HWSW Informatikai Kerekasztal: Miért villog az SMC7004VWBR WLAN ledje mindig? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miért villog az SMC7004VWBR WLAN ledje mindig?

#1 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 01. 22:25

Van egy WLAN routerem: SMC7004VWBR V2.0 EU  (ez a legpontosabb neve, ami csak létezik). Legújabb firmware van benne már gyárilag is! Azaz 1.00.014

Szinte teljesen jól működik, az egyetlen dolog ami zavar, az a WLAN része.
Ugyanis a WLAN LED-je folyamatosan villog, amíg le nem tiltom teljesen a menüben a vezeték nélküli hálózat funkciót. Dobozból kiszerelés után a tápot rádugva már egyböl ezt csinálta (mivel alapesetben engedélyezett a wlan)
Edig azt hittem az "SSID broadcast" miatt forgalmaz állandóan, de mikor aztat disabled-re állítottam, akkor is villog folyamatosan.
Egyáltalán nincs sok wlan hálózat a közelben (vidék), a lakásban pedig nem lehet egyet sem érzékelni egy kölcsön-wlan kártyával. Szóval nem azok zavarnak be.
Szerintem ez a LED arra való, h. ha csatlakozik hozz egy kliens, és TCP/IP forgalmat generál, akkor kellene villognia. Így hogy teljesen üresen, kliensek nélkül is villog mint a bolond, SEMMI értelme h. ott legyen, mert nem ad semmi információt a készülék működéséröl.

Ezért kérem, akinek PONTOSAN ilyen fantázianevű doboza van, világosítson fel arról hogy ennek így kell-e lennie, mert ha nem megy vissza cserére.

#2 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 22:45

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 21:25

Van egy WLAN routerem: SMC7004VWBR V2.0 EU  (ez a legpontosabb neve, ami csak létezik). Legújabb firmware van benne már gyárilag is! Azaz 1.00.014

Ugyanis a WLAN LED-je folyamatosan villog, amíg le nem tiltom teljesen a menüben a vezeték nélküli hálózat funkciót. Dobozból kiszerelés után a tápot rádugva már egyböl ezt csinálta (mivel alapesetben engedélyezett a wlan)
Edig azt hittem az "SSID broadcast" miatt forgalmaz állandóan, de mikor aztat disabled-re állítottam, akkor is villog folyamatosan.
Egyáltalán nincs sok wlan hálózat a közelben (vidék), a lakásban pedig nem lehet egyet sem érzékelni egy kölcsön-wlan kártyával. Szóval nem azok zavarnak be.
Szerintem ez a LED arra való, h. ha csatlakozik hozz egy kliens, és TCP/IP forgalmat generál, akkor kellene villognia. Így hogy teljesen üresen, kliensek nélkül is villog mint a bolond, SEMMI értelme h. ott legyen, mert nem ad semmi információt a készülék működéséröl.

Ezért kérem, akinek PONTOSAN ilyen fantázianevű doboza van, világosítson fel arról hogy ennek így kell-e lennie, mert ha nem megy vissza cserére.

Én már válaszoltam neked egy másik topicban, de megteszem még egyszer. A WLAN AP-k folyamatosan forgalmaznak működés közben. Ezt azért teszik, hogy amikor te bekapcsolsz egy klienst, akkor tudjon hozzá csatlakozni. Az SSID kikapcsolása csak annyit csinál, hogy nem látszik az SSID, attól még ugyanúgy küldi a csomagokat, ezért villo a led. Ha ez zavar téged, akkor ragaszd le, vagy kösd ki.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 06:49

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 21:25

Üdv!
Nekem X-micro 11g-s routerem van, ezen is mindig villog a wlan led akkor is ha nem csatlakozik hozzá kliens. Ezen viszont van egy status led is a wlan-hoz, ami akkor ég ha csatlakozva vannak rá, egyébként nem.
Szóval, ez nem hibás müködés vagy ilyesmi szerintem minden routernél igy van.
Neked nincs status led ami jelzi, hogy csatlakozva vannak rá ennyi a különbség.
............ Nem kicsit, nagyon!

#4 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 10:39

Idézet: VKP - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 23:45

Én már válaszoltam neked egy másik topicban, de megteszem még egyszer. A WLAN AP-k folyamatosan forgalmaznak működés közben. Ezt azért teszik, hogy amikor te bekapcsolsz egy klienst, akkor tudjon hozzá csatlakozni. Az SSID kikapcsolása csak annyit csinál, hogy nem látszik az SSID, attól még ugyanúgy küldi a csomagokat, ezért villo a led. Ha ez zavar téged, akkor ragaszd le, vagy kösd ki.

Értem én, amit mondasz. Ha ennek a lámpának az lenne a neve h. wlan-active, akkor rendben van. De a manuálja meg ezt írja:
Kép

#5 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 11:53

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 9:39

Értem én, amit mondasz. Ha ennek a lámpának az lenne a neve h. wlan-active, akkor rendben van. De a manuálja meg ezt írja:
Kép

És ha rá van kapcsolódva egy kliens akkor mit csinál? Villog, vag világít folyamatosan?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#6 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 11:55

Annó még szereltünk fel ilyen cuccost user-hez beltérbe!Ha aktiv a wlan akkor villog a lámpa ha van rajta adatforgalom akkor kicsit gyorsabban villog a lámpa!Nem értem ebböl mit kell annyit kihozni!Na nem tetszik ragazd le vagy vidd vissza nem értem mit lézengsz! :look:
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#7 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 02. 23:26

Idézet: uboat - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 12:55

Annó még szereltünk fel ilyen cuccost user-hez beltérbe!Ha aktiv a wlan akkor villog a lámpa ha van rajta adatforgalom akkor kicsit gyorsabban villog a lámpa!

Na erre a mondatra voltam kíváncsi, hogy másnál is így működik-é......

Ha az lenne a feladatod, h. mondd meg csatlakozik-e wlan kliens a hálózatodba (esetleg akár illetéktelen) hogy tudnád megmondani? A led jó támpont lenne, de így semmi értelme nincs. A webes setupban szintúgy nincs semmi arról, h. kliens csatlakozna-e a hálózatba. De valszeg ez csak az én rigolyám h. ha már raknak rá vmi kijelzöt az célt szolgáljon. '70-es scifi filmekben van hütöszekrény nagyságú "konzol" rajta 30 lámpa amik ütemesen villognak. Szép, csak semmi értelmük. Ennél jobban nem tudom megmagyarázni mi volt a bajom..

#8 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 07:47

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. aug. 2., hétfő - 22:26

Ha az lenne a feladatod, h. mondd meg csatlakozik-e wlan kliens a hálózatodba (esetleg akár illetéktelen) hogy tudnád megmondani? A led jó támpont lenne, de így semmi értelme nincs. A webes setupban szintúgy nincs semmi arról, h. kliens csatlakozna-e a hálózatba. De valszeg ez csak az én rigolyám h. ha már raknak rá vmi kijelzöt az célt szolgáljon. '70-es scifi filmekben van hütöszekrény nagyságú "konzol" rajta 30 lámpa amik ütemesen villognak. Szép, csak semmi értelmük. Ennél jobban nem tudom megmagyarázni mi volt a bajom..

Mééé nem vettél X-micrót, az mutatja.  :D
............ Nem kicsit, nagyon!

#9 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 19:36

Idézet: Munyi - Dátum: 2004. aug. 3., kedd - 8:47

Mééé nem vettél X-micrót, az mutatja.  :D

Hát ezaz :) Csak a neten látható leírás alapján sajnos én mást HITTEM az SMC-röl, sztem jogosan.
Mindegy, amíg nem kezdi el dobálni a netet meg lefagyogatni, addig szavam se lehet rá.

#10 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 03. 20:42

Hat ezen a problémán neked csak a wep segithet más nem!mac szürést kifelejtették belöle meg eléggé buta a wireless funkció benne! :down:
Mind1 átlag jusernek megfelel aki otthonra akar valami broadband netett osztani másra nem!
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#11 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 04. 03:49

pedig volt ertelmuk. a processzor mukodesererol lehetett informaciokat kapni.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó