Idézet
Bocs de mi az hogy "nem támogatott browserek"???? Operában minden megy ami a html és egyéb szabványoknak megfelel. A szabványokra vannak szervezetek amik direkt ezzel foglalkoznak, mindenki számára elfogadottak. Csak azt érteném meg minek eltérni a szabványtól?
Jól látod. A dolognak így kéne működnie. A bajok ott kezdődtek mikor a nagy böngészőháborúban (NetscapeCommunicator vs IE) elkezdtek saját szabványokat alkotni, hogy "többet" nyújtsanak. A javascript is így született pl, először netscape only dolog volt. Szóval az átlagon felüli IQ már akkor is megmutatta magát, ahelyett, hogy kényelmi szolgáltatásokat fejelsztenek (az opera 98'ban már relatíve többet tudott mint most az IE :Đ ) elkezdték ez a szabványmódosító hülyeségeiket. Ezért van az, (a 2 szememmel láttam) hogy az IEben hibás a W3C által tökéletesre validált html. Ezzel a microsoft nem kis előnyre tett szert, mert a rengeteg IE használó miatt aki oldalt fejleszt, annak alkalmazkodnia kell az IE kváziszabványaihoz
Uhh de ez kezd OFF lenni. Szóval a Gmail is valami felészabványos XMLt használ. Ezt az IE,Mozilla,Firefox támogatja teljesen, az Opera csak a 8-as verzió óta, ami még a 3. bétánál tart, tehát mondhatjuk, hogy a hivatalos Opera rilíz még nem támogatja a Gmailt.
A Google készített egy alap HTML felületet, ezen csak főbb funkciók (levélírás,-olvasás) élnek és ezt a verziót küldi minden nem támogatott bngészőnek. Én azért fortyogtam a múltkor mert hiába támogatja már az általam használt beta opera teljesen a Gmailt, ha a google a html verziót küldi el neki.
Azóta megvan a megoldás a ?nocheckbrowser paraméter a gmailnek, szóval mindenki boldog.