mi az a PC card?
Elküldve: 2004. 09. 04. 08:53
Reszletesebben ezt irjak rola:
A PC kártya standard-nak megfelelő PC Card adapter, ATA Flash PC kártya,
PC kártya adapter az alábbi memóriakártyákhoz: SD memóriakártya, Multimédia kártya, xD Picture Card, Micro Drive, Compact Flash, Smart Media, Memory Stick, Mobil merevlemez
Bar magyarul van, en megsem ertem.
Most ide valami memoria kartya adaptert lehet csatlakoztatni, es abba bele kell tenni egy memoria kartyat, es igy lesz "komplet", vagy ebbe egybol memoria kartyat lehet betenni? Na de milyet?
Mellesleg van rajta meg egy u.n. SD kartya csatlakozo is - akkor az minek? ....
Ahol vettem a keszuleket, ott a mobil merev lemezt mutattak, mint "lehetseges bedughatot". Ez ugy nezett ki, mint egy PCMCIA kartya, de igazi PCMCIA meretet tekintve eppen beleillik, de nem csatlakozik (pedig az is "slot type II").
Ezen kivul meg azt is szeretnem megtudni, hogy ha pl. megveszem ezt a mobil merevlemezt, akkor ezt mivel tudnam szamitogephez kapcsolni, ill. nem lehet-e valamilyen trukkel szamitogepes mobil rack-et csatlakoztatni erre a bemenetre?
Elküldve: 2004. 09. 04. 09:46
Elküldve: 2004. 09. 04. 10:17
Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 8:46
Hat van az ugy, hogy az ember a sajat szavait sem erti

probaljuk meg masketnt megkozeliteni.
Meg az E95 egyik elodjenek (E60) tesztjeben olvastam, hogy a PC Card helyre Type II-es PC kártya (PCMCIA) illesztheto. Nos van egy mobil HDD-m, ami a kovetkezo - igaz, nem eppen a legegyszerubb modon - kapcsolodik egy laptophoz:
FireWire smart cabel - IEEE 1394 CardBus Card - laptop PCMCIA csatlakozo.
Szerettem volna kiprobalni, hogy az E95 mit szol ehhezz a HDD-hez, de ez a CardBus Card - bar pontosan beleillik ebbe a PC Card csatiba, nem csatlakozik hanem "utkozik" - pedig Type II PCMCIA-nak mondja magat.
Szoval akkor most milyen PCMCIA kartyak is jok az E95-nek?
Az "megnyugtat", hogy a microdrive mukodni fog a laptop PCMCIA csatlakozojaban. De nekem jobb volna egy asztali gepben. Letezik valami (lehetoleg kulso - USB vagy FireWire - eszkoz) amivel ez a microdrive egy asztali gephez csatlakoztathato?
Elküldve: 2004. 09. 04. 10:50
Idézet: malvin - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 11:17
Szerettem volna kiprobalni, hogy az E95 mit szol ehhezz a HDD-hez, de ez a CardBus Card - bar pontosan beleillik ebbe a PC Card csatiba, nem csatlakozik hanem "utkozik" - pedig Type II PCMCIA-nak mondja magat.
Szerintem azért nem megy, mert firewire. Driverek miatt, mert bele lehet abba a slotba hálókártyát is dugni, az ugyanígy nem műxik. Asztali gépbe van PCI-s kártya, amibe picimacis cuccost lehet dugni, de a fene sem próbálta még.
Elküldve: 2004. 09. 04. 11:30
Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 9:50
Azt ertenem, hogy nem muxik - de mechanikusan nem megy bele (pontosabban bele megy, csak "koppan" - nem erzodik, hogy csatlakozna - mint ahogy a laptopon "erzodik").
Szoval honnan tudna egy PCMCIA csatlakozo, hogy abban a gepben amibe beszereltek milyen driver meg software van?
Vagy azon belul, hogy "slot type II" vannak alesetek? Vegul is pl. ezen a kartyan lathatoan van 8 butyok. Ha a fogado oldalon egy vagy tobb helyen nincs megfelelo horony, akkor ez bizony nem fog belemenni. Na de "mit kodolnak" ezek a butykok?
Elküldve: 2004. 09. 04. 15:12
Jah, a 2,5ös notebook-hdd nem ua, mint a PCMCIAs hdd, de amugy ilyesmit én már elég régen nem láttam. Nameg az nem type2 hanem type3as volt.
Elküldve: 2004. 09. 05. 10:26
Idézet: 2-More - Dátum: 2004. szept. 4., szombat - 14:12
de miert nem megy bele legalabb mechanikusan akarmilyen type2-es kartya?
Hogy azutan mukodik-e vagy sem, az egy mas kerdes.
Amennyire egy ilyen kis resen be lehet latni, megprobaltam osszehasonlitani az E95 csatlakozojat a notebookban levovel. Ha jol lattam, akkor ebben mintha csak 4 butyoknek volna horony.
Igaz lehet ez? Maskeppen fogalmazva, letezik olyan PCMCIA kartya amin csak 4 butyok van?
Elküldve: 2004. 09. 05. 15:35
Elküldve: 2004. 09. 10. 05:57
En erre saccolok a leirasod alapjan.
Elküldve: 2004. 09. 10. 06:00
Elküldve: 2004. 09. 21. 15:46
Microdrive-ot bármilyen USB-CF átalakítóval rá lehet dugni asztali gépre. Továbbá van hozzá PiCiMaCI csatlakozó is. Nekem mindkettő van és mindkettővel szoktam használni!
Elküldve: 2004. 09. 27. 22:15