Billentyu vasar! Kerdes!
Elküldve: 2009. 10. 11. 18:33
Eddig tetszik
- magyar kiosztás
- csendes (nekem az)
- világit kék vagy piros színben (nem a gombok villágítanak, hanem úgy mint a DTK)
- nem sípol mint a DTK
- fényerő állítható
- olcsó (7500 Ft)
Hátránya, nem sok helyen árulják, én 3 hetet vártam rá mire megkaptam.
Debreceni bolt
Szegedi bolt
Fotó 1
Fotó 2
Szerkesztette: emery23 2009. 10. 11. 18:48 -kor
Elküldve: 2009. 10. 12. 20:59
http://www.lenovo.hu/opciok/adatlapok/klav...ap_klav_enh.htm

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Szerkesztette: Lipton 2009. 10. 12. 21:07 -kor
Elküldve: 2009. 10. 20. 09:50

http://www.logitech.com/
Szerkesztette: GoodSpeed 2009. 10. 20. 09:51 -kor
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2009. 11. 03. 21:51
Tanulság: ha nem csak képen nézem meg, hanem ki is bontatom, a 3-ból 2 dolog kiderült volna vásárlás előtt és nem veszem meg...
Elküldve: 2009. 11. 03. 23:00
újkorában olyan kényelmes puha, és halk szinte az összes. aztán elég hamar felkeményednek, és kopogósak lesznek...
remélem értitek mire gondolok. főleg logitech és ms billentyűzetekkel van tapasztalatom, de 5letem sincs milyen más márka ami jobb lenne.
logitech féle PerfectStroke vajon takar valami érdemleges dolgot, vagy csak marketing bullshit?
Szerkesztette: WiZARD 2009. 11. 03. 23:04 -kor
Elküldve: 2009. 11. 09. 09:20
Elküldve: 2009. 11. 10. 18:31
tetszik, elég minőséginek tűnik, van benne anyag, kényelmes, halk, jó írni rajta...
1 év múlva kiderül hogy ilyen is marad-e.
(jó ez a topic, jól elírogatok egyedül
Szerkesztette: WiZARD 2009. 11. 10. 18:31 -kor
Elküldve: 2009. 11. 10. 22:18
Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 18:31
Legalább megbízható forrásból kapod a választ.
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2009. 11. 27. 17:05
MS Natural Ergonomic Keyboard 4000:
Sokan idegenkednek ettől a billentyűzettől, mivel csak angol amerikai változatban (esetenként kicsit igénytelen fóliával magyarosítják) kapható. Engem nem zavar, mivel anno 7 éven keresztül csak ilyen billentyűzetem volt és mostanában is használtam. Magyar kiosztást állítok be és kész (hasznos tudnivaló: JAlt+i = Í, JAlt+j = í).
Nagyon jó az anyaghasználat, különösen a csuklótámasz tapintása nagyon jó. Billentyű nyomáspont nagyon jó, halk és kényelmes. Eleinte furcsa a kétfelé osztott klaviatúra de hamar megszokható. Az F-Lock alapból be van kapcsolva, tehát rendesen F1 az F1 nem pedig a Súgó, négy normál extra gombja van a numerikus rész fölött: =() és egy plusz backspace. Caps Lock jobbról süllyesztett peremes. Egyedüli negatívum szerintem, hogy erős nyomásra itt-ott (csuklótámasz kiemelkedő részénél) kicsit recseg-ropog, de nem a billentyűknél. Ja és a tappancsok túl puha gumiból vannak.
Logitech Internet Keyboard 350:
Nyolc funkció gomb, csak a szükségesebbek, Caps Lock süllyesztett peremes alulról és jobbról, Num Lock-nak csak alsó fele. Hangosabb a régi billentyűzetekre hasonló de finomabb működéssel. Érdekes a Windows gomb a közepéből a Vista start gombjára hajazó félgömb domborodik ki. Olcsó, az arához képest jó anyagból, nem recseg-ropog de picit lehetne masszívabb is.
Elküldve: 2009. 12. 11. 10:20
Jelenleg egy Genius B-19e NB-t használok. Nagyon szeretem, de kezd véglegesen meghalni a K betű, meg lassan a többi is.
Ami kell az a lapos kialakítás, ha lehet akkor notebookszerű, tehát ollós gombok. Az enter-delete-bspace nekem annyira nem lényeges, hogy kicsi, nagy, hosszú, rövid.
Ne legyen nagyon csicsa, sok extra gomb sem kell. Lehet vezetékes vagy rádiós is.
Az ár teteje legyen mondjuk 10k, de ha nagyon megéri, akkor mehet kicsit feljebb is.
Elküldve: 2009. 12. 17. 01:10
Elküldve: 2009. 12. 29. 00:00
Idézet: Satriani - Dátum: 2009. okt. 8., csütörtök - 11:32
A kérdés még mindig aktuális.
Elküldve: 2009. 12. 29. 00:07
Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 2:10
SZAAAAAAAAAAAAAAAAAR
De tényleg. Enyém ott pihen a szekrény alján, és igen, igaz.
Kopnak a gombok, és nagyon nehezen reagálnak
Én az elmúlt hetekbe 1 ilyet szereztem be:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
(Genius Ergomedia 700)
Erre viszont semmi panaszom, jó cucc
Elküldve: 2009. 12. 29. 03:52
Én is bill vásárláson töröm a fejemet, bár nekem most egy kiegészítő funkciókat ellátó vezetéknélküli bill/egér kombóra lenne szükségem kanapéból filmezéshez.
Ki is néztem egyet, nevezetesen a Genius Slimstar 720-at, LINK...
