HWSW Informatikai Kerekasztal: Garancia tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Garancia tapasztalatok átvert illetve elégedett vevők! Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:16

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 15:09

Gondolom abba, hogy nem jeleníti meg megfelelően a magyar ékezetes betűket  :p

Konkretan az volt a baja, hogy az Á/É/Í helyett a kicsi megfeleloit mutatta.
Mondtam a csokanak, OK, akkor atallitom nyugat-europaira a kijelzot, ugy jol fog kinezni, de akkor kalapos az ő/ű.

Az ugy termeszetesen nem jo.
Mondom nincs benne a penztargep rendeletben.
De a tobbi magyar jogszabalyt is be kell tartani.
Jo, hol van ez leirva?

Na, erre vagta a kepembe a Magyar Helyesiras Szabalyait. :banghead:

Kovetkezo hetre attervezett karakterkeszletre epromcsere...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 10. 10. 14:20 -kor

#802 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:19

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 13:49

Egy nagyker kisker kapcsolatban nincsen kötelezett és jogosult. Ott szerződő felek vannak disztribútor és partner vagy viszonteladó.

Az ilyen kijelentéseket a jogi karon kellene kikeretezni és aranyba foglalni!

#803 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:22

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 13:05

Aztan belekotott a vevokijelzo betutipusaba. :omg:

Bűntetni akart...szánalmas.

#804 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:26

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 14:54

így elviekben, ha van egy jogerős határozat, h a vevő visszakapta a pénzét, és neked a nagyker ad helyette a mai értékben gainwardot, kojak nyalókát, stb-t, akkor mondhatod, h nem jogszerűen járt el, és most már kártérítési igénnyel léphetsz fel ellene.

Ezt ugy 80 oldallal ezelott kiveseztuk a masik topikban, hogy onnantol nem kapsz arut abbol a nagykerbol...

#805 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:33

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 15:09

:offtopic: a kereskedelmet annyira nem ismerem, de ezt magyarázd el a hatóságnak alkalomadtán. tüzép telep, egy adott termék, rendelkezik érvényes ÉME-vel (Építőipari Műszaki Engedély), de a telepen vizsgálatkor csak a 3 hete lejártat tudják felmutatni. 80k. szaküzlet, vegyi anyag, a termékek forgalomba hozhatóak, minden engedéllyek rendelkeznek, de egyikhez sem tudnak felmutatni biztonsági adatlapot (gyártónak van ilyen), kiemelt szabálysértés, 120k. építőipar. használati utasítással rendelkezik, telephelyen van és nem a gép környezetében 20k. veszélyes gép, megfelelőségi tanúsítvány köteles, gyártónak van, munkaadónak nincs, 50k. folytassam?

Persze itt azért terméktől függ elsősorban. Tüzép, gázüzemű készülékek, bojlerek stb. Éppen a közelmúltban vettünk új gáztűzhelyet meg gázbojlert és az üzembehelyezést csak a megfelelő képesítéssel rendelkező szakember végezhette, és ő érvényesítette a jótállási jegyet is. És pontosan ahogy írtad a terméknek kell rendelkeznie tanúsítvánnyal vagy egyéb dokumentumokkal és nem a kereskedőnek. A kereskedőnek mondjuk egy tüzép esetében teljesítenie kell pl a tárolási előírásokat vagy egyébb járulékos dolgokat. A vegyi anyagokhoz annyit fűznék hozzá, hogyha az adott anyag gyártója rendelkezik ilyennel és azt a kereskedő nem teljesíti akkor elővehető természetesen és büntessék is meg.
Veszélyes üzemnél meg alapból milliószor szigorúbb a dolog. A gyártó és munkdaadó kérdése szvsz már inkább munkaügyi dolog. Ezeket a dolgokat nem is vitatom.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 10. 14:40 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#806 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:36

én mán jeleztem, h kreatívoskoggyatok jókat projektorlámpa kérdésben is, mert ugye az egyrészt nem olyan piszlicsáré (gy.k.: piszlicsáré=más 10k-s problámája, nem piszlicsáré= az én több, majd 100k-s nagy nyomorom és felháborodásom :D), mint az, h akkor most mi a jobb teknikailag, jogilag, meg h teaztírtad-denemírtam-bizonyíccsad-tebizonyíccsad-kikivelhogyanésmért. és amikor nem megy el idiótaságok felé a nehogymánekedlegyenigazad megsértődős össznépi játék és villongás, azért egész értelmes dolgokat lehetne felcsipegetni, meg bővül a látókör és hasonló közhelyek. mert minden személyeskedésen túl, pl. J. mester sem egy elveszett hülyegyerek (még ha rosszul is lesz egy paragrafusjeltől és rájön a reszketéses idegrángás és sírógörcs), biztos, h egy csomó olyan dolgot tud felhozni pro és kontra, aminek tényleg érdemes utánajárni. lordrolee is a kereskedelemben melózik, ésatöbbi (más faszát most nem szopom, majd legközelebb).

