HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#252 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:26

Idézet: moq - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 0:09

És a kedves matávos honnan a rákból tudja hogy a pesti szám amit hív az nem matáv hanem upc?

A UPC által kiosztott budapesti számok mindegyike 789-el kezdődik, tehát a UPC-s számok nem szokványosak a 7-es első számjegy miatt. (Tudtommal egyik matávos pesti szám sem kezdődik 7-el.)

Pl. számhordozás esetén már más a helyzet, ott a hívó fél valóban nem tudhatja, hogy te nem Matávos vagy, ezért meglepetés érheti, ha hosszú perceket/órákat beszél veled, de gondolom, hogy te felhívod/felhívnád a figyelmét arra, hogy ez egy UPC-s szám. Vagy nem? És mondjuk leteszed a kagylót, és visszahívod, mert neked viszont úgyis ingyen van.

Az információs vonallal kapcsolatban annyit tudok, hogy van egy (talán Matáv által üzemeltetett) ingyenesen hívható szám, ahol megmondják, hogy akit hívsz, az milyen szolgáltatóhoz tartozik.
Az ingyenes szám: 06-80-388-388

Egy idézet a Matáv weblapjáról:

"A számhordozhatóságról szóló 2004. március 18-i, 46/2004. számú kormányrendeletnek megelelően a Matáv díjmentes tájékozódási lehetőséget biztosít előfizetőinek. Az ingyenesen hívható 06 80 388 388-as telefonszámon információt adunk arról, hogy az adott telefonszám melyik távközlési szolgáltatóhoz tartozik. A Matáv ugyanis eltérő; díjazást alkalmazhat a különböző szolgáltatók irányába kezdeményezett hívások esetén."

Szerkesztette: Adam84 2005. 03. 11. 23:29 -kor

#253 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 11. 23:31

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 12., szombat - 0:26

A UPC által kiosztott budapesti számok mindegyike 789-el kezdődik, tehát a UPC-s számok nem szokványosak a 7-es első számjegy miatt. (Tudtommal egyik matávos pesti szám sem kezdődik 7-el.)

Pl. számhordozás esetén már más a helyzet, ott a hívó fél valóban nem tudhatja, hogy te nem Matávos vagy, ezért meglepetés érheti, ha hosszú perceket/órákat beszél veled, de gondolom, hogy te felhívod/felhívnád a figyelmét arra, hogy ez egy UPC-s szám. Vagy nem? És mondjuk leteszed a kagylót, és visszahívod, mert neked viszont úgyis ingyen van.

Az információs vonallal kapcsolatban annyit tudok, hogy van egy (talán Matáv által üzemeltetett) ingyenesen hívható szám, ahol megmondják, hogy akit hívsz, az milyen szolgáltatóhoz tartozik.
Az ingyenes szám: 06-80-388-388

Egy idézet a Matáv weblapjáról:

"A számhordozhatóságról szóló 2004. március 18-i, 46/2004. számú kormányrendeletnek megelelően a Matáv díjmentes tájékozódási lehetőséget biztosít előfizetőinek. Az ingyenesen hívható 06 80 388 388-as telefonszámon információt adunk arról, hogy az adott telefonszám melyik távközlési szolgáltatóhoz tartozik. A Matáv ugyanis eltérő; díjazást alkalmazhat a különböző szolgáltatók irányába kezdeményezett hívások esetén."

Ez mind oké amit írtál, logikus is, el is fogadom. Csak ne felejtsd el hogy vannak azok az 1.0-s userek, akiknek egyáltalán nem evidens hogy a 789-es számok azok nem matávok, mert miért ne lennének azok, amikor ők csak arról a telefontársaságról hallottak :) Na ezek szoktak mindig legjobban reklamálni. A másik: ha valaki engem hív, biztos nem jut eszembe figyelmeztetni, mert egyszerűen elfelejtem :) de ez amúgy jó indok a számhordozás ellen.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#254 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 12. 22:43

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 22:25

5. Ha Matávos hív téged UPC telefonszámon, akkor neki NINCS ingyen, mivel UPC-s hálózatba irányul a hívás. (Az X(X)L kizárólag a Matáv hálózatán belüli hívásokra ad kedvezményt.)

Már ugyan egyszer beírtam ebbe a topicba, dehát már a 9. oldalnál járunk... :rolleyes:

Szóval definíció szerint:
XL: ingyenes minden HELYI hívás, vidéki nem. - Ergo itt a Matávról UPC telefon hívása is ingyenes, az is helyi! (Budapesten belül persze.)
XXL: ingyenes minden MATÁV hálózatba menő hívás, vidéki is - na itt nem ingyenes a UPC!

Ez nekem totál világosan kiderült még a szűkszavú reklámokból is, de azért még az üfsz-okon (UPC/Matáv) is direkt rákérdeztem, mindkét helyen megerősítették. Továbbá a gyakorlat is bizonyította, mert egy ismerős Matáv XL-es telefonról szokta hívni a UPC telefonunkat és a számláján látszik a jóváírás.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#255 Felhasználó inaktív   gabor87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 13. 10:37

Szia NSD!
Megtudnád nekem mondani, hogy itt Gazdagréten kb mikor cserélitek le a telefon adaptereket?
A segítséget előre is köszönöm,
Gábor

#256 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 13:31

Idézet: gabor87 - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 10:37

Szia NSD!
Megtudnád nekem mondani, hogy itt Gazdagréten kb mikor cserélitek le a telefon adaptereket?
Gábor

Ebben érintett vagyok én is. ;)

