HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 31. 18:38

ADAMX 001 kolléga hívta fel a figyelmemet erre a topicra.
Így bevésem ide is a kérdésemet:

- A melóhelyen 2 év után végre ápgrédelve lesz a gépem. A jelenlegi konfigot inkább nem írom le, mert ...  :Đ
- Amiben gondolkodom: P4 3GHz vagy AMD Athlon64 3000, természetesen hozzá illő alaplapokkal. A többi alkatrésztől tekintsünk el.
- És persze a legfontosabb, mire használom a gépet:
Reklámújságot csinálok rajta, tehát PhotoShop, Indesign, Illustrator, CorelDraw programok mennek rajta. A PhotoShopot az idő 60%-ában használom.
Film meg mp3 tömörítést nem végzek, a tuning szintén nem érdekes.

Aki ismeri a két platform közötti sebességbeli eltérést (a fenti kritériumok szerint) az ne tartsa vissza az információt!
A problémám az, hogy ha a neten a teszteket nézem, egyik oldal a P4-et, a másik az A64-et hozza ki nyereőnek PhotoShop tesztekben...

#102 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 18:46

volt szerencsém mind2 géphez. Játékokban az A64 lényegesebben gyorsabb... Emelett nefeledd: ez már 64bit-es(ami most még nem számít, de később fog!) És asszem az AMD olcsóbb is. Úgyhogy válaszd az AMD-t!

Szerkesztette: Viper0us 2004. 08. 31. 18:47 -kor

#103 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 19:28

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 19:38

ADAMX 001 kolléga hívta fel a figyelmemet erre a topicra.
Így bevésem ide is a kérdésemet:

- A melóhelyen 2 év után végre ápgrédelve lesz a gépem. A jelenlegi konfigot inkább nem írom le, mert ...  :Đ
- Amiben gondolkodom: P4 3GHz vagy AMD Athlon64 3000, természetesen hozzá illő alaplapokkal. A többi alkatrésztől tekintsünk el.
- És persze a legfontosabb, mire használom a gépet:
Reklámújságot csinálok rajta, tehát PhotoShop, Indesign, Illustrator, CorelDraw programok mennek rajta. A PhotoShopot az idő 60%-ában használom.
Film meg mp3 tömörítést nem végzek, a tuning szintén nem érdekes.

Aki ismeri a két platform közötti sebességbeli eltérést (a fenti kritériumok szerint) az ne tartsa vissza az információt!
A problémám az, hogy ha a neten a teszteket nézem, egyik oldal a P4-et, a másik az A64-et hozza ki nyereőnek PhotoShop tesztekben...

Viper0us véleményét kiegészíteném, ha nem gond:

P4-be csak akkor erdemes fektetni, ha kizarolagosan renderelsz, vagy mp3-at tomoritesz. De ahogy elnezem, egyik sem tulzott tevekenyseged..  :think:  :D Egyszoval:

Miert erdemes P4-be: fentebb irtam
Miert nem erdemes: mert hamarosan kihal a platform. Hacsak nem LGA775-ben gondolkodsz, de intelt ismerve azt is elfelejtheted.
Miert erdemes A64-be: Mert mar le van fektetve az ut, sokaig nem fog meg kihalni, plane, ha Socket939-es lapot veszel. Igaz, ugy egy "csoppet" tobbe kerul, viszont kesobb bovithetobb. De socket754-el is jobban megeri.
Miert nem erdemes: Nem ismerek indokot... :D Szinte mindenben jobb, mint a P4. ;)

#104 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 20:11

A cégben kb. két évente van komoly gép-upgrade, így a kivesző foglalatok nem túlzottan érintenek  :D
Mire legközelebb frissítve lesz a munkaeszközöm az LGA775 és a Socket 754 is már csak a történelemkönyvek oldalain lesznek említve.  :omg:

Mivel árban a P4 3.0 és az A64 3000 közel állnak egymáshoz, inkább az AMD-hez húznék.

Igaz az, hogy két memóriamodul esetén nem megy a Cool'n'Quiet?

#105 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 20:18

alaplaptól függ.

#106 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 20:33

Idézet: Viper0us - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 21:18

alaplaptól függ.

Pl. Abit KV8 pro?

#107 Felhasználó inaktív   LCs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 31. 21:09

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 21:11

A cégben kb. két évente van komoly gép-upgrade, így a kivesző foglalatok nem túlzottan érintenek  :D
Mire legközelebb frissítve lesz a munkaeszközöm az LGA775 és a Socket 754 is már csak a történelemkönyvek oldalain lesznek említve.  :omg:

Mivel árban a P4 3.0 és az A64 3000 közel állnak egymáshoz, inkább az AMD-hez húznék.

Igaz az, hogy két memóriamodul esetén nem megy a Cool'n'Quiet?

Hogy ne legyen olyan egyszerű a döntés ... :)
Az elmúlt 1 évben egy 2.4e-s P4-et (800FSB) hajtottam (3.1 GHz-en) és kb.  1 hónapja alaplap halála miatt tértem át A64-re (3200). Én is DTP-hez munkaeszközként használom a gépet (na jó és szórakozásra is) és nagyon jó. De a P4-ek van egy nagy elönye momentán A64-el szemben. A hyperthreading révén kicsit gördülékenyebben vette az akadályokat mikor egyszere több dolgot műveltem és a dual channeles memóriavezérlő is éreztette valamelyest a hatását (ez utobbi csak a Socket 754 ellenében érvényes) és ugye Adobes cuccok  nagyon szeretik a memóriát.  A másik aprócska elönye, ha nem tévedek, hogy az Adobe az Intelt jobban szereti és jobban optimalizál rá. A 64 bitnek meg semmi értelme amig nincs arra irt alkalmazás, és mivel a microsoft késik a 64 bites windows-al, igy 2006 előtt nem hiszem, hogy találkozunk 64 bitre optimalizált DTP-s progikkal...
A64-es alaplap: nekem MSI K8N Neo Platinum van 2 db sima 400-as samsung modullal és megy a cool'n quiet.
AMD Athlon 64 3200+, MSI K8N Neo Platinum...+ Intel 3GHz Prescott, MSI 865PE Neo2...

#108 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 10:53

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 14:16

Bah... Jó, +5000Ft... De szerintem ilyen arkategoriaban +/- 5000ezer nem szamit... Csak egyeseknel... :(

Mivel nem a saját pénzemről van szó és ki kell jönni 300-ból, az 5 ezer pontosan akkor számít, ha 305ezerre jön ki a vége.

#109 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 12:51

Idézet: LCs - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 22:09

Hogy ne legyen olyan egyszerű a döntés ... :)
Az elmúlt 1 évben egy 2.4e-s P4-et (800FSB) hajtottam (3.1 GHz-en) és kb.  1 hónapja alaplap halála miatt tértem át A64-re (3200). Én is DTP-hez munkaeszközként használom a gépet (na jó és szórakozásra is) és nagyon jó. De a P4-ek van egy nagy elönye momentán A64-el szemben. A hyperthreading révén kicsit gördülékenyebben vette az akadályokat mikor egyszere több dolgot műveltem és a dual channeles memóriavezérlő is éreztette valamelyest a hatását (ez utobbi csak a Socket 754 ellenében érvényes) és ugye Adobes cuccok  nagyon szeretik a memóriát.  A másik aprócska elönye, ha nem tévedek, hogy az Adobe az Intelt jobban szereti és jobban optimalizál rá. A 64 bitnek meg semmi értelme amig nincs arra irt alkalmazás, és mivel a microsoft késik a 64 bites windows-al, igy 2006 előtt nem hiszem, hogy találkozunk 64 bitre optimalizált DTP-s progikkal...
A64-es alaplap: nekem MSI K8N Neo Platinum van 2 db sima 400-as samsung modullal és megy a cool'n quiet.

Te vagy az én emberem!  :cool:
Úgy érzésre, mekkora lehet a sebességbeli különbség közöttük? Mert ha 2-3%, akkor nem érdekes.
Ám ha a háttérben futó programokkal (pl. ftp letöltés :D  ) is gyorsabb a P4, akkor nincs mit találgatni.

#110 Felhasználó inaktív   LCs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 01. 13:53

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 13:51

Te vagy az én emberem!  :cool:
Úgy érzésre, mekkora lehet a sebességbeli különbség közöttük? Mert ha 2-3%, akkor nem érdekes.
Ám ha a háttérben futó programokkal (pl. ftp letöltés   :D  ) is gyorsabb a P4, akkor nincs mit találgatni.

Alapvetően mindkét gép gyors. Ha nagyon %-os értékeket akarsz, akkor nézz meg egy Sisoft Sandra-t. Prociban kb egy szinten van a kettő, multimedia benchmarkban 20-30%-ot rávert a P4-em (3.1-re huzott 2.4-es) a 3200-es A64-emre (pedig 2.2-re van húzva). SSE2 terén az Intel van elönyben. 64 bites rendszerrel és programokkal lehet hogy fordulna a helyzet, de ami nincs, arról nem érdemes beszélni.
Ha háttérben jópár dolog megy, akkor az intel elönyben van (most nem az ftp-re gondolok, az egyiket sem zavarja)... Gondolok ilyenre pl. (ez neked sem lehet ismeretlen) háttérben distillerezem a ps-eket és közben quarkban dolgozom tovább... vagy photoshop képeket korrekcióz, filterez automatán miközben mást csinálok... ezt talán kicsit jobban birta az intel. Ami nekem nagyon szemetszúrt és fáj, hogy a P4-el meg tudtam azt tenni, hogy a quarkban csináltam az újságot, közben meg filmet néztem a tv-n (és nem szaggatott) .. A64-el, ha a valamit csinálok a quarkban (4.1) pl. a tapanccsal mozgatom az oldalt, vagy csak zoomolok, a film rögtön megakad...és ugye a 4.1-es quark nem a nagy igényéről hires. Bár azt aláirom, hogy nem kimondottan normális dolog egyszerre több dolgot művelni, mivel megfelelő vinyó sebesség is kell hozzá, de ugye amikor lapzárta van..... :)
A kérdés az, hogy melyik konfigot mennyiért kapod meg, mennyi időre tervezel vele, ill. utána milyen sorsot szánsz neki.
AMD Athlon 64 3200+, MSI K8N Neo Platinum...+ Intel 3GHz Prescott, MSI 865PE Neo2...

