HWSW Informatikai Kerekasztal: R520 (Fudo) pletykák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

R520 (Fudo) pletykák -avagy a GPU ( VPU?:) ) jövője. Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 21:16

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 22:11

Pardon mester úr, tudja, hogy nem magára gondoltam! :p :D

Biztos nem rám, mert én nem írok híreket. ;) :)

#2322 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 21:17

Rivjú by THG
Kép
CPU limit? LOL

Hotlinking suxx, THG!  :D

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Asker 2005. 09. 26. 21:26 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2323 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 21:18

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 20:20

NV lépéselőnyben van és valljuk be nem xar az a G70, biztos sokat "anyáznak" ATi-éknál....az is tény h xarúl kezdtek ezzela R520-al, túl sokat xarakodnak.

Nem szar, sőt... A piacon kapható jelenlegi legjobb. Nem NV-t fikázom, ezt kéne észrevenni, hanem a nagy légből kapott l*sz*r semmiből gyárt ez a sok idióta híreket és gyártja a nagyobbnál nagyobb ökörségeket.

Most őszintén! Mennyibe kerülne annak a 7800asnak lejebb tolni az órajeleit elérni vele 4-500 ponttal kevesebbet? Aztán kivágni vmi oldalra, hogy a "haver, aki ATI-nál melózik..." :)

Idézet

Ha nem lennék közgazdász aszondanám...

Erre most mit mondjak? Ilyen az informatika... Bekapcsolódni is finoman lehetetlen már a 2 "nagy" mögé (S3 csendes és XGI látványos bukása...)
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2324 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:49

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 18:24

s3nki nem látja a fától az erdőt. a csúcsprocesszorok jó esetben ha megtérülnek az életciklusuk alatt. a nagy büdös helyzet meg az, hogy az ATi-nak szvsz a fixbox360 a top prioritás, mert az milliós darabszémban fogják majd eladni, szal akkora soroztaban mint amekkorában az R520-at soha. ők azt is tudják, hogy a game scene előbb utóbb lhagyja a PC platformot, a fortocski meg egy 3 évvel ezelőtti R300-as modellen is elsütkérez. érsemes megnézni hogy a leg kelendőbb cuccuk az X300 - és ezzel csinálják a legnagyobb bevételeket is.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2325 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 23:24

Szeretem, ha megmagyarázzák miről mit gondolok. :) Nagyon jól tudom, ahogy mindenki más is aki látott már videokártyát, hogy a bevétel java részét az alsó meg az oem kategória hozza. xbox? Hát ja, az is valami, hoz majd sok pénzt, de nekem nem is ezzel van a bajom, hanem azzal, hogy volt régen egy kanadai cég, aki mindent elkövetett, hogy meggyőzzön minket, hogy fasza termékeket gyárt, ő volt a legkisebb királyfi akinek drukkolni kellett, aki megküzdött a népsanyargató sárkánnyal. Mi van ma? Van két sárkányunk. Az NVIDIA sárkány egy kicsit kisebb mellénnyel és egy ATI sárkány aki majd most fogja a nagymellényt levenni. Ez van! Vettek egy fejlesztőcsapatot egy remek lapkával és azt hitték ebből élhetnek tizenévig. Hát nem, rá lett az orrukra koppintva, ők pedig meglépték amit az NVIDIA amikor az ő orrára koppintottak. Egy lépéssel akartak hatot lépni, de ez nem nagyon szokott sikerülni.
Szar a cikk? Ja kérem, ilyenek a pletykák, a hírek. A HOC a magyar Inq? Lehet, na és? Sosem szerettem az unalmas száraz híreket, hogy xy kiadta ezt meg azt, hogy kinyomnak egy hirlevelet amit elolvashatok kétszáz helyen, hogy addig nem írom meg amíg minimum két helyről nem erősítik meg. Én megírom és beleírom, azt is, hogy ez bizony csak pletyka és ne építsünk rá légvárakat. Akinek van esze az úgyis pletykaként kezeli, akinek meg nincs az ettől lesz "jól" tájékozott.

