HWSW Informatikai Kerekasztal: Kérdezz a világról! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kérdezz a világról! Értékeld a témát: ****- 4 szavazás

#781 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 19. 00:26

Idézet: moszat - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 22:55

:think: Azt mondjátok meg nekem, hogy minek nyomatják a Cartoon Networkon szlovákul az összes reklámot! Meg azt is, hogy minek adnak néhányat hang nélkül?

mert több országba megy ugyanaz, és csak a hang különbözik, a szlovákoknak szánt reklámot meg minek fordítsák le
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#782 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 00:55

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 1:26

mert több országba megy ugyanaz, és csak a hang különbözik, a szlovákoknak szánt reklámot meg minek fordítsák le

Csak a hang különbözik?? De hát épp ez az, hogy nem különbözik!

Hogy minek fordítsák le? Mondjuk annak, hogy megértsük... Ennyi erővel a rajzfilmeket is nyomathatnák szlovákul...
"Akik mindig hideg vízben fürdenek, sosem lesznek betegek. Viszont mindig hideg vízben fürdenek."

#783 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 08:05

hali

Kr.e. 516-ban volt olimpia?  :think:

#784 Felhasználó inaktív   Normika 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 10:28

Az állatoknak van anyajegyük?
Reggeli Londonban
Ebéd New Yorkban
Csomag a Bermudákon                               British Airways

#785 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 17:34

Idézet: moszat - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 22:55

:think: Azt mondjátok meg nekem, hogy minek nyomatják a Cartoon Networkon szlovákul az összes reklámot! Meg azt is, hogy minek adnak néhányat hang nélkül?

MTV-n is adnak már régóta hollandus, török, magyar meg egyéb reklámokat. :)
Wherever you go, go with all your heart.

#786 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 18:44

Idézet: Normika - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 11:28

Van hát...

Bár pl. levéltetű esetében nem tenném rá a fejemet:)) De az emlősökön van...
"Akik mindig hideg vízben fürdenek, sosem lesznek betegek. Viszont mindig hideg vízben fürdenek."

#787 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 18:47

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 18:34

MTV-n is adnak már régóta hollandus, török, magyar meg egyéb reklámokat. :)

Az más... Itt CSAK szlovák van...

Én arra gondoltam, annyira béna a Cartoon Network, hogy csak a cseheknek bírja eladni a reklámidejét, de azoknak olyan jól, hogy a full bolygón csehül nyomatják...

#788 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 19:29

Idézet: moszat - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 0:55

Csak a hang különbözik?? De hát épp ez az, hogy nem különbözik!

Hogy minek fordítsák le? Mondjuk annak, hogy megértsük... Ennyi erővel a rajzfilmeket is nyomathatnák szlovákul...

nem érted. van egy kép, szlovák reklámmal, és van szlovák, cseh, angol, magyar stb hang, a rajzfilmek a megfelelő hanggal mennek, a szlovákoknak szánt reklámot viszont nem szinkronizálják (hol érdekli a szlovák hirdetőt, hogy érted-e? majd pont pénzt ad érte...), csend meg mégse lehet addig más nyelveken, így ők is a szlovák hangot kapják.

#789 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 19:46

Idézet

nem érted.
  :up:  Erre ráhibáztál:))

Idézet

van egy kép, szlovák reklámmal, és van szlovák, cseh, angol, magyar stb hang, a rajzfilmek a megfelelő hanggal mennek, a szlovákoknak szánt reklámot viszont nem szinkronizálják (hol érdekli a szlovák hirdetőt, hogy érted-e? majd pont pénzt ad érte...), csend meg mégse lehet addig más nyelveken, így ők is a szlovák hangot kapják.

Oké. Nem szinkronizálják. És a magyarok miért nem hirdetnek soha?

#790 Felhasználó inaktív   doodie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 21:28

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 21:40

Ehh, viszonylag tisztában vagyok a gravitáció mibenlétével, csak a szerelvény működési elve érdekelt volna. :)

fúrsz egy egyenes alagutat a földben két pont között, mint a kukac az amában, és elengedsz mindkét végén egy-egy vonatot, csak a gravitációt használva elindulnak
csak most azt nem tudom, miért is nem állnak meg középen  :confused:
de mindenesetre vhogyan működik a dolog papíron
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség, de az előbbiben nem vagyok biztos.
---Albert Einstein

#791 Felhasználó inaktív   doodie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 21:29

Idézet: moszat - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 18:46

:up:  Erre ráhibáztál:))

Oké. Nem szinkronizálják. És a magyarok miért nem hirdetnek soha?