#111 Felhasználó inaktív   Viper0us 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 16:40

ilyen benchmarkok alapján nem érdemes dönteni.. általában optimizálva vannak..

#112 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 18:57

Idézet

64 bites rendszerrel és programokkal lehet hogy fordulna a helyzet, de ami nincs, arról nem érdemes beszélni.

Most vette meg a cég a Creative Suite csomagot, kétlem, hogy 1-2 éven belül sikerül újra komoly szoftveres beruházára rávennem a vezetőséget  :mad:  Meg aztán, új gép, új vindóz és abból most csak 32 bites van.

Idézet

Gondolok ilyenre pl. (ez neked sem lehet ismeretlen) háttérben distillerezem a ps-eket és közben quarkban dolgozom tovább... vagy photoshop képeket korrekcióz, filterez automatán miközben mást csinálok...

Pontosan ilyenekre gondoltam! Két monitoron dolgozom egyszerre és még így sem férek  :D  A futó alkalmazások száma általában közelít a tucathoz... Persze két HDD van a gépben. Egyiken a vindóz és az alkalmazások, a másikon a képek meg a swap.

Idézet

de ugye amikor lapzárta van..... :)

Ne is mond! Most vagyok túl az e heti anyagleadáson...

Idézet

A kérdés az, hogy melyik konfigot mennyiért kapod meg, mennyi időre tervezel vele, ill. utána milyen sorsot szánsz neki.

Pénzbe nem fog kerülni a cucc, ugyanis, ahogy már említettem hirdetőújságot csinálok és a partner számítástechnikai cég nálunk hirdet. Ergo csere lesz.
Az előző gép két éve lett frissítve (azóta egy kissé elavult az XP1600 meg a KT266), tehát most is lehet ennyit számolni.
Utána meg a kiszuperált gép megy tovább a kolléganőkhoz  :D elvégre a cégben nekem legyen a legráposabb cucc!  :cool:

#113 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 19:00

A többiektől ezer bocsi az  :offtopic: -ért!

#114 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 09:02

Sziasztok!

Baratnom baratnoje megkert tegyunk ossze neki egy gepet. Sulinetben mar megvett egy-ket dolgot. Tehat van egy 120-as PATA vinyo, sajnos csak 2x256 333-as Samsung DDR, illetve optikai meghatok is vannak egy regi gepbol. Szukseg van igy tehat vmi normalisabb hazra es vmi megbizhato tapra (szerintem olyan 350W eleg kell hogy legyen), lap+proci+VGA.
Sikerult feltornasznom a koltsegvetest 70K-ra (ennel persze lehet kevesebb), es leginkabb hasznalt cuccok lesznek, persze azert lap+VGA-t majd vmi garist nezek.
Amire gondoltam:
Lapnak vmi KT400, KT600 vagy NForce2
Proc: 2500+ (jo lenne ha menne 3200+kent, de ott van a 333-as RAM :( ) Gondolkodok egy Tbreden vagy Thortonon is. Mennyit szamit az a + cache?
VGA: 9600Pro
Haz+tap: ezt nemtom, de legalabb vmi DTK minoseg.

Mi a velemenyetek? Kerdezgettem jovobeli szandekat is. Azt mondta, hogy majd Sulinetben vesz-ezt azt, de nem tervez 5.1-es rendszert peldaul, igy tuti hangkari nem fontos, vinyo is vadi uj, szerintem tuti nem lesz evekig S-ATAs cucc, igy az sem erdekes, igy igazabol nem kell semmi Xtra az alaplapra, de vmi stabil normlais cucc legyen. Az ABITot hanyagolnam.

Mit ajanlotok, mi a velemyenyetek?

Koszi!  :respect:

Szerkesztette: a t o s z 2004. 09. 03. 09:11 -kor

#115 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 09:12

Idézet: a t o s z - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:02

Sziasztok!

