HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel probléma - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel probléma

#41 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 12. 17:23

Idézet: Zotyó - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 12:00

Így jó lett!  :respect:
Azt esetleg bele lehet vhogy applikálni, hogy ezután az oszlopban (pl. 6.) lévő pontokat cserélje
ki vesszőre? :rolleyes:

cells(i,6) = Replace(cells(i,6), ".", ",")

Idézet

Van már néhány használatos makróm, de mindegyik külön munkafüzetben. Azt hogyan lehet megcsinálni
, hogy ha nyitok egy újat , akkor a régebbi makrók is elérhetők legyenek valahogy? :rolleyes:

https://forum.hwsw.h...howtopic=108052
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#42 Felhasználó inaktív   Zotyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 08:07

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 18:23

cells(i,6) = Replace(cells(i,6), ".", ",")

https://forum.hwsw.h...howtopic=108052

Ismét köszönöm!

:respect:  :respect:  :respect:
Abit IP-35, Intel Core2 Duo 6420@ 3.4 GHz, Inno3D 8800GTS 320MB 650/1900, 2x1 GB Kingmaxx DDRII 1066, SB Audigy2

#43 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 19:05

Excel 2002
Hogy tudok ket munkalapot ket monitorra kipakolni?
Hogy tudom azt elerni hogy rendezesnel a 30 utan ne 40 jojjon hanem 30B?
Koszi

Szerkesztette: qqcs 2006. 06. 19. 19:07 -kor

#44 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 20:21

Idézet: qqcs - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 20:05

Hogy tudok ket munkalapot ket monitorra kipakolni?

Szerintem csak úgy, ha külön munkafüzetben vannak. Ha jól emlékszem a 2002-nél is külön rakta a tálcán a két munkalapot.

Idézet: qqcs - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 20:05

Hogy tudom azt elerni hogy rendezesnel a 30 utan ne 40 jojjon hanem 30B?

Eszközök->Beállítások>Egyéni listák fülön felveszel egy új listát, aztán sorba rendezésnél a "Speciális" beállításnál kiválasztod ezt a listát.

#45 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 00:32

Idézet: zsabi - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 19:21

Szerintem csak úgy, ha külön munkafüzetben vannak. Ha jól emlékszem a 2002-nél is külön rakta a tálcán a két munkalapot.

ugy van  a talcan de megis egy excel fut vagyis egy excelen belul vana a ket file
a masikat koszi

#46 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 08:33

Sziasztok, nekem egy olan problémám lenne, hogy nem lehet futtatni a scriptet nyomógomb segítségével. Tehát konkrétan arról van szó, ogy van egy xls-em, ebben van 3 munkalap, a másodikhoz írtam egy makrót ami adott sortól adott sorig, pl 3-100-ig minden második sort szürkévé szinez 4 oszlop szélességben. Ha simán billentyű paranccsal futtatom akkor lefut szépen, de ha betszek egy gombot a munkalapra akkor nem indítja el a makrót.
így csináltam:

Private Sub CommandButton1_Click()
Run "szinez()"
End Sub

Az az érdekes az egészben hogy a 3. laphoz is van egy makró, ami ugyan ezzel a módszerrel megy szépen. Kipróbáltam hogy pl rakok 2 gombot egy másik lapra ott mind a 2 működik, nem értem mi lehet a baj. Sőt régebben volt egy olyan problémám is ezzekkel a makró vs. gombbal kapcsolatban hogy ha egy olyan makrót futtatam így meghívva ami nagyon sokat számol, több 1000 soron megy át, akkor bill.paranccsal lefut szépen, de ha gombhoz rendelem akkor a végtelenségig fut. Ebben az esetben is a fenn említett hívási formát alkalmaztam. Mit csinálok rosszul? :) THX

#47 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:54

Excel 9-et (Office 2000) szeretnek hasznalni, es a kovetkezo bugyuta problemam van, ugyhogy elore is elnezest kerek.

Van egy dbf, amit minden este excelben megnyitok, az A oszlop datumokat tartalmaz. Itt szeretnem autofilterrel kivalasztani az eppen aktualis datumot tartalmazo sorokat. Roviden ennyi.
Hosszabban: ha autofiltert hasznalok, akkor az A oszlop tetejen egy legordulo menubol kivalaszthatom az egyik listaelemet, ugye. De nekem arra lenne szuksegem, hogy az aktualis datum alapjan szurje (MS Office 12-ben van lehetoseg erre, tud datum alapjan ugy szurni, hogy megadja a Mai nap-ot, mint lehetoseget, de azt nem hasznalhatom) , ne kelljen a listaelemek kozul kezzel megkeresni az aktualis datumot (az oka csupan az, hogy makrot szeretnek alkalmazni erre az egesz folyamatra).

