HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 13. 13:54

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 13:37

mér, ha a telkokozpontba nincs delej, akkor a madzagos sem megy, nem?

Elvileg ilyen állapot nincs, mert aggregátor van(volt) a telconál.
UPC-nál (és másnál is), ha nincs net, nincs telefon sem.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1282 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 13:56

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 13:37

Azért a drótos tel jobban áll, a központok mindenütt atomra vannak biztosítva UPS-ekkel és generátorokkal, a távoli aktív eszközök távtáplálásúak, és a háztartási telefon pedig hálózat és táp szinten is független a helyi elektromtól. (Mármint, a hagyományos telefon. Ha már okos meg drótnélküli van, akkor persze, hogy kell neki az áram  a működéshez. De egy hagyományos telefonhálózatra bármikor rá lehet dugni egy "hagyományos" telefont, amivel sosincs gond.)

Amint valami helyi elektromtól függő végberendezés kell ahhoz, hogy "vonalat kapj", máris függ a telefonálásod a konnektortól. Olcsó, túlfeszvédővel kombinált kis 425VA vagy hasonló UPS-re dugva a kábelmodemet ( dróttalan telefont, akár a routert is) máris megszabadultál ettől a gondtól. Az útközbeni eszközökön nem tudom, hogy milyen tápkiegészítés van, de egy pár perces, környéki áramszünet alatt (<30perc) az ups-en levő kábelmodem pl. nem sötétült el...

Szerkesztette: llamada 2007. 02. 13. 13:58 -kor

#1283 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 14:01

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 14:37

A telefonközpontok redundáns tápellátása alap, a réz last mileon keresztül pedig a fogyasztó a központból megkapja a delejt még áramszünet esetén is hogy a készüléke működőképes maradjon. IP telefóniánál ez közel sem így van. A ktv hálózatok közel sem ennyire áramszünet állóak, a redundáns tápellátás közel sem olyan szintű. Coaxon vagy optikai hálózaton nem jön delej a végponti eszközhöz, azt a fogyasztó oldalán kell ellátni árammal. És nem igazán jellemző gyakorlat az hogy akkus ATA-kat, E-MTA-kat adnak a kábeles vagy más IP telefóniát nyújtó cégek. Mert az akku cseréjét 2-3 évente szervezetten meg kellen oldani, ami megint további költség, ráadásul az akkus CPE is drágább, ezek a cégek pedig pont a költség minimalizált kialakításuk miatt tudnak olcsóbbak és így vonzóbbak lenni. Ha ugyanazt a rendelkezésre állást adnák mint a PSTN akkor ez sem lenne sokkal olcsóbb. Az pedig nem egy jellemző gyakorlat hogy az előfizető saját költségére szünetmentes tápegységbe beruház, csak a telefon szolgáltatás miatt.

#1284 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 14:03

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 13:56

Amint valami helyi elektromtól függő végberendezés kell ahhoz, hogy "vonalat kapj", máris függ a telefonálásod a konnektortól. Olcsó, túlfeszvédővel kombinált kis 425VA vagy hasonló UPS-re dugva a kábelmodemet ( dróttalan telefont, akár a routert is) máris megszabadultál ettől a gondtól. Az útközbeni eszközökön nem tudom, hogy milyen tápkiegészítés van, de egy pár perces, környéki áramszünet alatt (<30perc) az ups-en levő kábelmodem pl. nem sötétült el...

Kenhetem a hajamra a szünetmentesemet, ha a folyosón elhelyezett UPC doboz sem kap áramot.
Ha a mi társasházunkban áramszünet van, akkor ott csend van, és sötét.  :D
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#1285 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 14:51

nos, mikor itt a varosba legutobb volt aramszunet, akkor semmi nem ment (telefon se, madzagos!), igaz az valami olyan szintu volt, hogy a fel varosba nem volt villany (itt baromi ritkan van halistennek aramszunet, viszont ha van akkor min. a fel varos erintett a dologba)

amugy meg szerintem varosokba (ahol ugye talajba megy a delej) nemigen van aramszunet, legjobb tudomasom szerint aramszunet leggyakoribb esetben azert van, mert leszakad a legvezetek.

hameg mondjuk minden evben van 30 perc aramszunet azt meg ki lehet birni, nem?

ugyis van mobil mindenkinek. (legalabbis a szamok szerint)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1286 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 14:54

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 14:03

Kenhetem a hajamra a szünetmentesemet, ha a folyosón elhelyezett UPC doboz sem kap áramot.

hmm, mi dobozunk "passziv" nem megy bele delej (nincs benne erosito)
aztan attol meg lehet, hogy a catv madzagon van rajt egy plusz er ahol jon villany...