Cartoon Networkon? Ott van a Mimimax  ;)  ;)
Két dolog végtelen: az univerzum, és az emberi hülyeség, de az előbbiben nem vagyok biztos.
---Albert Einstein

#792 Felhasználó inaktív   moszat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 22:03

Idézet: doodie - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 22:29

Cartoon Networkon? Ott van a Mimimax  ;)  ;)

aztat nem engedi a zanyukám :Đ

#793 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 23:38

Idézet: doodie - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 21:28

fúrsz egy egyenes alagutat a földben két pont között, mint a kukac az amában, és elengedsz mindkét végén egy-egy vonatot, csak a gravitációt használva elindulnak

Jaaa, értem.  :omg: :)
Ha elég nagy a lendület, meg jó gördülékeny/akadálymentes a pálya, akkor nem állna meg a szerelvény a holtponton. Meg persze rá is lehetne segíteni.
Apró probléma, hogy a Föld belseje forró magma. :)

#794 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:50

Idézet: doodie - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 21:28

ha e4gyenes a pálya és kicsi a súrlódás, akkor a lendület továbbviszi a középponton, megy kifelé lassulva, aztán a gravitáció elkezdi visszahúzni a középpont felé, de ez már bentebbről indult, ezért kisebb a lendülete --> a középponttól sem lesz olyan távol, és így szép lassan egy idő után megáll középen, mint egy ingaóra :)

#795 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 13:07

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 12:50

ha e4gyenes a pálya és kicsi a súrlódás, akkor a lendület továbbviszi a középponton, megy kifelé lassulva, aztán a gravitáció elkezdi visszahúzni a középpont felé, de ez már bentebbről indult, ezért kisebb a lendülete --> a középponttól sem lesz olyan távol, és így szép lassan egy idő után megáll középen, mint egy ingaóra :)

De miért ne lehetne használni hajtóművet is?

Ász az aláírásod. :)

#796 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 11:10

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 13:07

De miért ne lehetne használni hajtóművet is?

Ász az aláírásod. :)

igazság szerint az eredeti felvetést nem láttam :) viszont szerintem (mindenféle számítás nélkül) ha fúrunk egy nyílegyenes és súrlódásmentes alagutat x pontból y pontba, és elindulunk a gravitáció segedelmével (ugyebár az alagút az egy húr lészen, tehát az út elején mindenképp lefelé indulunk el (ha feltesszük, hogy a Föld tökéletesen gömb alakú :) ), akkor tényleg meg kell hogy érkezzünk, és mi a fenének használjunk hajtóművet, ha nem sietünk :D

off:
az aláírásról: egen, érdemes fent lenni az illető hubon és figyelni miket írogat ez az arc (vagy bot?) :D

másik gyöngyszem:

Idézet

[23:42] <[AtD]_rocker> is anything banned on this hub?
[23:42] <aiwa2005> midget movies are banned
[23:42] <BaCkBuRn> illegal stuff is banned
[23:42] <[AtD]_rocker> how about austin powers movies?
[23:42] <[pl]Neo> If someone wants this ask to me on Priv
[23:42] <[VIP]BadBoyzCourtJester> eminem and yodeling files are banned on this hub
[23:43] <[AtD]_rocker> damn a hub where anything goes
[23:43] <aiwa2005> hahaha,i agree
[23:43] <[1mbit]Hihat> Hast du eine mädchen für spritze meine härliche suppe
[23:43] <[VIP]BadBoyzCourtJester> Banjo Deathmetal is ok.

#797 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 12:58

Idézet: Normika - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 10:28

Katicabogár
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#798 Felhasználó inaktív   Válassz felhasználói nevet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 15:22

Először is: KERESZTÉNY vagyok. Fontos volt nagy betűvel írni, meglátjátok miért.

Másodszor: EGY forrás nem forrás, ez az axióma definíciójánál fogva vitán felül áll a történészek, archeológusok, etnográfusok nemzetközi szótárában.

És a kérdés: MIÉRT nincs a Biblián kívül sehol egyetlen feljegyzés Jézusról?

Holott tudjuk, hogy az akkori világban már általánosan elterjedt volt mindenütt az írásbeliség (hisz egyébként kanonizált és apokrif iratok sem lennének). Jézus keresztre feszítésekor olyan népszerűségnek (és anti-népszerűségnek) örvendett, hogy nehezen hihető, hogy egy római (vagy akármilyen nemzetiségű) történetíró  egyetlen sort sem írt róla, egyetlen helytartói hirdetmény (edicta provincialia), rendelkezés sem áll rendelkezésünkre. Pedig a rómaiak még arra is ráértek, hogy megalkossák ez idő tájt a máig érvényesülő jogrendszerük alapjait (préklasszikus jog-i.e. III.szd.-tól i.u. I. szd. végéig). Nehezen hihető, hogy a precizitásukról ismert rómaiak egyetlen betű nélkül hagyták volna Jézus életét, amikor az Imperium szempontjából (hosszú távon) ennél sokkal lényegtelenebb eseményekről is írásos emlékek maradtak ránk, pl.: Pannonia, ill. Dacia provincializálása stb. 