Probalkoztam iranyitott szurovel esatobbi, de nem akarja az igazsagot. A lenyeg, hogy automatikusan el tudjam szeparalni azokat a sorokat, amik a mai datumot tartalmazzak.

#48 Felhasználó inaktív   WolfSK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 13:39

Na nekem is akdt egy kis gondom. Adott egy WinXP SP2. Ha indítom az excellt v. bármilyen office progit, elindul, mjad hibaként kiírja, hogy az aktív felhasználónak nincs felinstallálva a progi, telepitsem cd-rol. Namost már 3x áttelepítettem, próbáltam angol, szlovák, magyar verziót, de mindig azt irja indításkor hogy nincs fent. Pedig még megnyílik a pogram, látni a cellákat is, de mégsem megy... Nem tudjátok mi lehet a gond. Felhasználói fiók csak egy van, adminisztrátori jogokkal, ugyhogy nem tudom...
Asus Workstation X58, i7 930, 4GB Corsair Dominator 1600Mhz, SSD Corsair X64, WD 1TB HDD, ATI 5770 1GB, Corsair VX450, Coolermaster Mystique 632

#49 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 20:55

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 8:33

Run "szinez()"
End Sub

Az az érdekes az egészben hogy a 3. laphoz is van egy makró, ami ugyan ezzel a módszerrel megy szépen. Kipróbáltam hogy pl rakok 2 gombot egy másik lapra ott mind a 2 működik, nem értem mi lehet a baj. Sőt régebben volt egy olyan problémám is ezzekkel a makró vs. gombbal kapcsolatban hogy ha egy olyan makrót futtatam így meghívva ami nagyon sokat számol, több 1000 soron megy át, akkor bill.paranccsal lefut szépen, de ha gombhoz rendelem akkor a végtelenségig fut. Ebben az esetben is a fenn említett hívási formát alkalmaztam. Mit csinálok rosszul? :) THX

Első dolog, hogy a "Run" utasítást felejtsd el.
    szinez
End Sub

Továbbá amennyiben a "szinez" eljárás másik munkalapon van, akkor tedd ki a hívás elé a lap nevét is (azaz pl. "munka2.szinez"), valamint a "szinez" eljárás elől vedd el a "Private" szót. (Különben csak lapon belülről hívható.) A hívó eljárás - azaz a CommandButton1_Click - előtt maradhat a "Private".
Valamint az is fontos, hogy ha tervező módban van az Excel, akkor hiába nyomogatod a gombokat. De remélem ez utóbbi nem volt kérdéses. ;)
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!

#50 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 20:58

Idézet: ion - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:54

Excel 9-et (Office 2000) szeretnek hasznalni, es a kovetkezo bugyuta problemam van, ugyhogy elore is elnezest kerek.

Megválaszolva. Legalábbis remélem. Mindenesetre inkább ott menjen tovább ez a kérdés, ott már volt némi kérdezz-felelek ezzel kapcsolatban.

#51 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 21:00

Idézet: WolfSK - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 13:39

Na nekem is akdt egy kis gondom. Adott egy WinXP SP2. Ha indítom az excellt v. bármilyen office progit, elindul, mjad hibaként kiírja, hogy az aktív felhasználónak nincs felinstallálva a progi, telepitsem cd-rol. Namost már 3x áttelepítettem, próbáltam angol, szlovák, magyar verziót, de mindig azt irja indításkor hogy nincs fent. Pedig még megnyílik a pogram, látni a cellákat is, de mégsem megy... Nem tudjátok mi lehet a gond. Felhasználói fiók csak egy van, adminisztrátori jogokkal, ugyhogy nem tudom...

Alighanem lejárt az Office aktiválására adott 30 nap. :rolleyes:

#52 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 14:29

nincs megoldas a ket munkalap ket monitorra kerdesre?
Erdekes mert a Word siman megcsinalja.

Ha ketteostom a munkalap ablakjat es van egy rajzobjektumom es az kijelolom akkor mindket feleben odaugrik pedig pont azert osztom fel hogy ott mindig a fejlec latszodjon. Van a fejlec rogzitesenek mas modja is?

