Asus K8N tapasztalatok: (2800+ BOX-al)
2DB 512-es ST466-os RAM-om van. (ezek állítólag Samsung chipesek, de inkább nem szedtem le róla a hűtőt

) 256Mhz-ig stabilak együtt, de csak a 2. 3. foglalatban. Ha bármelyiket az elsőbe rakom, akkor csak 230-ig stabilak. Külön külön 260-ig, bármelyik slotban.
Most jön az érdekes rész:
1.:
Másik 2db ST466-ossal, amik külön 270-ig is elmennek, érdekes jelenség: Ha a szorzót leveszem 8x-ra, akkor együtt is stabil a 2 RAM 270-en. De ha 8,5x vagy 9x a szorzó, akkor bizony 240 fölött memtest86 v2.0 szerint az összes regiszter hibázik az 5-ös tesztben!!!!! Egyszerűen nem tudok rájönni mitől lehet, de így kénytelen vagyok a jobban menő RAM-októl megválni. (Egy ismerősöm hétvégén 939-es lapban kipróbálja őket, de tuti nem a RAM-nál van a hiba...) A proci órajele sem lehet gond, mert a másik RAM-mal ott bőven stabil még, igaz csak 256-ig...
2.:
USB megint érdekes: ha áramtalanítva volt a gép, akkor bekapcsnál nem látja az egeret az USB-ben. (BIOS-ban is kiírja, hogy not detected) De ha kihúzom/bedugom, akkor már OK. Ki is kapcsolhatom fél napra, meg vissza, akkor is OK. De ha az áramot elveszem a táptól.....
3.:
BIOS-ban hiába kapcsolom ki a fastwrite-ot, be van kapcsolva, Rivatunerrel külön ki kellett lőni, mert bugzott tőle a kártya. (és ugyanez volt 9700-al is, bár ott nem bugzott, hagyhattam bekapcsolva)
BIOS 1004-es van fönt (legújabb), de előtte 1003-al ugyanez volt.
NVidia driverek is legújabb hivatalosak, win friss.
Így remélem ezeket a BIOS gondnak tűnő dolgokat hamar megoldják. (az első hibát kivéve, mert azon sztem csak lapcsere segítene

)
Szerkesztette: -MM- 2005. 01. 28. 16:41 -kor