HWSW Informatikai Kerekasztal: The Elder Scrolls IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Elder Scrolls IV

#2681 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 17. 21:31

Idézet: Piszkos_Fred - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 22:20

Szóval minden adott ahhoz, hogy Vvardenfell ne nézzen ki egy paradicsomi édenkertnek, és talán ezért is sivár, kopár és hullaszagú. Nem véletlenül ;]

És ettől lesz nekem talán életszagúbb, és hihetőbb, mint egy óriási madárcsiripeléstől hangos zőccség, amihez nem nagyon passzolnak a minotauruszok.
Faster! Harder! Cadaver!

#2682 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 21:36

Idézet: Piszkos_Fred - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 22:20

Ez mondjuk erős. Az kétségtelen tény, hogy én sem használom a FT-t, ezért is van két házam, egyik ICben a cuccoknak, másik pedig ahol lakom.

Igazad van, így tényleg erős kijelentésnek érzem már ezek után! ;)

Idézet

Elsők között jöttek ki olyan modok, amelyek ezt letiltják ;] Nem véletlenül talán, van még pár idióta TES játékos rajtam kívül, akiket zavart...

:D  :respect:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2683 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 21:43

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 22:31

És ettől lesz nekem talán életszagúbb, és hihetőbb, mint egy óriási madárcsiripeléstől hangos zőccség, amihez nem nagyon passzolnak a minotauruszok.

Az Oblivion inkább high-fantasy, a MW meg darkosabb. Minotaurok meg mér' nem élhetnek ott, ahol nekik tetszik? :D
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#2684 Felhasználó inaktív   Piszkos_Fred 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 21:45

Idézet: Cadaver - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 21:31

Hja, érdekes dolog ez. Morrowindben kalandozva éreztem, hogy TES játékkal játszok. Éreztem a feszülő ellentéteket, a Dunmerek egocentrikus baromságait, és az egész igazán egyedi volt a maga építészetével, hangulatával.

Oblivionban is imádok kalandozni, de nem érzem hogy TES játékkal játszok. Érzem hogy fantasy, de ha nem látnék benne egy-két Légiós őrt, vagy khajiit/argóniait, nem mondanám meg melyik világban járok. Persze a részleteiben már ott van a TES hamisítatlan világa, de a külcsíny alapján lehetne bármilyen fantasy is. És ez a legnagyobb különbség. Életszagú és gyönyörű a világ, de mármár kommersz, egyedi elemek nélkül (najó, egy-egy O kapu a lényeivel eléggé egyedi ;])

Hülyeség, de elfogadnék egy Morrowind remake-t, ezzel a motorral, és ezzel az AIval. Az lenne a tökéletes TES játék.

Félreértés ne essék, imádom az Obliviont, és biztos vagyok benne, hogy a következő content-peccsek és kiegek még színesebbé és még Elder Scrollosabbá teszik a játékot.

ui: az igazsághoz ám hozzátartozik, hogy a Cyrodiil mindig is a középkori városok, és az ókori Róma jegyeit viselte magán. Ez megfigyelhető a Morrowindben is, a legtöbb épület és erőd Hlaalu fennhatóságon is eléggé "emberi" stílusban készült (lásd Balmora, Vivec). Márpedig a Hlaaluk végig szoros viszonyban vannak/voltak a Császársággal. De egy Redoran vagy Telvani körzet már egészen más volt, a maga csodálatos jegyeivel ;] És persze végig ott voltak a Légiós erődök, a jó kis vastag falaikkal, középkori várokat megszégyenítő épületekkel. Cyrodiilben nem sok nép él meg az Imperial mellett, ezért aztán kötve volt a designerek keze. Egyedül az ősi Ayleid népek vonalán lehetett variálni, jött is be rakás rom, amely azért elüt eléggé, de nem annyira hogy zavaró legyen. Szóval nem a designerek munkájra a "rossz", hanem a helyszínválasztás :D Ha a következő rész vagy a kieg Black Marshban fog játszódni, garantálom hogy visszatér a Morrowindi sokszínű káosz a mostani civilizált stílus helyett.
[ www.elderscrolls.hu ]
[ WoW: orosz harcos es druida ]
[ "If they hurt you, they hurt me too, So we'll rise up, won't stop - it's all about us" ]

#2685 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 21:46

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 22:43

Az Oblivion inkább high-fantasy, a MW meg darkosabb. Minotaurok meg mér' nem élhetnek ott, ahol nekik tetszik? :D

Hmm... Ha tényleg darkosabb a Morrowind, akkor rácuppanok! :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2686 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 21:50

Freddy bátyó megint igazat szólt. Más az építészet, más a környezet. Látva a Making of videót, tényleg próbáltak olyan középkori európai hangulatot adni neki. :) És sikerült is, csillagos 5-ösre. :D
Nekem eddig a Thief játékok voltak fantasy téren nagy kedvencek (design), de most az Oblivion is felzárkózott. :D
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#2687 Felhasználó inaktív   Cadaver 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 21:57

Imádom az ilyeneket olvasni Fred bácsi :Đ  :respect:  :respect:
Faster! Harder! Cadaver!

#2688 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 23:10

Képek megint. :D

Imádom az Oblivion kapuk által megváltozott eget.  :respect:

Kép Kép
Marksmanship rulez :)
Kép
Vazze! Megvakulok!  :D
Kép Kép
Khm... Csontik-Necros 0-1 :]
Kép
Ő az őrök kapitánya... :omg:
Kép
:smoker:
Kép
Szép nagy darab :)
Kép
Azért itt is van darkos hangulat ;) :D
Kép

#2689 Felhasználó inaktív   !nCuBu$ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 23:13

Hali!

Light armort és a marksmant kinél tudom fejleszteni?  :confused: 
AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 4200+, Biostar NF4 Ultra-A9A  3 Gb DDR , SAPPHIRE Radeon HD4670 512MB DDR3 Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fujitsu-Siemens L22W-7SD 22" Wide

#2690 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 02:13

A sok kép után egy kis video a 'lovamról'... de ha precíz akarok lenni, akkor unikornis. ;)

Direkt nagy felbontású felvétel ezért érezhetően szaggatott, de hát a minőségnek ára van.

A video felbontása 1024x768, Codec: H264 / MP3, ja és 11 MB. (XviD-ről kb. 6-8 próbatömörítés után lemondtam, nem nagyon szerette a füvet sem a fákat.)

Valódi minőségben való megtekintéshez javaslok valami értelmes dekódert. Pl. ffdshow-20060413-gcc4.0.3-sse-x264

Szerkesztette: Taranis 2006. 04. 18. 02:14 -kor

#2691 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:12

Tudom, hogy már senkit nem érdekel, mert mindenki x-edszer játsza már végig a játékot, de azért leírom, hogy ez egy eszméletlen jó játék, valami hihetetlen! :respect:  :respect:  :respect:
Csak pénteken sikerült kipróbálnom, de már rájöttem, hogy hiba volt, mert nem lehet tőle szabadulni, annyira jó! Igazán RPG-vel még nem is játszottam, kivéve a Diablókat, már, ha azokat RPG-nek lehet nevezni.
Már anno kipróbáltam a Morrowind-et, de nem jött be, hogy az első szembejövő akármi megölt gond nélkül.
A gépigénye mondjuk nem semmi, a lenti konfiggal bizony trükközgetni kell a beállításokkal, és bizony komolyabb erdőkben így is lemegy akár 24 fps-re! Városokban, illetve a cave-ekben, bányákban nincs gond, de kinn a szabadban elfogy az erő. Pedig már az elvileg fene optimalizált 84.43-as béta drájver van fenn.
Egyelőre még csak 3-as szintű karakterem van, úgyhogy túl sok érdemi hozzászólást még nem tudok generálni a topic-ban, ellenben már van két kérdésem. Sorry, ha már volt róla szó, most melóban nincs időm végigolvasni 40 oldalt.
Szóval, azért ne tessék kiröhögni, hogy miket kérdezek, ha lehet. :Đ

Az első kérdésem; van egy kveszt, ahol Nirnoot-okat kell gyűjteni, és úgy rémlik, hogy 10 darab kell belőle, de ahol a kis jelölő szerint találok belőlük, ott csak kettő volt összesen. Van esély rá még találni valahol?A környéket bejártam és nem találtam többet.

A második kérdésem pedig az, hogy hogyan tudok házat venni?

Előre is köszi, ha megválaszoljátok a :lama: kérdéseimet.

Még egy dolog eszembe jutott. Hogyan tudom, megnézni, hogy egy gyűrű vagy egy nyakék milyen bónuszt ad? HA ráviszem a kurzort nem jelenik meg semmi. Akkor mi értlme használni őket? :think:

Szerkesztette: Agrakos 2006. 04. 18. 07:17 -kor

#2692 Felhasználó inaktív   Arkhon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:21

Sziasztok, én technikai oldalról szeretnék hozzászólni a témához. Szóval nálam itthon egyidejűleg futott nVidia 6800GT-n és RADEON 9800Pro-n a játék, két gépen. Oldalra sandítok az én kis párom képernyőjére, hát látom, hogy RADEONON valami döbbenet minőségű a kép, nálam a 6800GT-n csak "szimplán jó", (de hát bekapcsolt 2xAA és 8X AF mellett, meg magas VIDEO beállításoknál azért rossz se volt)

A textúrák elmosottabbak voltak, maga a háttér táj is olajfestmény-szerűen picit elkenődött, a közeli útfelületeken egyértelműen látszott, hogy felületesebb a megjelenítés (de hangsúlyozom, nem sz@r). Sok-sok internetes topicban nézelődtem, van-e valakinek hasonló tapasztalata, mindenki 81.98-as meg az új 84.25-ös drivereket emlegette, hogy ezekkel használja. Sokan tettek ki print screen-t, hát látom, nekik is olyan, mint az én képernyőmön.. Észre sem veszik!!! (annyira nem rossz, de nVidia-RADEON egymás mellett döbbenetes a küllönbség. És a RADEON-hoz hozzá se lett nyúlva, minden alapon van és autodetect graf. beállítások mellett, ahogy egy 3200+ XP konfighoz belőtte magát a játék). Már a kezdő "börtöncella" kövein, falain, érdes tárgyak felületein is látszik, élesebb a RADEON, majd leesett az állam. Az NV driverben akármit csináltam, ilyen jó képet nem kaptam. (4x AA és 16AF High Quality mellett persze nagyon jó lett).

Tartok tőle, a játék engine annyira jó, hogy sokan észre sem veszik: félgőzzel fut. Most mit csináljak?
Alaplapi drivertől kezdve VGA-driverig mindent cserélgettem. Amennyire meg tudom ítélni, más programok viszont kristálytisztán, RADEON-nal egy minőségben futnak. Jah, amiben esetleg rendhagyó a karesz: AGP-s 6800GT, legtöbben PCI-E változatot használják, ők nem panaszkodnak. AGP textúrázás esetleg suxx a driverben? Valaki esetleg hasonló tapsztalat?

Gigabyte EP35-DS3R - Core Quad Q9550@3650MHz - 2x2GB OCZ 1113MHz 5-5-5-15 DDR2- Gigabyte HD4870X2 2GB - 2xRAID0 Samsung F1 750GB - Coba Nitrox 750W tápegység - Chieftec BB ház

EVEREST Mem: 9251MB/s   WinRAR: 2617kB/s   3DMark2005: 24133  3DMark2006: 20835

#2693 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:29

Idézet: Agrakos - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 6:12

nimroot

tópart folyópart, egyszóval viz mellett...
"...az istenverte falakból jönnek elő !"
"Nuke it from orbit! It is the only way to be sure!"

#2694 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:30

Idézet: Nate Dog [BAT] - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 9:29

tópart folyópart, egyszóval viz mellett...

Áhá, szóval a vizek mellett kell keresni. Köszönöm szépen!!!! :respect:

#2695 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:35

fegyver feltöltésre csak soul gamek és kristályok használhatók?
valaki mintha emlitette volna hogy van valahol egy oltár ami feltölti a fegyvereket, csináltam magamnak egy csomó ütős cuccot (akavari daikatana+30%weeeknes to fire+25pt firedamage+30%weekness to shock+25pt shock damage+30%weeknes to frost+25pt frost damage), de iszonat pénz ezeket feltölteni.
Másik kérdésem:
ha egy fegyverre soultrapet enchantolok, akkor önmagát tölti vagy a soulgamekbe pakolja a lelkeket?
Állandóna azt az üzenetet kapom hogy nincs nálam olyan soulgam ami be tudná fogadni a lelket... :think:
"...az istenverte falakból jönnek elő !"
"Nuke it from orbit! It is the only way to be sure!"

#2696 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:39

Idézet: Arkhon - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 7:21

Sziasztok, én technikai oldalról szeretnék hozzászólni a témához. Szóval nálam itthon egyidejűleg futott nVidia 6800GT-n és RADEON 9800Pro-n a játék, két gépen. Oldalra sandítok az én kis párom képernyőjére, hát látom, hogy RADEONON valami döbbenet minőségű a kép, nálam a 6800GT-n csak "szimplán jó", (de hát bekapcsolt 2xAA és 8X AF mellett, meg magas VIDEO beállításoknál azért rossz se volt)

A textúrák elmosottabbak voltak, maga a háttér táj is olajfestmény-szerűen picit elkenődött, a közeli útfelületeken egyértelműen látszott, hogy felületesebb a megjelenítés (de hangsúlyozom, nem sz@r). Sok-sok internetes topicban nézelődtem, van-e valakinek hasonló tapasztalata, mindenki 81.98-as meg az új 84.25-ös drivereket emlegette, hogy ezekkel használja. Sokan tettek ki print screen-t, hát látom, nekik is olyan, mint az én képernyőmön.. Észre sem veszik!!! (annyira nem rossz, de nVidia-RADEON egymás mellett döbbenetes a küllönbség. És a RADEON-hoz hozzá se lett nyúlva, minden alapon van és autodetect graf. beállítások mellett, ahogy egy 3200+ XP konfighoz belőtte magát a játék). Már a kezdő "börtöncella" kövein, falain, érdes tárgyak felületein is látszik, élesebb a RADEON, majd leesett az állam. Az NV driverben akármit csináltam, ilyen jó képet nem kaptam. (4x AA és 16AF High Quality mellett persze nagyon jó lett).

Tartok tőle, a játék engine annyira jó, hogy sokan észre sem veszik: félgőzzel fut. Most mit csináljak?
Alaplapi drivertől kezdve VGA-driverig mindent cserélgettem. Amennyire meg tudom ítélni, más programok viszont kristálytisztán, RADEON-nal egy minőségben futnak. Jah, amiben esetleg rendhagyó a karesz: AGP-s 6800GT, legtöbben PCI-E változatot használják, ők nem panaszkodnak. AGP textúrázás esetleg suxx a driverben? Valaki esetleg hasonló tapsztalat?

Allíts textúra felbontást. :)
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2697 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:56

Idézet: Agrakos - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 8:12

A második kérdésem pedig az, hogy hogyan tudok házat venni?

Még egy dolog eszembe jutott. Hogyan tudom, megnézni, hogy egy gyűrű vagy egy nyakék milyen bónuszt ad?

Házat a városok uralkodoitól, a grófoktól/grófnőktől tudsz venni. De előbb jó viszonyba kell velük kerülni. Ha már olyan 70 fölötti szinten kedvelnek, akkor elárulják neked mennyiért adják a házat.
A legjobb vétel szerintem Anvilban van. Ott beszélni kell a helyi fogadóban egy emberrel, aki mindössze 5000 pénzért ad el egy házat. Igaz, utána szellemirtást kell végezni, de az nem olyan nehéz, utána viszont egy szép ház lesz a tiéd. Ez már be is lesz rendezve, míg a többi házat (amit a grófoktól veszel) neked kell berendezned (+ pénzért).

Egy gyűrű/nyaklánc akkor ad valami tápos cuccot, ha a képe mellett egy kis kék kör van, ugyanez igaz a fegyverekre is. Ha ott a kör mellettük, akkor kiírja, mit ad.

#2698 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 09:11

A skingradi haz a best, de az ara is annak a legtobb. :) Viszont van mindenfele finomsag, nagy hall, uvegvitrin a jo cuccoknak, stb. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2699 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 10:24

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 9:56

Házat a városok uralkodoitól, a grófoktól/grófnőktől tudsz venni. De előbb jó viszonyba kell velük kerülni. Ha már olyan 70 fölötti szinten kedvelnek, akkor elárulják neked mennyiért adják a házat.
A legjobb vétel szerintem Anvilban van. Ott beszélni kell a helyi fogadóban egy emberrel, aki mindössze 5000 pénzért ad el egy házat. Igaz, utána szellemirtást kell végezni, de az nem olyan nehéz, utána viszont egy szép ház lesz a tiéd. Ez már be is lesz rendezve, míg a többi házat (amit a grófoktól veszel) neked kell berendezned (+ pénzért).

Egy gyűrű/nyaklánc akkor ad valami tápos cuccot, ha a képe mellett egy kis kék kör van, ugyanez igaz a fegyverekre is. Ha ott a kör mellettük, akkor kiírja, mit ad.

Köszönöm szépen! :respect:

#2700 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 13:11

Kedves volt Vámpírok segítsetek egy kétségbeesett Vámpírnak! :(  :(

Megszereztem mindent amit a banya másodszorra kért tőlem az italhoz(6 garlic , 5 nightshade, 2 bloodgrass ,ash of a powerful vampire, blood of an Argonian).
Viszont amikor visszamegyek hozzá a bloodgrasst nem kéri el tőlem és meg sem jelenik az igényeinél.
A többit szépen megköszöni nekem ,de amikor a cure of vampirism-re kattintok azt válaszolja ,hogy ha minden megvan a főzethez csak akkor fog segíteni.
Viszont nincs több igény felsorolva csak a 'Rumors' és a 'Cure of vampirism1 és már mindkettő szürke.Hogyan adjam így neki az a két bloodgrasst? :confused:
Segítsen valaki ,mert már nagyon elegem van az éjszakai életből ,a folyamatos bőrszínfikázókból és a riadt  :eek: emberekből!!

Mi lehet ez valami bug ,vagy elrontottam esetleg nem jól értelmeztem valamit?

Segítsetek please!! :respect:  :respect:

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.