#1287 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 14:58

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 14:51

nos, mikor itt a varosba legutobb volt aramszunet, akkor semmi nem ment (telefon se, madzagos!), igaz az valami olyan szintu volt, hogy a fel varosba nem volt villany (itt baromi ritkan van halistennek aramszunet, viszont ha van akkor min. a fel varos erintett a dologba)

amugy meg szerintem varosokba (ahol ugye talajba megy a delej) nemigen van aramszunet, legjobb tudomasom szerint aramszunet leggyakoribb esetben azert van, mert leszakad a legvezetek.

hameg mondjuk minden evben van 30 perc aramszunet azt meg ki lehet birni, nem?

ugyis van mobil mindenkinek. (legalabbis a szamok szerint)

Bp XIII. ker. évi 2-3 alkalommal 1 óránál hosszabb áramszünetek.
(onnan tudom, hogy egy óránál hosszabb, mert a video a rövidebbet még elviseli, ha hosszabb, elfelejt mindent.)
Mivel közel van az Elmü központja, így viszonylag "gyorsan" észreveszik, hogy a szomszéd tömbtől kezdve sötétségbe borult a környék.

#1288 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 15:17

nos, az budapest. engem az hidegen hagy. itt jo a delej szolgaltatas.
vegre valami amiben nem pest az elso :)

nos, meg mint irtad a videodrol tudod, hogy volt aramszunet.
tehat valszeg este volt, vagy napkozben, tehat akkor ugyse vagy otthon, akkor meg ugyse telefonalsz. fojtassam?

SZVSZ ki lehet birni azt a kis idot egy evben amikor nem megy a telefon. ugyis tobbszor all le szerintem szolgaltatoi hiba miatt mint azért mert nincs villany.

#1289 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 17:49

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 13:52

Már amit meg tudnak, vagy meg akarnak.
Rokonnak kötöttek új telefont, 28-as, és 30-as körzetből nem volt felhívható.
A végén már azt kérte az üfsz, hogy én járjak utána...
A 30-as időközben megoldódott, de a 28-as még mindik nem megy.  :omg:

persze hogy azt mondta, mert hívásirány oldalról tudják csak kivizsgálni az ilyen hibákat.
ha upc-sről nem tudták hívni akkor upc, ha más hálózatból akkor a másik szolgáltató.

#1290 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 00:22

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 17:49

persze hogy azt mondta, mert hívásirány oldalról tudják csak kivizsgálni az ilyen hibákat.
ha upc-sről nem tudták hívni akkor upc, ha más hálózatból akkor a másik szolgáltató.

Invitel terület. Számhordozás nélkül, tehát még azt sem tudják, hogy le lesz mondva a vonaluk.
A két utcával odébb lakó ismerősnél nincs ilyen gond. (csak az utolsó 3 jegy különbözik.)
Az elején, amikor még mindkét (30-as, 28-as) körzet felől nem ment, akkor az üfsz javasolta, hogy én mint az előfizető képviselője intézkedjek.
A 30-nál némi mosoly érződött a telefonban, és elküldtek a t-comhoz, mert hogy a upc biztos ott csatlakozik.
Ekkor éreztem magam úgy, mint amikor a saját számítógéped rendszergazdáért küld.  :omg:
Ettől függetlenül egy-két héttel később a 30-as irányból megjavult a dolog, pedig nem lettek többet zargatva.
Merészelem úgy gondolni, hogy ha egy szolgáltató teljes értékű szolgáltatást nyújt, abba beletartozik az is, hogy mindenhonnan fel lehet hívni az állomást.
Ha az ügyfél egy órával a beszerelést követően jelezte a szolgáltató felé a problémát, és az akkor szolgálatban lévő üfsz megpróbálta a legtöbbet amit tudott
(így derült ki, hogy csak ez a két hívásirány nem működött), akkor talán szolgáltatói szinten kellene intézkedni.

#1291 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 00:53

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 14:58

Bp XIII. ker. évi 2-3 alkalommal 1 óránál hosszabb áramszünetek.
(onnan tudom, hogy egy óránál hosszabb, mert a video a rövidebbet még elviseli, ha hosszabb, elfelejt mindent.)
Mivel közel van az Elmü központja, így viszonylag "gyorsan" észreveszik, hogy a szomszéd tömbtől kezdve sötétségbe borult a környék.

Bezony,és ha delejszünet van kinn álnak a gangon mer nem megy a TelaVizió.
Ma amikor 3 mobiltelefon van melletem,nem számit ha nincs 2 órát upcphone.
De a telszámlám megint  :up:  :Đ
1500Peták mobilhivásokból....
Szóval:
Bevált megtarcsuk. :D
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1292 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 08:29

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 0:22

Invitel terület. Számhordozás nélkül, tehát még azt sem tudják, hogy le lesz mondva a vonaluk.
A két utcával odébb lakó ismerősnél nincs ilyen gond. (csak az utolsó 3 jegy különbözik.)
Az elején, amikor még mindkét (30-as, 28-as) körzet felől nem ment, akkor az üfsz javasolta, hogy én mint az előfizető képviselője intézkedjek.
A 30-nál némi mosoly érződött a telefonban, és elküldtek a t-comhoz, mert hogy a upc biztos ott csatlakozik.
Ekkor éreztem magam úgy, mint amikor a saját számítógéped rendszergazdáért küld.  :omg:
Ettől függetlenül egy-két héttel később a 30-as irányból megjavult a dolog, pedig nem lettek többet zargatva.
Merészelem úgy gondolni, hogy ha egy szolgáltató teljes értékű szolgáltatást nyújt, abba beletartozik az is, hogy mindenhonnan fel lehet hívni az állomást.
Ha az ügyfél egy órával a beszerelést követően jelezte a szolgáltató felé a problémát, és az akkor szolgálatban lévő üfsz megpróbálta a legtöbbet amit tudott
(így derült ki, hogy csak ez a két hívásirány nem működött), akkor talán szolgáltatói szinten kellene intézkedni.

Nem érted a lényeget.
Teljesen mind1 hogy kinél van a hiba, csak hívásirány oldalról tudják kivizsgálni mindig hogy hol akad el 1 hívás.
Ha ő bejelenti a hibát, felhívják upc-s hálózatból, t-comból. elérhető? akkor jelentse be annál a szolgáltatónál ahonnan nem lehet hívni.

szerk:
Szerintem annyira nem puszipajtásak a telefonszolgáltatók hogy te figyi, jelezte nálunk valaki hogy tőletek nem elérhető, nézzétek már meg hogy nálatok v. nálunk van a hiba, mert csak ti tudjátok megnézni.
De ha te bejelented ott ahol fennál a hiba, akkor azt megfelelően kell kezelje a szolgáltató és megnézi hol akad el a hívás és akkor a konkrét adatokat nyomja a másik orra elé hogy b+ ez és ez a hibátok, javítsd ki.

Szerkesztette: Uthenger 2007. 02. 14. 08:32 -kor

#1293 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 14:09

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. febr. 13., kedd - 14:03

Nemnem. Kipróbált dolog. Utcaszintű sötétség, és upcfon mégis szól...a megfejtés=upc+ups :)

#1294 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 14. 14:12

Idézet: llamada - Dátum: 2007. febr. 14., szerda - 14:09

Nemnem. Kipróbált dolog. Utcaszintű sötétség, és upcfon mégis szól...a megfejtés=upc+ups :)

Thanx az uppot. :respect:
Rádugtam a tünetmentesemre. :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1295 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 01:07

nem latok a upc oldalan olyan opciot, hogy csello plus plusz telefon tv nelkul...
csak classicot meg lightot latok.
ilyen akkor nincs is?

#1296 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 10:25

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 1:07

nem latok a upc oldalan olyan opciot, hogy csello plus plusz telefon tv nelkul...
csak classicot meg lightot latok.
ilyen akkor nincs is?

tv nélkül is kérhetsz bármilyen chello-t és / vagy telefont.

#1297 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 17:21

azt tudom, de nem latok az oldalon kulon erre vonatkozo akciot.
mert van ott ugye, hogy telo+classic meg telo+kight, de nincs telo+plus.

hatha ugy megolcsobb a net (classic+telo 1400 pénz)

#1298 Felhasználó inaktív   sual 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 08:53

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 15., csütörtök - 17:21

azt tudom, de nem latok az oldalon kulon erre vonatkozo akciot.
mert van ott ugye, hogy telo+classic meg telo+kight, de nincs telo+plus.

hatha ugy megolcsobb a net (classic+telo 1400 pénz)

Itt a válasz a kérdésedre: http://upc.hu/index....=112112&&R=6319

#1299 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 14:38

zsir.
de mi van akkor, merhogy mar be van kotve a csello, es meg husegis van ra?
vagy csak ssiman hozzaadjak azt az egy evet?

#1300 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 19:01

Idézet: charlie - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 15:38

zsir.
de mi van akkor, merhogy mar be van kotve a csello, es meg husegis van ra?
vagy csak ssiman hozzaadjak azt az egy evet?

Gondolom nem... Sztem ki fogja találni, hogy akkor 1 éves hűséges árat kapsz... Ahogy őket ismerem...

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.