Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 21:29
Jó lenne tudni, melyik képet láttad. Az sokmindent feltárna ebben a témában. Valahogy próbálj rá visszaemlékezni...Templom, kastély? Próbáljuk meg szűkíteni a kört. Kezdjük azzal, hogy templom, kastély vagy egyéb műépület volt?
Ha a plafonra emlékszel, abból következtetni lehet arra, hogy milyen épület volt. Mert ha kupolás, akkor valószínűbb hogy templom. Ha ez megvan, a következő kérdésem az lesz, mit ábrázolt a kép (férfit nőt, gyereket, mi volt a háttérben, stb...)
A legtobbet mar leirtam, amire vissza tudok emlekezni. Tobbre nem. Kivulrol egyaltalan nem emlexem.
Ez egy regebbi, zart, muemlek jellegu epulet volt, belulrol csaknem tiszta feherre meszelve. Felulrol rendes, egyenes tetovel, kupola nincs, belmagassag nagy. Ket vagy harom feher, negyzetes, kb 70cm*70cm oszlop a padlotol a plafonig, szemben fent magasan ablak, a falnal hatul (ahonnan nezunk) egy hosszu folyoso (talan a folyoso vegen volt az ajto). Szemben lefele alul talan templomi padsorok, de ez nem biztos, mindenkeppen a kozonsegtol elrekesztve. A jobb oldali vagy a kozepso oszlopon regies, nem tulsagosan jol fedo szines festessel egy kiralyszeru alak, kesoi negyvenes ferfi, bajusztalan, talan kis also szakallal, koronaval, eleven embernagysagban, feje valamivel folottunk,a test a kor elvarasa szerint valamilyen hosszabb ruhaban, kezeben talan kard. Az arc elegge elnagyolt, par vonallal abrazolt, a szemek szinten konturosak, de egyszeruek. Hatter nincs, csak az alak, feher alapon sotet szinnel. Arra nem tudok visszaemlekezni, hogy az arc szinezve volt-e vagy csak korvonal.
Talan Pannonhalma, Esztergom, ilyesmi helyen lathattam, jo 25-30 eve. Ennyit tudok elmondani. Kerem kaccsoljaki...
Az ur talan muveszettortenesz?
Mert ha mondjuk rendor vagy, egy ilyen szemelyleirassal siman kiadhatsz orszagos korozest
Talaltam hasonlo stilusu kepet, szoval valami ilyesmi lehetett, persze hatter nelkul:
Szerkesztette: BBalazs_ 2009. 03. 10. 23:43 -kor