HWSW Informatikai Kerekasztal: Wharfedale Zaldek 1000 hangfal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Wharfedale Zaldek 1000 hangfal

#1 Felhasználó inaktív   D&D Team_Dani 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 02. 20:42

Üdv!

Ma volt szerencsém sok gondolkodás után megvennem a fent említett hangfalat!
Szerintem nagyon jó vételt csinltam - MM-be vettem - és összesen 29990FT-ba került ez a 175w-os monstrum! :)
Ez azért is jó vétel, mert az Árkádban a MM-be ugyanez a hangfalpár meglepő módon 45000Ft!  :think:  :eek:  (ezt amúgy az Europarkban vettem)
Ez elég érdekes, eddig úgy tudtam, hogy egységesek az árak az ilyen áruházakban..
Még nem volt lehetőségem igazán letesztelni (hangosan = bömböltetni :9 ) mert most este vettem, és ilyen későn nem akartam tesztelni, hogy mit bír, ugyanis panelba lakom, és alattam kisgyerekek!
De holnap letesztelgetem, és akkor írok bővebben! :)
Amúgy ezt a hangfalpárt nekem egy DENON PMA-737-es erősítő viszi, szal kiványcsi leszek a kis párosra!

Szóval várok mindenféle véleményt, tapasztalatot főleg ezzel, de más Wharfedale hangfallal is kapcsolatban!

Jah, és még egy kérdés: az ilyen új hangfalaknak van bejáratási idejük, vagy vmi hasonló? Meddig
lehet ezt pár naposan nyúzni?

üdv.

Zaldek 1000

Csatolt fájl:

Szerkesztette: D&D Team_Dani 2004. 09. 02. 20:43 -kor

#2 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:13

Bejáratás ennél sem haszontalan, vagyis fog változni a hangja tuti.
Egyébként miért pont ezt? Hogy is mondjam. Amíg veszel egy Hi-Fi hangszórót, ez is megteszi :) :)
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#3 Felhasználó inaktív   D&D Team_Dani 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:19

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 20:13

Bejáratás ennél sem haszontalan, vagyis fog változni a hangja tuti.
Egyébként miért pont ezt? Hogy is mondjam. Amíg veszel egy Hi-Fi hangszórót, ez is megteszi :) :)

Hát ez azért kicsit jobb mint egy hifi hangszóró! :Đ
Azért ez, mert olcsó volt, a kis szobámba tökéletes, sőt, még sok is, és a wharfedale hangfalak elég jó márka és jó minőséget takarnak! :) És jól szólnak!  :dance:

#4 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:22

Gondolom ezert nyitotta a Multimediaban, nem a Hi-Fidelity-ben :)

Varfedel gyart hangfalat is, nem csak ilyen belepo vackot.

#5 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:23

Ha jól szólnak, és neked tetszik... akkor ok, ez a lényeg. De ez a kedvenc vesszőparipám. Sokan nem tudják. A Wharfedale cégnél a Zaldek sorozat _nem_ a hifi hangsugárzók között foglal helyet. :)
Másik kedvenc vesszőparipám: igen, van a jamonak egy concert 8 nevü hangfala, ami eisa díjjas, és sokan dicsérik. De ettől még a studio/e470 széria egy kalap s***. Szal érted:))

Egy dologra figyelj: az örömködés hevében az ember képes agyament módon meghajtani a cuccost, mondván nézzük mit szól. Szóval csak óvatosan. És a hangerő potit 2/3 fölé sose. Ha egy mód van rá. (főleg nem Cd-ről)

Szerkesztette: n.drews 2004. 09. 02. 21:25 -kor

#6 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:34

Idézet: D&D Team_Dani - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:19

Azért én ezt nem hírdetném.

2: magas sugárzókkal vigyázz... azok hajlamosak gallyra menni az olcsóbb kategóriás wharfedalekben. (pl valdusban bazi magas volt az elhalálozási arány ha megvoltak hajtva.)

3: miért vásárlás után kérdezed mások véleményét, amikor már úgyis mind1?

Ha hangerő kell, akkor 30ezerért nem volt végülis rosz vétel! :up: Mindenképp jobb, és erősebb mint egy hasonló árú pc-s cucc... gondolom house és rock fog rajta szólni. (Bár ma rámszóltak, mert Buddy Guy (blues)-t hallgattam elég nagy hangerőn... itt már semmit sem szabad:D)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#7 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:35

Idézet: D&D Team_Dani - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:19

Azért ez, mert olcsó volt, a kis szobámba tökéletes, sőt, még sok is, és a wharfedale hangfalak elég jó márka és jó minőséget takarnak! :) És jól szólnak!  :dance:

Neked mit jelent a HIFI?

Üdv: DDL
Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#8 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:37

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:35

Neked mit jelent a HIFI?

meg a "jó márka jó minőség"

Persze árkategóriájában lehet jó, és ilyen zenére. Már említettem, hogy valszleg house és rock fog rajta szólni. Különben minek ilyen monstrum. (amúgy én nemigazán szeretem, ha egy hangfalra sok sugárzót pakolnak.)

#9 Felhasználó inaktív   DDL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:38

Idézet: Boba - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:37

meg a "jó márka jó minőség"

Persze árkategóriájában lehet jó, és ilyen zenére. Már említettem, hogy valszleg house és rock fog rajta szólni. Különben minek ilyen monstrum. (amúgy én nemigazán szeretem, ha egy hangfalra sok sugárzót pakolnak.)

Hát nem tudom. De emlékeim szerint azért a rock egy kicsit több basszust igényelt ennél. Legalábbis az én időmben...

Manticore Mantra/SME 3009 SII + ORTOFON MC20MKII + ORTOFON T20 Lp játszó, Sansui CD-X701 cd játszó, maszek csöves előfok, KT88 ULPP végfok, Townshend Sir David hangdoboz. CableTalk Reference1, Straight Wire Rhapsody-S, KIMBER 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. SoundOrg készülékállvány.

#10 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:42

Nemtudom (nem hiszem) hallgattad-e már pl a Metallica St. Anger című albumát. Én idegbajt kapok a pergődobjaitól... valami kegyetlenül szarul szól, mintha egy lábost ütne szegény srác. De ez van, nem a hangfalam és nem is a cd volt a hibás.

Amúgy lábdob valóban megtudja izzasztan a hangfalakat. Játszom is bandában, és van közöm reggae bandához is. Hát... Egy kisebb helységben mindent kell erősíteni kivéve saxofon, trombita és a dob. A dob valami iszonyat nagyot tud szólni :D

Rockról jut eszembe... Buddy Guy lecserélve, Metallica Garage disc2 berakva... Stone dead forever (nagyon jó kis szám, ajánlom mindenkinek.). Most az megy...rá kell hangolódjak az irodalom házifeladatra:D

#11 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:44

Idézet: DDL - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:38

Hát nem tudom. De emlékeim szerint azért a rock egy kicsit több basszust igényelt ennél. Legalábbis az én időmben...

Szerintem ma is. Ezek a cuccok nem mennek igazán mélyre, de próbálnak ütősen szólni, amitől az ember úgy érzi nagyon jól szól.

#12 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:45

Idézet: n.drews - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:44

amitől az ember úgy érzi nagyon jól szól.

Ami szerintem elég is sokszor.

#13 Felhasználó inaktív   D&D Team_Dani 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:46

Csak a véleményekre ill. tapasztalatokra vagyok kíváncsi, nem azt kérdeztem, hogy melyik hangfalat vegyem meg!
Egy hifinél már csak azért is jobban szól, mert ez azért egy kicsit nagyobb láda, + hozzá erősítő... És a mai hifik meg....hát mit ne mondjak!.. :( Jó, nem azt mondom, hogy nincsen jó, de pl ezt hangerőben a 1/4-ed ekkora hifi hangdobozok nemigen múlják felül. Minőségben meg lehet, sőt biztos hogy van jobb, csak nekem nincs fölösleges 100ezrem CSAK egy hifire!
Egy haverom is zaldeket vett 8zaldek 2000-et - 250w :Đ ) és ő is fórumon kért tanácsot (bár vásárlás előtt), ahol ezt ajánlották neki 60k-s keretben.
Szerintem azért nem rossz hangfalak...

#14 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:53

Idézet: D&D Team_Dani - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 22:46

Egy hifinél már csak azért is jobban szól, mert ez azért egy kicsit nagyobb láda, + hozzá erősítő... És a mai hifik meg....hát mit ne mondjak!..

ÖÖÖ, ezt hogy is érted? Egy olcsó Mission, Tannoy, Kef, JmLab kisdoboz nem is hifi, mert nem szól ekkorát?

Idézet

Jó, nem azt mondom, hogy nincsen jó, de pl ezt hangerőben a 1/4-ed ekkora hifi hangdobozok nemigen múlják felül. Minőségben meg lehet, sőt biztos hogy van jobb, csak nekem nincs fölösleges 100ezrem CSAK egy hifire!

Na ez már jobban hangzik, sőt, megkockáztatom igaz. A zaldek ár/hangerő aránya elég jó. Az ár/minőség arányt hagyjuk. Namost amennyiért Te vetted, talán megérte. Ha a haverod 60k-ért vette, az marhaság volt. Annyit nem ér.

Szerkesztette: n.drews 2004. 09. 02. 21:54 -kor

#15 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:57

És a mai hifik... a mai hifik igenis tudnak jók lenni, olcsóbb kategóriában is. Cambridge audio + JPW cuccokat én pl tök jónak vélem.

2: Hangerő...Nekem kb fele ekkora bookshelf dobozom van.  113 db-t tud kb kiadni max hangerőn magából ha jól számoltam. A zaldek 115db. Igen komoly hangerőkülönbség  :rolleyes:  (érzékenység 92db vs 90db)

3:60k-s hangfal keretben house-ra én is talán ezt ajánlom. De még mindíg nem tudjuk, milyen zenét fogsz hallgatni. De azért 60ks- keretből igen remek más hangfalakat is lehet venni.

4: Még véletlenül sem fikázni akarom a hangfalad... az a lényeg, hogy neked tetszik! Csak pár dologban szerettelek volna kijavítani...

A legdurvábbat a végére...

Idézet

Egy hifinél már csak azért is jobban szól, mert ez azért egy kicsit nagyobb láda, + hozzá erősítő...

AZ alapból nem hifi, ami egy kis fröccsöntött műanyagből áll, erősítő nélkül. NEKEM NEM. Kicsit nagyobb láda? Nekem polc hangfalam van, és picivel nagyobb mint a Tied fele. Jobban nem szól. Erősítő szintén kell az enyémhez is... DE NEM ETTŐL LESZ HIFI. A saját rendszerem is igen erősen belépő szintűnek nevezem... Persze ki mihez méri a rendszerét. Én egy valós hangszer hangjához... azt akarom megközelíteni. Annyival van könyebb helyzetem, hogy tudom mit is kell figyelni egy valós hangszer hangjánál. 12 éve hallgatok (és játszom is rajtuk természetesen) fuvolát, zongorát, és már egy jóideje basszusgitárt és klarinétot is.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó