HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC-s telefon: tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 06. 19:03

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. máj. 6., péntek - 15:36

Nálam ugyan ez a gond volt. Valami olyasmit mondott be egy női hang, hogy az adott vonalról nem elérhető, vagy ilyesmi. Valamikor, meg csak foglalt jelzést adott.
Többször szóltam az ügyfélszolgálatnak, de semmit nem csináltak.
Amikor leadtam a telefont, azt mondta a hölgy az irodában, hogy egyéni eset. ezek szerint mégsem?  :D

Úgy néz ki, hogy ma már jó. A leghelyesebb az volt, mikor a 1221-en elpanaszoltam, hogy nem tudok 06-ot hívni, egy kedves női hang megkérdezte: "És mobilt sem tud hívni?" :omg:  :D
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#462 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 00:39

Nekem tegnap működött a 06 hívás.

Egyetlen bajom mostanság az, hogy néha megakad a hang pár másodpercre, de szerencsére nem túl hosszan... szóval a minőségen azért van még mit javítani.

#463 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 13:00

Ahogy így olvasgatom a hozzászólásokat a UPC teloról, arra a megállapításra jutottam, hogy ez sem  jobb, mint a NEOX-al a telefonálás, csak sokkal drágább, . Igaz ott nem adnak hozzá ATA-t, de pár hónap alatt az is megtérül, hiszen a NEOX-nál  havidíj sincs, és az  percdíjak is jelentősen alacsonyabbak.
A Skype  pedig tökéletes,még soha nem volt se hang se egyéb soft problémám. Mindenkinek ajánlom!

#464 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 08:30

Idézet: murzuk - Dátum: 2005. máj. 8., vasárnap - 13:00

Ahogy így olvasgatom a hozzászólásokat a UPC teloról, arra a megállapításra jutottam, hogy ez sem  jobb, mint a NEOX-al a telefonálás, csak sokkal drágább, .

Hát, de lehet az is, hogy tévedsz:

A Neo-hoz nincs saját, helyi telefonszámod, és internet kapcsolat szükséges hozzá, viszont elvileg bárhol használhatod, ahol a netre rájelentkezel..viszont ha azon a hálózaton nincs QoS a telefonforgalomra (általában nincs), akkor valószínűleg hálózati torlódás esetén jobban romlik a minősége.

Az UPCfont megkaphatod simán egy kábelvégen is, sem net, sem semmilyen különlegesség (pc, nettelefon) nem kell, nem neked kell beszerezni és konfigolni a használatához szükséges eszközöket.

A NeoX-nál nincs alapdíj-nak ellentmond, hogy a használatához fenn kell tartanod a netet, aminél adsl-hez még a telefonvonaladat is fenn kell tartani.
A másik különbség, hogy a upcfonnál az alaphálózati szolgáltatást, az internetet és a telefont is egy cégtől kapod, egységes helpdesk-kel, hibakezeléssel stb, és nem fizetsz előre használati díjat. A Neo-nál van egy netszolgáltatód, egy alaphálózati és hordozó szolgáltatód és még a neo. Ha bármilyen problémád van, simán mutogathat bármelyik szolgáltató a két másikra.

Szerk: És még egy: a neo helyi behívószámai nem egy körzetben nem számítanak helyi hívásnak, hanem körzeten belüli, idegen szolgáltató betelepülésnek, és így gyakorlatilag csak belföldi távhívás árán hívhatod fel.
Viszont, egyelőre egyik sem éri el a hagyományos telefon megbízhatóságát, ezért ott, ahol erre van szükség, egyik sem használható. (Általános célokra persze igen, de csak ha van mellette egy működő mobiltelefon tartaléknak.)

Szerkesztette: llamada 2005. 05. 09. 08:33 -kor

#465 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 16:41

"Hát, de lehet az is, hogy tévedsz"  Miből gondolod, hogy Te tévedhetetlen vagy?

Persze minden nézőpont és meglátás  kérdése!
"Neo-hoz nincs saját, helyi telefonszámod, és internet kapcsolat szükséges hozzá"
-Mindenkinek saját száma van , de engem nem zavar, hogy nem 1-el kezdődik.
-Nekem és szerintem ehhez a témához hozzászólók és olvasók többségének chello internete van. na már most akor miért kellene +1 internet, ha van?  Nem a neox miatt van internetem, ergo ebből adódóan havidíjmentes  neox.

"És még egy: a neo helyi behívószámai nem egy körzetben nem számítanak helyi hívásnak, hanem körzeten belüli, idegen szolgáltató betelepülésnek, és így gyakorlatilag csak belföldi távhívás árán hívhatod fel."
Tudod- tojok bele, hogy minek számítanak, vagy minek sem. Nálam a max. 8,00 Ft/perc gíj  még mindig jóval kevesebb, mint a 18,00 fT/p. És Nálad ?
Egy kis összehasonlítás: Amiben egyformák az, hogy hálózaton belüli hívások díjmentesek, és nincs kapcsolási díj., és mindegyik mp. alapon számláz.
Akárhonnan hívod Bp,Debrecen,Szolnok,Miskolc,Ózd,Zalaeg,Pécs,Győr,Kecsemét,Szfv számait csúcsidőben br. 6,60 Ft/perc, és csúcsidőn kívül br.4,40 Ft/p, Az ezen kívüli határon belüli hívások díja  csúcsidőben  br. 8,00 Ft/perc, csúcsidőn kívül br.5,90 Ft/perc .
A UPC-nél  a helyi hívás csúcsidőben: br. 8,88 Ft/p, csúcsidőn kívül 4,44 ft/p, A többi határon belüli hívás csúcsidőben br.18,00 Ft/p és csúcsidőn kívül  9,90 Ft/p.
A mobil telók hívása is kb  15-25% olcsobb a neox vonalon.
Headszettel is jól  múködik a dolog. Aki sokat van interneten, annak még átalakítóra sincs szüksége.
Az ATA-t lehet hogy úgy látod, hogy ingyen kapod a UPC-től, de a árakban többszörösen kifizeted. No és olvass vissza ebbe a fórumba, hogy a UPC adaptert sem egy  felhőtlen dolog használni. 
Egyben talán egyetértünk, hogy egyik sem éri el a hagyományos telók megbizhatósági szintjét, de a Matávnál, vagy a többi  vezetékes szolgáltatónál messze nincs az szolg.érték az  árral  arányban.
Légy realistább, - amennyiben UPC-s üzletkötő vagy - úgy megértelek:
Üdv. egy nem neox-os üzletkötő.

#466 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 20:25

Idézet: murzuk - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 16:41

"Hát, de lehet az is, hogy tévedsz"  Miből gondolod, hogy Te tévedhetetlen vagy?

"Persze minden nézőpont és meglátás  kérdése!"
Sokat számít a macska megitélésében, hogy kanári vagy-e, vagy kutya - de ettől a macska még macska marad.

"Mindenkinek saját száma van , de engem nem zavar, hogy nem 1-el kezdődik."
Nem. Van egy - körzetenként változó -  Neophone behívószám, amit fel kell hívnod (ez az igazi közcélú, kapcsolt telefonhálózatból elérhető telefonszám), és az ezen jelentkező IVR-en kell kódbeadással kiválasztni a hívott számot ("melléket"). Azaz. a neopho hívószám max. olyan, mint egy PBX-en egy mellék-beválasztás.

UPCfonnál rendes, hagyományos telefonszámod van, amin közvetlenül, beválasztás nélkül tudod hívni (és főleg, tudnak hívni mások!) az állomást.

"ebből adódóan havidíjmentes  neox."
Speciális eset, hogy "ha van neted". Egyébként egy telefonszolgáltatásnak (erről beszélünk, és nem egy netszolgáltatásról!) nem lehet előfeltétele, hogy legyen neted. (Megintcsak a normál telefonnal:egy drót-egy készülék-egy telefonszám való összehasonlítás kedvéért)

"minek számítanak, vagy minek sem."
Magyarul: a neox behívószáma számos körzetben nem a helyi hívás szerint díjazódik, hanem távhívás szerint, azaz nem 5-7 Ft/perc, hanem 37Ft/perc. Tojj ebbe :)

"Az ATA-t lehet hogy úgy látod, hogy ingyen kapod a UPC-től,"
Nekem nem kell megvenni, nem kell szervizbe menni vele, ha rossz, stb stb. Ráadásul a normál telefon előfizetéshez képet sokkal olcsóbb havi díja van a szolgáltatásnak, akkor nem is kell, hogy fogalkozzak vele, hogy annak a díjnak melyik része esik az ATA-ra, és melyik nem.

"Légy realistább"
UPCfonom gyakorlatilag a szolgáltatás indulásától van, és a neox-et is kipróbáltam, tehát nekem van tapasztalatom van arról, amiről Neked inkább véleményed.
Ha vetted volna a fáradtságot, hogy ezt a topicot átnézed, tájékozottabban szólhattál volna hozzá. Főleg a személyeskedő megjegyzésedet illetően.

#467 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 08:32

Akinek voltak a faxolással problémái, az modem+ata reset után tesztelgesse plíz, javítottunk rajta.

#468 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 19:27

upc ügyfélszolgálata elmehet a... az még _talán_ rendben van, hogy személyesen kell indítani a számhordozást, de hogy kizárólag hétköznap, munkaidőben :bolond:
apum nevén van a matáv is meg az upc is, ő viszont nem átall dolgozni ilyenkor... ja és meghatalmazással sem lehet szerintük... ötlet?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#469 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 19:58

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 20:27

upc ügyfélszolgálata elmehet a... az még _talán_ rendben van, hogy személyesen kell indítani a számhordozást, de hogy kizárólag hétköznap, munkaidőben :bolond:
apum nevén van a matáv is meg az upc is, ő viszont nem átall dolgozni ilyenkor... ja és meghatalmazással sem lehet szerintük... ötlet?

Egy normál műszaknak 5 körül vége, kedden fél7-ig van üfsz.

#470 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 20:09

az lesz, de ettől még bosszant a dolog :)
ugye elég egyszer menni aláírogatni meg ilyesmi?

#471 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 20:11

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 21:09

az lesz, de ettől még bosszant a dolog :)
ugye elég egyszer menni aláírogatni meg ilyesmi?

Elhiszem, engem is bosszantana. Egyébként szerintem elég egyszer, különben lázadás lenne.

#472 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 20:25

az még belefér... némi logisztika (ne legyen nagy kihagyás a dsl és a chello közt, viszont mire vinnék a számot a matávtól, már ne éljen a dsl), és akkor hajrá

köszi :)

Szerkesztette: qnadam 2005. 05. 10. 20:25 -kor

#473 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 10:36

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 19:27

... ja és meghatalmazással sem lehet szerintük... ötlet?

Én vittem meghatalmazást, meg szem. igazolványról fénymásolatot. Persze nem érdeklődtem előre, csak odaállítottam, és kértem egy telefont számhordozással. Az ügyintéző csaj egy kicsit bizonytalan volt, hogy meghatalmazással ilyet lehet-e, erre elmondtam, hogy, ha lehet, akkor lesz egy új telefon-előfizetőjük, ha meg nem, akkor veszítenek egy chello+kábelTV+HBO-t. Lehetett :)

Szóval szerintem próbáld meg.

#474 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 13:13

megfontolandó :up:
köszi :)

#475 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 09:41

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 21:00

Éjszaka 02:00-03:00 között softswitch szoftverupgrade miatt VoIP kimaradás lehet.

És jeee...megy a híváskorlátozás kóddal..... esetleg ez most került be?
:respect:  :respect:

#476 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 09:59

Idézet: llamada - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 10:41

És jeee...megy a híváskorlátozás kóddal..... esetleg ez most került be?
:respect:  :respect:

Nem, már korábban. Ez más jellegő peccs volt. De örülök, hogy örülsz :)

#477 Felhasználó inaktív   gabor87 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 12. 10:49

Szia NSD!
Segíts nekem légyszives! Letiltottam az emelt díjas számokat a telefonomról a kódos módszerrel kb fél órája és msot szeretném feloldani. Miután beütöm a jelszót az autómata azt mondja ez nem sikrült. Jó jelszót irtam be. Van valami idő intervallum ami után a szolgáltatást ki lehet kapcsolni?
Köszi,
Gábor

#478 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 11:08

Idézet: closed - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 11:36

Én vittem meghatalmazást, meg szem. igazolványról fénymásolatot. Persze nem érdeklődtem előre, csak odaállítottam, és kértem egy telefont számhordozással. Az ügyintéző csaj egy kicsit bizonytalan volt, hogy meghatalmazással ilyet lehet-e, erre elmondtam, hogy, ha lehet, akkor lesz egy új telefon-előfizetőjük, ha meg nem, akkor veszítenek egy chello+kábelTV+HBO-t. Lehetett :)

Szóval szerintem próbáld meg.

mit írtál a meghatalmazásba? :)

#479 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 11:57

Idézet: gabor87 - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 11:49

Szia NSD!
Segíts nekem légyszives! Letiltottam az emelt díjas számokat a telefonomról a kódos módszerrel kb fél órája és msot szeretném feloldani. Miután beütöm a jelszót az autómata azt mondja ez nem sikrült. Jó jelszót irtam be. Van valami idő intervallum ami után a szolgáltatást ki lehet kapcsolni?
Köszi,
Gábor

Nincs. Te tudod feloldani a pin-kód ismeretében.

#480 Felhasználó inaktív   closed 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 14:11

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 11:08

mit írtál a meghatalmazásba? :)

Sima blabla, hogy "alulírott XY meghatalmazom closed-et, hogy a nevemben a UPC-nél bármilyen ügyben eljárjon (szerződésmódosítás ,-kötés ,-bontás, telefon megrendelése számhordozással a MATÁV-tól stb.)"
Aláírás, két tanú, azt csókolom.

Téma megosztása:

• (67 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.