Na de tényleg csak annyit, akinek nem tetszik amit írok az ne olvassa. A legrosszabb ami történhet, hogy megint annak a 20 ebernek fogok írni hobbiból aki az elején elkezdett hozzánk járni. A "nagy" szakmai jelzőt pedig örömmel meghagyom a "nagy" magyar informatikai sajtónak.
Ja, és köszi a kritikát! ;)

#2326 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 00:34

Még valami amit elfelejtettem. A The Inqet szidni divat, bulvársajtó, persze. Az meg már nem tűnik fel senkinek, hogy ennek a búlvárlapnak a híreit hány "hiteles" oldal veszi át (a magyarok is) nem egyszer nem kétszer. Az sem tűnik fel senkinek, hogy a lapnak meglehetősen jó informátorai vannak, így a pletykaként induló hírek nagyobb részéről kiderül, hogy valóság, akár mennyire is meglepőnek tűnt a hír elsőre. Persze nekem nem tisztem más lapokat védeni, mindenhol jelennek meg baromságok (amelyik fórumába ilyeneket írok az persze mindig kivétel :) ).

#2327 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 06:15

Idézet: s3nki - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 0:24

Mi van ma?

Az a probléma, hogy az egész dolog, amiről itten szó van, és amiről te beszélsz csak egy nagy spekuláció, úgy írod le az ATI-t, hogy semmi konkrétumot nem tudsz az R520-ról, csak amit szintén a pletykalapok összeirogatnak. Márpedig ezalapján lehúzni egy céget és a még meg sem jelent termékét, hát...  ;)
Én úgy látom, hogy az a cikk azért született meg, mert épp nem volt más jobb ötleted.  :) Ez persze csak szvsz. Ez is generál olvasottságot, főleg mert ott a címben az R520... ;)

#2328 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 06:41

en, mint a generalt olvasottsag, ujfent leirom, hogy szntem semmi baj nincs azzal a cikkel. jo volt elolvasi visszamenoleg ezeket a cuccokat, sokkal jobb, mint keresgelni. csak azt kifogasoltam, hogy s3nki nem tett hozza tul sokat az eredeti hireihez, olvastam volna meg kis kombinaciot  :cool:
what the fuck is WTF?

#2329 Felhasználó inaktív   roadside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 07:26

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 6:15

...amiről te beszélsz csak egy nagy spekuláció, úgy írod le az ATI-t, hogy semmi konkrétumot nem tudsz az R520-ról, csak amit szintén a pletykalapok összeirogatnak...

Nem értem mi a baj a spekulációval, ez a marketing egyik alaptétele, persze csak a prof beszél róla :) "sok esetben a termelő cég által generált ingyenreklám, fenntartja az érdeklődést a termék iránt".
HardwareOC tesztprogramok

Far Cry, Splinter Cell, Half-Life 2, Doom 3, stb.

Letöltés: HOCBench

-= Nem a szegénység a legnagyobb gond a világon =-

#2330 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 07:33

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 19:29

én spec nem olvastam el.
belekezdtem és ahol leírták, hogy ökörségeket gyűjtenek egy csokorba ott abbahagytam.
értelmetlenséget fölösleges lett volna tovább olvasni...

kb mintha kiadnának év végén egy Blikk-almanachot  :rolleyes:

2en vagyunk én csak bele lapoztam :D

azt ablikket meg megvenném lehet (ki)ütné a Mórickát!! :D
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#2331 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 07:44

Idézet: roadside - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 8:26

Nem értem mi a baj a spekulációval, ez a marketing egyik alaptétele, persze csak a prof beszél róla :) "sok esetben a termelő cég által generált ingyenreklám, fenntartja az érdeklődést a termék iránt".

tőlem lehet spekulálgatni, csak nem hiszem, hogy ez mindenkinek teccik.
vagy ti esetleg az nvidia (netán pont az ati?) marketingesei vagytok? :)

#2332 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 08:04

Na ettől vagyok végképp kész. A PH fórumban rámsütik, hogy NVIDI párti vagyok, de erősen, a saját oldalamon meg azzal baszogatnak, hogy az ATI mellett írok folyamatosan. Így még azt sem tudom eldönteni, hogy hogy állok, mert szerintem sehol, de ha legalább a külső szemlélők mind egyet mondanának, akkor azt hihetném, hogy titkos elfogultságban szenvedek.

