Elküldve: 2008. 07. 23. 08:31
Nem kell, hogy szándékos legyen, a szakszerűtlenség is bőven elég. Amúgy pedig, én nem emlékszem rá, hogy anyáztam vagy személyeskedtem volna, biztos igy volt, ezért elnézést.
Ettől függetlenül, bárki bármit mond, fizikailag sérült cuccot, ami égett, repedt, törött, sérült, az sehol, senkinek nem vesznek át, ezt kéne már megérteni. Akár befolyásolta, befolyásolja a működést, akár nem, mert a fizikai sérülés nem rendeltetés szerű használatból ered, és arra nem terjed ki se garancia, se jótállás, se szavatosság, se semmi. Lehet, hogy én egy űberokos, pultot támasztó, arcba nyáladzó büdös paraszt vagyok, csak azért ne a fika akarja már megenni az óvodást. Én ezzel nap mint nap találkozom, hogy mi a rendje a dolognak, nem pedig 1-2 vásárlásból vonom le a konzekvenciát.
Ha ilyennel találkozunk, akkor arra van egy olyan opció, hogy feltételes garancia. Az is csak akkor, ha az ember úgy áll hozzá a dologhoz, mert arra sem vagyok kötelezhető, se én, se a nagyker, se a gyártó. Ha nagyon huzakodhatnékja van az embernek, lehet trükközni, veszekedni, fenyegetődzi, de én úgy vagyok vele, hogy ha valakinek vaj van a fején, akkor az ne menjen a napra.
Napi szinten veszek át cuccokat szervizre, garanciázok 8-10 nagykernél pesten, intézek gyári garanciát külföldre, és még sorolhatnám. Nem úgy megy ez, hogy gyere cipó hamm bekaplak. Nem mellesleg, a másik oldal, ugye kötelezve vagy 3 nap-15 nap-30 nap, csere, satöbbi dolgokra. Kb egy polcra való, legarozott cuccom áll itt most is mellettem, amiért van, hogy hónapokig nem jönnek. Ilyen esetben pl jogom lenne tárolási dijat felszámolni, x idő után értékesiteni a cuccot, levonni belőle a költségeimet, és elutalni neki a különbözetet, rossznak behozott, teszt OK cucc után bevizsgálási dijat felszámolni, satöbbi.
Azt kéne látni végre, hogy az ellenségeskedés ellenségeskedést szül. Vannak módszerek a legalpáriabbaktól a legkifinomultabbakig a másik megszivatására, de miért van erre szükség, ha a pultnak mindkét oldalán végülis ember áll? Vagy esetemben, egy jawa.