HWSW Informatikai Kerekasztal: ATX 12V kell vagy nem? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATX 12V kell vagy nem? Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 26. 19:42

Szevasztok!

Azért indítottam itt a topicot, mert ugyebár mostanában az alaplapok egy részén megtalálható ezen csatlakozó, de a tápokon nem mindegyiken. Az általam vett P4-esekhez árult tápon sem találtam ilyen csatlakozót, pedig a kinézett lapon van ilyen (Gigabyte GA-8INXP). Ráadásúl az alaplapi leírás alapján ha ez nincs csatlakoztatva, akkor nem is bootol be a gép.

Vki próbált már ilyen lapot enélkül a csatlakozó nélkül üzemeltetni?
1. elindul e egyáltalán?
2. ha elindul nem okoz e gondot ennek hiánya a későbbiekben?
3. ha egy 12V -os csatira teszek ilyen átalakítót, akkor az használható vagy sem?

Ha nem ide való a topic szóljatok...addig is várom a tapasztalatokat.
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#2 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 26. 20:05

-átalakítóval gond nélkül menni fog a konfigod
-a P4-esekhez árult, általad vásárolt táp ezek szerint NEM P4-es táp, azokon kivétel nélkül megtalálható a + csatlakozó...
-ha elindul az alaplap a plusz csati nélkül, akkor a későbbiekben sem fogsz tapasztalni semmiféle hibát (nagy valószínűség szerint).
De mivel az általad választott alaplapod manualja írja, hogy nem indul el a plusz csatlakozó nélkül, SZVSZ arra vajmi kevés az esély hogy a csati nélkül működésre bírd...
Vegyél egy átalakítót, olcsó és legalább 100% hogy nem fogsz szívni azzal hogy nem indul el a deszka.

#3 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 26. 20:08

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
-átalakítóval gond nélkül menni fog a konfigod
-a P4-esekhez árult, általad vásárolt táp ezek szerint NEM P4-es táp, azokon kivétel nélkül megtalálható a + csatlakozó...
-ha elindul az alaplap a plusz csati nélkül, akkor a későbbiekben sem fogsz tapasztalni semmiféle hibát (nagy valószínűség szerint).
De mivel az általad választott alaplapod manualja írja, hogy nem indul el a plusz csatlakozó nélkül, SZVSZ arra vajmi kevés az esély hogy a csati nélkül működésre bírd...
Vegyél egy átalakítót, olcsó és legalább 100% hogy nem fogsz szívni azzal hogy nem indul el a deszka.
[/quote]

Láttál már ilyen átalakítót valahol? Mi a titulusa?
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#4 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 26. 20:51

idézet:
Ezt írta Qpack:

Láttál már ilyen átalakítót valahol? Mi a titulusa?
[/quote]

Ja, nekem is ilyen volt amikor még TH7II-vel nyomtam és nem volt P4-es tápom.
A boltban ha kéred, (legalábbis én így kértem :) ) mondd azt, hogy P4 alaplapra plusz 4 tűs tápcsati átalakítót kérsz, érteni fogják :)

#5 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 27. 06:26

idézet:

Ja, nekem is ilyen volt amikor még TH7II-vel nyomtam és nem volt P4-es tápom.
A boltban ha kéred, (legalábbis én így kértem :) ) mondd azt, hogy P4 alaplapra plusz 4 tűs tápcsati átalakítót kérsz, érteni fogják :)
[/quote]

Remélem itt vidéken is értik, mert ha nem akkor megyek Bp-re :D
---Qpack---

#6 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 27. 08:12

azért vigyázz ezzel! e nélkül gond lehet a VGA-val!
nekem nem volt bedugva, és allandóan fagyott a gép ha egy kicsit már számolnia kellett a vga-nak

#7 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 27. 12:56

A 12V-os kiegészítő csatlakozó azért kell, mert a CPU-táp ebből a bejövő feszültségből látja el a procit. Azaz:

1. Ha sokat eszik a CPU, és nincs bekötve a lapon ez a csatlakozó, akkor semmi se garantálja, hogy működni fog. Ha működik is, nem biztos, hogy a kevesebb vezeték normálisan el tudja látni a lapot: melegedhet a kábel, ingadozhat a feszültség.

2. Ha átalakítóval van bekötve a csatlakozó, akkor érdemes ellenőrizni, hogy a tápegység bírja-e a 12V megnövekedett terhelését: ráadásul, a 12V így több csatlakozón keresztül jut el a laphoz -> ingadozhat a feszültség.

Mindenképpen érdemes megfelelő, P4-es tápot venni, nem pedig a meglevő, esetleg: vargánya típusút továbbfeszíteni.
Elköltöztem :-)

#8 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 27. 13:34

Amikor én használtam az átalakítót, akor még csak egy 300-as Codegen tápom volt (igaz a jobbik fajtából) és SEMMI problémám nem volt vele, pedig az 1.6A-t 2.4-en járattam, tehát tuning is volt.
Az viszont igaz, hogy ha nyugodtan akarsz aludni, használj jó minűségű tápot. De mivel Qpack azt írta most vette a tápot (ha jól emléxem) akkor csak nem vett Vargányát, igaz Qpack? Tehát ha normálisabb tápod van, semmi de semmi problémád nem lesz az átalakító használatával, hiszen ha az én Codegenem bírta ugye anno... :)

#9 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 27. 14:15

Qpack : kapsz tőlem átalakítót , csak jelentkezz!

#10 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 27. 15:51

idézet:
Amikor én használtam az átalakítót, akor még csak egy 300-as Codegen tápom volt (igaz a jobbik fajtából) és SEMMI problémám nem volt vele, pedig az 1.6A-t 2.4-en járattam, tehát tuning is volt.
Az viszont igaz, hogy ha nyugodtan akarsz aludni, használj jó minűségű tápot. De mivel Qpack azt írta most vette a tápot (ha jól emléxem) akkor csak nem vett Vargányát, igaz Qpack? Tehát ha normálisabb tápod van, semmi de semmi problémád nem lesz az átalakító használatával, hiszen ha az én Codegenem bírta ugye anno... :)
[/quote]

Jól gondolod. Ez egy Micase(OEM Forton Source PFC-s 300W-os táp 5 év garival), de mivel házzal együtt adták és úgy mondták P4-hez, ezért csak megnéztem a házat. Persze sokat tanulmányoztam a tápot, de erről a csatiról elfeledkeztem...
:rolleyes:
---Qpack---

#11 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 27. 15:52

idézet:
Ezt írta fLeSs:
Qpack : kapsz tőlem átalakítót , csak jelentkezz![/quote]

privi ment....legyen már olyan lap.... :p
---Qpack---

#12 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 27. 16:00

idézet:
Ezt írta Qpack:

privi ment....legyen már olyan lap.... :p
[/quote]

én meg visszaírtam , csak hívj már fel , vagy dobj meg egy telefonszámmal , mert már tiszta ideg vagyok :)

#13 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 27. 16:02

a témához hozzászólva az átalakítóval eddig szervízben nem volt semmi gond.soxor nincs kéznél P4-es táp , miközben P4-es alaplapot kell letesztelni , ilyenkor teljesen jól müxik az átalakító! szal az is megteszi! a lényeg A TÁP minősége!

[ 2003. április 09.: fLeSs szerkesztette a hozzászólást ]

#14 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 27. 17:39

Ezt írtam én:
"Tehát ha normálisabb tápod van, semmi de semmi problémád nem lesz az átalakító használatával"

idézet:
Ezt írta fLeSs:
a lényeg A TÁP minősége![/quote]

Na ha valaki egy embernek nem hinne, az is legyen most meggyőzve :)

#15 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 27. 18:16

:D

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó