HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 18. 21:36

Idézet: Omega - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 22:32

Több helyen hallottam és a NET-en fórumokon is olvastam, hogy bezony a DTK-nak a közelmúltban került forgalomba és még kapható rossz szériájú tápja, gagyi. Keresek ezerrel vagy 20 perce, de sehol nem találok írást. Elhiheted attól még, csak úgy nem írnám le. Boltos ismerőseim támasztották alá az általam olvastakat, miután megkérdeztem, hogy 'nemá télleg?'. Sajnos eggyel kevesebb a valóban megbízható brand kategória résztvevői közül. (Én ezt gondolom.)

Mellesleg mit szóltok a Deer-hez? :think:  Ha már új gép, akkor az a jellemző, hogy ~160-180E a keret, és ebből pont házra/tápra nem jut... azt gondolom, hogy Deer házzal és táppal mindenki jól járhat, aki nem 'expert' user. ;)  Szerelhetőség, szellőzés, tápstabilitás, ár: szuper; meghibásodási ráta: errefelé ilyen nincs, tehát az elmúlt két évben eladott konfigokból egyet sem hoztak vissza táphiba miatt. :)

Hmm, erdekes...

amugy, a Deer milyen belsot takar (es hol kapni? :))

#2102 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 21:55

Idézet: Omega - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 22:32

Több helyen hallottam és a NET-en fórumokon is olvastam, hogy bezony a DTK-nak a közelmúltban került forgalomba és még kapható rossz szériájú tápja, gagyi. Keresek ezerrel vagy 20 perce, de sehol nem találok írást. Elhiheted attól még, csak úgy nem írnám le. Boltos ismerőseim támasztották alá az általam olvastakat, miután megkérdeztem, hogy 'nemá télleg?'. Sajnos eggyel kevesebb a valóban megbízható brand kategória résztvevői közül. (Én ezt gondolom.)

És csak meghalnak, vagy visznek magukkal még valamit? Mert gyenge kondik lehetnek egy-egy szériában (a CT 410 W-osai is valami ilyen gonddal küzdenek/küzdöttek), de attól még lehet jó a konstrukciója. Újrakondizás, és nyomulhat a táp 3-4 évig egy pisszenés nélkül.

Azt meg már csak félve és halkan írom le: hamisítás?
... a trip back in time is all I need ...

#2103 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 22:18

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 22:27

10K korul DTK-t talalsz, esetleg Coolink...

Jó, csak gondoltam hátha megúszom ennyiből.
Mondjuk egy Enermax 350w-os?
EG365P-VE FMA 1.3 ez a típus

Szerkesztette: petyus_ 2005. 04. 18. 22:20 -kor

#2104 Felhasználó inaktív   gtr-x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 12:12

Ismét itt, lassan kezd összeálni a config, azon gondolkzom ramot is fejlesszek, vagy a sima 400-as samsung ddr elég-e bele. A forumon az A64-es configok melett márkásabb ramok vannak. esetleg ez is csak a tuning miatt van?

#2105 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 12:26

Idézet: gtr-x - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 13:12

Ismét itt, lassan kezd összeálni a config, azon gondolkzom ramot is fejlesszek, vagy a sima 400-as samsung ddr elég-e bele. A forumon az A64-es configok melett márkásabb ramok vannak. esetleg ez is csak a tuning miatt van?

Hát Athlon 64-et csak FSB-vel lehet tuningolni, úgyh legtöbb esetben sztem csak ezért vannak márkás ramok.

#2106 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 15:34

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 13:26

Hát Athlon 64-et csak FSB-vel lehet tuningolni, úgyh legtöbb esetben sztem csak ezért vannak márkás ramok.

Ha beleszólhatok: azért vannak "márkás" ramok, mert a C'n'Q és más miatt is érzékenyek a ramokra. Amúgy tudtommal lehet szorzót is állítani...Vásárlás előtt olvasgatni (és kérdezni)  kell az ezzel foglalkozó topicokban.

Nem mintha a Pentiumok szeretnék a noname ramokat...

Amúgy meg mi értelme van noname ramoknak, a mai árak mellett... :think:

#2107 Felhasználó inaktív   gtr-x 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 16:55

Idézet: Oli35 - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 16:34

Amúgy meg mi értelme van noname ramoknak, a mai árak mellett... :think:

semmi, csak azok már megvannak, és gondoltam nem kell cserélni őket, legalábbis addíg amíg nincs rá keret.

de akkor kérdezek, merjek A64-es lapot venni márkás ramok nélkül, vagy úgy csak szívás meg instabilság lesz belőle?

#2108 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 19:30

Helló, csak kérdezek valamit. A közeljövőben fogok cserélni alaplapot, meg procit, meg memet, meg házat, meg tápot. Most jön a kérdés: Nem jáccok, nem tuningolok, netelek, konvertálok, DVD-t irok, kolbászolok,meg ilyesmi, szóval total alap user vagyok, Athlon 64 3000+, meg MSI K8T Neo2-F es alaplapom lesz 512 ddr--rel. Jó-e nekem egy nem márkás 4-5 ezer körüli táp, úgy 350w-os, vagy vegyek nagyobbat és drágábbat. Na? What say You? :cool:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#2109 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 19:32

kérlek, ha az angol tudásodat akarod csillogtatni, legalább helyesen tedd azt. 4-5ezer codegen és tsai kategória, szánj rá 10ezret, és máris jobb lesz.
JóSebesség

#2110 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 20:36

Köszönöm szépen igen kimagasló értékű válaszodat, igen sokat okultam belőle. Az angol tudásomról pedig annyit, hogy nem kell nagyfiúnak érezni magad ha nem érted a szlenget, én inkább nem szólnék be másnak ilyen téren. Másik: Kis költségvetésből dolgozom, ezért ha nincs szükségem zsír tápra, akkor nem fogok olyat venni. De köszönöm szépen a hozzászólást, hála neked, újból fel kell tennem a kérdést:Kell-e nekem mindennapi felhasználáshoz drága táp? höhö,kis angoltudós barátom. :smoker:  :down:

#2111 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 20:41

Szórend, vazz :omg: ! Jah, A64-re telik, de normális tápra nem. Sebaj. Bénné lésze' ó tjévébá.

Szerkesztette: -Turbo- 2005. 04. 19. 20:41 -kor

JóSebesség

#2112 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 20:45

Idézet: monolith - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 21:36

Kell-e nekem mindennapi felhasználáshoz drága táp?

Szerintem senki se fogja azt mondani, hogy nem kell, legfeljebb csűrik csavarják, hogy nem drága kell, hanem minőségi.
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#2113 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 20:47

Kedves egybedarab monolith! :)

Kukkants át EBBE a totyikba. Olvasgasd el, ne sajnáld el tőle az időt, akármilyen derága is, mert a zsír új géped kóbor túlfeszültségek általi elhalálozása még többe fog fájni. És még garanciát sem érvényesíthetsz rá.

#2114 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 20:50

Idézet: seby - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 21:45

Szerintem senki se fogja azt mondani, hogy nem kell, legfeljebb csűrik csavarják, hogy nem drága kell, hanem minőségi.

Mert nyugodt lelkiismerettel nem lehet kijelenteni, hogy a 4-5 eFt-os tápok jók és megbízhatóak. Nem azok. Manapság 10 eFt bruttó alatt nem kapható olyan táp, amit ajánlani merek.

#2115 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 20:55

Lenne egy kérdésem:
Volt a kodegány-nak jó szériája is, vagy csak úgy, álá natúr (nem olaszul, nem franciául, nem angolul, hanem magyarul  :D) fikázzátok? Ez már kezd engem is érdekelni, mert ugyanis már 2003-tól egy 300 W-os "tökszarírtócikilófasztsemérőolcsóhúsnakhígaleve" kodegányom, amit ráadásúl használtan vettem 1500 Ft-ért (2003-ban, öregem  :cool:) egy sráctól, aki azt a 3D-s programot baszlatta egyfolytában, sztem napi 8 órában, amikor meg mittudomén mit csinált a  progi 2-3 napon keresztűl egyfolytában ment (ha jól emléxem 3DMax, vagy vmi ilyesmi). A gépem meg mióta van netem, nálam is megy napi 5-7 órát, ami meg forog, nyenyereg benne, a bekapcsolástól kezdve: vinyó, proci hűtő (Coolermaster Aero 7+), 3 tápventi szétszórva a házban. Továbbá van benne egy PCI-os hangkártya, TV Tuner, hálózati cumók (alaplapi is meg wireless-es is), monitorvezérlő => azért sztem ezek is szeretik árambácsit. Én asszondom, le a kalappal a kodegány előtt. :up:

Szerkesztette: Csücsök 2005. 04. 19. 20:58 -kor

Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#2116 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 21:01

Köszi a hozzászólásokat. De én tényleg nem gyilkolom, meg ilyesmi nem szerelgetem ezerszer, nekem az lenne a lényeg, hogy ha egyberaktam, akkor én azzal a géppel ellegyek úgy jó két évig kb. Mert tényleg számolom a forintokat. Egyébként meg az a64 ről annyit, hogy ha vennék jó tápot, az kb a harmada lenne az a64-nek.nézd meg az árát. Egyébként kötelező minden Mercurynak, Codegennek, meg mittomén milyen tápoknak csak úgy kóbor áramokat küldözgetniük? Mindegyik egytől egyig szar? Most tényleg. :confused:

#2117 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 21:05

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 21:55

Lenne egy kérdésem:
Volt a kodegány-nak jó szériája is, vagy csak úgy, álá natúr (nem olaszúl, nem franciáúl, nem angolul, hanem magyarúl  :D) fikázzátok? Ez már kezd engem is érdekelni, mert ugyanis már 2003-tól egy 300 W-os "tökszarírtócikilófasztsemérőolcsóhúsnakhígaleve" kodegányom, amit ráadásúl használtan vettem 1500 Ft-ért (2003-ban, öregem  :cool:) egy sráctól, aki azt a 3D-s programot baszlatta egyfolytában, sztem napi 8 órában, amikor meg mittudomén mit csinált a  progi 2-3 napon keresztűl egyfolytában ment (ha jól emléxem 3DMax, vagy vmi ilyesmi). A gépem meg mióta van netem, nálam is megy napi 5-7 órát, ami meg forog, nyenyereg benne, a bekapcsolástól kezdve: vinyó, proci hűtő (Coolermaster Aero 7+), 3 tápventi szétszórva a házban. Továbbá van benne egy PCI-os hangkártya, TV Tuner, hálózati cumók (alaplapi is meg wireless-es is), monitorvezérlő => azért sztem ezek is szeretik árambácsit. Én asszondom, le a kalappal a kodegány előtt. :up:

Kb. 2002 végén kezdődtek a bajok a Codegen tápok körül. A korábbi szériák közül a kék címkéseket egész jónak tartják még ma is.

De nem a név és a rácímkézett kriksz-krakszok az érdekesek. Az érdekes, hogy

a., milyen védelmekkel látták el az amúgy kötelező rövidzár és leégés elleni védelmeken túl a tápegységet,
b., milyen valós teljesítményt képes leadni tartósan,
c., a leadott teljesítmény hogyan oszlik meg az egyes feszültségágak (3,3V, 5V, 12V) között,
d., mennyire stabilak a leadott feszejek,
e., és milyen teljesítményeket igényel az adott konfig az egyes feszültségágakon.

Az a-d pontok minősítik a tápegységet, az e pont megmondja, hogy jó választás-e az adott tápegység a gép szempontjából.

Egy P4-es konfignak is elég lehet akár egy 230W-os táp is, ha a tápegység feszágankénti teljesítménye pontosan igazodik a gép igényeihez, és stabilan, tartósan tudja a konfig alá tolni a kakaót.

#2118 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 21:09

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 22:05

a., milyen védelmekkel látták el az amúgy kötelező rövidzár és leégés elleni védelmeken túl a tápegységet,
b., milyen valós teljesítményt képes leadni tartósan,
c., a leadott teljesítmény hogyan oszlik meg az egyes feszültségágak (3,3V, 5V, 12V) között,
d., mennyire stabilak a leadott feszejek,
e., és milyen teljesítményeket igényel az adott konfig az egyes feszültségágakon.

A védelem alatt azt érted, hogy PFC? Fogalmam sincs, hogy mijaz, de van!

Az enyéman a cimkén van narancssárga is! Az még a jobbik, vagy mi?
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#2119 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 21:10

Idézet: monolith - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 22:01

Köszi a hozzászólásokat. De én tényleg nem gyilkolom, meg ilyesmi nem szerelgetem ezerszer, nekem az lenne a lényeg, hogy ha egyberaktam, akkor én azzal a géppel ellegyek úgy jó két évig kb. Mert tényleg számolom a forintokat. Egyébként meg az a64 ről annyit, hogy ha vennék jó tápot, az kb a harmada lenne az a64-nek.nézd meg az árát. Egyébként kötelező minden Mercurynak, Codegennek, meg mittomén milyen tápoknak csak úgy kóbor áramokat küldözgetniük? Mindegyik egytől egyig szar? Most tényleg. :confused:

Az általad emlegetett típusokkal pont az a baj, hogy egy icipici túlfeszvédelmük sincs. Bármi jön a 230V-on, azt tovább fogják küldeni. Egy HDD-ben, ahol a fejelektronika mikrovolt nagyságú feszültségekkel operál, néhány millivolt már brutális lesz.
Arról nem is beszélve, ha a tápegység megszalad (egy zárlat vagy túlhevülés vagy mittudoménmi miatt :) ), és beküldi a közönséges 230V-ot a gépbe, ahol legfeljebb csak 12 V-ra van szükség. De a tápokról tényleg mindent megkérdezhetsz a fentebb linkelt topikban: ott elektroműszerészek és villamosmérnökök várják az érdeklődőket. :) Szakszerűen el fogják magyarázni, hogy mire figyelj a tápegység vásárlásakor.

#2120 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 21:13

:smoker: Akkor szerinted ehhez mi kell?
AMD Athlon 64 3000+ Socket 939
MSI K8T Neo-2 F Socket 939
Leadtek Ge Force FX 5700
Sasung Spinpoint 160Gb IDE
NEC ND-3520-a
Leadtek Tv2000XP Deluxe
2*256 Mb DDr Ram
ja, meg egy kislemez-meghajtó.
Adjatok tanácsot. semmi tuning,nem égetem le, ilyesmi. Olcsót léci, így is ki vagyok centizve.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.