Nem volt jobb ötletem? Igazad van, három hete tervezem, hogy összeszedem a híreket, csak a kiállítás miatt nem volt időm. És tudod mi a furcsa? Na ezen fogsz nagyon elcsodálkozni! Az összes többi kritikát azért írtam, mert akkor éppen ahhoz volt kedvem és az volt az ötletem. A sajátom, az én saját fejemben. Nem kényszerített senki, nem adták a témákat a kezembe. Gondolom ez neked szokatlan hogy így is lehet írni, nekem is az volt.

És a spekuláció. Hát ja, végeredményben spekuláció, de úgy hiszem igazam lesz. Egyébként isten adja, hogy ne legyen, komolyan kedvelem az ATI kártáit és a hozzájuk tartozó szoftvert. Most is ATI kártyám van. Egyébként ezért vagyunk sokak szerint pletykalap, mert le merek írni ilyet is. Találgatás? Az, persze. Esélylatolgatás? Még jó! Ebből áll az élet.
Mint feljebb írtam , van olyan ember akinek megfelelnek az állandó száraz tények hírként tálalva. Nekem nem felelnek meg, sosem feleltek meg, ezért lett a HOC. Önző önös érdekből, hogy olyan színes szagos oldalt csináljak amilyen még nem volt az országban. Nincs kedvem beállni a HWSW mögé. Anno a PH-t is nagyon kedveltem, egészen addig amig nem lett marha hiteles, magát véresen komolyan vevő hiteles szakoldal. Aztán elkezdett elindulni a HWSW irányába (szerencsére oda sosem ért el teljesen), de a régi hangulat amit szerettem benne elveszett. Kövezzetek meg, de én továbbra is olyan lapot csináljak ami nekem tetszik. Ha ez szerintetetk egy pletykalap akkor az, én már ezt sem bánom. Mint írtam, a véresen komoly szakmaiságot szívesen átengedem a véresen komoly hazai szaksajtónak. Lehet jobban is csinálják, mint ahogy én csinálnám.

#2333 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 08:17

Idézet

Na ettől vagyok végképp kész. A PH fórumban rámsütik, hogy NVIDI párti vagyok, de erősen, a saját oldalamon meg azzal baszogatnak, hogy az ATI mellett írok folyamatosan. Így még azt sem tudom eldönteni, hogy hogy állok, mert szerintem sehol, de ha legalább a külső szemlélők mind egyet mondanának, akkor azt hihetném, hogy titkos elfogultságban szenvedek.

ezt velem is eljáccották párszor, egyik cikkben nvidia, a másikban pedig ati párti vagyok. :D

Idézet

Nem volt jobb ötletem? Igazad van, három hete tervezem, hogy összeszedem a híreket, csak a kiállítás miatt nem volt időm. És tudod mi a furcsa? Na ezen fogsz nagyon elcsodálkozni! Az összes többi kritikát azért írtam, mert akkor éppen ahhoz volt kedvem és az volt az ötletem. A sajátom, az én saját fejemben. Nem kényszerített senki, nem adták a témákat a kezembe. Gondolom ez neked szokatlan hogy így is lehet írni, nekem is az volt.

bár ez off itt, de ezzel kapcsolatban tévedsz, amiről én írok, azokat a témákat én (illetve közös megegyezés alapján) szoktam megválogatni. :) és ez igaz a többi szerkesztőre is, nálunk demokrácia van. :D

Szerkesztette: fLeSs 2005. 09. 27. 08:22 -kor

#2334 Felhasználó inaktív   s3nki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 08:36

Inkább PÜ. :)

#2335 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 08:58

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 9:17

bár ez off itt, de ezzel kapcsolatban tévedsz, amiről én írok, azokat a témákat én (illetve közös megegyezés alapján) szoktam megválogatni. :) és ez igaz a többi szerkesztőre is, nálunk demokrácia van. :D

csak aztan ez a demokracia nehogy oda vezessen, ahova a hwsw jutott. sajnos egyre kevesebb erdekes PH! hir van, a cikkek persze szokasos szinvonaluak, csak sajna nincs naponta harom beloluk..
what the fuck is WTF?

