HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 21. 00:15

Idézet: andrej - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 0:53

tarcsas nemkell, a faxmodem "pittyentosen" tarcsaz (naon szakmai voltam) :D

Ha(!) nem pulse tone-ra allitod :) Mer'akkor bizony nem gyoz pulzalni :) Egyebkent indexen olvastam valahol, hogy probalt valami modemes kapcsolodas allitolag jobbara sikerrel.
Udv: Nezelodo

#22 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 07:44

Idézet: Lajti - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 0:19

Bár elvileg már le lett írva, de azért rákérdeznék, szeretek biztosra menni: analóg 56-k-s modem használható a UPC-s telefonon?

56k-s modem 53,8-52k körüli connect-et fog, de a tényleges sebesség olyan 40k körül volt.  A tárcsás telefon helyett bárki kipróbálhatja a pulse tárcsázást, ha ATDT... helyett ATDP-vel tárcsázna egyet a modemével ;) Dolgozzon más is :)))

#23 Felhasználó inaktív   MrSteVe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 21. 11:26

Idézet: Lajti - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 22:19

Bár elvileg már le lett írva, de azért rákérdeznék, szeretek biztosra menni: analóg 56-k-s modem használható a UPC-s telefonon? Konkrét tapasztalat (pl. sebesség, freestart megy-e)?
Illetve, bár a UPC-s oldalon azt írják, tárcsás telefon nem megy, mégis hátha valaki kipróbálta már, hogy valóban így van-e?
Tudna valaki segíteni ezen kérdésekben?

Nekem is kb. 52-53KBpssel csatlakozott be, és teljesen gyors volt. Bár én inkább maradok a chellonál. :)

#24 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 21:42

Idézet: DiVaD87 - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 15:01

így jönnek a kábelek:
elöször a modembe megy a vastag kerek kábel (az alap upc) és abból jön egy lan kábel a cisco-s adapterbe. Namár most abban van 2 utp csati (egyikbe a modemből jön egy kábel, a másikból pedig a pcbe megy) és még van rajta 2 telefonos csati.
Elvileg igen, csak át megy rajta a jel.
(sorry ha kicsitt hülyén fogalmaztam, csak sietek..:-) )

OK, én is ilyesmire gondoltam. Kérdés, hogy mit szól a cisco cucc, ha belőle router switch hez megy az UTP kábel és mit szól hozzá a telefon és a modem?

Amúgy nem aktuális nekem sajna, mert Vivendi szerződés 1 éves, és NEM lehet "alatta" szolgáltatót váltani, mert a Matávval van szerződésük...  :mad:  Ha váltanánk, nem csak a 3e Ft belépési díjat vesztenénk el (amit ha 1 évig maradunk, visszakapunk vagy lebeszélhető), hanem 7e ft a felmondás miatt, és 4e Ft telefonszámonként... Persze ezt nem hangoztatta a menő ügynök, amikor erről beszélt itt (nem én kötöttem ezt, én itthon se voltam). Amúgy jók a díjak és nincs bajom vele, inkább a Matávost váltanám le. És akkor még nem tudtunk az UPC ről... :(

Olyan nem tud írni, akinek már van UPC-s telefonja? :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#25 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 11:12

Idézet: Charles - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 22:42

Olyan nem tud írni, akinek már van UPC-s telefonja? :D

Már írt :)
Semmi akadálya, hogy a meglevő telefonos szolgáltatód mellé a UPCfont is bekösd (ha éppen akarod), mert nem ütközik az invitel/matáv stb-vel. A számhordozással biztosan meg kell várnod a vezetékesek elszáradását.
Nincs belőle gond ha hardveres tűzfalat kötsz a telefonadapter és a számítógéped közé, a telefonadaptert nem zavarja, a számítógépet meg a telefonadapter nem.

Ja, akit érdekelt: nem lehet pulse módban tárcsázni, úgyhogy hagyományos, tárcsás telefonok nem használhatók.

#26 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 00:58

Idézet: llamada - Dátum: 2004. szept. 25., szombat - 11:12

Már írt :)
Semmi akadálya, hogy a meglevő telefonos szolgáltatód mellé a UPCfont is bekösd (ha éppen akarod), mert nem ütközik az invitel/matáv stb-vel. A számhordozással biztosan meg kell várnod a vezetékesek elszáradását.
Nincs belőle gond ha hardveres tűzfalat kötsz a telefonadapter és a számítógéped közé, a telefonadaptert nem zavarja, a számítógépet meg a telefonadapter nem.

Ja, akit érdekelt: nem lehet pulse módban tárcsázni, úgyhogy hagyományos, tárcsás telefonok nem használhatók.

HI!

Kösz a tapasztalatot! Nos, az Inviteles ügyfélszolgálat kerek perec kijelentette, hogy nem lehet más szolgáltatóm, mint a Matáv. Sajnos gondolom az ÁVF-ben is benne van, az meg más kérdés, hogy nem sért-e ez Fogyasztóvédelmi tv-t. Esetleg piaci erőfölény? Vagy árukapcsolás? Hm hmmm

A meglevő matáv-invitel mellé meg aztán télleg nem kötném be.
Mi az hogy "A számhordozással biztosan meg kell várnod a vezetékesek elszáradását."  :confused:
A UPC-nél van számhordozás... elszáradás?

Viszont a router és gép és telefon átalakítós tapasztalatot nagyra értékeljük!

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#27 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 26. 09:46

Idézet: Charles - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 1:58

Kösz a tapasztalatot! Nos, az Inviteles ügyfélszolgálat kerek perec kijelentette, hogy nem lehet más szolgáltatóm, mint a Matáv. Sajnos gondolom az ÁVF-ben is benne van, az meg más kérdés, hogy nem sért-e ez Fogyasztóvédelmi tv-t. Esetleg piaci erőfölény? Vagy árukapcsolás? Hm hmmm

Mert UPC telefon az UPC-s koaxon jön, nem telefonos rézen. 170 millióért biztos meg tudnák oldani, hogy legyen olyanod...
Make love not Wor.

#28 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 10:39

mostnemazért az egyhuszért, de már a legtöbb telefonközpont már nem kezeli a pulset.. (asszem ami digitális ott már csak tone megy...)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#29 Felhasználó inaktív   RViktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 11:52

Idézet: charlie - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 11:39

mostnemazért az egyhuszért, de már a legtöbb telefonközpont már nem kezeli a pulset.. (asszem ami digitális ott már csak tone megy...)

Az összes vezetékes digitális központ (ADS, ARF, AXE, EWSD) veszi a Pluse üzemmódot. Még ha ISDN-re kötsz egy analóg adaptert vagy az NT-den van analóg kimenet akkor is megy a Pluse üzemmód (igaz itt az adapter fordít)
RViktor
Szénhidrát Mínusz Webáruház
http://www.chminusz.hu

#30 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 09:48

Idézet: RViktor - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 12:52

Az összes vezetékes digitális központ (ADS, ARF, AXE, EWSD) veszi a Pluse üzemmódot. Még ha ISDN-re kötsz egy analóg adaptert vagy az NT-den van analóg kimenet akkor is megy a Pluse üzemmód (igaz itt az adapter fordít)

hátnemtom akkor mivan, mert isdnes időkben (mikor otthon az volt) nem ment a pulses telefon, meg a mostani analog időkban se megy...

#31 Felhasználó inaktív   RViktor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 11:11

Idézet: charlie - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 10:48

hátnemtom akkor mivan, mert isdnes időkben (mikor otthon az volt) nem ment a pulses telefon, meg a mostani analog időkban se megy...

Rossz a telefon;) Bár az ISDN-nél nem biztos mert ott terminál adapter függő, de amit a Mati ad az tudja.
RViktor
Szénhidrát Mínusz Webáruház
http://www.chminusz.hu

#32 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 12:18

Idézet: Charles - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 1:58

Mi az hogy "A számhordozással biztosan meg kell várnod a vezetékesek elszáradását."  :confused:
A UPC-nél van számhordozás... elszáradás?

Ha valami ...távról akarsz UPC-re hordozni, ahhoz először le kell tudnod mondani a korábbit.  Ezért kell előbb "elszáradnia" a vezetékesednek.

#33 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 18:05

Idézet: llamada - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 13:18

Ha valami ...távról akarsz UPC-re hordozni, ahhoz először le kell tudnod mondani a korábbit.  Ezért kell előbb "elszáradnia" a vezetékesednek.

Épp ellemkezőleg: ha előbb felmondod a matávos vonalad, akkor már nyilván nem fogod tudni elhordozni azt a számot. Szóval előbb kell szépen beballagni a UPC-hez (sajnos ez csak személyesen megy), és bejelenteni az igényt a telefonra, és jelezni, hogy hordoznád a korábbi számot. A matávos szerződés felmondását a UPC végzi majd el, hozzájuk be sem kell meni. (Természetesen nem lehet tartozásod a matáv felé, nomeg csak a matávos szerződésen szereplő személy kérvényezheti a számhordozást stb.)

#34 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 18:53

Idézet: closed - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 19:05

Épp ellemkezőleg: ha előbb felmondod a matávos vonalad, akkor már nyilván nem fogod tudni elhordozni azt a számot.

Nem ellenkezőleg: azt mondtam, hogy le kell tudnod mondani... azaz, ne legyen valami hűségeskű , büntető díjcsomagkedvezmény vagy ilyesmi, ami megakadályozná a vonal lemondását. Természetesen, lemondani csak a számhurciba utána lehet, elnézést, ha nem voltam elég világos.

#35 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 07:27

(törölve)

Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2004. 09. 28. 07:28 -kor

Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#36 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 09:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. szept. 26., vasárnap - 9:46

Mert UPC telefon az UPC-s koaxon jön, nem telefonos rézen. 170 millióért biztos meg tudnák oldani, hogy legyen olyanod...

MIvan? Én nem ezt mondtam... Ki mondta, hogy nem maradna meg a vezetékes réz? Csak Matáv nem lenne, hanem Invitel. Igen de az helyi hívást nem szolgáltat, tudom igen, önmagában biztos nem állna meg, stb. Ilyen szempontból igazad van, csak épp azt nem tudod, hogy nekünk 2 vonal van (mint írtam is), és megmaradna az egyik...

Üdv!

#37 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 09:07

Idézet: RViktor - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 12:11

Rossz a telefon;) Bár az ISDN-nél nem biztos mert ott terminál adapter függő, de amit a Mati ad az tudja.

akkor ezt mond meg a matvának, mert nagyon nem akaodzik menni a pulse telefon...

isdn terminálunk meg asszen nt2+1 vagy, vmi ilyesmi volt, 2001-ben szerelték fel...

#38 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 12:27

Idézet: Charles - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 10:01

Ki mondta, hogy nem maradna meg a vezetékes réz? Csak Matáv nem lenne, hanem Invitel. Igen de az helyi hívást nem szolgáltat, tudom igen, önmagában biztos nem állna meg, stb. Ilyen szempontból igazad van, csak épp azt nem tudod, hogy nekünk 2 vonal van (mint írtam is), és megmaradna az egyik...

Üdv!

Ha UPC telefonra térnél át, akkor nem kellene, hogy maradjon vezetéksnek a réz érpár, ami a matáv központba megy.
A másik dolog, hogy a UPC az egy koaxon több vonalat is tud Neked adni, eleve két vonalas telefonadaptert kapsz, a második vonalnak meg a belépési díja is 0-hoz tart, a havi díja meg kb. 1000 Ft.
Szóval, ha két vonalad van (és ennyit is akarsz fenntartani), akkor még jobb a upcfon :)

#39 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 28. 21:43

Idézet: llamada - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 12:27

Ha UPC telefonra térnél át, akkor nem kellene, hogy maradjon vezetéksnek a réz érpár, ami a matáv központba megy.
A másik dolog, hogy a UPC az egy koaxon több vonalat is tud Neked adni, eleve két vonalas telefonadaptert kapsz, a második vonalnak meg a belépési díja is 0-hoz tart, a havi díja meg kb. 1000 Ft.
Szóval, ha két vonalad van (és ennyit is akarsz fenntartani), akkor még jobb a upcfon :)

Csak mint írtam, jelenleg az egyik számhoz Vivendi szerződés van 1 évre (jó már csak 11 hónap).

Ha lemondjuk: 3000 Ft ugrik (kaució) + 7000 Ft díj + 4000 Ft / szám... Ennyit a semmiért...
Csak matávval működik, nem lehet másra áttérni közben.

Üdv!

#40 Felhasználó inaktív   pmh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 29. 10:28

Sziasztok. Kb egy hete vagyok chello-telefonos:Tapasztalataim:a matav számhordozás elég macera, a matav kb egy hónap után adja csak át a számot. Ez úgy müködik, hogy itt a modem, a chello vonalról tudok kezdeményezni, viszont egy másik készüléket még a matáv vonalon kell tartani, mert a hívás csak ott jön be. Viszont mát 2* fordult elő, amikor a chellon keresztül telefonáltam, egyik pillanatról a másikra "megnémult "a vonal, olyan se kép, se hang helyzet. Utána nagyon nehezen jött létre a normális vonal, nálam is, és akivel beszéltem, annál is percekig volt lefagyva a vonal. Ez mitől lehet?

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó