HWSW Informatikai Kerekasztal: The Elder Scrolls IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Elder Scrolls IV

#2691 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:12

Tudom, hogy már senkit nem érdekel, mert mindenki x-edszer játsza már végig a játékot, de azért leírom, hogy ez egy eszméletlen jó játék, valami hihetetlen! :respect:  :respect:  :respect:
Csak pénteken sikerült kipróbálnom, de már rájöttem, hogy hiba volt, mert nem lehet tőle szabadulni, annyira jó! Igazán RPG-vel még nem is játszottam, kivéve a Diablókat, már, ha azokat RPG-nek lehet nevezni.
Már anno kipróbáltam a Morrowind-et, de nem jött be, hogy az első szembejövő akármi megölt gond nélkül.
A gépigénye mondjuk nem semmi, a lenti konfiggal bizony trükközgetni kell a beállításokkal, és bizony komolyabb erdőkben így is lemegy akár 24 fps-re! Városokban, illetve a cave-ekben, bányákban nincs gond, de kinn a szabadban elfogy az erő. Pedig már az elvileg fene optimalizált 84.43-as béta drájver van fenn.
Egyelőre még csak 3-as szintű karakterem van, úgyhogy túl sok érdemi hozzászólást még nem tudok generálni a topic-ban, ellenben már van két kérdésem. Sorry, ha már volt róla szó, most melóban nincs időm végigolvasni 40 oldalt.
Szóval, azért ne tessék kiröhögni, hogy miket kérdezek, ha lehet. :Đ

Az első kérdésem; van egy kveszt, ahol Nirnoot-okat kell gyűjteni, és úgy rémlik, hogy 10 darab kell belőle, de ahol a kis jelölő szerint találok belőlük, ott csak kettő volt összesen. Van esély rá még találni valahol?A környéket bejártam és nem találtam többet.

A második kérdésem pedig az, hogy hogyan tudok házat venni?

Előre is köszi, ha megválaszoljátok a :lama: kérdéseimet.

Még egy dolog eszembe jutott. Hogyan tudom, megnézni, hogy egy gyűrű vagy egy nyakék milyen bónuszt ad? HA ráviszem a kurzort nem jelenik meg semmi. Akkor mi értlme használni őket? :think:

Szerkesztette: Agrakos 2006. 04. 18. 07:17 -kor

#2692 Felhasználó inaktív   Arkhon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 18. 07:21

Sziasztok, én technikai oldalról szeretnék hozzászólni a témához. Szóval nálam itthon egyidejűleg futott nVidia 6800GT-n és RADEON 9800Pro-n a játék, két gépen. Oldalra sandítok az én kis párom képernyőjére, hát látom, hogy RADEONON valami döbbenet minőségű a kép, nálam a 6800GT-n csak "szimplán jó", (de hát bekapcsolt 2xAA és 8X AF mellett, meg magas VIDEO beállításoknál azért rossz se volt)

A textúrák elmosottabbak voltak, maga a háttér táj is olajfestmény-szerűen picit elkenődött, a közeli útfelületeken egyértelműen látszott, hogy felületesebb a megjelenítés (de hangsúlyozom, nem sz@r). Sok-sok internetes topicban nézelődtem, van-e valakinek hasonló tapasztalata, mindenki 81.98-as meg az új 84.25-ös drivereket emlegette, hogy ezekkel használja. Sokan tettek ki print screen-t, hát látom, nekik is olyan, mint az én képernyőmön.. Észre sem veszik!!! (annyira nem rossz, de nVidia-RADEON egymás mellett döbbenetes a küllönbség. És a RADEON-hoz hozzá se lett nyúlva, minden alapon van és autodetect graf. beállítások mellett, ahogy egy 3200+ XP konfighoz belőtte magát a játék). Már a kezdő "börtöncella" kövein, falain, érdes tárgyak felületein is látszik, élesebb a RADEON, majd leesett az állam. Az NV driverben akármit csináltam, ilyen jó képet nem kaptam. (4x AA és 16AF High Quality mellett persze nagyon jó lett).

Tartok tőle, a játék engine annyira jó, hogy sokan észre sem veszik: félgőzzel fut. Most mit csináljak?
Alaplapi drivertől kezdve VGA-driverig mindent cserélgettem. Amennyire meg tudom ítélni, más programok viszont kristálytisztán, RADEON-nal egy minőségben futnak. Jah, amiben esetleg rendhagyó a karesz: AGP-s 6800GT, legtöbben PCI-E változatot használják, ők nem panaszkodnak. AGP textúrázás esetleg suxx a driverben? Valaki esetleg hasonló tapsztalat?

Gigabyte EP35-DS3R - Core Quad Q9550@3650MHz - 2x2GB OCZ 1113MHz 5-5-5-15 DDR2- Gigabyte HD4870X2 2GB - 2xRAID0 Samsung F1 750GB - Coba Nitrox 750W tápegység - Chieftec BB ház

EVEREST Mem: 9251MB/s   WinRAR: 2617kB/s   3DMark2005: 24133  3DMark2006: 20835

#2693 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:29

Idézet: Agrakos - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 6:12

nimroot

tópart folyópart, egyszóval viz mellett...
"...az istenverte falakból jönnek elő !"
"Nuke it from orbit! It is the only way to be sure!"

#2694 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:30

Idézet: Nate Dog [BAT] - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 9:29

tópart folyópart, egyszóval viz mellett...

Áhá, szóval a vizek mellett kell keresni. Köszönöm szépen!!!! :respect:

#2695 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:35

fegyver feltöltésre csak soul gamek és kristályok használhatók?
valaki mintha emlitette volna hogy van valahol egy oltár ami feltölti a fegyvereket, csináltam magamnak egy csomó ütős cuccot (akavari daikatana+30%weeeknes to fire+25pt firedamage+30%weekness to shock+25pt shock damage+30%weeknes to frost+25pt frost damage), de iszonat pénz ezeket feltölteni.
Másik kérdésem:
ha egy fegyverre soultrapet enchantolok, akkor önmagát tölti vagy a soulgamekbe pakolja a lelkeket?
Állandóna azt az üzenetet kapom hogy nincs nálam olyan soulgam ami be tudná fogadni a lelket... :think:
"...az istenverte falakból jönnek elő !"
"Nuke it from orbit! It is the only way to be sure!"

#2696 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:39

Idézet: Arkhon - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 7:21

Sziasztok, én technikai oldalról szeretnék hozzászólni a témához. Szóval nálam itthon egyidejűleg futott nVidia 6800GT-n és RADEON 9800Pro-n a játék, két gépen. Oldalra sandítok az én kis párom képernyőjére, hát látom, hogy RADEONON valami döbbenet minőségű a kép, nálam a 6800GT-n csak "szimplán jó", (de hát bekapcsolt 2xAA és 8X AF mellett, meg magas VIDEO beállításoknál azért rossz se volt)

A textúrák elmosottabbak voltak, maga a háttér táj is olajfestmény-szerűen picit elkenődött, a közeli útfelületeken egyértelműen látszott, hogy felületesebb a megjelenítés (de hangsúlyozom, nem sz@r). Sok-sok internetes topicban nézelődtem, van-e valakinek hasonló tapasztalata, mindenki 81.98-as meg az új 84.25-ös drivereket emlegette, hogy ezekkel használja. Sokan tettek ki print screen-t, hát látom, nekik is olyan, mint az én képernyőmön.. Észre sem veszik!!! (annyira nem rossz, de nVidia-RADEON egymás mellett döbbenetes a küllönbség. És a RADEON-hoz hozzá se lett nyúlva, minden alapon van és autodetect graf. beállítások mellett, ahogy egy 3200+ XP konfighoz belőtte magát a játék). Már a kezdő "börtöncella" kövein, falain, érdes tárgyak felületein is látszik, élesebb a RADEON, majd leesett az állam. Az NV driverben akármit csináltam, ilyen jó képet nem kaptam. (4x AA és 16AF High Quality mellett persze nagyon jó lett).

Tartok tőle, a játék engine annyira jó, hogy sokan észre sem veszik: félgőzzel fut. Most mit csináljak?
Alaplapi drivertől kezdve VGA-driverig mindent cserélgettem. Amennyire meg tudom ítélni, más programok viszont kristálytisztán, RADEON-nal egy minőségben futnak. Jah, amiben esetleg rendhagyó a karesz: AGP-s 6800GT, legtöbben PCI-E változatot használják, ők nem panaszkodnak. AGP textúrázás esetleg suxx a driverben? Valaki esetleg hasonló tapsztalat?

Allíts textúra felbontást. :)
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2697 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 08:56

Idézet: Agrakos - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 8:12

A második kérdésem pedig az, hogy hogyan tudok házat venni?

Még egy dolog eszembe jutott. Hogyan tudom, megnézni, hogy egy gyűrű vagy egy nyakék milyen bónuszt ad?

Házat a városok uralkodoitól, a grófoktól/grófnőktől tudsz venni. De előbb jó viszonyba kell velük kerülni. Ha már olyan 70 fölötti szinten kedvelnek, akkor elárulják neked mennyiért adják a házat.
A legjobb vétel szerintem Anvilban van. Ott beszélni kell a helyi fogadóban egy emberrel, aki mindössze 5000 pénzért ad el egy házat. Igaz, utána szellemirtást kell végezni, de az nem olyan nehéz, utána viszont egy szép ház lesz a tiéd. Ez már be is lesz rendezve, míg a többi házat (amit a grófoktól veszel) neked kell berendezned (+ pénzért).

Egy gyűrű/nyaklánc akkor ad valami tápos cuccot, ha a képe mellett egy kis kék kör van, ugyanez igaz a fegyverekre is. Ha ott a kör mellettük, akkor kiírja, mit ad.
Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#2698 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 09:11

A skingradi haz a best, de az ara is annak a legtobb. :) Viszont van mindenfele finomsag, nagy hall, uvegvitrin a jo cuccoknak, stb. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2699 Felhasználó inaktív   Agrakos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 10:24

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 18., kedd - 9:56

Házat a városok uralkodoitól, a grófoktól/grófnőktől tudsz venni. De előbb jó viszonyba kell velük kerülni. Ha már olyan 70 fölötti szinten kedvelnek, akkor elárulják neked mennyiért adják a házat.
A legjobb vétel szerintem Anvilban van. Ott beszélni kell a helyi fogadóban egy emberrel, aki mindössze 5000 pénzért ad el egy házat. Igaz, utána szellemirtást kell végezni, de az nem olyan nehéz, utána viszont egy szép ház lesz a tiéd. Ez már be is lesz rendezve, míg a többi házat (amit a grófoktól veszel) neked kell berendezned (+ pénzért).

Egy gyűrű/nyaklánc akkor ad valami tápos cuccot, ha a képe mellett egy kis kék kör van, ugyanez igaz a fegyverekre is. Ha ott a kör mellettük, akkor kiírja, mit ad.

Köszönöm szépen! :respect:

#2700 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 13:11

Kedves volt Vámpírok segítsetek egy kétségbeesett Vámpírnak! :(  :(

Megszereztem mindent amit a banya másodszorra kért tőlem az italhoz(6 garlic , 5 nightshade, 2 bloodgrass ,ash of a powerful vampire, blood of an Argonian).
Viszont amikor visszamegyek hozzá a bloodgrasst nem kéri el tőlem és meg sem jelenik az igényeinél.
A többit szépen megköszöni nekem ,de amikor a cure of vampirism-re kattintok azt válaszolja ,hogy ha minden megvan a főzethez csak akkor fog segíteni.
Viszont nincs több igény felsorolva csak a 'Rumors' és a 'Cure of vampirism1 és már mindkettő szürke.Hogyan adjam így neki az a két bloodgrasst? :confused:
Segítsen valaki ,mert már nagyon elegem van az éjszakai életből ,a folyamatos bőrszínfikázókból és a riadt  :eek: emberekből!!