#2336 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 13:50

Idézet: faster - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 19:37

Nagy vonalakban egyetértek a véleményeddel, leszámítva ezt. Messze sokkal rosszabb választás volt a 2*3-as pipe/texturesampler architektúra választás, mint a gef2 féle 4*2.

Az inkább fizikai felépítés, mint technológia...de részben igazad van! Én, mint egyéb technológiára gondoltam! Alapból a képe szebb volt,mint az GF2-é...stb! A 2x3-as architektúra nem volt nagyon jó választás, ezt a hibát ki is javították...azóta sem jött ki semmi 3TMU-val, max. 2-vel!
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#2337 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 13:52

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 19:49

Haha! Nvidia fanek visszavágnak...

Egy darab ATI által megerősített információ sincs, de azért már temetjük...

Imádom az online sajtót, akkora hulladék, tele van szófosó gépekkel, akiknek mindegy miről csak írjon már valamit, aztán 10 nap alatt csinál az egyik egy legendát, a másik meg 1 hét alatt porig rombolja, persze közben egy darab működő verzió nem került ki a hw/sw-ből...

Ne mérgelődj rajta, már én is rávilágítottam erre, de nem vették a lapot... :D Felesleges bármit is mondani, úgyis nekik van igazuk, még ha az ATI semmit sem hozott nyilvánoságra akkor is!
Enermax Modu82+ 425W PSU;Asus P5K;Intel Core 2 Duo E8200 2,66Ghz;Creative SB Audigy Player;Pioneer 216D;WD 200GB/8MB IDE;WD 320GB/16MB SATA;2x2x1GB GEIL 1066 DDR2;Samsung SyncMaster T200 ;Asus ATi Radeon HD3850 256MB

#2338 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 13:56

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 20:19

remélem azért azt is tudod, hogy bizony az ATi is csalt. :p

Remélem azért azt is tudod, hogy bizony az NV pofátlanul nagyon csalt! :eek: Igen, az ATI is egy picit, de még csak egy lapon sem lehet a kettőt említeni! Nem beszélve arról, hogy ATI beismerte és azóta sem használja ezt az "eszközt"...bezzeg az NV! :eek:

#2339 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 13:58

:eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:

csalt, csalt, kész. nvidia se csal már  :rolleyes:
JóSebesség

#2340 Felhasználó inaktív   JoCkAs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 14:07

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 20:20

Na azért álljunk meg 1 xóra......

Lehet h a cikk "kaki" , de egy sicher. FX bukta volt, de 2 (kettő)!! sikeres sorozat követte. Az egy tesztplatform szerűség volt a mai "atom" 6-os és "h-bomb" 7-es szériának.
X széria ide v oda a 6-os sokkal jobb választás, a 7-es meg mégjobb, mint anno GF es GF2.....
NV lépéselőnyben van és valljuk be nem xar az a G70, biztos sokat "anyáznak" ATi-éknál....az is tény h xarúl kezdtek ezzela R520-al, túl sokat xarakodnak.

Bocsi...de ez GIGALOL!!! :D

FX bukta..ez OK! " sikeres sorozat...OK!

6-os sokkal jobb volt a X-nél... :eek:  :D  :D Ez a nagyon Loller!

6800GT=X800XT/XL, 6800Ultra=X800XT PE/X850 XT PE! (ugyebár ez csak egy felturbozott változat)

Miért is volt sokkal jobb? :confused: Ja...megvan! Mert kijött a 7800GTX.... :eek: SM3! Jaj...ez már nagyon LOL!

Azt te sem tudod, hogy ki van lépéselőnyben! Sem te, sem én! Vagy te betekintés kaptál a G80/mit tudom én még milyen NV van/R580/R600-as fejlesztésekbe? :confused:

Tény...jó a G70, ezt nem vitatom! De vajon mennyire? Annyira amennyire egyesek istenitik, annyira biztos, hogy nem! Nem lehet tudni, hogy vajon mire képes az R520 (főleg technológiai szemmel nézve és nem sebesség tekintetében) a G70-hez képest! Mivel még nincs kint!!!

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.