Szerkesztette: avman 2007. 10. 10. 14:47 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#807 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:40

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 15:26

Ezt ugy 80 oldallal ezelott kiveseztuk a masik topikban, hogy onnantol nem kapsz arut abbol a nagykerbol...

ott voltam, írtam h elviekben. de ha ezt nem egy, hanem több kiskereskedő jácca el, akkor kinek ad el a amegsértődőd nagyker? biztos, h mindent csak egy forrásból lehet megszerezni? jóvan, tom, h ez más nemiszervével a csollányt, de ha nagyker belerúg a kiskerbe, aki csak szűköl, aztán a kisker meg belerúg a vevőbe, mert belerúgtak, akkor azért a vevő nem mosolyog, h még, hanem vicsorogni kezd. megjegyzem, jogosan. 
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#808 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:42

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 15:09

:offtopic: a kereskedelmet annyira nem ismerem, de ezt magyarázd el a hatóságnak alkalomadtán. tüzép telep, egy adott termék, rendelkezik érvényes ÉME-vel (Építőipari Műszaki Engedély), de a telepen vizsgálatkor csak a 3 hete lejártat tudják felmutatni. 80k. szaküzlet, vegyi anyag, a termékek forgalomba hozhatóak, minden engedéllyek rendelkeznek, de egyikhez sem tudnak felmutatni biztonsági adatlapot (gyártónak van ilyen), kiemelt szabálysértés, 120k. építőipar. használati utasítással rendelkezik, telephelyen van és nem a gép környezetében 20k. veszélyes gép, megfelelőségi tanúsítvány köteles, gyártónak van, munkaadónak nincs, 50k. folytassam?

Epitoiparra joval szigorubb eloirasok vonatkoznak, mint az altalanos kereskedelemre, mivel ha egy termek nem felel meg a szabvanyoknak, es az beepitesre kerul, akkor konnyen ugy jarhatnak, mint amikor osszedoltek a par evvel ezelott a tiszai arviznel hamargyorsan felhuzott hazak, mert az epitoceg szabvanyon kivuli ukran cementet hasznalt, mivel feleannyiba kerult, mint a magyar...

Fater vett egyszer egy raklap marnememlekszemmilyen 5kg-s Rigipset, amit aztan a vevok nem igazan kerestek.
Zart raktarban volt, viztol/fenytol/atomtamadastol vedve, gondoltuk nem ker enni, nem romlik meg, aprankent elfogy.

Na, egy munkavedelmi/fogyved/apeh/stb osszevont razzia soran kiszurtak, hogy a gipsz zacskojara ra van irva, hogy felhasznalhato a gyartasi datumtol szamitott 3 evig.
Lejart, 3/4 raklap gipsz elkoboz+100k bunti. :omg:

Csak tudnam mi tud megromlani egy szaraz poron?

Szerkesztette: nyunyu 2007. 10. 10. 14:47 -kor

#809 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:48

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 15:11

Ja, pl. nemzetkozi szabvanyok honositasa annyibol all, hogy az EN xxxxx ele odairjak, hogy MSZ, meg leforditjak a cimet, a tenyleges szoveg meg marad angolul. :Đ

Hálózatépítésnél még ennyit sem. Ott EN marad, meg ISO, aztán kész. Ki is nyomtatják a szabványboltban 9ezresért :-)
Make love not Wor.

#810 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 14:54

Mi van ma a fórummal, nagyon lassú :o

De hogy picit on is legyek:
Jelen pillanatban csak számítástechnikáról tudok nyilatkozni és itt az a szitu, hogy nagyon nehéz olyan partnert találni, aki megbízható, jól teljesíti a garanciális ügyeket, jó áron tudja szállítani a kért termékeket mert ugye a vevőnek sem mindegy egy félmilliós tételnél, hogy +100e vagy -100e, jó logisztikája van (ha futárral szállít az sem gond, bár az a szerencsésebb ha saját gépkocsiparkja van. Ja és fontos dolog, hogy megbízható forrásból szerzi be az áruit, tehát ami magyar garos az hivatalos magyarországi jótállási jeggyel stb. Volt már olyan, hogy a Samu monitor dobozából előkerült a német nyelvű jótállási jegy, magyar szervízgar meg sehol  :rolleyes: . Az sem egy utolsó szempont, hogy qrva sok kisker van a piacon, és egyre nő a számuk, a megbízható nagykerekből viszont szvsz nagyon kevés van. Az egyik jelenlegi partnerünkkel gyakorlatilag indulása óta (kb 5-7 év) kapcsolatban állunk és az árukészlet 90%-át tőlük szerezzük be.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#811 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 22:40

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 15:54

Ja és fontos dolog, hogy megbízható forrásból szerzi be az áruit, tehát ami magyar garos az hivatalos magyarországi jótállási jeggyel stb. Volt már olyan, hogy a Samu monitor dobozából előkerült a német nyelvű jótállási jegy, magyar szervízgar meg sehol  :rolleyes:

Nem baj, majd betartjuk, árat emelünk, oszt majd Pixmániával vitatkozik a T júzer, ahonnan nem is azt a cuccost küldik, vagy éppen mi van akkor a híres EU joggal, ha veszek egy új cuccost, mondjuk adathordozót most 1 hónappal ezelőtt, amin 1 évvel ezelőtti felvételek vannak?

Amúgy jogszabálygyűjtemény:

http://www.ofe.hu/in...ly/jogszab.html

De én értelmezni nem bírom, meg nem tudom hinni lehet-e egy olyan oldalnak, ahol s "szoftver" kategóriában benne van a "Machintos" is.
Make love not Wor.

#812 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 22:49

Vannak érdekes dolgok:

Mind jótállás, mind szavatosság esetén elsősorban a termék javítását vagy cseréjét követelhetjük, kivéve, ha a csere lehetetlen (például nincs azonos termék készleten) vagy aránytalan többletköltséget eredményezne (például azonnal és minimális költséggel javítható).
Ha az előbbieknek a kereskedő nem tesz eleget, a hibát a kereskedő költségére magunk kijavíthatjuk, vagy mással kijavíttathatjuk, illetve árleszállítást vagy a vételár visszafizetését kérhetjük.
A szerviz kizárólag a hibás termék javításával foglalkozik. A hibás termékkel közvetlenül hozzájuk is fordulhatunk. Ha nem tudják kijavítani a terméket, akkor a cserét, a vételár visszafizetését vagy az árleszállítást a kereskedőtől követelhetjük.
Leértékelt áru esetén is lehet minőségi kifogásunk. Ha a kereskedő nem jelölte meg a leértékelés okát (például színhibás vagy színeresztő termék), akkor az egész termékre – bármely hiba esetén – érvényesíthetjük jogainkat.
Make love not Wor.

#813 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 22:51

A vásárló jótállási igényét a jótállási jeggyel érvényesítheti, de meg kell őriznie a vásárláskor kapott fizetési bizonylatot is (blokk, nyugta, számla), mert a jótállási jegy csak ezzel együtt érvényes.
Make love not Wor.

#814 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 23:04

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 23:51

Ha ott a jótállási jegy és azon megy a tanakodás, hogy a második körben érvényesíthető elállási joga kapcsán hogyan állapítsák meg az eredeti vételárat, akkor te teljesen rosszindulatúan jössz itt azzal, hogy "jah, de ha nincs meg az ellenérték megfizetését igazoló bizonylat, akkor úgy járt"...

Itt van, lásd a fentebbi idézetet a weboldalról. Kell a bizonylat, mert együtt érvényes. Pont.
Make love not Wor.

#815 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 11. 23:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 0:04

Itt van, lásd a fentebbi idézetet a weboldalról. Kell a bizonylat, mert együtt érvényes. Pont.

Janho az az érzésem, hogy amint vesszük a fáradságot (sic!) és végignyaljuk az egész gari-sztorit CC és Csaba urak egyre randábban fognak beégni :Đ Valahogy nagyon nem szeretem eztafajta vitakultúrát, amikor valakinek egy témában minimális ismeretelőnye van és erre nagyarccal bemondogat dolgokat és eljátssza a májert.. csakhát a sánta kutya effektus :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 12. 00:05 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#816 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:01

Nekem pont ezzel lett tele a hőcipőm, és én vagyok a bunkó meg az óvodás, ha számon merem kérni az elhangzottakat. Amúgy azt a hsz-emet úgy írtam, hogy közben fortyogtam a dühtől. Főnököm hozzám sem mert szólni, mert látta, hogy mindjárt robbanok :D.
Teljesen mindegy, úgylesz majd ahogy Jahno mondta korábban, hogy lesz majd tiszacipő meg pikszmánia oszt majd mekktudják.

Amúgy én azért próbáltam a magyarország.hu-n kutakodni, mert abszolút megbízható forrás (sztem).

Jahno: Marhára ráérhetsz, hogy éjfélkor nézegetsz törvényeket  :o  :Đ vagy csak rossz alvó vagy?

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 12. 00:03 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#817 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 23:04

Had válasszam ketté a választ, hiszen itt két dologról van szó, melyet nem szabad egybemosni. Az egyik, hogy azt kell mondjam, hogy az OFE azon állásfoglalása, miszerint a jótállási jegy csak a vásárláskor kapott fizetési bizonylattal együtt érvényes, téves.

Véleményem szerint az egyszerű megfogalmazásból adódik a tévedés. A jótállási jegy érvényessége ugyanis nem függ sem az ellenérték megfizetését igazoló bizonylat meglététől. Nem mellesleg a jótállási jegy érvényességéről, mint olyanról, nincs is értelme beszélni, jótállási kötelezettségvállalás kérdéséről azonban igen. Erről a Korm. rendelet úgy rendelkezik, hogy a jótállási jegy szabálytalan kiállítása, vagy annak a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvénességét.

Az GKM. rendelet szerint a fogyasztói szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, amennyiben a fogyasztó bemutatja az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot. Azonban amennyiben a kereskedő megsérti a bizonylatolás fegyelmet, s így visszás helyzetet teremthet, így ezen vélelmet célszerűbb lenne a jótállási jegyhez kötni.

Tehát az igényérvényesítéshez a jótállási jegyet mindenképp be kell mutatnia a fogyasztónak, azonban az előbb említettek miatt a szerződés megkötését az említett bizonylattal igazolnia kell(het). Had fogalmazzak így, ugyanis a fenn említett vélelemmel ellentétesen foglal állást a korábbi BH 1982/337 is. És mielőtt réginek találnád ezt a határozatot, az új Ptk. koncepciójában is az található, hogy a mindenkori tulajdonos, a jótállást felvállaló kötelezettel szemben érvényesítheti jótállási jogait.

Tehát a tévedés leginkább fogalmazási egyszerűsítésben nyilvánul meg. Valójában - szerintem - ezen vélelemre gondoltak. Ezzel egyébként vannak ellentétes szakvélemények. Én személy szerint kötelező jótállás tekintetében úgy vélem, hogy jótállási jegy bemutatása elegendő.

Ami a válasz másik felét illeti, vagyis, ami az általam elmondottakra vonatkozik, azt kell mondjam, hogy a sorrendiségbe hiba csúszott.

Amikor már ugyanis a fogyasztó az őt második körben megillető jogait kívánja érvényesíteni, és azon megy a tanakodás, hogy mi is volt a vételár, akkor az a helyzet már, hogy az első körben megillető jogainak érvényesítése kapcsán nem merült fel az, hogy a szerződés meg sem köttetett. Tehát a második körben kifogásolni, hogy de kérem, nincs is számla, - vagyis nincs szerződés - az csupán rosszindulat, hiszen akkor korábban mi alapján teljesítették volna az első körben megillető jogokat?

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 10. 12. 00:15 -kor

#818 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:10

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 1:01

Amúgy azt a hsz-emet úgy írtam, hogy közben fortyogtam a dühtől. Főnököm hozzám sem mert szólni, mert látta, hogy mindjárt robbanok :D.

ugyanmár, nehogy mellre szívd  :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#819 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:14

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 11., csütörtök - 23:43

Janho az az érzésem, hogy amint vesszük a fáradságot (sic!) és végignyaljuk az egész gari-sztorit CC és Csaba urak egyre randábban fognak beégni :Đ Valahogy nagyon nem szeretem eztafajta vitakultúrát, amikor valakinek egy témában minimális ismeretelőnye van és erre nagyarccal bemondogat dolgokat és eljátssza a májert.. csakhát a sánta kutya effektus :Đ

Számodra, nyilván az a cél, hogy a vitapartnered megalázd és becsméreld, ez nemcsak, hogy felesleges, de etikátlan is.

#820 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 00:15

Azt a megnyilvánulásodat, miszerint egy országos szintű szervezet (jelen esetben az OFE) állásfoglalása téves, adott körülmények között nevezhetném egy csipetnyi arroganciának is.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 10. 12. 00:17 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42