Már nagyon unom, hogy átlagosan heti 3-4 órára elnémul a telefon, továbbá beszaggat a hang, ha full sávval töltök. Úgy tudom, a telefon dedikált sávszélességet kap. :confused:
Üfsz nem tudott segíteni. Kirendeltek egy szerelőt, aki annyit tudott tenni, hogy kicserélte az ATA-t, de nem javult meg vele semmi. Remélem az új kütyük megoldást nyújtanak, mert ha nem, lemondom a telefont. Így ez csak pénzkidobás.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#257 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 14:03

Idézet: gabor87 - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 10:37

Szia NSD!
Gábor

Nem vagyok nagyon nagy telefonos spíler, úgyhogy nem tudok pontos információt adni. Úgy tudom, vidéken már csak eMTA-t fogunk installálni, amikor indul a VoIP, de hogy Pesten lesz-e cserélve az ATA+modem páros, és ha igen, mikor, erről sajna nincs pontos infóm. Nem is olvasom ezt a topicot, egy ismerősöm szólt csak...

#258 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 13. 23:25

Idézet: moq - Dátum: 2005. márc. 11., péntek - 19:55

Gondolkodom rajta hogy előfizessek-e a UPC telefonra (egyelőre a fatáv meghagyásával), most hogy ismeretesek a kedvezmények. Lenne pár kérdésem:

1. Hívószám kijelzés működik-e bejövő irányban?
......

Kérdezd meg Szalay Dorottyát vagy valaki mást a Kinizsi utcában, de ne itt hülyítsd a népet.
Az eszem megáll, hogy a nulla szolgáltatás mellett még egy normális ügynökre sem tellik az upc-nek.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#259 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 12:35

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 0:25

Kérdezd meg Szalay Dorottyát vagy valaki mást a Kinizsi utcában, de ne itt hülyítsd a népet.
Az eszem megáll, hogy a nulla szolgáltatás mellett még egy normális ügynökre sem tellik az upc-nek.

Bocs, de kit és mivel hülyítettem?  :think:
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#260 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 13:52

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. márc. 13., vasárnap - 23:25

Ő már úgy fél éve nem dolgozik a UPC-nél.

#261 Felhasználó inaktív   WhiteRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 13:20

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 13:52

Milyen kár :D

#262 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 15:08

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. márc. 14., hétfő - 13:52

akkor érthető ,miért védi a céget ennyire
de ha már nem dolgozik ott :confused:
HP Pavilion DV-5 1160eh

#263 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 16. 16:39

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 15:08

akkor érthető ,miért védi a céget ennyire
de ha már nem dolgozik ott :confused:

Hm, Szalai Dorottya itt lenne a fórumon?
Nem is tudtuk...
Te NSD? :think:

#264 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 18:31

Sziasztok!

Mindenütt azt olvasom, hogy chello classic/plus megléte esetén jár az alacsonyabb havidíj.
Chello light mellé nem??

Vagy csak nem eléggé körültekintően fogalmaztak?

#265 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 18:38

Idézet: Taip - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 19:31

Mindenütt azt olvasom, hogy chello classic/plus megléte esetén jár az alacsonyabb havidíj.
Chello light mellé nem??

Chello light-hoz nem jár az alacsonyabb havidíj.
A kedvezmény kizárólag chello classic vagy chello plus előfizetőjeként vehető igénybe.

#266 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 16. 21:52

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 16., szerda - 17:38

Chello light-hoz nem jár az alacsonyabb havidíj.
A kedvezmény kizárólag chello classic vagy chello plus előfizetőjeként vehető igénybe.

Hát ez királyságos.  :(

Így már nem is annyival olcsóbb a light, mint a classic.  :mad:

#267 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 11:06

Ja és még valami:

Bár ha a chello light mellé nem lehet kedvezményes havidíjat kapni, akkor nem valószínű, hogy előfizetek rá, de azért tájékozódtam és megnéztem a Matáv XL díjcsomag szerződését is. Érdekel, hogy UPC telefont lehet-e Matáv XL-lel ingyen hívni.

És ezt láttam a Matáv XL szerződésben:

"5) A kiegészítő díjcsomag kedvezménye az alábbi hívásokra nem vonatkozik:
...
• a VoIP szolgáltatókon keresztül bonyolított forgalom.
...
A Matáv nem egyetemes szolgáltatási területén kizárólag a Matáv hálózatába irányuló hívások esetében
vehet igénybe az XL kedvezménye."

Én örülnék neki, ha Matávról lehetne UPC-t ingyen hívni, de a fentiek alapján ebben nem lennék annyira biztos...

#268 Felhasználó inaktív   Taip 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 11:07

Az egy másik téma, hogy ez áthidalható azzal, hogy akkor az illetőt én hívnám korlátlanul, és nem ő engem. (UPC -> Matáv biztosan korlátlan csúcsidőn kívül Itthon kieg. díjcs. mellett)

#269 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 11:50

Éppen nem megy a UPCfon itt a nálam a 13-dik kerületben, másnak másutt is van hasonlo gondja?

#270 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 12:24

Idézet: andrej - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 12:50

Éppen nem megy a UPCfon itt a nálam a 13-dik kerületben, másnak másutt is van hasonlo gondja?

Nálam megy a VIII. kerben.

#271 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 17. 12:48

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. márc. 17., csütörtök - 12:24

Nálam megy a VIII. kerben.

Ahham hát itt nemgyó, ATA restartot is csinaltam, de semmi.

Na üfszolgálaton kiderült, hogy nem elég ATA aramtalanitas, kabelmodemet is érdemes. Ja és most működik jól.

Szerkesztette: andrej 2005. 03. 17. 12:49 -kor

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.