HWSW Informatikai Kerekasztal: Thomson HED-750 fejhallgató vs. garancia - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Thomson HED-750 fejhallgató vs. garancia

#1 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 04. 16:09

Hellosztok!

Hálistennek eddig még nem kellett garanciázással szívnom, mert szinte semmi cuccom nem romlott el a garanciaidőn belül, de ez most megváltozott...

2004. februárjában vettem egy fejhallgatót a MediaMarktban, egy Thomson HED-750est, kb ~ 8 ezer forint volt, vásárlás után annak és rendje módja szerint elvittük a Vevőszolgálathoz lepecsételni a garanciát, ez meg is volt, hazahoztam a fülest, jól is szólt, örültem neki.

De aztán 2004. augusztus 1-jén az esti órákban felvettem a fülest, hadd CS-zzek, fel is vettem, játszottam 1-2 órát aztán amikor levettem, reccsent eggyet és a baloldali "pántja" ami a hangszórót tartja egyszercsak eltörött...

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Jó, gondoltam nem gáz, nem állok neki ragasztgatni nehogy ugorjon a gari, visszaviszem valamelyik nap...
Na ez a nap ma volt, először visszavittem a Budaörsi MediaMarktba, hátha tudnak vele valamit kezdeni, hát nem tudtak, azt mondták menjek el valamelyik, a gari papíron levő cím egyikébe, ott adnak egy papírt, amivel ők cserélik a fülest.  Kiválasztottunk egy címet, Akácfa u. 6, előtte persze felhívtam őket, meddig vannak nyitva, foglalkoznak e Thomson termékek cseréjével, szervízelésével ilyesmivel, minden ok volt,  odaértem bementem, aztán azt mondták, hogy cserével ők nem foglalkoznak és, hogy menjek el a "központba" mert amúgy sem lenne hozzá alkatrészük, na indulhattunk a Diószegi u. 18 szám alatt levő "szervízbe", hogy ott majd megnézik aztán cserélik...

Odamentünk, letettük a fülest az asztalukra mondtam, h miközben levettem a fejemről reccsent egyet a füles, és hogy jó lenne ha cserélnék. Erre a nő azt mondta, hogy ez nem törik el csak olyan könnyen, és azért tört el, mert én "túlhúztam" (???, nemtom szerintem egy fülest nem lehet máshogy, csak egyféleképpen levenni...) és, hogy ha tényleg olyan könnyen törik el, akkor törjem el a másik felét is.... Szó-szót követett, nem nagyon volt hajlandó a cserére, mondta küldjük be a Kermibe, bevizsgálási díj 10 e Ft, és akkor "ott eldől kinek van igaza", hát itt már végleg kiakadtam, hogy egy kb 8e Ft-os fülest én még küldözgessek mindenhova meg vizsgálgassuk amikor nyilvánvaló, hogy a műanyag nem bírta és eltörött.... (Egyik jóbarátom is egy teljesen ilyen fülest vett, és neki is a pántja tört el, sőt mindkét oldalon...)

Na itt elszakadt a cérna, hogy kb a harmadik helyen vagyunk, és még mindig nem hajlandóak semmit se tenni ezügyben, sőt, még azt állítja, hogy én tehetek róla, hogy eltörött és én rontottam el és elviharzottam....

Szóval most kb itt tartunk, hogy van egy rossz fülesem, amit nem tudok legariztatni...

#2 Felhasználó inaktív   mercis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 04. 19:05

Idézet: plor - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 15:09

Hellosztok!

Hálistennek eddig még nem kellett garanciázással szívnom, mert szinte semmi cuccom nem romlott el a garanciaidőn belül, de ez most megváltozott...

2004. februárjában vettem egy fejhallgatót a MediaMarktban, egy Thomson HED-750est, kb ~ 8 ezer forint volt, vásárlás után annak és rendje módja szerint elvittük a Vevőszolgálathoz lepecsételni a garanciát, ez meg is volt, hazahoztam a fülest, jól is szólt, örültem neki.

De aztán 2004. augusztus 1-jén az esti órákban felvettem a fülest, hadd CS-zzek, fel is vettem, játszottam 1-2 órát aztán amikor levettem, reccsent eggyet és a baloldali "pántja" ami a hangszórót tartja egyszercsak eltörött...

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Jó, gondoltam nem gáz, nem állok neki ragasztgatni nehogy ugorjon a gari, visszaviszem valamelyik nap...
Na ez a nap ma volt, először visszavittem a Budaörsi MediaMarktba, hátha tudnak vele valamit kezdeni, hát nem tudtak, azt mondták menjek el valamelyik, a gari papíron levő cím egyikébe, ott adnak egy papírt, amivel ők cserélik a fülest.  Kiválasztottunk egy címet, Akácfa u. 6, előtte persze felhívtam őket, meddig vannak nyitva, foglalkoznak e Thomson termékek cseréjével, szervízelésével ilyesmivel, minden ok volt,  odaértem bementem, aztán azt mondták, hogy cserével ők nem foglalkoznak és, hogy menjek el a "központba" mert amúgy sem lenne hozzá alkatrészük, na indulhattunk a Diószegi u. 18 szám alatt levő "szervízbe", hogy ott majd megnézik aztán cserélik...

Odamentünk, letettük a fülest az asztalukra mondtam, h miközben levettem a fejemről reccsent egyet a füles, és hogy jó lenne ha cserélnék. Erre a nő azt mondta, hogy ez nem törik el csak olyan könnyen, és azért tört el, mert én "túlhúztam" (???, nemtom szerintem egy fülest nem lehet máshogy, csak egyféleképpen levenni...) és, hogy ha tényleg olyan könnyen törik el, akkor törjem el a másik felét is.... Szó-szót követett, nem nagyon volt hajlandó a cserére, mondta küldjük be a Kermibe, bevizsgálási díj 10 e Ft, és akkor "ott eldől kinek van igaza", hát itt már végleg kiakadtam, hogy egy kb 8e Ft-os fülest én még küldözgessek mindenhova meg vizsgálgassuk amikor nyilvánvaló, hogy a műanyag nem bírta és eltörött.... (Egyik jóbarátom is egy teljesen ilyen fülest vett, és neki is a pántja tört el, sőt mindkét oldalon...)

Na itt elszakadt a cérna, hogy kb a harmadik helyen vagyunk, és még mindig nem hajlandóak semmit se tenni ezügyben, sőt, még azt állítja, hogy én tehetek róla, hogy eltörött és én rontottam el és elviharzottam....

Szóval most kb itt tartunk, hogy van egy rossz fülesem, amit nem tudok legariztatni...

Nem tudsz mit tenni,ennek ez a rendje. :mad:
A szervíz beküldi a KERMI-be, ha Neked van igazad kapsz egy új fülest, ha nem, ki kell fizetned bevizsgálati díjjat. Előre ne fizess! :smoker:
"Szégyen a futás,de a kurv@ annyát annak aki kerget!"

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 08. 04. 19:06

OFF.

Nagyon sajnálom a veled történteket, de rengetegszer elmondtuk :

Thomson -ból SEMMIT !!!

Van nekem 2 Fony 'fejhallgatóm' (lehet hülyézni... ;)), lehet, hogy nem a világ legjobb hangzása, de nem törik el.
Volt Philips -em is, annak sem volt semmi baja, csak idővel találtam jobbat; meg is van valahol...talán...

Egy próbát megér : vizsgáltasd be.

A bevizsgálás ingyen van; úgy tudom, eredmény után kell fizetni.

Ha a műanyag elöregedett, vagy anyaghibás, esetleg anyagminőség-hibás, akkor a KERMI a te javadra fog dönteni; nyugi.

Ha viszont kiderül, hogy tényleg te feszegetted...

Szal : egy kalappal !!!

ON.

#4 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 04. 19:30

Ez valami Thomson tipushiba lehet, mert az én hasonlo fülesem is ugyanigy tört el. (igaz nálam minden eltörik :mad:  :D )

#5 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 04. 20:23

Ehh ize, nem lehetne azt a belinkelt 350 kbyte meretu kepet szelsebesen kisebbre venni? /gy.k. ugyanoda, ugyanazon a neven, max 60kbyte-os meretben feltolteni/. Es ha mar ilyen beszolos hangulatomban vagyok ;) akkor a nem lehetne a szervizt a tovabbiakban rovid i-vel irni /a díjat meg egy j-vel/ ?
thx

Szerkesztette: asdf 2004. 08. 04. 20:27 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#6 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 04. 20:47

Idézet

OFF.

Nagyon sajnálom a veled történteket, de rengetegszer elmondtuk :

Thomson -ból SEMMIT !!!

Van nekem 2 Fony 'fejhallgatóm' (lehet hülyézni... wink_2.gif), lehet, hogy nem a világ legjobb hangzása, de nem törik el.
Volt Philips -em is, annak sem volt semmi baja, csak idővel találtam jobbat; meg is van valahol...talán...

