csíkentert meg altgr+i-t baxxák meg

Csíkenteres amerikai/nemzetközi kiosztást lassan 10 éve nyomja a Logitech meg a Microsoft az oldschool L dizájn helyett, bőven megszokhattad volna...

Mivel itthon sosem volt magyar billzetem, így annyira megszoktam már az AltGR-I/J-t, hogy melóhelyen kezem alatt előfordult jónéhény magyar meg olasz billzeteken sem használtam sose a dedikált Í-t.

#1811 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 16:56

Emberek tudnátok nekem ajánlani valami olyan pötyögő perifériát, ami viszonylag kényelmesen jár és nem csörögzörög mikor gépel rajt az ember?
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1812 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 01. 15. 01:10

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 17:56

Emberek tudnátok nekem ajánlani valami olyan pötyögő perifériát, ami viszonylag kényelmesen jár és nem csörögzörög mikor gépel rajt az ember?

G11, vagy G15

#1813 Felhasználó inaktív   gyapo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 21:43

Angol kiosztással lehet még szerezni valahol billentyűt? Ja és Kecskeméten kellene, mert gondolom a postaköltség erősen átdobná a "nem éri meg" kategóriába.

#1814 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 17. 13:07

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 1:10

G11, vagy G15

Valami olyasmire gondoltam amihez nem kell eladnom az egyik vesémet.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1815 Felhasználó inaktív   Echelon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 17:25

HP KU-0412

ilyesmit szeretnek venni. numpad nelkul, de hagyomanyos kiosztassal. NEM laptop kiosztassal! ezt a modellt mar sajnos nem gyartjak, tudtok masikat?

#1816 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 19. 20:10

óje, logitech wave rulez.

tavalyelőtt vettem egyet, kurvadrágán. nagyon tetszett meg minden, de pár hónapja leöntöttem kólával, ezért sajnos... hát, majdnem használhatatlan lett. kitisztítottam, de így se lett jó, mert valahogy furcsák lettek a gombok  :Đ az extra gombok meg továbbra is beragadtak. na mindegy, azért használható volt. időközben vettem dtk billentyűt, fapados logitechet, chiconyt, stb, de mind nagyon gyér volt. nagyon.

ígyhát ma végre vettem mégegy wave-t, és hát igen.....  :D legjobb :) iszonyú kényelmes.
JóSebesség

#1817 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 00:18

Üdv!

Nem tudjátok véletlenül hogy ebből :

Logitech Illuminated Keyboard

Kép

csak angol verzsön van, vagy lesz később magyar is?  :think:

Szerkesztette: Lufinyul 2009. 01. 23. 00:19 -kor

#1818 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 01. 23. 00:39

Hol lehet kapni, és mennyiért ?

#1819 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 00:52

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 0:18

Üdv!

Nem tudjátok véletlenül hogy ebből :

Logitech Illuminated Keyboard

Kép

csak angol verzsön van, vagy lesz később magyar is?  :think:

És hol van rajta az insert gomb? :confused:

Szerkesztette: TMexy 2009. 01. 23. 00:53 -kor

Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#1820 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 09:27

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 0:39

Hol lehet kapni, és mennyiért ?

Itthon bárhol kapni már, elég drágán 15 felett...

Téma megosztása:

• (97 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.