Ezen tények következtetéseit most nem mondom ki, rátok bízom, ha érdemes rá a téma, megvitatható.
Egyelőre ennyi, kíváncsian várom a kérdés fogadtatását, ezért most csak -a legjobb tudomásom szerinti tényeket- írtam le, és  véletlenül sem bocsátkoztam súlyos feltevésekbe. 

#799 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 16:07

Idézet: Válassz felhasználói nevet - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 15:22

Először is: KERESZTÉNY vagyok. Fontos volt nagy betűvel írni, meglátjátok miért.

Másodszor: EGY forrás nem forrás, ez az axióma definíciójánál fogva vitán felül áll a történészek, archeológusok, etnográfusok nemzetközi szótárában.

És a kérdés: MIÉRT nincs a Biblián kívül sehol egyetlen feljegyzés Jézusról?

Holott tudjuk, hogy az akkori világban már általánosan elterjedt volt mindenütt az írásbeliség (hisz egyébként kanonizált és apokrif iratok sem lennének). Jézus keresztre feszítésekor olyan népszerűségnek (és anti-népszerűségnek) örvendett, hogy nehezen hihető, hogy egy római (vagy akármilyen nemzetiségű) történetíró  egyetlen sort sem írt róla, egyetlen helytartói hirdetmény (edicta provincialia), rendelkezés sem áll rendelkezésünkre. Pedig a rómaiak még arra is ráértek, hogy megalkossák ez idő tájt a máig érvényesülő jogrendszerük alapjait (préklasszikus jog-i.e. III.szd.-tól i.u. I. szd. végéig). Nehezen hihető, hogy a precizitásukról ismert rómaiak egyetlen betű nélkül hagyták volna Jézus életét, amikor az Imperium szempontjából (hosszú távon) ennél sokkal lényegtelenebb eseményekről is írásos emlékek maradtak ránk, pl.: Pannonia, ill. Dacia provincializálása stb. 

Ezen tények következtetéseit most nem mondom ki, rátok bízom, ha érdemes rá a téma, megvitatható.
Egyelőre ennyi, kíváncsian várom a kérdés fogadtatását, ezért most csak -a legjobb tudomásom szerinti tényeket- írtam le, és  véletlenül sem bocsátkoztam súlyos feltevésekbe.

Nem vagyok egy történelem-mágus, de szerény véleményem szerint nem lehetett a rómaiak szemében egy szekta vezérének az élete és halála nagyobb horderejű esemény. mint egy tartomány meghódítása és a Birodalomhoz való csatolása.

Tudtommal Jézus életéről a holt-tengeri tekercsek szolgálhatnak viszonylag hiteles, korabeli leírással, amennyiben sikerül értelmezni őket.

> Élet és tudomány - A holt-tengeri tekercsek <
> Vermes Géza: A qumráni közösség és a holt-tengeri tekercsek története <
> Index fórum - Holt-tengeri tekercsek <

#800 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 21. 16:10

Idézet: Válassz felhasználói nevet - Dátum: 2005. márc. 21., hétfő - 15:22

MIÉRT nincs a Biblián kívül sehol egyetlen feljegyzés Jézusról?

Há már hogyne lenne! Kapásból ott vannak a Holt tengeri tekercsek, a Cioni Bölcsek Könyve, a Nekronomicon, egy vagon középkori kódex, és hogy JÉZUS IDEJÉNÉL maradjunk:
  • Talmud
  • Josephus Flavius (történetíró, i. sz. 37-100)
  • Cornelius Tacitus (történetíró, kb. i. sz. 55-120)
  • Ifjabb Plinius (ezt a 96. számú levelét i. sz. 112-ben írta)
  • Szamoszatai Lukianosz (szatírista, i. sz. 2. század 2. fele)

További utalások:
Két utalásról tudunk még. Julius Africanus a kb. Kr. u. 221-ben írt Kronográfia című művében (18:1) két világi író – sajnos elveszett – művéből idéz egy-egy mondatot: Thallus (kb. Kr. u. 52) és Phlegon (szintén 1. sz.) a Jé­zus halálakor hirtelen beálló sötétségről számoltak be.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

Téma megosztása:

• (397 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.