Hűha, a TV-m is Thomson de remélem az nem törik el :)
Valószínű a következő fülesem Philips lesz, csak találni kell egy olyat ami kényelmes :D

Idézet

Ehh ize, nem lehetne azt a belinkelt 350 kbyte meretu kepet szelsebesen kisebbre venni? /gy.k. ugyanoda, ugyanazon a neven, max 60kbyte-os meretben feltolteni/

:evil2:  Bocs, elfelejtettem beállítani, mostmár 65 kB :p

Idézet

nem lehetne a szervizt a tovabbiakban rovid i-vel irni /a díjat meg egy j-vel/ ?
thx

Köff, ezentúl megpróbálok odafigyelni rá...

Idézet

Egy próbát megér : vizsgáltasd be.

A bevizsgálás ingyen van; úgy tudom, eredmény után kell fizetni.

Ha a műanyag elöregedett, vagy anyaghibás, esetleg anyagminőség-hibás, akkor a KERMI a te javadra fog dönteni; nyugi.

:omg:  :omg:  Amilyen "okos" voltam, miután visszajöttem a boltból, rögtön megpróbáltam megragasztani... Hát nem kellett volna.... :omg:

#7 Felhasználó inaktív   Silver 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 04. 22:10

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 20:06

Thomson -ból SEMMIT !!!

Azért ez egy kicsit sommás vélemény...
A TV-m, a fejhallgatóm, a testvérem videomagnója, DVD-lejátszója, előző munkahelyem szinte összes AV eszköze mind-mind Thomson, egyetleneggyel sem volt soha baj.

Nade a Sony, az tényleg hulladék.

Szerkesztette: Silver 2004. 08. 04. 22:11 -kor

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 08. 05. 05:10

Idézet: Silver - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 23:10

Azért ez egy kicsit sommás vélemény...
A TV-m, a fejhallgatóm, a testvérem videomagnója, DVD-lejátszója, előző munkahelyem szinte összes AV eszköze mind-mind Thomson, egyetleneggyel sem volt soha baj.

Nade a Sony, az tényleg hulladék.

Lehet.

Nekem Sony videóm van, és kutya baja !!! :p ;)

#9 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 06:40

Idézet: plor - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 20:47

Hűha, a TV-m is Thomson de remélem az nem törik el :)
Valószínű a következő fülesem Philips lesz, csak találni kell egy olyat ami kényelmes :D

:evil2:  Bocs, elfelejtettem beállítani, mostmár 65 kB :p

Köff, ezentúl megpróbálok odafigyelni rá...

:omg:  :omg:  Amilyen "okos" voltam, miután visszajöttem a boltból, rögtön megpróbáltam megragasztani... Hát nem kellett volna.... :omg:

A kepen az latszik, hogy eltort, sajnos ez az a tipikus dolog, amit muanayag eseten q nehez bizonyitani, hogy rendeltetes szeruen volt hasznalva. Nekem eddig volt Technics, Panasonic, Thomson fejesem, Mindnek eltortem elobb utobb a szarat. Igaz a Technics birta volna meg sokaig, de arra meg raultem, es pont ugy tort el mint a tied. :(
Azota vettem egy Radios AKG-t osztan nincs kabel gubanc, meg azokat masszivra epitik.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#10 Felhasználó inaktív   Chinpira 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 07:00

Kicsit más sztori, de ehhez hasonló. Nekem van egy Sennheiser HD570 fülesem, ami újonnan 25ezer forint körül van legutóbbi információim szerint. Az a baja, hogy a bal oldali membránja rezonál bizonyos hangfrekvenciákon.

Bevittem a márkaszervizbe, be is vették, de a szervizes nem hallotta a rezonanciát. Viszonylag normális volt, mert berakott egy próbalemezt, és velem együtt hallgatta. Én határozottan hallottam, ő pedig nem. Ezért nem sikerült legariztatni, azóta is rezonál, szóval nagyon boldog vagyok, hogy kiadtam ennyi pénzt érte...

#11 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 08:26

Menj vissza egy frekvenciageneratorral :D
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#12 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 14:42

Már nézegetem a füleseket, hogy milyet kéne venni, mondjuk nem szeretnék 10-12k-nél többet költeni rá.

Így hirtelen ezt a kettőt találtam:

AKG K-66
Sennheiser HD500

Valami tipp, infó? :)

#13 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 17:20

Who!

Baratom vmi Maxell fulese kisertetiesen hasonlit erre a Thomsonra, az elhalalozasa is ugyanigy tortent. Azzal a kulonbseggel, hogy a tulaj kapasbol megragasztotta, cserebe a vezetek szigetelese bekemenyedett, zarlatos lett...Ekkor kerult hozzam "javitasra". Loctite, epoxi, 2 komponensu csodaragasztok mind feladtak, egyszeruen olyan f.s anyagbol van, hogy nem fogja meg semmi, a piaci pillanatragasztot kiveve... :D
Erdekessegkeppen: ennek is rezonal a bal oldala, bizonyos hangero felett az eros melyeknel... Ugyhogy ez valamilyen oszver cucc, a hibalistakbol allitottak ossze  :D Ami fura, hogy sem a tekercs, sem a membran nem torz alaku.

#14 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 17:38

Idézet: plor - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 15:42

Már nézegetem a füleseket, hogy milyet kéne venni, mondjuk nem szeretnék 10-12k-nél többet költeni rá.

AKG K-66
Sennheiser HD500

HD500-at ha tényleg tudsz 10 körül akkor vedd meg, marha jo füles. 10-12 körül lehet kapni Philips SBC-HP 890-et is

#15 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 08. 06. 21:08

Két dolog:

Ha a cuccoshoz adnak garipapírt, akkor mindenképpen az ott felsorolt szervízekbe kell menni, az eladó elhajt, függetlenül attól, hogy piros vagy kék műszaki áruház, gazdaságos vagy más egyéb hipermarket. Ellenben ha valamit ők forgalmaznak, akkor általában nem kapsz garipapírt, és ott helyben azonnal cserélik, nem szórakoznak.

A másik megjegyzésem a műanyag törésével kapcsolatos: Ha erőltetés miatt törött el, akkor látszik némi "nyúlás" a törés környékén. Ha sötét színű a műanyag, akkor ki is fehéredik. Ha anyaghibából törik, akkor ilyen nincs. Ha erőltetés miatt tört, akkor általában a két részt nem is lehet teljesen pontosan összeilleszteni, míg ha túl rideg anyag tört el, akkor ezt szinte teljesen tökéletesen össze lehet rakni. Ha egy ilyen kényes helyre rideg, törékeny anyagot raknak, akkor annak igenis vállalják a következményeit.

SZVSZ mindenképp érdemes továbbmenni az ügyben, mert az erőltetett törésnek a műanyagon nyomai vannak.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#16 Felhasználó inaktív   c0ke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 17:09

Idézet: plor - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 15:42

AKG K-66
Sennheiser HD500

ha cszni akarsz, akkor nezd meg szntem Sennheiser PC150-et is, hasonlo arban mozog
what the fuck is WTF?

#17 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 08. 18:20

Thx mindenkinek a tippeket!  :respect: :respect:

Végül is egy Technics RP-F500 füles lett a dolog vége, RP-F800 meg e között vaciláltam, de végül is rá esett a választás, kényelmesebbnek tűnt, egyelőre bevállt :)

#18 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 25. 21:22

Üdv!

nekem itt egy Phillips SBC-HP200 tört el, ugyanígy, a jobb oldalán :) gari ugye esélytelen, maradt a ragasztgatás... gumiragasztó/epokit nem fogja. mint elöttem is írták, pillanatragasztó :) 2 tubus segitett megoldani. szerencsére üreges volt, belső részen kivágtam, törött részt először összeragasztottam, végül kitöltöttem az üreget pillanatragasztóval. kívül lévő ragasztófoltot finom csiszolópapirral lepoliroztam, így a ragasztás sem látszik. ...és tökéletesen működik tovább.

tipp, ha kötschögök és nem akarják garizni:
1) ordítsd le a fejüket
2) csináld meg magadnak, ha tudod :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#19 Felhasználó inaktív   plor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 02:28

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2004. aug. 25., szerda - 22:22

Üdv!

nekem itt egy Phillips SBC-HP200 tört el, ugyanígy, a jobb oldalán :) gari ugye esélytelen, maradt a ragasztgatás... gumiragasztó/epokit nem fogja. mint elöttem is írták, pillanatragasztó :) 2 tubus segitett megoldani. szerencsére üreges volt, belső részen kivágtam, törött részt először összeragasztottam, végül kitöltöttem az üreget pillanatragasztóval. kívül lévő ragasztófoltot finom csiszolópapirral lepoliroztam, így a ragasztás sem látszik. ...és tökéletesen működik tovább.

tipp, ha kötschögök és nem akarják garizni:
1) ordítsd le a fejüket
2) csináld meg magadnak, ha tudod :)

Én először összeragasztottam pillanatragasztóval, aztán engedtem rá egy kis epokitet, így most elég jó, de mivel már van másik ezért ez megmarad vésztartaléknak :)
Mondjuk nem néz ki túl szépen de legalább jól tartja ;)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó