Idézet: axe-c - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 11:30
Nekem Budapest 4. keruletre kihozta, hogy "Nincs vétel."

Nekem is ezt hozta ki, de panelben egy falra akasztott megbuherált erősítős síkreflektoros antennával 80-90% körüli jelszintet és jelminőséget kaptam Hirschmann vevővel a 43-as és az 51-es csatornán. Botantennával is volt vétel, de nem volt stabil. Sok múlik a vevő érzékenységén és az antennakábel minőségén. Az amerikaiak szerint a "double bow tie"-nek nevezett síkreflektoros antenna a legjobb a házon belüli vételre, ezt mérésekkel is alátámasztották. Gyakorlatilag jelenleg a nálunk kapható lepkének vagy nagylepkének is nevezett típusok (pl. Hirshmann FESA 805U) megfelelnek ennek a konstrukciónak. Antennával kapcsolatban tudom ajánlani a
http://www.ostelsat.hu linket, katalógusnak is jó.
Azt nehezen tudom elhinni, hogy Budapesten jönne Kabhegy. Szerintem ez valamelyik átjátszó lehet.
Legnagyobb problémám a rengeteg mellékes zaj, ami a vételt zavarja. Villanykapcsolások, stb. Egy meglepő megoldással sikerült kb. tizedére csökkentenem a zajok behatását, de még így is bosszankodom.
Eléggé elbaltázták a DVB-T szabványt ebből a szempontból. Egy angol fórumon olvastam, hogy ez általános probléma.