Idézet: murzuk - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 16:41
"Hát, de lehet az is, hogy tévedsz" Miből gondolod, hogy Te tévedhetetlen vagy?
"Persze minden nézőpont és meglátás kérdése!"
Sokat számít a macska megitélésében, hogy kanári vagy-e, vagy kutya - de ettől a macska még macska marad.
"Mindenkinek saját száma van , de engem nem zavar, hogy nem 1-el kezdődik."
Nem. Van egy - körzetenként változó - Neophone behívószám, amit fel kell hívnod (ez az igazi közcélú, kapcsolt telefonhálózatból elérhető
telefonszám), és az ezen jelentkező IVR-en kell kódbeadással kiválasztni a hívott számot ("melléket"). Azaz. a neopho hívószám max. olyan, mint egy PBX-en egy mellék-beválasztás.
UPCfonnál rendes, hagyományos telefonszámod van, amin közvetlenül, beválasztás nélkül tudod hívni (és főleg, tudnak hívni mások!) az állomást.
"ebből adódóan havidíjmentes neox."
Speciális eset, hogy "ha van neted". Egyébként egy telefonszolgáltatásnak (erről beszélünk, és nem egy netszolgáltatásról!) nem lehet előfeltétele, hogy legyen neted. (Megintcsak a normál telefonnal:egy drót-egy készülék-egy telefonszám való összehasonlítás kedvéért)
"minek számítanak, vagy minek sem."
Magyarul: a neox behívószáma számos körzetben nem a helyi hívás szerint díjazódik, hanem távhívás szerint, azaz nem 5-7 Ft/perc, hanem 37Ft/perc. Tojj ebbe
"Az ATA-t lehet hogy úgy látod, hogy ingyen kapod a UPC-től,"
Nekem nem kell megvenni, nem kell szervizbe menni vele, ha rossz, stb stb. Ráadásul a normál telefon előfizetéshez képet sokkal olcsóbb havi díja van a szolgáltatásnak, akkor nem is kell, hogy fogalkozzak vele, hogy annak a díjnak melyik része esik az ATA-ra, és melyik nem.
"Légy realistább"
UPCfonom gyakorlatilag a szolgáltatás indulásától van, és a neox-et is kipróbáltam, tehát nekem van tapasztalatom van arról, amiről Neked inkább véleményed.
Ha vetted volna a fáradtságot, hogy ezt a topicot átnézed, tájékozottabban szólhattál volna hozzá. Főleg a személyeskedő megjegyzésedet illetően.