Baratnom baratnoje megkert tegyunk ossze neki egy gepet. Sulinetben mar megvett egy-ket dolgot. Tehat van egy 120-as PATA vinyo, sajnos csak 2x256 333-as Samsung DDR, illetve optikai meghatok is vannak egy regi gepbol. Szukseg van igy tehat vmi normalisabb hazra es vmi megbizhato tapra (szerintem olyan 350W eleg kell hogy legyen), lap+proci+VGA.
Sikerult feltornasznom a koltsegvetest 70K-ra (ennel persze lehet kevesebb), es leginkabb hasznalt cuccok lesznek, persze azert lap+VGA-t majd vmi garist nezek.
Amire gondoltam:
Lapnak vmi KT400, KT600 vagy NForce2
Proc: 2500+ (jo lenne ha menne 3200+kent, de ott van a 333-as RAM :( )
VGA: 9600Pro
Haz+tap: ezt nemtom, de legalabb vmi DTK minoseg.

Mi a velemenyetek? Kerdezgettem jovobeli szandekat is. Azt mondta, hogy majd Sulinetben vesz-ezt azt, de nem tervez 5.1-es rendszert peldaul, igy tuti hangkari nem fontos, vinyo is vadi uj, szerintem tuti nem lesz evekig S-ATAs cucc, igy az sem erdekes, igy igazabol nem kell semmi Xtra az alaplapra, de vmi stabil normlais cucc legyen. Az ABITot hanyagolnam.

Mit ajanlotok, mi a velemyenyetek?

Koszi!  :respect:

Sz_Gab ot keresd meg, neki vannak eladó Bartijai 2500+-os  itten. Visszajelzések szerint mind megy 3200-n
Ár asszem 16000.
Lapból én via-t ajánlanék, ilyenkor persze nincs 3200+ra tuning.

Tápot most vettem egy srácnak Coolink 350 -es 7000 bruttó. Ettöl lejebb (árban/minöségben) ne menj !!

Sok sikert

Szerkesztette: tus 2004. 09. 03. 09:14 -kor

üdv
tus

#116 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 09:20

Idézet: tus - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:12

Sz_Gab ot keresd meg, neki vannak eladó Bartijai 2500+-os  itten. Visszajelzések szerint mind megy 3200-n
Ár asszem 16000.

Tápot most vettem egy srácnak Coolink 350 -es 7000 bruttó. Ettöl lejebb (árban/minöségben) ne menj !!

Sok sikert

Ismerem Gabot, olvastam hogy jok a procik. A memok miatt viszont vagy locmentes kellene, vagy tok mind1, hogy viszi-e a 3200+-t.
Alaplapbol nekem talan a KT600 lenne a legszimpibb.
A Coolink tapot hol vetted? En is ilyenre gondolnek, lejjeb nem adom, ne aggodj. ;)

#117 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 09:26

Idézet: a t o s z - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:20

Ismerem Gabot, olvastam hogy jok a procik. A memok miatt viszont vagy locmentes kellene, vagy tok mind1, hogy viszi-e a 3200+-t.
A Coolink tapot hol vetted? En is ilyenre gondolnek, lejjeb nem adom, ne aggodj. ;)

:( KT 600 :down:

880-ast inkább, bár nemvagyok tisztában az árával  :confused:

Sztem hülyeség tuningolni, tök nagyot hasít az anélkül is  ;) Lock mentest már nem kpsz, max használtan. Ha 1általán eladja vki  :think:
Nem mondom meg hol vettem
üdv
tus

#118 Felhasználó inaktív   -Vitya- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 09:28

Idézet: a t o s z - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:20

vehetsz rendesebb DTK hazat, amiben tap is van, a DTK tapok jok.
A cegnek anno vettem egy csomot (20+ db), es nagyon bevaltak.

Olcso, jo, megbizhato, es meg nem is raketa hangereju.

#119 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 09:39

Idézet: -Vitya- - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:28

vehetsz rendesebb DTK hazat, amiben tap is van, a DTK tapok jok.
A cegnek anno vettem egy csomot (20+ db), es nagyon bevaltak.

Olcso, jo, megbizhato, es meg nem is raketa hangereju.

Coolink-ben sem topuljev cuccok vannak
üdv
tus

#120 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 11:16

Idézet: tus - Dátum: 2004. szept. 3., péntek - 10:12

frown.gif KT 600 down.gif

Leírtam már 100*, leírom 101-ére is:

KT600+Athlon 2500@3200+ tökéletes működik, nálam alapfeszen, 47-49 fokos terhelt hőmérséklet mellett. Ennél gyorsabb megoldást pedig kötve hiszem, hogy bárki ajánl ennyi pénzért (már pedig 70k nem nevezhető bő keretnek). Szvsz tökéletesen megfelel majd (még alapórajelen is) a csajnak.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.