HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 386
  • 387
  • 388
  • 389
  • 390
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#7741 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 21. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2013. 04. 21. 16:00

Létezik a zuhanyfej elé felszerelhető szelep, ami nem zárja el teljesen a vizet, egy picit csöpög akkor is. Az talán segítene.

volt szerencsém, pont ugyanennyire nem jó.

az egykaros csaptelep a jó megoldás :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#7742 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 22. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2013. 04. 21. 14:06

Az érdekelne, hogy ez valami gyártási hiba és esetleg lehet ellene tenni valamit, vagy ilyen a koncepció és egy nagy átvágás az egész?

Ilyen nálunk is, szerintem az a baj, hogy a bojler előtt nyomáscsökkentő van, úgyhogy amikor csak kifele csurog a víz, akkor semmi gond, ha viszont elzárom a zuhanyfejet, akkor a hideg víz felnyomja magát valamennyire a melegvizes csőbe is. Én úgy oldottam meg, hogy eleve annyira melegítem a vizet, hogy hideg víz nélkül is jó legyen, de ha távhő van, akkor ez nektek nem opció :think:

#7743 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 22. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 04. 21. 14:52

Valszeg a hideg víz nyomása kicsit nagyobb nálatok, mint a meleg vízé, és így nyitott hideg és meleg csapoknál át tud folyni a melegvíz hálózatába.

Naja, nálunk pontosan ez történik, ezek szerint jól okoskodtam.

#7744 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 15:26

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, talán jó helyen járok. Van a lakásban egy virág, én hibiszkusz-félének tippelem, de ez csak egy ötlet. Pár hónapja olyant kezdett, hogy besárgul a levele az erek mentén, majd ledobja őket:

https://dl.dropboxus...570/virag01.jpg
https://dl.dropboxus...570/virag02.jpg

Locsolva van rendesen, tápoldatot is kap, tavaly kicseréltem az földje egy részét, napfényes keleti ablak előtt áll. Hajt is, illetve virágozni kezdett, de emlékeim szerint tavaly vörös virágja volt, most pedig lilásabb.

Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gondja? Nem szeretném, hogy felkopaszodjon teljesen. Lehet köze hozzá annak, hogy kb. 90-100 fokkal el lett forgatva? Kezdett már dőlni kicsit, gondoltam kapjon a másik fele is fényt.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#7745 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2013. 05. 09. 16:26

Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gondja? Nem szeretném, hogy felkopaszodjon teljesen.

Betenném valami árnyékosabb helyre, némelyik növénynek nem tesz jót, ha sok fényt kap, szerintem a hibiszkusz is ilyen. Ha eddig is ott volt, akkor nincs ötletem.

#7746 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 09. 16:38

Betenném valami árnyékosabb helyre, némelyik növénynek nem tesz jót, ha sok fényt kap, szerintem a hibiszkusz is ilyen. Ha eddig is ott volt, akkor nincs ötletem.

Eddig is ott volt.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#7747 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 15:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2013. 05. 09. 16:41

Eddig is ott volt.

Akkor érdemes lenne lecserélni teljesen a földet, aztán megkínálni némi tápoldattal, vagy fogni, és átültetni nagyobb cserépbe.

#7748 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 16:04

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 09. 16:46

Akkor érdemes lenne lecserélni teljesen a földet, aztán megkínálni némi tápoldattal, vagy fogni, és átültetni nagyobb cserépbe.

Attól tartok, hogy ehhez már késő van. Hajtó, virágzó, termő növényt nem jó ilyennel zargatni, érzékenyek rá. Legalábbis így tudom. Gondoltam rá, hogy kicsit visszametszem, de pont ezért nem teszem.

Idézet

[link]

#7749 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 16:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2013. 05. 09. 17:04

Attól tartok, hogy ehhez már késő van. Hajtó, virágzó, termő növényt nem jó ilyennel zargatni, érzékenyek rá. Legalábbis így tudom. Gondoltam rá, hogy kicsit visszametszem, de pont ezért nem teszem.

Akkor legalább tápoldatot próbálj meg, ha minden ok nélkül sárgulni meg potyogni kezdenek a levelek, és még menthető (nem fázott meg, ilyenek), akkor valami hiányzik neki. Lehet kapni leveles szobanövényekhez valót, de szerintem kifejezetten hibiszkusznak való is van.

#7750 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 16:43

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 09. 17:27

Akkor legalább tápoldatot próbálj meg, ha minden ok nélkül sárgulni meg potyogni kezdenek a levelek, és még menthető (nem fázott meg, ilyenek), akkor valami hiányzik neki. Lehet kapni leveles szobanövényekhez valót, de szerintem kifejezetten hibiszkusznak való is van.

Idézet

Locsolva van rendesen, tápoldatot is kap

Simán lehet valami nyomelem-hiány, bár eddig is ezt kapta.

Idézet

[link]

#7751 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 17:30

Hát, ha ugyanazt kapja, mint eddig, mint eddig, és mégis döglődik, akkor kalap-kabát. A mi hibiszkuszainknak meg sem kottyant a pakolászás meg a forgatás, pedig anyámra úgy félévente rájött az átrendezhetnék, egyedül a hideget meg a napsütést nem tolerálták.

#7752 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 09. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 09. 18:30

Hát, ha ugyanazt kapja, mint eddig, mint eddig, és mégis döglődik, akkor kalap-kabát.

Akkor mégegyszer. A virág nagy: magasabb nálam. Van még elég sok levele, hoz új hajtásokat is, bimbókat, illetve már virágzik. Csak közben ledobál leveleket is, mondjuk 3 naponta egyet. Élősködőt nem látok rajta.
Szóval azért nem mondanám, hogy döglődik, csak valami baja van. Nem vagyok biztos benne, hogy csak az egyik oldalon dobálja-e (lehetséges), de az biztos, hogy nem a jelenlegi napfényes oldalán. Többet azért nem tudok a virágról, mert adoptáltam. :)

Szerkesztette: Nevergone 2013. 05. 09. 18:02 -kor

Idézet

[link]

#7753 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 12. 08:27

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 09. 16:38

Idézet

„A fajok többsége fényigényes.”

http://hu.wikipedia....wiki/Hibiszkusz

Idézet

[link]

#7754 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 17. 10:13

Láttam a tescos újságban, hogy mától van dobozos Krombacher. Tudja valaki, hogy ez import-e vagy gyártják valahol licensz alapján?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#7755 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 05. 17. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2013. 05. 09. 16:26

Segítségre lenne szükségem, talán jó helyen járok. Van a lakásban egy virág, én hibiszkusz-félének tippelem, de ez csak egy ötlet. Pár hónapja olyant kezdett, hogy besárgul a levele az erek mentén, majd ledobja őket:

Nekem csak ennyit mondtak:

"Nézd meg fonákon van -e valami mozgás.Elképzelhető, hogy tripszes.

De az is lehet, hogy semmi. Én ilyennel nem szoktam foglalkozni letépam, azt kész, vagy megmetszem a gazt."
Make love not Wor.

#7756 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 23. 15:05

Mint tudjuk, a kávé és az energiaital a koffein miatt emeli a vérnyomást. Okozhat-e a koffein TARTÓS magas vérnyomást akkor is ha abbahagyjuk ezek fogyasztását? Illetve a leszokást követően maradhat e örökre magas a vérnyomás?
Azaz képes e a tartós koffeinfogyasztás rászoktatni a szervezetet a magas vérnyomásra a koffeinmegvonást követően is?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#7757 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 23. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 06. 23. 16:05

képes e a tartós koffeinfogyasztás rászoktatni a szervezetet a magas vérnyomásra

hülye
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#7758 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 23. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Dextrose - Dátum: 2013. 06. 23. 16:05

Mint tudjuk, a kávé és az energiaital a koffein miatt emeli a vérnyomást. Okozhat-e a koffein TARTÓS magas vérnyomást akkor is ha abbahagyjuk ezek fogyasztását? Illetve a leszokást követően maradhat e örökre magas a vérnyomás?
Azaz képes e a tartós koffeinfogyasztás rászoktatni a szervezetet a magas vérnyomásra a koffeinmegvonást követően is?

Nem képes a koffein ilyenre. Igazából ráadásul még csak rövidtávon sem nagyon elemi, mert mikor a koffein felszívódik, akkor tényleg emeli, de aztán a szervezet is ellenmanőverbe kezd, és vizet választ ki, ami meg megint visszacsökkenti. A tartósan magas vérnyomásnak tipikusan szervi oka van, nagyon-nagyon ritkán lelki.

Amúgy üdv újra itt, már hiányoltunk az ufós topikban :-D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#7759 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 06. 23. 16:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 06. 23. 17:23

Valamint kibaszott jó túlélős műsorok vannak idehaza is:

Vagy pld. Sopronban a botanikus kert, ott naponta 3.5 ember téved el részegen és csak 2.5 éli túl :-D
Make love not Wor.

#7760 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 06. 23. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 06. 23. 17:23

Nem képes a koffein ilyenre. Igazából ráadásul még csak rövidtávon sem nagyon elemi, mert mikor a koffein felszívódik, akkor tényleg emeli, de aztán a szervezet is ellenmanőverbe kezd, és vizet választ ki, ami meg megint visszacsökkenti. A tartósan magas vérnyomásnak tipikusan szervi oka van, nagyon-nagyon ritkán lelki.

:D

Jó, csak nekem két távolabbi ismerősöm is meghalt energiaital fogyasztást követően. Az egyik 6-ot ivott, a másik 10-et, egy éjszaka alatt. Sofőrök voltak, nem ittak mellé alkoholt. Lefeküdtek aludni, reggelre meghaltak. Agyvérzés.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 386
  • 387
  • 388
  • 389
  • 390
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.