HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#3581 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 10. 15:23

Idézet: gazdi - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 13:07

No hát akkor kezdjük el itt is azt a történetet, hogy egy ember nem fogad el egy választ, hiába minden érvelés a válaszadó vagy más részéről. Tényleg úgy működik, ahogy debaj írja. Annyi kell hozzá, hogy az agyad arcnak lássa azt a képet, azt a pár vonalat, vagy akármit, amit nézel, és máris követ téged a szempár.
Ott van a leghíresebb példa, Mantegna Halott Krisztus című képe, ahol ugyanez működik, pedig még arc sincs a képen.

szerk: illetve van, csak rosszul emlékeztem, de nem ez a lényeg, nem hangsúlyos.

Azert hiaba az erveles, mert en tudom, hogy mit lattam es az KOSZONO VISZONYBAN SINCS azzal, amit itt targyaltok. Kinyomtattam par kepet, szemmagassagba felfuggesztettem, jarkalok fel- es ala es nem azt latom, aminek kellene lennie. A szembogar es a szem ket sarka ugyan termeszetesen kozelebb kerul egymashoz, de ez a tavolsag MINDIG azonos, igy nem tortenik latszolagos szembogar-elmozdulas.

Ugye, azt nem akarod elvitatni tolem, hogy mit lattam?
Mert az nem ez volt. Olyan volt, amit a mellekelt kepen kuldtem.

Az elso kerdesben irtam,hogy nem a halott Krisztusos kep az.

Irtam azt is, hogy TUDOM, hogy a sarkany nem ugy mukodik. Olvassatok vissza.
Alopecia perniciosa

#3582 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 15:38

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 15:23

Azert hiaba az erveles, mert en tudom, hogy mit lattam es az KOSZONO VISZONYBAN SINCS azzal, amit itt targyaltok.

Túrd már fel azt a képet valami képfeltöltésnél értelmesebb oldalra, mert már tényleg fúrja az oldalam, hogy miről is beszélsz.

#3583 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 16:36

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 14:38

Túrd már fel azt a képet valami képfeltöltésnél értelmesebb oldalra, mert már tényleg fúrja az oldalam, hogy miről is beszélsz.

Avatarba tudtam tenni. Kozepnezet, es a ket szelso nezet.
Eljen a websense.
Szoval ezt latom AZON a kepen. A fal feher, a rajz sotet szinu volt, mint itt, de arra nem eskuszom meg, hogy teljesen homogen volt.

Szerkesztette: BBalazs_ 2009. 03. 10. 16:36 -kor

Alopecia perniciosa

#3584 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 16:39

Na, ez nem sokat segített. A konkrét mű kéne, nem tudom elhinni, hogy még ki is nyomtattad, hogy mászkálhass előtte, de a címére nem emlékszel.

#3585 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 16:45

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 15:39

Na, ez nem sokat segített. A konkrét mű kéne, nem tudom elhinni, hogy még ki is nyomtattad, hogy mászkálhass előtte, de a címére nem emlékszel.

Oh, Istenem! (sancta simplicitas  :confused: )

Szoval: azzal kezdtem, hogy EPPEN EZT KERESEM, mert nem emlexem ra, hogy hol lattam.
Nem ezt nyomtattam ki, hanem az altalatok emlegetett szembenezos kepeket, valamint magamrol is egy szuros kameraba nezoset.

Ez a kis rajz azt mutatja, hogy ilyet KELLENE latnom, de amit ti javasoltok, ott nem ez van.
Alopecia perniciosa

#3586 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 16:46

....

Csatolt fájl:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3587 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 16:51

....

Csatolt fájl:

#3588 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 16:52

....

Csatolt fájl:

#3589 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 16:53

....

Csatolt fájl:

#3590 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 16:53

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 16:45

Oh, Istenem! (sancta simplicitas  :confused: )

Végigolvastam figyelmesebben a threadet, még most is úgy látom, hogy azt kérdezted, hogy működnek ezek. Lehet, hogy szent együgyűség, de rohadtul nem kerestél semmit. Elmondtuk, hogy működnek ezek a képek, elmondtuk azt is, hogy épp az érzékcsalódás miatt hiteti el veled az agyad, hogy mozgott a szeme, de neked nem elég jó az érvelés és az indoklás, mert te biztos vagy benne, hogy mást láttál. (Az cseppet se zavarjon, hogy épp arról beszéltünk, miért láthattad azt. Innentől kezdve egyetlen értelmes válasz maradt:

Idézet

Nincs elegendő információ a kérdés megválaszolásához.