Mi lehet ez valami bug ,vagy elrontottam esetleg nem jól értelmeztem valamit?

Segítsetek please!! :respect:  :respect:

#2701 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 13:15

Idézet

chris77 -  Kedves volt Vámpírok segítsetek egy kétségbeesett Vámpírnak!

Ha egy képet tudnál adni, talán lenne tippem.

Szerkesztette: Necros 2006. 04. 18. 13:15 -kor

Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

#2702 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 13:33

Hál istennek ez egy marha nagy BUG!!
Úgyhogy akinek szintén lesz ilyen gondja az töltse le EZT

Idézet

Egy kis segítsék azoknak akik nem tudnak mit tenni/vagy unják a Vámpírrá válás hátrányos helyzetét és az ehhez tartozó bugos! melléküldetéssel se tudták megoldani!

És hogy honann az idézet? ->ITTEN VAN E :D  :D

Ha tudom hogy ez lesz a vége nem szoptam volna napokat vele hogy megszerezzem a banyának a hülyeségeit. :reklamacio:
Na mindegy ,addig is legalább bejártam a környéket (FT nélül mászkálok ugyanis) ,nomeg szereztem közbe egy-két fincsi cuccost. :cool: Csak azok a rohadt egész nappali átalvások ne lettek volna! :rolleyes:

Szerkesztette: chris77 2006. 04. 18. 13:37 -kor

#2703 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 13:40

NEKEM IS VÉRES MÁR A KARDOM!! :D  :D  :D

#2704 Felhasználó inaktív   !nCuBu$ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 18:05

Light armort és a marksmant kinél tudom fejleszteni? plz sürgös

ráleltem:itt!

Szerkesztette: !nCuBu$ 2006. 04. 18. 18:18 -kor

AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 4200+, Biostar NF4 Ultra-A9A  3 Gb DDR , SAPPHIRE Radeon HD4670 512MB DDR3 Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer Fujitsu-Siemens L22W-7SD 22" Wide

#2705 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 19:21

Srácok! Ha van olyan emberke, aki esetleg foglalkozott 3D grfikával vagy scripteléssel és kedve lenne egy nagy Oblivion moddoláshoz, az privizzen rám, textúrásunk, tervezőnk már van... Mindenki jelentkezhet akinek vannak ötletei, és kedvet érez hozzá (nem csak a fent említett két lehetőségbe beleférők, hiszen mi is csak most ismerkedünk a dologgal, együtt is megtanulhatjuk...).

Szerkesztette: deMarco 2006. 04. 18. 19:23 -kor

Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#2706 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 19:38

Valaki nem tudja, kinél/hol lehet feather-ös cuccokat venni?

#2707 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 20:22

Idézet: Necros - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 18:55

A Green Emperor's Way-be kell menni

az hol van?
a green road-on?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2708 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 20:31

Ja, tévedtem, a Palace körzetbe kell menni. Ahol a magas torony is van. Ott lesz az egyik sír falán a térkép. :)

Pont délben a következőt kell majd látnod:
http://www.oblivionh.../walk/w04_4.jpg - csak link, mert ugyebár spoiler. :D

#2709 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 20:33

nah, én meg az arborétumban futkároztam, mert azt hittem a növényzettől bezöldült szobrokra utal :Đ
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2710 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 23:21

Mennyire kell komolyan venni a nagy kapu megnyitasa elott, hogy minden varostol szerezzunk segitseget? Eleg sokaig eltart... de ha van ertelme akkor megcsinalom.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.