Kérdésem az lenne, hogy találkozott-e már valaki személyesen egy ilyennel? Csak mert elég ritka webes keresés alapján ez a kombó, twintouch 720ast csomót találtam, ez a konkrét típus viszont a Genius hivatalos weblapján sem szerepel.
A billentyű az Orgi által negatív kritikákkal illetett billentyűvel egyezik meg szerintem teljesen, azt leszámítva, hogy nincs benne usb hub, viszont wireless. Engem a vékonysága nem zavar, a legfőbb szempont nálam mindig az, hogy ne gyökér elrendezése legyen (már boccs de tényleg), hanem normális, használható, ahogy azt egyszer kitalálták.
Idézet
Sosem értettem azt se, hogy néha az "í" miért és hogyan kerül a space mellé, nameg külön elismerésem (=
Remélem a fenti sorokkal senkit sem bántottam meg, hisz nem ez volt a cél, viszont ez a szubjektív vélemény már régóta kikivánkozott belőlem, és mondhatni most rohadtul megkönnyebültem.
Szerk: Különösen írom ezt többek közt M@Xtreme számára, mivel csak most, a hsz-em megírása után tünt fel az általa belinkelt kép. Úgyhogy a poént tényleg félretéve ez egy véletlen egybeesés!
Na szóval az elkalandozások után visszatérve az lenne a kérésem, hogyha valaki találkozott ezzel a Slimstar 720 kombóval, akkor erősítse/cáfolja meg a Genius hasonló termékeit bemutató prohardveres cikkben említett 2-2,5 méteres hatósugár frusztrálóan kicsi értékét, és még adjon választ arra, hogy meddig bírja kb egy garnitúra elemmel/akksival, és mennyire bírja a "szakszerű" nyomkodást ez a vékony kivitel? Értem a szakszerű alatt azt, hogy nem fog porosodni sose, viszont ököllel sem szoktam verni, és senkinek a fejét nem fogom vele csapkodni
A kérdések komolyak, a szmájlik viszont a poénok végét, valamint nem éppen kipihent állapotomat jelzik.
Előre is köszönöm a remélt válaszokat
Szerkesztette: Bitman 2009. 12. 29. 04:00 -kor
Elküldve: 2010. 01. 31. 22:42
Éjszakai fórumozáshoz, filmnézéshez keresek billentyűzetet, azaz:
- lehetőleg sötétben ki lehessen világítani, de ne verje ki a 2m-re alvók szemét a fénye (aki a kék ledet kitalálta nagy ember volt, de már nem győzöm szikszalaggal ragasztgatni őket
- lehetőleg halk legyen
- lehetőleg wireless legyenm hogy 1-2 m helyváltoztatás ne zavarjon nagyon
- jó lenne, ha 1-2 hónapig elmenne elemről
- lehetőleg észrevegyem, hogy leütöttem egy billentyűt (legyen jó billentése)
- imádom a méretes enter gombot és a magyar ékezetes betűket
Vérim a hozzértők tapasztalatait.
Köszönöm
Elküldve: 2010. 01. 31. 23:25
Tehát nem ég ki a szemed tőle
Itt az egyed
Elküldve: 2010. 02. 04. 21:59
Idézet
Sosem értettem azt se, hogy néha az "í" miért és hogyan kerül a space mellé, nameg külön elismerésem (= ) azoknak, akik a 2*3mas insert/delete, home/end, page up/down tökéletes elrendezését átalakítják használhatatlanná, meg 5 centis del gombbá. Azt már meg sem említem, amikor a nyilak és a fent említett gombok között sleepet találok, mert ha nem április elseje, akkor bizony k.a.-zás van.
Remélem a fenti sorokkal senkit sem bántottam meg, hisz nem ez volt a cél, viszont ez a szubjektív vélemény már régóta kikivánkozott belőlem, és mondhatni most rohadtul megkönnyebültem.
Szerk: Különösen írom ezt többek közt M@Xtreme számára, mivel csak most, a hsz-em megírása után tünt fel az általa belinkelt kép. Úgyhogy a poént tényleg félretéve ez egy véletlen egybeesés!
Nem tudom ki írta ezt, de pl. egyik állítása se igaz a mostani MS Natural 4000-re, sőt még multi közben sincs problémám vele. Amúgy észrevettem, hogy rendesen elkezdtem két kézzel gépelni.
Elküldve: 2010. 02. 13. 13:23
Idézet: KingFishR - Dátum: 2010. jan. 31., vasárnap - 23:42
Éjszakai fórumozáshoz, filmnézéshez keresek billentyűzetet, azaz:
- lehetőleg sötétben ki lehessen világítani, de ne verje ki a 2m-re alvók szemét a fénye (aki a kék ledet kitalálta nagy ember volt, de már nem győzöm szikszalaggal ragasztgatni őket
- lehetőleg halk legyen
- lehetőleg wireless legyenm hogy 1-2 m helyváltoztatás ne zavarjon nagyon
- jó lenne, ha 1-2 hónapig elmenne elemről
- lehetőleg észrevegyem, hogy leütöttem egy billentyűt (legyen jó billentése)
- imádom a méretes enter gombot és a magyar ékezetes betűket
Vérim a hozzértők tapasztalatait.
Köszönöm
Speedlink
Minden igényedet kielégíti, kivéve hogy nincs belőle vezeték nélküli változat
Elküldve: 2010. 04. 26. 19:18
-fehér
-slim
-rendes kurzor része van, szóval nem nyomorított
-USB-s
Több kitétel nincs, de ha esetleg még háttérvilágított is, az nem lenne baj.
A perixx-emen már beragad néha pár gomb, úgyhogy ideje lenne kipróbálnom valami más fajtát
Tippek?

Súgó
A téma zárva.