Nagyon nezezen és egyszerre könnyen is el lehet indulni. A könnyű út persze az ismerős vagy a rahedli pénz, ha éppen unatkozó milliomos is akad a családi körödben.
Én is szeretnék filmezni, ennek érdekében "léptem be" a Karater Forgatókönyvíró Műhelybe, ahol az alap dolgokat megtanulhattam, hallhattam a forgatókönyvírásról (a magyar.film.hu-n vannak topicok a témában, érdemes oda elnézni). Úgy gondoltam ha filmezéssel akarok foglalkozni, akkor először a könyv lélektanát kéne megérteni, hátha ezt egy ugródeszkának felhasználhatom. Egyelőre nem haladtam semmire sem, de nem törtem még le.
Ami tanácsot én is kaptam már nagyobbaktól/ismertebbektől, azaz, hogy el kell kezdeni. Így megy egyelőre Magyarországon, szerezni kell egy amatőr/baráti stábot, társaságot, eszközöket és csinálni kell. Ilyenkor kicsit irígykedve gondolok a Kontrollra, mert egy ilyen remek, ugyan akkor egyszerü ötlet nem minden nap ugrik be.
Idáig én egy forgatókönyvet hoztam össze, amit ha valakit érdekel az itt érheti el:
Esthar forum
Szeretném ha sokan elolvasnátok és véleményt írnátok róla (ide is lehet, de szeretném ha az Estharra írnátok, hogy ne keveredjen a két téma). A forgatókönyv rövid, 90 oldal, angolul van és műfaja sci-fi thriller.
Mióta megírtam rá sem néztem, nem is fogok még egy darabig, inkább magyarul írok egy másikat, amit jelenleg tervezek.
A lényeg, hogy nem szabad letörni, járni kell, menni kell és meg kell valósítani. Ez az, amit én is tanácsként kaptam.
Szerkesztette: Daihelyon 2004. 08. 07. 12:55 -kor
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."