#3591 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 17:01

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 15:53

Végigolvastam figyelmesebben a threadet, még most is úgy látom, hogy azt kérdezted, hogy működnek ezek. Lehet, hogy szent együgyűség, de rohadtul nem kerestél semmit. Elmondtuk, hogy működnek ezek a képek, elmondtuk azt is, hogy épp az érzékcsalódás miatt hiteti el veled az agyad, hogy mozgott a szeme, de neked nem elég jó az érvelés és az indoklás, mert te biztos vagy benne, hogy mást láttál. (Az cseppet se zavarjon, hogy épp arról beszéltünk, miért láthattad azt. Innentől kezdve egyetlen értelmes válasz maradt:

Eleanor altal belinkelt kepek jo peldai annak,hogy barhonnan nezzuk, ugy tunik, hogy SZEMBE nez velunk. Ez akar a kepernyo elott ringatozva is latszik szelrol, ahogy a keskeny feju bacsi nez.
Es igen, azt kerdeztem, hogy hogyan mukodik (mert lattam egy ilyet, de nem emlexem, hol), de miutan a peldak, amit adtatok NEM MUTATJAK azt a jelenseget, amire kivancsi vagyok, innentol kezdve nem ertelmes a beszelgetes. Azt kerdezem, hogy feher-e a kecske, te meg azt valaszolod, hogy igen, a birka feher. Talan egy masikfajta jelensegrol lehet szo, amirol te es a belinkelt oldal beszel.
Alopecia perniciosa

#3592 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 17:05

Én nagyjából vágom mire gondol,  nemtom, de valamelyik kastélyban (meg nem mondom hol láttam, talán az Eszterházy rémlik valamiért a legjobban) van itthon olyan festmény, egy kocsi rakás lóval előtte, hogy úgy van felfestve a plafonra, hogy a szobában akárhonnan nézed, mindig úgy néz ki, hogy feléd tart a kocsi. A dragon meg a dog illusion az olyan, hogy 3Dben kell kivágni, azaz egy papirmasé dobozszerűség, olyan mint az óriásreklámtáblákon ami szokott lenni. Úgy van megcsinálva, hogy egy bizonyos tartományban minden szögből olyan, mintha pont feléd nézne, persze az is 3D meg szükségképpen torz valamennyire.

#3593 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 17:09

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 17:01

Azt kerdezem, hogy feher-e a kecske, te meg azt valaszolod, hogy igen, a birka feher. Talan egy masikfajta jelensegrol lehet szo, amirol te es a belinkelt oldal beszel.

Pedig eddig pont az Eleanor-féle képekről beszéltünk. Ha te nem, akkor elnézést, de ha igen, akkor fogadd el a magyarázatunkat. :)

#3594 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 03. 10. 18:33

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 17:01

Eleanor altal belinkelt kepek jo peldai annak,hogy barhonnan nezzuk, ugy tunik, hogy SZEMBE nez velunk. Ez akar a kepernyo elott ringatozva is latszik szelrol, ahogy a keskeny feju bacsi nez.

Es igen, azt kerdeztem, hogy hogyan mukodik [...]

Eleanor által belinkelt képek jó példái annak, amiről eddig beszéltünk.

És igen, azt mondtuk el, hogy hogyan működik.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#3595 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 19:11

Idézet: debaj - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 16:09

Pedig eddig pont az Eleanor-féle képekről beszéltünk. Ha te nem, akkor elnézést, de ha igen, akkor fogadd el a magyarázatunkat. :)

Az Eleanor-fele kepekhez semmi trukkre nincs szukseg, BARMELYIK portre, ahol a kameraba nez az illeto, produkalna a jelenseget. Akkor nem lenne kuriozum.

Tobbszor leirtam, lerajzoltam, az avataromba (jobb hijan) is feltoltottem, hogy mire gondolok, mit kellene latni. Ha barmelyikotok vette volna a faradsagot, hogy a fejet jobbra-balra ingassa a kepek elott, akkor latna, hogy nem errol szol az, amirol sokadik hozzaszolasat irja es akkor nem lenne most ez a kellemetlen feszultseg kozottunk. En segitseget kertem, de mentegetozni kenyszeritetek.

Azert nem tudom elfogadni a magyarazatot, mert nem erre gondoltam. Akarhogyan is nezem a linkelt kepeket (felszemmel, fentrol, kozeprol, lentrol) a szemek nem mozdulnak kozeprol.

Anno a muemleknel kulon felhivtak a figyelmet erre az erdekessegere, en meg - mint kivancsi fiatal - tobbszor ide-oda szaladtam es jol megjegyeztem a jelenseget. A feny szembol jott, az oszlop a fenynek hattal allt, a sotet oldalon volt a festmeny es az oszlop tomor volt. A festmeny kb 2m-re volt tolunk, a folyoso jobbra-balra legalabb 10m hosszu volt.

Mindegy, zarjuk le a vitat, soroljuk a rejtelyes titok miszteriumanak kategoriajaba  :)
Alopecia perniciosa

#3596 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 19:20

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 19:11

Mindegy, zarjuk le a vitat, soroljuk a rejtelyes titok miszteriumanak kategoriajaba  :)

Majd ha megtaláltad, akkor azért írd már be, kösz! ;)

#3597 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 20:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 18:05

Én nagyjából vágom mire gondol,  nemtom, de valamelyik kastélyban (meg nem mondom hol láttam, talán az Eszterházy rémlik valamiért a legjobban) van itthon olyan festmény, egy kocsi rakás lóval előtte, hogy úgy van felfestve a plafonra, hogy a szobában akárhonnan nézed, mindig úgy néz ki, hogy feléd tart a kocsi.

Valaki nem emlékszik hol is van ez? Nekem valami északi országrész rémlik (~Parád), de ködösek az emlékek.
Az a kép elfoglal egy egész falat, és így még dob egy kicsit az illúzión.
In Flames We Trust

#3598 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 20:37

Parád-valaminél van egy lovarda, ha már lóról van szó. lehet hogy ott van?

#3599 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 22:29

Idézet: BBalazs_ - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 20:11

...

Jó lenne tudni, melyik képet láttad. Az sokmindent feltárna ebben a témában. Valahogy próbálj rá visszaemlékezni...Templom, kastély? Próbáljuk meg szűkíteni a kört. Kezdjük azzal, hogy templom, kastély vagy egyéb műépület volt?

Ha a plafonra emlékszel, abból következtetni lehet arra, hogy milyen épület volt. Mert ha kupolás, akkor valószínűbb hogy templom. Ha ez megvan, a következő kérdésem az lesz, mit ábrázolt a kép (férfit nőt, gyereket, mi volt a háttérben, stb...)

Szerkesztette: Dextrose 2009. 03. 10. 22:31 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#3600 Felhasználó inaktív   BBalazs_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 22:57

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 21:29

Jó lenne tudni, melyik képet láttad. Az sokmindent feltárna ebben a témában. Valahogy próbálj rá visszaemlékezni...Templom, kastély? Próbáljuk meg szűkíteni a kört. Kezdjük azzal, hogy templom, kastély vagy egyéb műépület volt?

Ha a plafonra emlékszel, abból következtetni lehet arra, hogy milyen épület volt. Mert ha kupolás, akkor valószínűbb hogy templom. Ha ez megvan, a következő kérdésem az lesz, mit ábrázolt a kép (férfit nőt, gyereket, mi volt a háttérben, stb...)

A legtobbet mar leirtam, amire vissza tudok emlekezni. Tobbre nem. Kivulrol egyaltalan nem emlexem.

Ez egy regebbi, zart, muemlek jellegu epulet volt, belulrol csaknem tiszta feherre meszelve. Felulrol  rendes, egyenes tetovel, kupola nincs, belmagassag nagy. Ket vagy harom feher, negyzetes, kb 70cm*70cm oszlop a padlotol a plafonig, szemben fent magasan ablak, a falnal hatul (ahonnan nezunk) egy hosszu folyoso (talan a folyoso vegen volt az ajto). Szemben lefele alul talan templomi padsorok, de ez nem biztos, mindenkeppen a kozonsegtol elrekesztve. A jobb oldali vagy a kozepso oszlopon regies, nem tulsagosan jol fedo szines festessel egy kiralyszeru alak, kesoi negyvenes ferfi, bajusztalan, talan kis also szakallal, koronaval, eleven embernagysagban, feje valamivel folottunk,a test a kor elvarasa szerint valamilyen hosszabb ruhaban, kezeben talan kard. Az arc elegge elnagyolt, par vonallal abrazolt, a szemek szinten konturosak, de egyszeruek. Hatter nincs, csak az alak, feher alapon sotet szinnel. Arra nem tudok visszaemlekezni, hogy az arc szinezve volt-e vagy csak korvonal.
Talan Pannonhalma, Esztergom, ilyesmi helyen lathattam, jo 25-30 eve. Ennyit tudok elmondani. Kerem kaccsoljaki...

Az ur talan muveszettortenesz?
Mert ha mondjuk rendor vagy, egy ilyen szemelyleirassal siman kiadhatsz orszagos korozest  :p

Talaltam hasonlo stilusu kepet, szoval valami ilyesmi lehetett, persze hatter nelkul:
Kép

Szerkesztette: BBalazs_ 2009. 03. 10. 23:43 -kor

Alopecia perniciosa

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182