#53 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 22:44

Idézet: qqcs - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 14:29

nincs megoldas a ket munkalap ket monitorra kerdesre?
Erdekes mert a Word siman megcsinalja.

Két munkafüzettel (azaz két külön xls-sel) az Excel is meg tudja csinálni. Munkalappal nem, az egy darab xls-en belül létezik. A Word sem tud egy dokumentumot több ablakba darabolni, ott is csak két DOC fájlt tudsz kétfelé venni.

Idézet

Ha ketteostom a munkalap ablakjat es van egy rajzobjektumom es az kijelolom akkor mindket feleben odaugrik pedig pont azert osztom fel hogy ott mindig a fejlec latszodjon. Van a fejlec rogzitesenek mas modja is?

Ezt viszont nem sikerült értelmeznem.

#54 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 30. 23:24

Az elsore mar megvan a megoldas de az elsot elirtam, ket excel file nem tudok ket monitorra rakni mert hiba van ket gomb hozza egy excelen belul vannak. csak az excel szethuzásával sikerul de azzal nagyon maceras.

Szerkesztette: qqcs 2006. 06. 30. 23:25 -kor

#55 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 01. 00:00

Idézet: qqcs - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 23:24

Az elsore mar megvan a megoldas de az elsot elirtam, ket excel file nem tudok ket monitorra rakni mert hiba van ket gomb hozza egy excelen belul vannak. csak az excel szethuzásával sikerul de azzal nagyon maceras.

Ez esetben csak annyit kell tenned, hogy két Excel példányt indítasz el. (Kvázi kétszer indítod a Start Menüből.) A nyitott munkafüzetek tálcán való megjelenítését meg kapcsold ki, mert bele fogsz zavarodni, hogy melyik munkafüzet melyik szálhoz tartozik. (Eszközök/beállítások/Megjelenítés/Ablakok a Tálcára)
És máris két független Excel táblád lesz, amit szétrakhatsz két monitorra.

#56 Felhasználó inaktív   Leteny 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 04. 11:38

Sziasztok!

Szeretnék saját táblázatomban létrehozni fix fejlécet, hogyha tekerek a listában az akkoris helyben maradjon hogy lássam hogy melyik oszlop mit tartalmaz.

Itt van egy olyan amire gondolok(az 1-6 sorok fixek): Link

Valaki tudja erre a megoldást?

THX!

#57 Felhasználó inaktív   zsabi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 18:19

Idézet: Leteny - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 12:38

Sziasztok!

Szeretnék saját táblázatomban létrehozni fix fejlécet, hogyha tekerek a listában az akkoris helyben maradjon hogy lássam hogy melyik oszlop mit tartalmaz.

Itt van egy olyan amire gondolok(az 1-6 sorok fixek): Link

Valaki tudja erre a megoldást?

THX!

Ablak-> Ablaktábla rögzítése

#58 Felhasználó inaktív   Leteny 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 04. 20:05

:respect:

Köszönöm!

#59 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 13:46

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 20:55

Első dolog, hogy a "Run" utasítást felejtsd el.
    szinez
End Sub

Továbbá amennyiben a "szinez" eljárás másik munkalapon van, akkor tedd ki a hívás elé a lap nevét is (azaz pl. "munka2.szinez"), valamint a "szinez" eljárás elől vedd el a "Private" szót. (Különben csak lapon belülről hívható.) A hívó eljárás - azaz a CommandButton1_Click - előtt maradhat a "Private".
Valamint az is fontos, hogy ha tervező módban van az Excel, akkor hiába nyomogatod a gombokat. De remélem ez utóbbi nem volt kérdéses. ;)

Megoldódott, köszi szépen (nem kellett a RUN, pedig a helpből lestem :))
:respect:

#60 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 10:43

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 23:00

Ez esetben csak annyit kell tenned, hogy két Excel példányt indítasz el. (Kvázi kétszer indítod a Start Menüből.) A nyitott munkafüzetek tálcán való megjelenítését meg kapcsold ki, mert bele fogsz zavarodni, hogy melyik munkafüzet melyik szálhoz tartozik. (Eszközök/beállítások/Megjelenítés/Ablakok a Tálcára)
És máris két független Excel táblád lesz, amit szétrakhatsz két monitorra.

Koszi!
Haladunk a cel fele:)
Most mar csak azt kene kitalalni hogy hogy tudom kapcsolni hogy ha exceltablara kattintva nyitom meg az excelt akkor ne egy excelben nyiljanak meg hanem mindig kulon excel nyiljon meg.

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.