Hi! Fehérvárról olvassa még valaki ezt a topicot?
Most, hogy nincs kábeles előfizetésem, úgy gondoltam, hogy beruházok egy kültéri erősítős antennába. Panel antenna ugyan, de nincs helyem és nem akarom elrondítani és nagyon átalakítani a kilátást e miatt...
Ki is szereltem az erkélyre, becéloztam a nekem dél felé levő úzdi (Szekszárdtól északnyugatra kicsivel), 60 km-re levő adótornyot.
térkép
Nem igazán van természetes domborzati akadály, mesterséges se annyira, lévén a 9. emeleten lakom és már nem nagyon vannak házak az útban, nagyobb város nincs is közben és én is szinte a város szélén lakom, pont jó irányba nézve.
kilátás az erkélyről
A problémám az, hogy a csatornák nagyon jitteresek, töredeznek. Tegnap este üzemeltem be, azt hittem a vihar miatt volt ilyen. Ma tiszta napos, (enyhén felhős) időnk van, a helyzet tökugyanaz, ráadásul azóta kijjebb is raktam az antennát, hogy a korlát se árnyékolja/zavarja. A jelerősség normalról goodra nőtt, de a kép percenként szakadozik. Az m1 és m2 meg egyszerüen csak "no signal"... néha-néha látok valami képet, de 98%-ban nem jön be jó jelerősség mellett sem (vizszintesen is forgattam az antennát). Kompatibilitási hiba lehet olyan esetben, ha mpeg4-es a tv, és a mindigtv-s matrica is rajta volt (mondom, ritkán be-be villanik valami kép, de 10 másodpercig se bírja)?
kép1-jelerősség
kép2-jelerősség
youtube1-elmegy a jel és zajosodik
youtube2-csatornák
Igazából nem is tudom, mi a kérdésem

, fehérvári tapasztalatokat szeretnék olvasni... meg hogy miért nem jön be az m1 és m2... köszi