HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 05. 14:05

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 14:54

Aki csak szolgáltatót vált (Rive:  :respect: ), annak nem biztos, hogy jobb. Szerintem egy másik

Hát annak valóban nem. Az uj vallási gyülekezetek még a katolikus egyházhoz képest is nagyon nagyon agresszivak (Hit Gy., Szcient. Egyh. stbstb...)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#42 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 14:09

Idézet: td - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 15:03

Szerintem jó. "Wake up Neo!" Kicsit nekem olyan ez mint a valóság lefedése valami mis-más dologgal. Sok embernek lehet felnyílna a szeme, mert hajlamosak pár logikus dolgot isteni csodának titulálni.(evolúció vs. teremtés)
Erről az a sztori jutott eszembe, amikor én balga ajtót nyitottam két öltönyös jehovásnak és én egyből közöltem, hogy ateista vagyok, erre ők úgy érezték itt a remek alkalom, hogy megtérítsenek. :D Hamar feladták, mert a köv. kérdésemmel nem tudtak mit kezdeni: "Miért volt istennek szüksége a dinoszauruszokra?" :)

Üdv: Dan

Hát ha már drogokat emlitessz akkor azt tudom mondani: nevelés kérdése. Olyan mint hogy ha a gyereknek megmondod hogy nem kell drog, nem fogja érdekelni. Ha a gyereket ateistának/vallásosnak (esetleg más vallásuaknál persze ez más, arabok, zsidok és még sokan mások) neveled, akor ő is az lesz. Engem ateistának neveltek, az is maradtam, asszem maradok is. Csak szerintem egyre több embert nevelnek annak. Pl meg vagyok keresztelve, de hogy minek, azt még anyam se tudja...:)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#43 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 14:11

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 15:09

Hát ha már drogokat emlitessz akkor azt tudom mondani: nevelés kérdése. Olyan mint hogy ha a gyereknek megmondod hogy nem kell drog, nem fogja érdekelni. Ha a gyereket ateistának/vallásosnak (esetleg más vallásuaknál persze ez más, arabok, zsidok és még sokan mások) neveled, akor ő is az lesz. Engem ateistának neveltek, az is maradtam, asszem maradok is. Csak szerintem egyre több embert nevelnek annak. Pl meg vagyok keresztelve, de hogy minek, azt még anyam se tudja...:)

Engem római katolikusnak neveltek, amíg neveltek, mégsem lettem az.

#44 Felhasználó inaktív   HILL 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 05. 14:13

Nem szeretném elbagatellizálni a kérdést, inkább hozzátennék egyet;
Egy süllyedő hajón, vagy egy zuhanó repülőgépen hány ateista ember marad?  :think:

"Szerintem mindenkinek hinnie kell valamiben, én azt hiszem, iszom még egy sört..." ;)
Fogadd el: egyszer te vagy a galamb, egyszer meg a szobor!

#45 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 14:20

Igen, ez érdekes kérdés. Amíg minden fájint, addíg vannak bőséggel magukat ateistának nevezők, azonban ha beüt valami nagyon rossz, akkor serc perc kicsusszan, hogy "Istenem, most segíts". Hmmm, nagyon érdekes. Szerintetek hogy van ez?

#46 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 14:23

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 15:20

Igen, ez érdekes kérdés. Amíg minden fájint, addíg vannak bőséggel magukat ateistának nevezők, azonban ha beüt valami nagyon rossz, akkor serc perc kicsusszan, hogy "Istenem, most segíts". Hmmm, nagyon érdekes. Szerintetek hogy van ez?

Khm. A másik fele - sokszor a hívők is - azt üvölti kórusban: "Az Isten b*** meg!!!"

Akkor most mi van :confused:

Szerkesztette: Rive 2004. 08. 05. 14:26 -kor

Elköltöztem :-)

#47 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 14:27

ha néha ilyet mondok, szerintem inkább megszokásból, mint igazi ,eggyőződésből
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#48 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 14:34

(zuhanó gép) - Szerintem aki ateista az az is marad. Aki meg nem , az csak "gumiateista". Mindegyikből sokan vannak-

#49 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 14:36

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 15:23

Khm. A másik fele - sokszor a hívők is - azt üvölti kórusban: "Az Isten b*** meg!!!"

Igen, én is ezen az oldalon vagyok :D. Minden hit nélkül, persze :D. És nem kórusban :).

#50 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 08. 05. 14:39

Az ember amit hall azt megtanulja, így van ezekkel a kifejezésekkel is. Gyerek koromban sokat hallottam szüleimtől az "Istenem segíts" és az "Isten baxameg" mondatokat, így én is használom őket, ennyi.

Zuhanó repülőn meg kitudná előre megmondani, hogy mi jönne ki a száján? Lehet hogy csak üveges tekintettel várnám a sorsom, vagy kibukna a számon "Vazz, itt a vég". Jó vicc ez semmi több.

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#51 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 14:40

Idézet: Rive - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 15:23

Ez is talált... nem tudom, hogy akkor most mi van. Azt tudom, hogy ha valakit kényszeríteni akanak (bármilyen módszerrel) arra, hogy egy egyházba/szektába belépjen, azzal csaik rontanak az ilyen "intézmények" ázsióján, már persze ha van. Volt már nekem is esetem a scientológia egyház "hittérítőivel", akiket nagyon durván kellett elzavarnom, mert pimaszok és erőszakosak voltak. Azt pedig komolyan etikátlan szemétségnek tartom, amikor "hittérítők" - tisztelet a kivételnek - direkte felhajtják a szerencsétlen, elesett, törékeny embereket, aztán teljesen behülyítik őket ahelyett, hogy a gyakorlatban is alkalmaznák a prédikációikat és segítenének rajtuk valamilyen módon.

#52 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 17:44

Legfőbb bajom a szektákkal, hogy csak egyetlen igazságot ismernek: a magukét. Azt állítják, univerzális megoldást kínálnak az élet minden problémájára, holott aki egy kicsit is gondolkodik tudja,hogy ez lehetetlen.
Lényeg, hogy az emberek ne gondolkodjanak, csak fogadják el a dolgokat. Persze nem csak a szekták dolgoznak így... :(
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#53 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 18:26

Idézet: Rive - Dátum: 2004. Aug. 5., Thursday - 13:17

Szóval, azt hiszem, a kérdezett hozzászólás annyit mond: mindenki figyeljen oda a gyerek megérzéseire.

Ennyit akartam, se tobbet, se kevesebbet.

#54 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 11:58

Most csongetett be ket amerika srac, hogy a Mormon egyhazat hirdessek... Penzt is kertek. :omg: adtak volna vmi kiadvanyt, talan a mormon bibliat. 5 percet elbeszelgettunk, kicsit eroszakosak is voltak, de miutan lattak, hogy nem igazan erdekel, elkoszontek.

Azert egy dolgot el kell, hogy ismerjek: megtanulni ezt a nyelvet, azert ez komoly melo.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#55 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 08. 06. 12:03

Lassan már semmi különbség nincs az ilyenek meg mondjuk egy kissebbségi zokniárus között. :rolleyes:

Szerkesztette: td 2004. 08. 06. 12:03 -kor

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#56 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 12:13

Idézet: HILL - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 15:13

Nem szeretném elbagatellizálni a kérdést, inkább hozzátennék egyet;
Egy süllyedő hajón, vagy egy zuhanó repülőgépen hány ateista ember marad?  :think:

Az "Istent" Te teremtet meg onmagadnak, onmagadban, ha ugy erzed, hogy szukseged van ra... Zuhano gepen oda a felvilagosultsag, ujra szukseged van valakire akibe "kapaszkodhatsz"... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#57 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 12:20

Idézet: Samott - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 13:13

Az "Istent" Te teremtet meg onmagadnak, onmagadban, ha ugy erzed, hogy szukseged van ra... Zuhano gepen oda a felvilagosultsag, ujra szukseged van valakire akibe "kapaszkodhatsz"... ;)

Samott

Nekem zuhanáskor inkább valamire volna szükségem, amibe kapaszkodhatok :D. Nem esélyes, hogy imádkoznék, vagy ilyesmi, de inkább nem próbálom ki :cool:.

#58 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 12:48

Aki télleg nem vallásos, annak szerintem a zuhanó repülőn tök más gondolatai vannak, és nem azzal foglalkozik hogy imádkozzon.

#59 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 08. 06. 12:50

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 13:48

Aki télleg nem vallásos, annak szerintem a zuhanó repülőn tök más gondolatai vannak, és nem azzal foglalkozik hogy imádkozzon.

Így van! Abban az 5 percben nem fog megtérni! :D

Kép

#60 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 13:01

Idézet: td - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 13:50

Így van! Abban az 5 percben nem fog megtérni! :D

Ami hagyján de ha már kötjük az ebet a karóhoz, és feltételezzuk h vmilyen isten (akár nagyI-vel is) létezik [egyebkent ateista vagyok], akkor elég irreális lenne hogy mondjuk 50 évig nem hittem el hogy van, és majd pont a zuhanó repülőn elhiszem, és ezért a "megvilágosodásért" megjutalmazna...(mivel is? ugyis meghalok. Ha meg már ateista vagyok, hát se a pokolban se a mennyben nem hiszek)
Aki hisz istenben, az teszi, aki meg nem, az nem. Ezek keveredései gumiemberek :)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.