HWSW Informatikai Kerekasztal: Amd Opteron 240 tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Amd Opteron 240 tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 23. 22:20

Idézet: Valdy - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 9:28

A prohardver fórumon egy srác épp azért akar venni opteront, mert sokkal olcsóbb mint az fx. opteron 146 (ez asszem 1.8ghz) valami 90e ft. Ugyhogy egyáltalán nem hülyeség otthonra opteron.

Üdv, az én vagyok. 290 $-ért kapom az Opteron 146-ot (2 GHz~FX-49), 320 $ a 2*512 ECC regiszteres PC3500 OCZ (2-3-2-6).
Mindenki döntse el magának, megéri-e. Nekem igen, mert célkeretem van rá. ;)
Sajnos a S940 nForce3 250Gb nem nagyon akar előbújni, talán nem is fog. Marad az SK8V.

#42 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 22:31

Idézet: T2k - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 22:09

HUlyeseg.

A 146-os LASSABB, mint az FX-51. Azert olcsobb, raadasul az kizarolag DDR333 max.

A 148-as felel meg az FX-51-nek. Az meg centre uannyi.

A másik topicban, ahová beírtad ugyanezt a marhaságot, már belinkeltem (és idéztem is a lényeges részt) az Opteron Tech. doksiját. Közel egy évvel el vagy maradva ebben az ügyben, az Opteron 1xx sorozat megegyezik az FX-szel, tehát dual DDR400-at kezel max. az integrált memóriavezérlője. Magyarul 2200 MHz helyett (FX-51) 2000 MHz-en megy a 146, és a harmadába kerül. Abban kivételesen igazad van, hogy a 148-at nem éri meg beszerezni, mert (nyilván nem véletlenül) árban IS megegyezik az FX-es párjával.
Mivel kishazánkban 200k bruttó kisker az FX-51, elég reális vételnek tartom az ~FX-49-et 60e Ft-ért. 200 MHz-et úgyis elbír tuningban, és terveim szerint ezt a RAM-ok szinkronban viszik majd 2-3-2-6-on (a PC3200-as öcsikéje 228-on is bírta ezt tesztekben ;) ).

Persze szerinted dual Opteront v. FX-et kell venni sokkal rosszabb ár/teljesítmény mutatóval, de sajna azt az én célkeretem se bírná el. :p

#43 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 22:33

Idézet: Parci - Dátum: 2004. április 23, péntek - 16:00

Nem hülyeség. Az FX-51 helyett esetleg hülyeség, de Opteronból van lassabb és olcsóbb, míg FX-ből nem.

Szia Parci,

Kösz, és örülök, hogy te látsz benne rációt. :)

erdoke

OFF
Ritkábban jár erre az ember, aztán rögtön belekötnek. :D Mind1, talán már a jövő héten megjön a cuccok minimum egyik része, és akkor majd a tesztelés eldönti, megéri-e mezei halandónak is ebben gondolkodni v. sem. Még optimista vagyok. :cool:

Szerkesztette: ekoder 2004. 04. 23. 22:35 -kor

#44 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 22:39

Idézet: poopa - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 17:30

És az opteron 146 Vs Athlon 64 3200+

Arról mi a véleményed? Melyiket vennéd? :think:

Figy, itthon 90e körül hozná rendelésre a Mikland a 146-ot. Talán nagykerben találsz olcsóbban, és akkor alig kerül többe, mint a 3200+. Azt is kalkuláld be, hogy az alaplap és a regiszteres RAM is drágább hozzá min. egy-egy tizessel.

#45 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 04. 23. 23:08

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. április 23, péntek - 17:33

Szia Parci,

erdoke

OFF
Ritkábban jár erre az ember, aztán rögtön belekötnek. :D Mind1, talán már a jövő héten megjön a cuccok minimum egyik része, és akkor majd a tesztelés eldönti, megéri-e mezei halandónak is ebben gondolkodni v. sem. Még optimista vagyok. :cool:

Meg mindig ugyanott tartunk: mitol lesz jobb pl azonos teljesitmenyen Opteront venni, mint FXet? Mert eredetileg en ezt kerdojeleztem meg, szemben a ti hulyesegeitekkel... :D.

BTW, egyalatlan mitol lesz jobb Opteront venni, mint egy 3400+ Athlont?

Mert szimplan rohejes az ellentmondas: vki, aki FXre mar nem aldoz, de meg lassab dualra sem, az inkabb aldoz dragabb lapra, dragabb memoriakra ahelyett, hogy kifejezetten occser' vehetne minden foldi joval 3400+ mobot, procit, memoriat.... es a difi lesz par szazalek mindossze... :rolleyesL: :omg:

#46 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 23:11

Idézet: T2k - Dátum: 2004. április 23, péntek - 21:58

MIt szeretnel mondani?  :o

Tovabbra sem ertem, m,i a retektol lesz UGYANAZ A TELJESITMENY OLCSOBB AZ OPTERONBOL.

Magyaran ertelmes ellenervet varok, nem altalanossagot.

Először olvasd el az Opteron doksiját, hogy képbe kerülj, aztán majd beszélgetünk. :D
Ár/teljesítmény arányról van szó, szvsz senki nem mondta, hogy UGYANAZT a névleges teljesítményt kapod olcsóbban.
Opteron 146 = 2000 MHz -> 290 $
FX-51 = 2200 MHz -> ~800 $
Ha ebből számodra még mindig nem nyivánvaló, hogy melyiket érdemes megvenni, akkor keresek egy vállvonogatós szmájlit... :confused:

#47 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 23:16

Idézet: T2k - Dátum: 2004. április 23, péntek - 22:08

Meg mindig ugyanott tartunk: mitol lesz jobb pl azonos teljesitmenyen Opteront venni, mint FXet? Mert eredetileg en ezt kerdojeleztem meg, szemben a ti hulyesegeitekkel... :D.

BTW, egyalatlan mitol lesz jobb Opteront venni, mint egy 3400+ Athlont?

Mert szimplan rohejes az ellentmondas: vki, aki FXre mar nem aldoz, de meg lassab dualra sem, az inkabb aldoz dragabb lapra, dragabb memoriakra ahelyett, hogy kifejezetten occser' vehetne minden foldi joval 3400+ mobot, procit, memoriat.... es a difi lesz par szazalek mindossze... :rolleyesL: :omg:

A filozofikus érvelésekkel sose tudtam mit kezdeni.:D Én speciel nem látok ellentmondást, se röhejest, se másmilyet.
Miért kérdezel engem, ha utána te megválaszolod magadnak? Tegyél fel egy kérdést, aztán lszi várd meg, amíg válaszolok rá. Ha pedig nem akarod, hogy válaszoljak rá, akkor ne nekem címezd a kérdést, hanem szépen bele a vakvilágba. Tőlem akár máésik topicot is választhatsz neki... :rolleyes:
Nem személyeskedni akarok, de ez tipikus bölcsész észjárás. :D

#48 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 23:50

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. április 23, péntek - 23:33

Szia Parci,

erdoke

OFF

Mar bocsanat, de ha ilyen sulyu penzeket koltesz gepre (bar nem tudom milyen celra ), akkor hadd ne nevezzelek Tegeg mezei halando-nak...  :confused: :think:  :)

#49 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 23:55

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. április 23, péntek - 22:50

Mar bocsanat, de ha ilyen sulyu penzeket koltesz gepre (bar nem tudom milyen celra ), akkor hadd ne nevezzelek Tegeg mezei halando-nak...  :confused:   :think:  :)

Mivel én most egyáltalán nem költök, ezért ott arra gondoltam, hogy annak érdemes-e megfontolni az Opteron 1xx szériát, aki egyébként 3200/3400+-on töri a fejét. Mint pl. a topicindító, aki viszonylag sok pénzt szán rá, de az FX horror árát mégsem akarja megfizetni.

#50 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 24. 01:15

A személyeskedést kérem befezni! Minden további nagyarcú, vitapartnert minősítő, személyeskedő hozzászólás törlést és automatikus warningot von maga után, beleértve a jelen figyelmeztétesemre történő esetleges helyi reklamációkat és offtopik kommenteket is (a Visszabeszélőben lehet reagálni, ha nagyon muszáj).

#51 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 01:38

Bruhuhu... mar torolnek...  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :D  :D  :D

#52 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 01:39

T2k, én szóltam, de tovább folytattad. Továbbiak a Moderátori bejelentések rovatban olvashatók.

#53 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 02:02

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. április 24, szombat - 0:55

Mivel én most egyáltalán nem költök, ezért ott arra gondoltam, hogy annak érdemes-e megfontolni az Opteron 1xx szériát, aki egyébként 3200/3400+-on töri a fejét. Mint pl. a topicindító, aki viszonylag sok pénzt szán rá, de az FX horror árát mégsem akarja megfizetni.

Aha, ertem. hat nezd... En azt mondom, ma meg nem eri meg. Jo, olcso, de ennyi penzert van gyorsabb (ugyebar meg kell venni az Registered ECC-s ramokat is, MB is dragabb, szal) en azt mondom, inkabb egy A64 3400+, tobb ram, nagyobb VGA, es szereny szamitasaim szerint meg igy is jobban kijossz anyagiakban es teljesitmenyben! Hiszen mit veszites? dual channel only...
;)

Szerkesztette: authenticDViD 2004. 04. 24. 02:32 -kor

#54 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 02:02

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. április 23, péntek - 20:39

T2k, én szóltam, de tovább folytattad. Továbbiak a Moderátori bejelentések rovatban olvashatók.

No problem. :) Felolem azt csinalsz, amit csak akarsz. :D

PS: Ha razom kicsit magamat ott is, akkor lehetek akar negyven szazalekon is ma meg? :D

#55 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 02:07

Idézet: T2k - Dátum: 2004. április 24, szombat - 3:02

No problem. :) Felolem azt csinalsz, amit csak akarsz. :D

PS: Ha razom kicsit magamat ott is, akkor lehetek akar negyven szazalekon is ma meg? :D

Ha ez a célod, csak tessék. Minden további reakciót a moderációval kapcsolatban a Visszabeszélőbe várunk, kösz!

#56 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 02:08

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. április 23, péntek - 21:02

Aha, ertem. hat nezd... En azt mondom, ma meg nem eri meg. Jo, olcso, de ennyi penzert van gyorsabb (ugyebar meg kell venni az ECC-s ramokat is, MB is dragabb, szal) en azt mondom, inkabb egy A64 3400+, tobb ram, nagyobb VGA, es szereny szamitasaim szerint meg igy is jobban kijossz anyagiakban es teljesitmenyben! Hiszen mit veszites? dual channel only...
;)

Errol beszeltem en is, de nem erti.  (RAM amugy registered kell, nem ECCs, de mondjuk ritkan van kulon.)
Marpedig pontosan az o tanacsai miatt mennek a busba az ide benezok es vesznek okorseget, mert o hulyesegeket irogat. Es akkor meg o vauvau...  :rolleyes:

BTW nem veletlen az a minimalis difi: az integralt kontroller nagyon sokat dob alapbol, igy igazabol nem tenyezo a DC sem - plane, ha a cucca arabol BOVEN kijon az alapbol gyorsabb CPU...

#57 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 02:09

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. április 23, péntek - 21:07

Ha ez a célod, csak tessék. Minden további reakciót a moderációval kapcsolatban a Visszabeszélőbe várunk, kösz!

:oops:

#58 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 02:36

Idézet: T2k - Dátum: 2004. április 24, szombat - 3:08

Errol beszeltem en is, de nem erti.  (RAM amugy registered kell, nem ECCs, de mondjuk ritkan van kulon.)

Bah, javitva...  :omg: :)

#59 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 07:30

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. április 24, szombat - 1:02

Aha, ertem. hat nezd... En azt mondom, ma meg nem eri meg. Jo, olcso, de ennyi penzert van gyorsabb (ugyebar meg kell venni az Registered ECC-s ramokat is, MB is dragabb, szal) en azt mondom, inkabb egy A64 3400+, tobb ram, nagyobb VGA, es szereny szamitasaim szerint meg igy is jobban kijossz anyagiakban es teljesitmenyben! Hiszen mit veszites? dual channel only...
;)

A regiszteres tuningram is speciális vétel, gyakorlatilag annyiért veszem, mintha unbuffered tuningramot vennék hasonló márkában. A lap tényleg drágább egy tizessel, mint a hasonló felszereltségű S754, de annyit talán megér a dual memvezérlő ezen az árszinten (5%?).
Más kérdés, hogy normál hazai beszerzést feltételezve mennyire jön ki hasonló színvonalú RAM-mal és lappal egy Opteron 146 és egy 3400+ konfig. Tulajdonképpen ez lenne most a téma kérdése. :)

Ja, persze azt se szabad elfelejteni, hogy az Opteronnak van valami kuriózum íze is ;) . Az OCZ-t is ezért választottam, nameg 20 dolcsival olcsóbb is a hasonló Corsair-nél, és szvsz mindkettő ugyanaz a válogatott Winbond CH-5 chip.

Szerkesztette: ekoder 2004. 04. 24. 07:35 -kor

#60 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 14:41

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. április 24, szombat - 8:30

A regiszteres tuningram is speciális vétel, gyakorlatilag annyiért veszem, mintha unbuffered tuningramot vennék hasonló márkában. A lap tényleg drágább egy tizessel, mint a hasonló felszereltségű S754, de annyit talán megér a dual memvezérlő ezen az árszinten (5%?).
Más kérdés, hogy normál hazai beszerzést feltételezve mennyire jön ki hasonló színvonalú RAM-mal és lappal egy Opteron 146 és egy 3400+ konfig. Tulajdonképpen ez lenne most a téma kérdése. :)

Ja, persze azt se szabad elfelejteni, hogy az Opteronnak van valami kuriózum íze is ;) . Az OCZ-t is ezért választottam, nameg 20 dolcsival olcsóbb is a hasonló Corsair-nél, és szvsz mindkettő ugyanaz a válogatott Winbond CH-5 chip.

Asszem ratapintottal a dolog kenyes mivoltara... Nem eleg a pricewatch-ot bongeszni, marpedig ma itthon nincs minden sarki zoldsegesnek opteron konfigja... A64-et viszont seccperc alatt veszel... :)

Szerkesztette: authenticDViD 2004. 04. 24. 14:42 -kor

Téma megosztása:

• (8 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.