UPC-s telefon: tapasztalatok ...és egyéb VoIP és IP otthonra
Elküldve: 2005. 06. 13. 17:16
Elküldve: 2005. 06. 13. 17:34
Idézet: Porker - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 17:16
Szia!
Nálam is ugyemenz a helyzet a XI. kerben. Én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy felhívom a hangpostát és, ha az foglaltat jelez, akkor müszaki hiba áll fenn. Egyetértek veled, nálam is minden hónapban van ilyen. Szerintem, nem a vidéki városokra kellene kiterjesztenia szpolgáltatást, hanem a Budapesti szolgáltatásnak kellene javítani a megbízhatóságát!
Üdv,
Gábor
Elküldve: 2005. 06. 13. 17:43
Idézet: gabor87 - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 18:34
Ez itt ugye Magyarország: itt ezt IS meg lehet csinálni.
Amikor átvette a kábeltévémet a UPC 6 hónapon keresztül nem számláztak semmit, hiába hívogattam az ügyfélszolgálati irodát. Aztán kifizettették velem az elmúlt 15 hónapot, mert az Ő nyilvántartásuk szerint én azóta nem fizettem semmit! Hiába volt kezemben a befizetett csekk, nem ismerték el, mert a Ő kimutatásuk mást mondott. Végén kikapcsoltak mindent ...
Úgy látszik az elmúlt 5 évben sem változott semmi. Előbb fizess, AZTÁN majd kapsz - TALÁN - vmi szolgáltatást. ... Van UPC Direct-em is: most kiderült, hogy az elmúlt 3 hónapban havi 3500-al többet fizettettek velem. Akkor most? "Fizesse be a havi kiszámlázott díjat AZTÁN majd a következő honapban jóváírjuk" Szép? Most kiszámlázták az INGYEN PROBAIDÖS UPC telefont, amit 2 nap múlva - 2 hét használat után - leszerelnek, de a számlát fizessem ki MAJD jóváírják! Hát ennyi.
Elküldve: 2005. 06. 13. 18:33
Idézet: Porker - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 18:13
Miért, mit hittél, a próbaidő azt jelenti, hogy egy hónapig ingyen telefonálhatsz?
MÁS:
Érdekes dolgot vettem ma észre: Panasonic akármilyen hordozható készülékem van, matávval eddig azt írta ha rejtett számról hívtak hogy "Privát hívó", most UPC-vel pedig hogy "Hatótáv. túl". Na most egyik se az igazi, de azért matávval közelebb áll az okossághoz, nem? Ez is valami sw hiba? Meg fog javulni? Amúgy ez legyen a legnagyobb gond, más minden oké. NSD?
Elküldve: 2005. 06. 13. 19:20
Most gondolkodtam, hogy én is lecserélem a MATÁV-ot.
De olvasva az itt leírtakat, azt hiszem nem fogom.
Inkább fizetek egy kicsit többet, de az legalább müxik.
Ha van gyöngyösi tapasztalat Írjon.....
Szerkesztette: Falánk 2005. 06. 13. 19:21 -kor
Elküldve: 2005. 06. 13. 19:22
Idézet: Porker - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 18:43
Amikor átvette a kábeltévémet a UPC 6 hónapon keresztül nem számláztak semmit, hiába hívogattam az ügyfélszolgálati irodát. Aztán kifizettették velem az elmúlt 15 hónapot, mert az Ő nyilvántartásuk szerint én azóta nem fizettem semmit! Hiába volt kezemben a befizetett csekk, nem ismerték el, mert a Ő kimutatásuk mást mondott. Végén kikapcsoltak mindent ...
Úgy látszik az elmúlt 5 évben sem változott semmi. Előbb fizess, AZTÁN majd kapsz - TALÁN - vmi szolgáltatást. ... Van UPC Direct-em is: most kiderült, hogy az elmúlt 3 hónapban havi 3500-al többet fizettettek velem. Akkor most? "Fizesse be a havi kiszámlázott díjat AZTÁN majd a következő honapban jóváírjuk" Szép? Most kiszámlázták az INGYEN PROBAIDÖS UPC telefont, amit 2 nap múlva - 2 hét használat után - leszerelnek, de a számlát fizessem ki MAJD jóváírják! Hát ennyi.
Ez a szar számlázási rendszerük miatt van így... programot kell cserélni és megjavul, csakhát ugye a fejeseknek jó ez így is, leszarják nagy ívben hogy szar a számlázóprogram...
Azt te se gondoltad komolyan, hogy a próbaidő alatt ingyen telefonálhatsz, igaz? A próbaidő annyit jelent, hogy 1 hónapig eldöntheted, hogy kell-e vagy nem, nem kell rögtön hűséget fogadnod. Ha nem tetszik, lemondhatod, de nyilván kiszámlázzák a forgalmadat...
Elküldve: 2005. 06. 13. 19:37
Idézet: Falánk - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 20:20
Most gondolkodtam, hogy én is lecserélem a MATÁV-ot.
De olvasva az itt leírtakat, azt hiszem nem fogom.
Ha van gyöngyösi tapasztalat Írjon.....
Ne arra alapozz, hogy 1-2 embernek itt nem megy. A nagytöbbségnek megy, ők nem írogatnak ide, talán nincs is netük. Nálunk a családban 3 helyen is van UPC telefon, mindegyik kiválóan működik hosszú hónapok óta. Talán helyszíntől (körzettől) függ, vagy egyesek nagyon balszerencsések itt. Sajnos gyöngyösiek nem vagyunk, így abban nem tudok segíteni.
Elküldve: 2005. 06. 13. 19:38
Idézet: Falánk - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 19:20
Annyira nem kell betojni. Túlnyomórészt működik, létfontosságú dolgokra nem jó, viszont töredék a költsége.
Szerk: és nem egy, hanem két telefonról van szó legalább, szal' nyugodtan használd, ld. itt a fentebbi hozzászólót.
Szerkesztette: llamada 2005. 06. 13. 19:40 -kor
Elküldve: 2005. 06. 13. 19:39
Idézet: BuPe - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 20:22
Minden fix díjat (havidíjat) előre számláz a UPC mióta az eszemet tudom. Hozzátenném, hogy nem csak a UPC, hanem emlékeim szerint pl a matáv is. A kéthavi összeg valóban sok és idegtépő lehet (főleg ha a telefon is szar mellé), de kijöhet ilyen szerencsétlenül, hiszen egyet visszamenőleg számláznak, egyet meg előre, hogy beálljon a rendszer. Persze lehet hogy ez egyeseknek fura, lehet róla vitatkozni, de úgy rémlik még az ÁSZF-ben is benne van.
Elküldve: 2005. 06. 13. 19:41
Idézet: llamada - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 20:38
Arra ott a mobiltelefonról akár még sim kártya nélkül is hívható 104, 105, 107, 112
Elküldve: 2005. 06. 13. 19:54
Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 19:41
A mobiltelefon sem jó létfontosságú dolgokra, minden telefon leírása ezzel kezdődik
Az biztos, hogy ha van mellette egy mobil, akkor nyugodtabb az ember.
De mondjuk orvosi ügyeletre még nem merném ajánlani ...
A létfontosságún azt értem, hogy egy telefon, és mindenképpen fogadni kell tudni egy visszahívást, vagy mindenképpen tudni kell indítani egy hívást valamilyen okból.
Elküldve: 2005. 06. 13. 20:19
Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 19:33
Izé... nem a forgalomról kaptam számlát, hanem a havi díjról ami állítólag 0 lenne....
Elküldve: 2005. 06. 13. 20:29
Idézet: Porker - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 21:19
Ez új... ha van is ilyen, akkor se első hónapot szokták jóvá írni, hanem valahol az 1 éves hűség vége felé. De nekem úgy rémlik, hogy telefon ügyben az 1 hónap próbaidő csak annyit jelentett, hogy ezen időszak alatt felmondhatod úgy a szerződést, hogy nem minősül hűségszegésnek.
Elküldve: 2005. 06. 13. 21:14
Idézet: gdeak - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 18:01
Háááát nem tudom, de én is Matáv ponton vettem az Avena-mat és nem kompatibilis a jupcivel.
Elküldve: 2005. 06. 13. 21:22
Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 21:29
Na ja, akció volt. Pont ezzel beszélt rá az üzletkötő, hogy egy hónap ingyenes és további 3 havidíj mentes.
Ha nem így van, akkor már ő átvert.
Elküldve: 2005. 06. 13. 21:25
Idézet: Porker - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 18:13
Most mondtam le, majd 3 év múlva újra kipróbálom. Igaz a NET-et 2 éve mondtam le és egyelőre nincs kedvem kipróbálni...
..hmmm, ma is volt túltterheltség mikor hívni akartam valakit. Rögtön újra tárcsáztam és akkor már kapcsolt.
Az első számlám én is ma kaptam meg és majdnem elájultam , merthogy duplán van rajta minden. Gondolom azért mert ezután előre kell fizetni. Én csak azt utálom, hogy miért kell mindenhol előre fizetni? Miért nem csak a szolgáltatás után? Mi van ha több napig nem tudom használni ? Vissza, egy szolgáltató sem fizet , he nem teljesít.
Én már nem tudom lemondani, mert számhordozást kértem és aláírtam 1 évet. Lehet mire az lejár addigra már olyan jó lesz, hogy nem is akarnék máshova menni.
Elküldve: 2005. 06. 13. 21:36
Idézet: moq - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 19:41
Sim nélkül csak a 112.
Elküldve: 2005. 06. 14. 11:38
Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 12:05
Viszont azért illene szolgáltatni!
Nem így, mint az UPC telefonnal! Lehet, hogy olcsóbb, de sokkal xarabb is mint a matávé. Tapasztalatból mondom, sajnos. Ott hat év alatt nem volt annyi leállás, mint itt 3 hónap alatt. Akkor most melyik is az olcsóbb? A semmiért fizetni mindenképpen drága! Ha még a hibabejelentéskor is mobilon kell vivaldit hallgatni, az még drágább!
Elküldve: 2005. 06. 14. 13:30
Idézet: WhiteRaven - Dátum: 2005. jún. 14., kedd - 12:38
Nem így, mint az UPC telefonnal! Lehet, hogy olcsóbb, de sokkal xarabb is mint a matávé. Tapasztalatból mondom, sajnos. Ott hat év alatt nem volt annyi leállás, mint itt 3 hónap alatt. Akkor most melyik is az olcsóbb? A semmiért fizetni mindenképpen drága! Ha még a hibabejelentéskor is mobilon kell vivaldit hallgatni, az még drágább!
Sőt, a minisztériumok és egyéb kormányszervek közti béreltvonal alapú telefónia meg a matávnál is biztosabb (99,99%). Csak az milliókba kerül egy hónapra a hivataloknak. Vannak fokozatok, mindenki döntse el, hogy mi neki a fontos, melyik ár-minőség kategória. Én pl azért váltottam UPC-ra, mert nem fontos a vezetékes telefon, nincs rajta üzlet, életmentő hívás, bájcsevegésre pont jó és ezerszer olcsóbb mint a matáv. Mellesleg én hiszek benne, hogy a UPC kinövi a gyerekbetegségeit szenvedő telefonszolgáltatást (bár nekem tökéletes mióta bekötötték, mások tapasztalata alapján írom ezt).

Súgó
A téma zárva.