Eloszó: mostani konfig:
400W-os noname táp - 1 ventilátor
2600+ Barton + Thermaltake Aquarius II vízhutés. (olcsó volt, a hutobordán nagyon halk 80 mm-es ventivel)
512 Mb PC2700
Gigabyte N7400 Pro deszka
Sapphire Radeon 9600 XT Ultimate Edition (passzív hocsöves hutés)
Clio ház, nincs venti
2 x 40 Gb Western Digital 7200 rpm vinyó
Benq DVD-RW
Szempont volt hogy minél halkabb legyen, sajnos most sem eléggé az, a táp a leghangosabb.
Tervezett konfig:
Antec Sonata ház 380 W-os táppal, 2 x 120 mm rendszerventivel
Athlon 64 3200+
Abit AX8 VIA K8T890 deszka, passzív NB hutovel
2 x 512 Mb PC4000 A-Data memória
Gigabyte Radeon X800 XL 256 Mb - passzív, hocsöves hutoborda !
tárolók maradnak
Ár: kb 240 e Ft bruttó
Mint látható, a cél az volt hogy a legnagyobb teljesítményu de mégis nagyon halk rendszert rakjak össze, viszonylag olcsón.
Videokaresznél szerettem volna SM 3.0-ást (Nvidia) de abból nem kaptam passzív hutost. Illetve, a 6800 GT-k amiket néztem mind venti/hocsöves kombinációk voltak, azt meg nem szívesen háborgatnám.
Alaplap terén: volt már VIA lapom, egy picit félek az Abit-tól, de más K8T890-es deszkát errefele nem találtam ... (de még keresem) Másik, hogy nincs szükségem Serial Ata II RAID-re meg ilyenekre, szóvla az öregebb SB is megteszi, nameg jó az AC97 hang is, a gép melóra (CAD-MAX) és igényes 3D játékra kell.
Remélem a procit sikerül 2500 Mhz-en járatnom, ez megteszi majd addig amíg lesz Venice Magos (SSE3) A64. És ami a legfontosabb, passzív NB hutoje van. Ezt lehet megtoldom egy vízhutoblokkal, csak a biztonság kedvéért, de adaptálnom kell a Thermaltake VGA blokkját, majd meglátjuk, sikerül-e. Ez volt a másik érv az Nforce4U lapok ellen, hogy a PCI-E sín legtöbbször túl közel van a csipszethez.
Fenti konfig, 3800+-ra húzva, hozza majd egy A64 csúcskonfig teljesítményének 75 %-át ... szerintem nem rossz. És nagyon remélem megy majd a Via-val a Dual Core Athlon ... olyan kb 26-27 e 3DMark 2001 pöttyre saccolom, ami a mostani 12 e-hez képest több mint kétszeres teljesítménynövekedést jelent. Szóval kapok is valamit a pénzemért ...
Esetleges észrevételeket szívesen fogadnám ...

Súgó
A téma zárva.